Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול אתכם, מה הרמה של הידע בחשמל שצריך לדעת על מנת לבצע את הבדיקות האלו?

אתם מדברים על חוקים וכל מיני דברים כאלו, שאני למשל ללא רקע בחשמל לא מבין.

האם זאת רמה בסיסית ובעצם אני אלמד אותה(כי אני לומד הנדסאי רכב) או שכולם פה מהנדסי אלקטרוניקה או משהו כזה?

קובי

פורסם

אם תלמד את זה או לא זה כנראה תלוי בעיקר בך.

הנושאים התיאורטיים (לפחות הרלוונטיים) שעלו בשרשור הם:

1. מושגים של מתח, זרם, התנגדות והקשר ביניהם- חוק אוהם.

2. מתח אלקטרו-כימי.

הנושא הראשון הוא בסיסי ביותר, אם לא תשלוט בו כמו שצריך אבוי לך. כל העיסוק שלך בחשמל יהיה גרוע מאד.

הנושא השני הוא נושא שדווקא מוכר יותר מתחום הנדסת המכונות (וגם נלמד במסגרת לימודי כימיה) ופחות מתחום האלקטרוניקה, בטח לא בהנדסאים.

לשאלך, חלק מהכותבים מתחום הרכב, חלק מתחום המכונות וחלק מתחום האלקטרוניקה (גם הנדסאים וגם מהנדסים).

למרות זאת הידע מגיע בסקרנות ולמידה עצמית בעיקר. בתור אחד שלומד כבר כמעט 18 שנה אני יכול לומר לך באחריות גמורה שלא כדאי לבנות על הלימודים שיקנו לך ידע שימושי.

פורסם

תודה רבה אביב.

אם לא דרך הלימודים איך אני אלמד?

אני יודע שאנחנו נלמד חשמל ואלקטרוניקה, אבל לא יודע לאיזו רמה.

(זאת אגב הסיבה שבגללה החלטתי לא ללכת כרגע לקורסים של בוש במערכות הזרקת דלק וסולר כי הבנתי שבלי הידע באלקטרוניקה זה לא שווה יותר מידי).

אני יותר מאשמח ללמוד עוד ולדעת, אם תוכל לומר לי מאיפה.

קובי

פורסם
רציתי לשאול אתכם, מה הרמה של הידע בחשמל שצריך לדעת על מנת לבצע את הבדיקות האלו?

אתם מדברים על חוקים וכל מיני דברים כאלו, שאני למשל ללא רקע בחשמל לא מבין.

האם זאת רמה בסיסית ובעצם אני אלמד אותה(כי אני לומד הנדסאי רכב) או שכולם פה מהנדסי אלקטרוניקה או משהו כזה?

היי קובי, תחביב וסקרנות ככה זה עובד אצלי 8) והרבה לימוד עצמי מספרות מקצועית (לא אינטרנט !).

למה לא פתחת אשכול משלך :cry:

איזה כייף לי :)

פורסם

אני רואה שהשירשור המקורי על הגולף כבר הלך לעולמו.

אני בטוח שישנם עוד אנשים בפורום שהם גם במצב שלי ומחפשים ידע.

אז מאיפה אני יכול להשיג את המידע הזה?

ספרות מקצועית אין לי, אם יש לכם או אם אתם יודעים מהיכן ניתן להשיג אני אשמח לדעת.

באופן כללי- אתם מציעים שבתור התחלה יש לקנות רב מודד ופשוט להתחיל לשחק איתו עד שלאט לאט אתחיל להבין?

אתם מכירים קורסים כולשהם שכן יכנסו איתי לפרטים האלו(מה שאני מבין שלא יהיה בהנדסאי רכב, אני מוכן ללכת לקורסים על מנת לצבור ידע).

קובי

פורסם

אתה מכוון רחוק מידיי. אני אתן לך דוגמה פשוטה איך צריך להתנהל מישהו שרוצה ללמות ולהתפתח.

נניח שאתה רואה את השרשור המודבר ומדברים בו על חוק אוהם ועל מתח גלווני.

היום הרבה יותר קל מבעבר. כל מה שצריך לעשות זה להקיש את המושגים בגוגל.

אחרי שתקיש אתה תגיע לקישורים הרלוונטיים (God bless Wikipedia) ופשוט תשב ותקרא. אם תרגיש שהמידע לא מספיק מעמיק תוכל להמשיך לחפש. יש אינספור מאמרים, דוגמאות, ספרים ואתרים בנושאים האלו ובעוד רבים.

אני מבטיח לך שאנשים רבים בפורום עושים את מה שאמרתי וכך לאט לאט לומדים. כשזה מתחיל להשתלב עם עבודה, אתה הופך למומחה. בעבודה פעמים רבות נתקלים במושגים ותופעות שמה שמבדיל בין סתם מישהו למישהו "תותח" זה שהתותח הולך, קורא, מעמיק ומעשיר את הידע במידע שימושי שבא לידיי ביטוי אח"כ בעבודה.

פורסם

הבנתי.

אבל הדעות לגבי החומר שבאינטרנט חלוקות.

אתה מציע לבדוק באינטרנט, ואילו מרק אומר רק בספרות מקצועית.

אני חושב שאולי באמת בתור התחלה כדאי להתחיל בקטן דרך חיפוש באינטרנט.

כמו כן אני אבדוק מחר מה החומר שנלמד בהנדסאים ויעלה לפה וניראה איך אפשר להתקדם מכאן הלאה.

תודה רבה לכם!

קובי

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

השגתי את החומר שאני אלמד בחשמל ואלקטרוניקה.

אני מצטער שזה קצת ארוך.

בסוף הלימוד נידע

1. להשתמש בחוקי אוהם וקירכהוף ולבצע חישובים לגבי המעגלים הנלמדים.

2. לזהות את רכיבי המעגלים שנלמדו ולהסביר את שימושם ומאפיינהם.

3. למדוד ערכים חשמליים באמצעות רב מודד ומשקף תנודות.

4. לקרוא תרשימים חשמליים פשוטים לבנות מעגלים לפי תרשימים אלו.

5. לאתר תקלות פשוטות במעגלי זרם ישר וזרם חליפין.

תכנים:

1. מבנה החומר:

האטום, מבנה האטום, מסלולי האלקטרונים, הפרודה יונים ומטענים חשמליים.

2. מושגי יסוד:

המתח-שדה חשמלי, פוטנציאל חשמלי, הפרש פוטנציאלי, יחידות מדידה, סימנים.

הזרם- מהות הזרם החשמלי, הולכת חשמל, יחידת מדידה, סימונים.

התנגדות- התנגדות ומוליכות, יחידות מדידה, סימונים.

חוא אוהם- נושחאות וחישובים.

3. מעגלים חשמליים- זרם ישר:

מעגל חשמלי בסיס, חבוא מעגל בטור, מעגל במקביל, חיבורי מעגל במשולב.

בנית מעגלים בשיטות חיבור שונות וביצא מדידות בהתאם.

איתור תקלות.

4. נגדים:

מבנה הנגד, זיהוי וזיהוי נגדים ע"פ קוד צבעם.

חיבור נגדים במקביל, חוק קירכהוף, חישובי מתח במעגל מקבילי, חיבור נגדים בטור ובמשולב.

זיהוי נגדים על פי קוד צבעים, מדידת נגדים, חיבורי נגדים בשיטות שונות ומדידתם בהתאם.

איתור תקלות.

5.מוליכים ומוליכים למחצה:

תכונות חומרים מוליכים, תכונות מוליכים למחצה, פעולות המוליך למחצה.

ניסויים במוליכים שונים.

6. זרם חליופין:

מאפייני זרם חילופין, מבנה גל זרם החילופין, תדירות, משרעת, משקף התנודות.

בנית מעגלי זרם חילופין, חיבורים בטור ובמקביל, מדידות באמצעות רב מודד ומשקף התנודות.

איתור תקלות.

7. מסננים:

מסנן HI-PASS, LOW-PASS הסליל כמסנן.

השפעת רכיבים שונים על ביצועי המסנן, שינוי תדירויות.

8. שנאים:

עקרון השנאי, מבנה השנאי ואופן פעולתו.

בנית מעגלי חשמלי בשילוב שנאי, ביצוע מדידות.

9. הדיודה:

מבנה הדיודה ומאפייניה, סוגי דיודות(PNP,NPN).

הדיודה כמישר חד דרכי(חצי גל) ודו דרכי(גל שלם).

דיודות זנר, דוידה פולטת אור LED.

בנית מעגלים משולבי דיודות, ביצוע מדידות, אתור תקלות.

10. הטרנזיסטור:

מבנה הטרנזיסטור ואיפיונו, סוגיו, חיבורי טרנזיסטורים, הטרנזיסטור - כמגבר- כמיישר מבוקר SCR, הטרנזיסטור במעגלי זרם ישר וחילופין.

שימוש בטרנסזיסטור בחיבור "דרלינגטון" שימוש בטרנזיסטור בחיבור "שמידט-טריגר".

בנית מעגלים משולבי טרנסזיטורים, ביצוע מדידות ואיתור תקלות.

11. רב רטט:

רב רטט חד יציב.

מבנה המעגל, איפיונים, אופן פעולה ושימושים.

רב רטט דו יציב

מבנההמעגל, איפיונים , אופן פעולה ושימושים.

רב רטט חופשי:

מבנה המעגל, איפיונים, אופן פעולה ושימושים.

בנית המעגלים, הפעלתם ומדידתם.

איתור תקלות.

זהו(אני חייב לציין שעכשיו זה כבר באמת ארוך).

מה אתם חושבים על החומר הנלמד?

מספיק בישביל להבין ולבצע את מה שכתבתם בשירשור במקורי?

יש טעם להתקדם מהקורס הזה הלאה? או שזה יתן לי את רוב המידע שאני צריך?

תודה רבה לכם!

קובי

פורסם

זה מה שלומדים בהנדסאי רכב או טכנאי אלקטרוניקה?

זה נראה חומר דיי מקיף למתחילים אך חסרים מספר תחומים חשובים שהם בשימוש רב במערכות מהשנים האחרונות. לטעמי כדי לקבל יכולות בדיקה, ניתוח ואיתור תקלות במערכות רכב יש להוסיף את הנושאים הבאים:

-מעגלים משולבים באופן כללי וספציפי לתחום הרכב.

-מגברי שרת. ברוב התיכנונים כבר לא משתמשים בטרנזיסטורים בדידים למימוש פונקציות אנאלוגיות (מגברים, שמיט טריגר)

-מערכות ממותגות. ברכב מודרני רוב מערכות ההספק הן ממותגות (הצתה, מנועים, סולונואידים וכו')

-מה עם קבלים?

-מיקרו מחשבים (בסיסי) ותקשורת נתונים.

-טכנולוגיה. נושא שכמעט לא מזכירים אותו בלימודים אך בעולם האמיתי הוא מאוד קריטי לפיתוח ולתיקונים. למשל, מה ההבדלים בין סוגי קבלים שונים (נפח, ESR, אורך חיים וכו,) נגדים שונים (טמפרטורות, פיזור הספק), התנהגות חוטים (לא צוחק, נסה להעביר סיגנל הצתה דרך מוליך לא מתאים ותראה מה יקרה) חישובי הספק וטמפרטורה וכו'.

פורסם

זה מה שאנחנו נלמד בהנסאי רכב.

האמת היא שמכל מה שרשמתי למעלה אני בקושי מבין רבע.

כדאי קודם לגמור עם הקורס הזה(מתחיל עוד כמה חודשים) סה"כ 64 שעות ומשם להתקדם?

גם לפי מה שאני ראיתי ושמעתי הקשר בין זה לרכב הוא לא גדול, הם מלמדים חשמל באופן כללי ללא התיחסות מיוחדת לחלקים ברכבים.

איך ואיפה אפשר ללמוד את הדברים שאמרת?

אגב איפה ביום יום נתקלים בזה בחשמל הרכב?

קובי

פורסם

אם תבין באמת את כל הנושאים שרשמת תהיה אחד מהנדסאי הרכב התותחים בתחום החשמל.

הבעיה היא שלרוב בין מה שרשום בסילבוס לבין הידע המוקנה בפועל קיים תהום עמוק...

פורסם

קודם כל, הסילבוס הזה ממש לא רע להנדסאי רכב. מוזר כי הקורס מכיל רק 64 שעות אקדמיות מכיוון שנראה לי כי כמות החומר תדרוש לא מעט שעות.

גם לפי מה שאני ראיתי ושמעתי הקשר בין זה לרכב הוא לא גדול, הם מלמדים חשמל באופן כללי ללא התיחסות מיוחדת לחלקים ברכבים.

מה ששמעת הוא נכון למרבה הצער כי למעט חוק אום וקירכהוף לא יהיה לך מה לעשות עם הסילבוס הזה ברכב מודרני. אולם הוא מקנה לך את הידע הבסיסי בחשמל שממנו תוכל להמשיך הלאה ולהתמקד בתחומים הרצוים.

איך ואיפה אפשר ללמוד את הדברים שאמרת?
בלימודים להנדסאי/מהנדס אלקטרוניקה למשל:wink: אך תוכל ללמוד גם לבד לאחר שתסיים את הקורס שאתה עומד לקחת. אם תרצה ללמוד בעברית אז ישנם מספר ספרים בנושאים אלה (למיטב זיכרוני מלפני 30 שנה, חלק מהחומר הזה למדתי בתיכון) ובאנגלית ישנה כמות אדירה של חומר/קורסים/ספרים שניתן להוריד.

אגב איפה ביום יום נתקלים בזה בחשמל הרכב?

איפה לא?

למשל במערכות ההספק ממותגות אתה נתקל במערכת הצתה (מרכזית או מודולי הצתה), במנועים זרם ישר רגילים (חלונות חשמליים או מנוע מאוורר ראדיטור למשל), במנועים זרם ישר מבוקרי זווית (מצערת למשל או שסתומי בקרה שונים), בסולונואידים בכל מקום בו יש צורך בתנועה קדימה/אחורה (הזרקה, תה"ל אוטומטית וכו'). במיקרו מחשבים ותקשורת נתונים משתמשים בכל רכב שיוצר ב 10 שנים האחרונות. הדבר הראשון שנעשה לאיתור תקלה הוא התחברות לסקנר וקריאת תקלות.

פורסם

בוא לא ניסחף. הוא לא הולך לתכנן מערכות בקרה או הספק לרכב. דיי בזה שיבין חצי מכל הנושאים שהוא הזכיר וכבר תהיה לו הבנה מספיק טובה לבצע את כל מה שהוא צריך.

לימודי הנדסה- תעשה לי טובה. אני לא יודע מתי אתה למדת הנדסה (או הנדסאי) אבל היום מהנדסים שיוצאים את שערי הקדמיה לא יודעים לעשות כלום חוץ מלפתור אינטגרלים ולבצע התמרות פוריה. מיעוט קטן ביותר של תותחים או מצטיינים שבאמת יצא להם לעשות משהו בפרויקט רציני או להתחבר לאיזה מנחה רציני/תעשיה.

פורסם

אביב,

גם חלק גדול של מהנדסים שמסיימים את לימודי הנדסת מכונות בעשור האחרון לא יודעים למדוד בעזרת קליבר פשוט שלא נדבר על מיקרומטר.

ניתקלתי במהלך השנים גם במהנדסים של יודעים לקרוא שרטוט טכני פשוט.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...