Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שוב לכל חברי הפורום הנכבדים.

 

הרגע חזרתי מבדיקת הונדה ג'אז, שנת 2006, עם 80,000 ק'מ. יד שנייה.

מחירון: 67,000.

יש לשים לב כי לרכב טסט בחודש הבא, ובנוסף טיפול 80,000.

 

תוצאות הבדיקה מצורפות להודעה זו, אך יש לי כמה שאלות:

 

1. הבודק הדגיש בבדיקה רק מספר דברים קטנים (יחסית) - יש להחליף מצבר, ושני צמיגים אחוריים.

שאלה: מהי העלות המשוערת של צמיגים להונדה ג'אז, מאיכות טובה? מהי עלות המצבר?

2. אמנם, הבדיקה היתה די טובה ולא נאמרו הרבה דברים לרעת האוטו (ולמרות זאת יש הרבה מאד איקסים בבדיקה, מניחה שהדבר נגד תביעות) אך בסופו של דבר ה"הערכת שווי רכב ע'ס בדיקה" הראתה שווי של 83% ממחיר המחירון.

שאלה: מישהו יודע על מה ההערכה הזו מתבססת, והאם היא ריאלית? כיצד יושב בוחן רכב ואומר שהרכב די בסדר (מלבד בלאי רגיל, צריכת שמן עקב ק'מ גבוה, 2 צמיגים ומצבר) - ואז יורד לרכב 17% (!) ממחיר המחירון שלו? אשמח לתשובה מנומקת בנושא (ולא - "אל תתיחסי לזה, זה שטויות").

 

בעל הרכב ביקש מחיר מחירון, לאחר דין ודברים הורד המחיר למחיר ריאלי יותר, אולם, יש לי הרגשה שגם מחיר זה אינו משקף את המחיר, ולכן אשאל:

מה לדעתכם המחיר הריאלי של הרכב?

 

המון תודות לכל מי שעזר במשך התהליך הכלל-לא-מרגש-כמו-קניית-בגדים הזה.

הילה.

פורסם

ג'אז רכב מבוקש מאוד.

הרכב שבדקת לא במצב גרוע בכלל.

מהמחירון המשוכלל יש להוריד 700 ש"ח על הצמיגים ועוד כ 800 ש"ח על המצבר (ממה שאני זוכר, המצבר של ג'אז הוא בגודל לא סטנדרטי, ואם לא רוצים לעשות קומבינה, צריך לקנות מצבר מחברה).

אפשר להתמקח על הטיפול וטסט, להוריד עוד כאחוז על סימני פגיעה בדופן (במידה ולא מדובר בנגיעה בשילדה, אחרת ההורדה צריכת להיות יותר גדולה).

לא הסבירו לך, למה כתבו "בלימה לקוייה"?

אגב, בצילום לא רואים איזו משמעות יש לפגיעות\שריטות\מעיכות - גבוהה\נמוכה\שולית?

הקילומטראז' לא גבוה כל כך. תוודא שהבעלים הראשונים של הרכב היה אדם פרטי.

 

כמה זמן הרכב בבעלותו של המוכר? זה צריך להיות רשום ברשיון הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

1. אני מאמין שאפשר למצוא זוג צמיגים סביר במידה של הג'אז במשהו כמו 600-800 ש"ח. מצבר זה עסק של עוד 400-600 ש"ח אם תדעי איפה לקנות או 1000 ש"ח במקומות יקרים יחסית.

 

2. אני באמת רוצה לתת לך תשובה ארוכה ומנומקת אבל לצערי באמת שאין לי מושג איך ולמה נקבעה ירידת הערך.

לדעתי אין שום ליקוי רציני בבדיקה. יש היסטוריית טיפולים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הבחור יכול להביא לי קבלות.

 

לא, הוא לא טיפל במוסך מורשה (שחטו אותו בפליקס, אז הוא ויתר על מוסכים מורשים לכל החיים, קצת כמוני - אני בסדר עם זה) - הבחור נראה אמין מאד ורציני, ולא נראה לי שישחק על אלף שקלים (כן, אולי אני תמימה, ובטח שזה לא משנה כלום).

 

משמעות הפגיעות היא נמוכה. הבודק אמר באופן חד משמעי - שאסי נקי.

 

העלויות שניתנו הן בערך העלויות שהבחור אמר.

 

בקיצור, אני חושבת שמגיע לי להתחדש, לא?

פורסם

עוד רגע, ואז יגיע ה"תתחדשי". עוד קצת סבלנות :lol:

 

תבדקי את היסטוריית הטיפולים, תראי שהכל בגדר הסביר והקילומטראז' נכון. הטיפולים לא חייבים להיות במוסך מורשה אבל חייבים להיות. אל תשכחי לבדוק שעבודים ברשם המשכונות. את יכולה לעשות את זה כבר עכשיו באתר האינטרנט של רשם המשכונות. תנסי להוריד עוד קצת במחיר בגלל הטסט הקרוב, הטיפול והליקויים שכן התגלו.

 

אחר כך, תתחדשי :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
עוד רגע, ואז יגיע ה"תתחדשי". עוד קצת סבלנות :lol:

 

תבדקי את היסטוריית הטיפולים, תראי שהכל בגדר הסביר והקילומטראז' נכון. הטיפולים לא חייבים להיות במוסך מורשה אבל חייבים להיות. אל תשכחי לבדוק שעבודים ברשם המשכונות. את יכולה לעשות את זה כבר עכשיו באתר האינטרנט של רשם המשכונות. תנסי להוריד עוד קצת במחיר בגלל הטסט הקרוב, הטיפול והליקויים שכן התגלו.

 

אחר כך, תתחדשי :wink:

 

ההתלבהות קשה מנשוא.

 

דיברתי עם המוכר הרגע, הגענו לתובנות לגבי המחיר, אמרתי לו שיתן לי לחשוב על זה קצת.

 

בכל אופן - לא הצלחתי למצא את החיפוש באתר של רשם המשכונות.. יש למישהו משהו?

 

תודה.

פורסם

ראשית, ברצוני לאחל לך הצלחה ברכישת הרכב ותקווה שתמצאי את מבוקשך.

 

שנית ולגני בדיקת משכון, עומדות בפניך שתי אפשרויות:

 

הראשונה- בדיקה באתר רשם המשכונות- ראי קישור

https://nesach.justice.gov.il/mashkonot/forms/fMashIyunMishkun.aspx

 

השניה- בדואר ישראל, לפני העברת הבעלות, ניתן לבצע בדיקה מול פקיד הדואר.

 

שתי האפשרויות כרוכות בתשלום, זו שבדואר יקרה יותר. בכל מקרה לא הייתי מוותר על בדיקה זו.

 

שיהיה בהצלחה ונסיעה בטוחה

 

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

תתחדשי.

 

אני באופן אישי לא הייתי קונה רכב שלא טופל במוסכים מורשים, בטח שלא רכב חדש יחסית ויקר למדי.

 

זה לא שאין מוסכים טובים שאינם מורשי יבואן, בהחלט יש, אבל אין לאף אחד דרך לדעת באיזו רמה טיפלו באוטו, ואם מוסך "משה ובניו" הוא מאלו (הבודדים, אני מעז להגיד) שלמרות שאינם מורשי יבואן, מתמחים במותגים ספציפיים, ומקפידים על איכות עבודה גבוהה ועל עדכון שוטף בנעשה, או שמוסך "משה ובניו" הוא מוסך מדרכה שכל קשר בינו ובין איכות הוא מקרי בהחלט.

 

אלו שני הסנט שלי.

 

*מוסך "משה ובניו" הוא שם גנרי, וכל קשר בינו ובין מוסך בשם זה שקיים או לא קיים במציאות הוא מקרי בהחלט.

:-D

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סוף סוף ובשעה טובה - רציתי לומר תודה, לכל מי שעזר, ייעץ, התווכח, ולימד אותי.

 

הילה.

photo (Small).JPG

פורסם
1. אני מאמין שאפשר למצוא זוג צמיגים סביר במידה של הג'אז במשהו כמו 600-800 ש"ח. מצבר זה עסק של עוד 400-600 ש"ח אם תדעי איפה לקנות או 1000 ש"ח במקומות יקרים יחסית.

מצבר לג'אז נושק ל-600 ש"ח מהכיוון העליון ואולי אף למעלה מזה.

המצבר בג'אז שונה ויחודי לרכב זה בלבד.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

 

×
×
  • תוכן חדש...