Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים יקרים,

אני בונה עכשיו בשלבים מערכת לאוטו, בשלב ראשון אני רוצה לשדרג את הרדיודיסק ואחר כך מגבר, רמקולים וסאב

ולכן רציתי לשאול מה חשיבותו של הרדיודיסק על איכות השמע?

אחרי שמחברים אותו למגבר הוא בכלל משפיע?

כמה זה חשוב מספר היצאיות למגבר אם בכוונתי לחבר מגבר יחיד jbl 1004 בעתיד?

כי ראיתי שיש רדיודיסקים של חברות טובות ב500-600 וגם באלף ויותר

תודה,

פורסם

תראה את כל המערכת בצורה הבאה: חוזקה כחוזק החוליה החלשה ביותר.

בגדול מערכת אידיאלית היא כזו שכל הרכיבים בה שווים ברמתם.

רדיו היי אנד בחיבור למגבר זול, שווה לחיבור מגבר היי אנד לרדיו זול.

מספר היציאות חשוב כאשר אתה רוצה להגביר מזוג רמקולים בודד.

מתחדשת*

פורסם

קודם כל תודה על התגובות,

לדוגמא:

יש את הרדיו הזה JVC KDG395 או Pioneer DEH2050MP ב400 שקל שיש עליהם ביקורות טובות

או

Pioneer DEH-5250SD ב900 שקל

יהיה הבדל בסאונד שאני יקבל עם כל אחד מהמכשירים כאשר אני יחבר אותם לאותו המגבר ואותו סט רמקוליים?

בסוף הם לא מוציאים אותו אות למגבר והוא זה שמפענח ו"שולט" בסאונד?

ועוד שאלה JBL 1004 הוא מגבר טוב? מבחינת עלות/תועלת הוא בסדר הוא שיש מכשירים טובים ממנו בטווח של 800-1200

תודה על עזרהף

פורסם

אני יכול להגיד לך שיש

הבדל מובהק בין רדיו דיסק פיוניר

לבין רדיו דיסק של אלפיין .

אין לי מושג למה אבל עפ"י האוזן שלי

האלפיין איכותי יותר ונותן הדגש גם לגבוהים ביותר .

תכלס, זה כמו שתישאל מה הכי חושב בגוף האדם ?

לב לא יעבוד בלי מוח, הריאה לא תעבוד בלי לב ובלי מוח

או שתישאל מה הכי חשוב שיהיה במחשב ?

דיסק קשיח ללא מעבד ? לא שווה כלום .

כרטיס מסך שעולה 2000 שקל ומעבד שעולה 300 ש'ח

לא יניבו לך תוצאות כמו שיהיה לך מעבד ב 1500 ש'ח ..

מכאן תסיק את המסקנות,

אם תיקנה רכיבים בינונים חשוב שגם יחידת הראש - הרדיו דיסק

יהיה במחיר בינוני

לדוגמא מגבר חדש עולה לך 800 ש'ח , 4 ערוצים של חברת JBL

אם תיקנה רדיו דיסק ב 200 ש'ח, אתה לא תנצל כמו שצריך את המגבר

כמו שאם היית קונה רדיו דיסק ב 1000 ש'ח

האקולייזר שונה וכו וכו ..

פורסם

הHU מוציא את אות המקור - אם אות המקור לא טובה, כל השאר לא יעזור...

יש גם כאלה שאומרים שהדג מסריח מהראש...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובות

אהבתי את האנלוגיות חחח

הטעות שלי הייתה כנראה שאני מתייחס לHU כמו דיוידי במערכת הביתית שלא משנה איזה דיוידי זה חשוב זה איכות הקובץ

הJVC KDG395 עם מגבר JBL 1004 ורמקולים טמפו 6 יתנו תפוקה טובה יחד?

פורסם

זאת טעות נפוצה ! מאוד מאוד

ליחידת הראש תפקיד קריטי בסאונד הכללי של המערכת , יחידת ראש וזה לא משנה אם מדברים על מקור של מערכת ביתית או מקור של מערכת לרכב - בדיוק כמו שאמר אדי .

ואם אתה רוצה להדבק לדוגמא הגרועה שהבאת . נכון אם הקובץ גרוע אז גם מכשיר טוב לא יעזור, אבל נניח שאתה מנגן קובץ איכותי או דיסק מוטבע מקורי . יש תפקיד קריטי לאיך הקובץ מפוענח ונפרס. יש הבדלים בסאונד בין מפענחים שונים , במיוחד בדרגות הנמוכות , כמובן שהבדלים ישמעו יותר כאשר כל הסיפור ישודך לרכיבים איכותיים מגבר ורמקולים. אבל עדיין יש הבדלים , יש הבדלים בסאונד בין מפענחי 1bit לבין multi bit , באלגוריתם שפורס את קובץ הסאונד או הוידאו לצורך העניין. וכן במערכת ביתית אם יש לך מכשיר גרוע - שום דבר לא יעזור לך - נגן ב 200 שח מהסופר - יראה תמונה שלא שווה יותר מ 200 ש"ח מהסופר על נניח איזה פלאזמה מסדרת הקורו (זצ"ל ) של פיונייר.

בדיוק כמו שאפשר לראות הבדלים בין נגנים שונים על המחשב (נניח vlC מול quicktime )

כמו כן ליחידת הראש ברכב תפקיד מכריע כי היא גם הקדם מגבר שלך , דרכה אתה שולט על הווליום , אם היא תוציא לך סינגל גרוע , הכל יהיה גרוע ולקדם המגבר חשיבות עליונה במערך הסאונד.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

בניגוד למה שנראה לי הדעה הרווחת בשרשור הזה אני חושב שלהד יוניט יש חשיבות פחותה יותר וזה ביחס לרמקולים .

אינני חולק על הסוגיה (העובדה בעצם) שהרדיודיסק הוא המקור ולכן אם הוא לא טוב אז כל השאר יפגעו שהרי זה שרשרת.

אבל אני מסתכל על הדברים גם (ובעיקר) מנקודה אחרת.

אז למה אני אומר שחשיבות הרדיודיסק היא פחות חשוב מרמקולים ?

פשוט מאוד אם ניקח רכב בעל מערכת ממוצעת כלשהיא. לצורך העניין ניקח רדיודיסק ב 1500 שקל ונחליף אותו ברדיודיסק ב 3000 שקל. לגיטימי להגיד שיהיה שינוי כזה או אחר.

אני טוען שאם ניקח את אותה המערכת ובמקום סט קומפוננט ב 1500 נחליף אותו בסט של 3000 (או נשקיע את התקציב בהתקנה משובחת) השינוי יהיה משמעותי הרבה יותר.

אותו כנ"ל גם לשינוי באותה רמת תקציב. החלפת רדיודיסק של אלפיין לצורך הדוגמא במכשיר מקביל של קלריון (לדוגמא) בעל אותם פיצרים פחות או יותר , ההחלפה תגרור שינוי , אבל מהניסיון והידע שלי השינוי של החלפת סט רמקולים תהיה משמעותית הרבה יותר.

בדיוק זו הסיבה שכאשר אנשים מבקשים המלצה לרדיודיסק בתקציב נתון הרבה ימליצו לבחור את המכשיר בעיקר על פי הפיצרים והפונקציונליות הדרושה ופחות לפי איפיון צליל כזה או אחר. כאשר נראה המלצה לסט קומפוננט ההמלצה היא תמיד לשמוע ולבחון ולהתאים לאופי המאזין .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עדיין טעות - השאלה מהי החשיבות - החשיבות היא עליונה ביותר. זה שלכל סט רמקולים יש אופי וצביון סאונד אחר אין על זה עוררין , אבל זה עדיין לא עושה אותם יותר חשובים מיחידת הראש

יש חשיבות קריטית ליחידת הראש : זה שאנשים בוחרים יחידת ראש לפי התכונות זה כתוצאה מאילוץ ופשרה של "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה". נניח יחידת ראש סופר הי-אנד של מקינטוש תשמע יותר טוב מכל אלפיין מצועצע (או פיונייר )

אתה צודק בעובדה המצערת שבאמת ההבדל בין יחידה של 3000 ושל 1500 ש"ח נבדלת בתכונות כי זה מוכר. ורק מראה לאן השוק הזה התדרדר , אני לא חושב שיש מישהו כאן בפורום בבואו לבחור יחידת ראש לבדוק את הפרמטרים של הקדם מגבר לעומק.. כמו יחס אות לרעש, או איזה סוג ממיר מצוידת יחידת הראש.

עוד טעות נפוצה היא לסמוך יותר מידי על הDSP זה לא יכול יותר מידי לפצות על אות התחלתי גרוע.

ואני שוב חוזר לאותה דוגמא שלי שנתתי אותה מספר פעמים. במערכת שלי , איפוד דור שלישי שמחובר דרך aux נשמע טוב יותר מאשר אייפון אשר מחובר לאותו יחידת ראש דרך usb ושניהם מנגנים את אותם קבצים בדיוק. יתרה מכך הdac הזה שמן הסתם משמש גם את נגן הcd , הוא החוליה החלשה כי דיסקים מקוריים נשמעים פחות טוב מאותו איפוד חבוט.

האם באותה סדרה פיונייר החליפו את הרכיב? ברור שלא אלא אם כן עולים כיתה לסדרת הפרמייר שלהם.

קשה לפצות על זה בסט רמקולים אחר לצורך העניין. או במגבר בוטיק היי אנד כי אלו כבר צריכים להיות שקופים

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

• תוכן חדש...