Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה לכם על התגובות.

אני מקווה שאני אקלוט את זה הכי טוב שאפשר, סה"כ אני מאלו שקולטים מהר ובמקרה שאני לא מבין אני יחזור את המורה עד שאני יבין.

לגבי המעשי- הבנתי שיש גם 22 שעות של מעבדה, כך שנעשה גם דברים בפועל השאלה עד כמה נתרגל את זה.

קובי

פורסם
בוא לא ניסחף. הוא לא הולך לתכנן מערכות בקרה או הספק לרכב. דיי בזה שיבין חצי מכל הנושאים שהוא הזכיר וכבר תהיה לו הבנה מספיק טובה לבצע את כל מה שהוא צריך.

בוא לא ניסחף? אני לא יודע מה הדרישות שלך מבעל מקצוע שמכבד את עצמו אבל אני סבור כי חשמלאי רכב טוב (ואני מדגיש 'טוב' כדי להבדיל ממישהו שמחליף מודולים לפי ניחוש ומחייב את הלקוח) אמור לדעת קצת יותר מחצי מכל הנושאים שהוא הזכיר. להזכירך, שרשור זה החל משיטות שונות למדידת זרם פרזיטי וללא ידע בנושאים המדוברים יהיה לו קצת קשה לאתר את התקלה. אתה לא צריך לתכנן מערכות בקרה או הספק לרכב כדי לדעת מה קורה כאשר מנוע צעדים מאבד קוטב אחד או שאחת מדיודות השוטקי בגשר האלטרנטור תקולה או כל תקלה לא טריוואלית אחרת שצריך להפעיל את המוח ולחשוב במקום להחליף מודול אחר מודול עד שמגיעים לתוצאה. ותעשה לי טובה, עד שסוף סוף פוגשים מישהו שרוצה להיות רציני בתחום המקצועי, מוכן ורוצה ללמוד ולהשקיע, ולא איזה מוכר מצברים/מחליף קסנונים חאפר, אז הדבר האחרון שצריך לעשות לו זה לזלזל או להמעיט בידע הדרוש לו כדי להיות בעל מקצוע טוב.

לימודי הנדסה- תעשה לי טובה. אני לא יודע מתי אתה למדת הנדסה (או הנדסאי) לפני כ 20 שנה אבל היום מהנדסים שיוצאים את שערי הקדמיה לא יודעים לעשות כלום חוץ מלפתור אינטגרלים ולבצע התמרות פוריה. וזה חדש? גם בזמני זה היה כך (פחות מהיום אבל עדיין אצל חלק לא קטן מהבוגרים) ובאמת מי שרצה להתחיל גבוה יותר מבחינה מקצועית היה חייב להשתפשף בפרויקטים רציניים/מעשיים כדי לדעת לתכנן כרטיס אמיתי מיעוט קטן ביותר של תותחים או מצטיינים שבאמת יצא להם לעשות משהו בפרויקט רציני או להתחבר לאיזה מנחה רציני/תעשיה.

ומרק, אני לא יודע איך זה בתחום המכניקה אך באלקטרוניקה רוב המהנדסים מהעשור האחרון (למעט רוסים) אינם יודעים להלחים, ובצדק. עבודת הפיתוח מתבצעת על המחשב/בסימולטורים ואין ממש צורך ל"לכלך את הידיים".

פורסם
זה מה שלומדים בהנדסאי רכב או טכנאי אלקטרוניקה?

זה נראה חומר דיי מקיף למתחילים אך חסרים מספר תחומים חשובים שהם בשימוש רב במערכות מהשנים האחרונות. לטעמי כדי לקבל יכולות בדיקה, ניתוח ואיתור תקלות במערכות רכב יש להוסיף את הנושאים הבאים:

-מעגלים משולבים באופן כללי וספציפי לתחום הרכב.

-מגברי שרת. ברוב התיכנונים כבר לא משתמשים בטרנזיסטורים בדידים למימוש פונקציות אנאלוגיות (מגברים, שמיט טריגר)

-מערכות ממותגות. ברכב מודרני רוב מערכות ההספק הן ממותגות (הצתה, מנועים, סולונואידים וכו')

-מה עם קבלים?

-מיקרו מחשבים (בסיסי) ותקשורת נתונים.

-טכנולוגיה. נושא שכמעט לא מזכירים אותו בלימודים אך בעולם האמיתי הוא מאוד קריטי לפיתוח ולתיקונים. למשל, מה ההבדלים בין סוגי קבלים שונים (נפח, ESR, אורך חיים וכו,) נגדים שונים (טמפרטורות, פיזור הספק), התנהגות חוטים (לא צוחק, נסה להעביר סיגנל הצתה דרך מוליך לא מתאים ותראה מה יקרה) חישובי הספק וטמפרטורה וכו'.

למדתי במהלך חיי המקצועיים יותר מאשר kobic9 פירט והיום אני זוכר ומשתמש אולי בעשירית מזה, כי פשוט לא צריך את זה לאבחון תקלות ברכב.

סתם דוגמא, לדעת להחזיק רב מודד ביד לבצע מדידות יותר חשוב לדעת מאשר הבנת הטרנזיזטור.

פורסם

קובי,

אם אתה שולט באנגלית טכנית אני מציע לך לרכוש את הספרות של בוש הנקראת הסידרה הצהובה/כחולה שבה תוכל ללמוד המון בתחום חשמל הרכב ומערכות מתקדמות.

האמת לא מצאתי מקור טוב יותר ללימוד עצמי של תורת החשמל והאלקטרוניקה של רכב מודרני.

http://www.bentleypublishers.com/bosch/

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה רבה לך.

לצערי האנגלית הטכנית שלי לא בשמים, אבל אני עובד על האנגלית(מה נעשה כבר עברו 4 וחצי שנים מאז שנגעתי באנגלית).

יש לכם המלצה לספר בעיברית?

אולי יש ספרים כאלו של בוש שיצאו בתרגום לעברית?

קובי

פורסם

אני יודע זאת, לכן אני מתחיל לעבוד על האנגלית שלי.

זה לא שהיא גרועה(סה"כ עשיתי 4 יחידות עם ציון של מעל 85) אבל פשוט לא נגעתי בשפה כמה שנים לכן אני לא זוכר כל כך.

קובי

• תוכן חדש...