Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נתחיל מהסוף. . . קניתי לפני 3 חודשים קאיה קרניבל 2007 (יותר נכון דצמבר 2006) מנוע 2700 בנזין (כן, אני יודע - מנוע גדול ועוד בנזין... כניראה שמראש לא כיוונתי לחיסכון)

ניקנה מאלדן, הרכב ניבדק ונימצא במצב מעולה מבפנים ומבחוץ, אבל... אוכל לי ליטר כל 5.5 ק"מ! :? חבל שאי אפשר לעלות על זה בבדיקה. זה לא חריג מדי?

אמנם נוסע רק בעיר, אבל אני התכוננתי לספוג 1:7 לא 1:5.5

בכל אופן, אני מעוניין למכור את הרכב.

יש לי 3 ילדים קטנים שצריכים כיסא / בוסטר ואני רוצה שיהיה מרווח

האם ישנה חיה כזאת? רכב גדול מרווח אמין ולא זללן? בבקשה תמליצו לי על אחד כזה.

אני מעוניין שיהיה לא יותר ישן מכמה שנים בודדות...

הרכב נוסע בד"כ בערך 20 ק"מ ביום (או פחות), אולי פעם או פעמיים בשבוע - הרכב יוצא ל ~ 40 - 80 ק"מ (בקיצור לא נוסע הרבה) - בעיקר להסיע ילדים (שלושתם ברכב) לחוגים, חברים, קצת קניות וסידורים בעיר, ואם יש איזה טיול משפחתי - ניכנס כולם בכיף

!! תודה מראש !!

פורסם

שלום,

זאת הפעם השנייה שאני מוצאת את עצמי מזכירה את הדגם הזה היום, אבל באמת שזה מתבקש במקרה הזה.

סאנגיונג רודיוס יכול להתאים לדרישות שלך. לפי נתוני היצרן, צריכת דלק בעיר עומדת על 1:10, ככה ש1:7 בטוח תקבל. יש המון מקום בפנים גם לשלושה שובבים, והמחיר שלו לא גבוה יחסית.

חיסרון אחד מהותי. כבר שמעתי על לקוחות שביטלו עסקה רק בגלל "שהוא לא יפה".

במלאי של טריידמוביל יש שני רכבים כאלו. אתה מוזמן לפנות אלי בהודעה פרטית וננסה לבדוק עבורך את האפשרות לטרייד-אין עם הקרניבל.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

פורסם

שלום,

פיאט מולטיפלה.

כמו הרודיוס הוא 6 מקומות ולא 7. אבל המון מקום ל 3 זאטוטים (זעטוטים?).

חסרונות: רודיוס יפה לידו, חובה למצוא כלי מתוחזק היטב במוסך מורשה, רק דיזל (הבנזין עייף) ולמי שזה משנה לו: רק גיר ידני (אצלי זה יתרון :)), אחזקה יותר יקרה מפיאט ממוצעת (הכוונה לחלקים).

יתרונות: חסחוני: לי עושה בממוצע 15.5 ק"מ לליטר(!), מקום להכל, שתי שורות של 3 מושבים, הכל מודולרי ומתפרק מאחור, בדיזל: סוחב בכיף משפחה + ציוד לשבוע בעליות ובמורדות.

בשנים האחרונות אגב המראה שלה יותר "נסבל".

בהצלחה,

ליאור.

פורסם

רכב גדול וחיסכוני מאוד - דיזל, רצוי ידני.

אם גיר ידני בא בחשבון, אפשר לחפש ג'מפי (כמו בסמלון שלי). צריכת הסולר 1:11-1:13 ק"מ לליטר.

אם גיר אוטומטי חובה, אפשר לשקול יונדאי טרג'ט דיזל 2000 סמ"ק (צריכת סולר תהיה בסביבות 1:9).

אבל, כמה כבר תחסכו בכמות הנסיעות שלכם מול הקרניבל שיש ברשותכם כיום?

הרי אם תמכרו את הרכב, תפסידו כמה אלפי שקלים בטוח (אם לא יותר).

לדעתי, לא שווה בשביל 200-300 ש"ח בחודש להתחיל עם החלפת רכב לאחר (משומש). גם למצוא דיזל מיד שניה במצב טוב לא פשוט בכלל.

מולטיפלה תהיה ישנה מדי (מקסימום 2004 ). משנתון מתקדם יש בקושי רכבים על הכבישים (ואין למכירה).

לוגאן יש מ 2009, בהחלט אופציה, בל לא בטוח שתיכנס לתקציב.

ועוד משהו שאולי אני מפספס - רשמת 3 ילדים והדרישה ל 7 מקומות ישיבה. יש עוד נוסעים? כי אם לא, יש מספיק רכבים "רגילים" שאפשר להתקין בהם 3 כיסאות בטיחות בצורה טובה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לילה טוב.

אני גם אבא ל2 ילדים והשלישי ממש בדרך.

כעת יש לי פורד פוקוס 2004 ויהיה צפוף מאאאד ל3 כיסאות בטיחות.

אשמח לשמוע אם יש רכבי סדאן מספיק מרווחים.

אבל -

ישנה אופציה טובה מאד.

אם הזכירו פה את המולטיפלה, או כמו שאני קורא לזה - MoonPatrol

אז מומלץ לבדוק את האופציה של הונדה FRV.

3 נוסעים מקדימה ו3 מאחורה ולא מאבדים נפתח בתא מטען.

עבדתי בהשכרה ואני זוכר שהרכב נוח מאד.

אמנם המנוע שיובא לארץ הוא ה 1800 של ה סיויק, על הסיוויק הוא מאד חזק.

על ה FRV קצת פחות. אבל חסכוני ממה שתיארת על הקרניבל.

אני ופותח השרשור נשמח לשמוע דיעות מבעלי ניסיון = הורים ל3 ילדים שכולם בכיסאות בטיחות.

לכל המציעים דיזל - האם נכון שטיפולים לדיזל יקרים יותר? הטסט השנתי?

למי שלא חורש את הארץ, לא משתלם דיזל לדעתי. תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

אני ופותח השרשור נשמח לשמוע דיעות מבעלי ניסיון = הורים ל3 ילדים שכולם בכיסאות בטיחות.

לכל המציעים דיזל - האם נכון שטיפולים לדיזל יקרים יותר? הטסט השנתי?

למי שלא חורש את הארץ, לא משתלם דיזל לדעתי. תקנו אותי אם אני טועה.

מיניוואן בסגנון רנו סניק או סיטרואן קסרה פיקאסו יהיו הכי נוחות ומתאימות (מרכבים בעלי 5 מקומות ישיבה) בזכות 3 מושבים נפרדים בשורה השניה.

אני בזמנו העדפתי מסחרית בתור משפחתית ל 3 ילדים קטנים ( 2 כיסאות בטיחות ובוסטר) - רנו קנגו DCI ידנית ( משמעותית יותר חיסכונית ובגאז' יותר גדול), אבל אני נוסע מעל 30 אלף בשנה.

טסט לרכב דיזל לא יותר יקר, הטיפולים קצת יותר יקרים.

אבל,

ירידת ערך יותר גדולה, קשה למצוא מכונית דיזל משומשת במצב טוב, יש כמה מכלולים יקרים מאוד לתיקון\שיפוץ\החלפה (טורבו, משאבת הזרקה). בדרך כלל התיקונים הגדולים מגיעים אחרי 200 אלף ק"מ.

בקיצור, כדי להאזן ירידת ערך ותיקונים יקרים ע"י חיסכון בצריכת הסולר, צריך לנסוע קילומטראז' מסויים (אבל לא מטורף- משהו כמו 20-25 אלף ק"מ בשנה).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

C4 פיקאסו הוא אופציה מצוינת, אם תתרגל לגיר הרובוטי. הוא אמנם קטן יותר מהקרניבל, אבל יש לך ילדים קטנים אז זה בסדר. עם מנועי 2.0 הוא בטוח חסכוני יותר מהקרניבל הזללן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מיניוואן בסגנון רנו סניק או סיטרואן קסרה פיקאסו יהיו הכי נוחות ומתאימות (מרכבים בעלי 5 מקומות ישיבה) בזכות 3 מושבים נפרדים בשורה השניה.

אני בזמנו העדפתי מסחרית בתור משפחתית ל 3 ילדים קטנים ( 2 כיסאות בטיחות ובוסטר) - רנו קנגו DCI ידנית ( משמעותית יותר חיסכונית ובגאז' יותר גדול), אבל אני נוסע מעל 30 אלף בשנה.

טסט לרכב דיזל לא יותר יקר, הטיפולים קצת יותר יקרים.

אבל,

ירידת ערך יותר גדולה, קשה למצוא מכונית דיזל משומשת במצב טוב, יש כמה מכלולים יקרים מאוד לתיקון\שיפוץ\החלפה (טורבו, משאבת הזרקה). בדרך כלל התיקונים הגדולים מגיעים אחרי 200 אלף ק"מ.

בקיצור, כדי להאזן ירידת ערך ותיקונים יקרים ע"י חיסכון בצריכת הסולר, צריך לנסוע קילומטראז' מסויים (אבל לא מטורף- משהו כמו 20-25 אלף ק"מ בשנה).

אתה יודע לומר לי כמה בערך עולים חלקים אלה...ברכב שלך נניח? ואני מבין שאם קונים רכב דיזל משומש, עדיך רכב שהוא לא טורבו בשל החשש לתיקונים ?

C4 פיקאסו הוא אופציה מצוינת, אם תתרגל לגיר הרובוטי. הוא אמנם קטן יותר מהקרניבל, אבל יש לך ילדים קטנים אז זה בסדר. עם מנועי 2.0 הוא בטוח חסכוני יותר מהקרניבל הזללן.

כאן אני מגיב גם עבור כלל החברים כאן.

כפי שציינתי לעיל, עבדתי בהשכרה. נהגתי לא מעט בפיקאסו ואני רוצה לומר שהרכב אכן נוח, לא שמתי לב לשום בעיה בגיר.

אני יודע מניסיון עם גירים רובוטיים, שה-בעיה היא, דירדור אחורה אם מתחילים נסיעה בעלייה לעומת רכב אוטומט.

אלא אם כן הפיקאסו של שנת 2009 - 2008 (כאשר עבדתי בהשכרה) היו עם גיר אוטומאט רגיל.

כי אני לא נתקלתי בתופעה זו בפיקאסו שנהגתי בה.

דבר אחר, זה ההגה. צריך להתרגל שם להגה, כי הבקרים של השמע והקרוז נשארים במקום כאשר מסובבים את ההגה.

וזה קצת מעצבן בהתחלה עד שמתרגלים. ויש כאלה שלא כ"כ מתרגלים לדבר המוזר הזה.

ודבר אחרון, כאמור זה היה בהשכרה והיה זה רכב חדש. נהוג מאד לומר לסיטרואן זה צרהצרורה וחלקים יקרים.

האם מישהו כאן יודע לשפוך אור על עניין האמינות של הפיקאסו ומחירי חלפים? והאם ניתן לטפל ולתקן את הרכב במוסכים שלא מורשים, אלא במוסכים שמטפלים גם ב...מזדה נניח? או שזה רכב רגיש שדורש מומחיות נטו לסיטרואן ?

תודה.

פורסם

האם אתה צריך 7 מקומות או שאתה יכול להסתפק ב-6.

הונדה FRV יכולה להתאים לך.

ואם אתה מרוצה מהקרניבל אתה יכול לשקול לרכוש קרניבל דיזל במקום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אתה יודע לומר לי כמה בערך עולים חלקים אלה...ברכב שלך נניח? ואני מבין שאם קונים רכב דיזל משומש, עדיך רכב שהוא לא טורבו בשל החשש לתיקונים ?

ברכב שלי:

טורבו חדש כולל עבודה יעלה בסביבות 10 אלפים ש"ח, לשפץ משאבת ההזרקה קרוב לזה, החלפת מצמד יסתכם ב 3000 עד 6000 (תלוי בהיקף העבודה ומה מחליפים).

כמובן, שהטוברו יכול להחזיק מעמד גם 400 אלף ק"מ, ומשאבת הזרקה קרוב ל 300 אלף.

רכב דיזל ללא טורבו זה רכב חלש, מיושן, רועש.

לדעתי, לא קיים רכב דיזל ללא טורבו, שיתאים למשפחה בת 5 נפשות עם 3 כיסאות בטיחות, אולי רק סיטרואן ברלינגו\רנו קנגו (קיימים עד שנת 2005 בערך ) עם נפח מנוע 1900 סמ"ק יכולים לענות על הדרישה הזאת.

פורסם

יריב, אתה נוקט בגישה הלא נכונה.

- אתה כותב

הרכב נוסע בד"כ בערך 20 ק"מ ביום (או פחות), אולי פעם או פעמיים בשבוע - הרכב יוצא ל ~ 40 - 80 ק"מ (בקיצור לא נוסע הרבה) - בעיקר להסיע ילדים (שלושתם ברכב) לחוגים, חברים, קצת קניות וסידורים בעיר, ואם יש איזה טיול משפחתי - ניכנס כולם בכיף
משמע כ 800 ק"מ לחודש או 10K ק"מ שנתי. לפי המספרים האלה (ובצורה מוקצנת) אז ה"הפסד" הכספי שלך עקב צריכת דלק המוגברת (1:7 לעומת 1:5.5) מתבטא ב 30 ליטר לחודש (כ 250 ש"ח חודשי או 3K שנתי). האם בסכום כזה שווה להכנס להרפתקאה של חיפוש רכב? לטעמי, ממש לא.

-תוכל להסב את הרכב לשימוש בגפ"מ בעלות של 8K ש"ח. שוב, עם נסועה נמוכה כשלך החסכון יתבטא עוד מספר שנים (ואז הממשלה היקרה, תרתי משמע, שלנו תעלה את המיסים על שימוש בגפ"מ:-()

-בדקת מה אמורה להיות צריכת הדלק הרשמית של הרכב? אם זה 1:7 ואתה מגיע ל 1:5.5 אז אולי הנהיגה/התחזוקה של הרכב לקוייה. בדוק כי הצמיגים מנופחים בהתאם, אין מטען לא שימושי ברכב וכו'. סע בעדינות על הרכב בלי האצות ופתיחות, גלוש לרמזורים במקום לבלום וכו'. אם עדיין תגיע לצריכה חריגה (מצריכת הדלק הרשמית) קח את הרכב לבדיקה.

• תוכן חדש...