Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מדובר בבלנו 98 אוטומטית, אני מצרף תמונות של מנוע הרכב, יש נזילת שמן קטנה.

אשמח אם תביטו בתמונות ותתנו חוות דעת, לפני שנה טיפלו בנזילה והיא שוב חזרה.. החליפו גומיה ושמו סיליקון או משהו דומה.

אני לא מאבד שמן כמעט, אני בודק אחת לשבוע. זה המחלה של הבלנו למיניהם למיטב ידיעתי

אני צריך לעבור טסט עוד חודש, האם על מה שרואים בתמונות ניתן להכשיל אותי בטסט?

אני רוצה לבצע את התיקון בעצמי, מהם החלקים הדרושים ? מהם סדר הפעולות בפירוט שיש לבצע?

תודה מראש

פורסם

לא מסובך.

גש ותקנה סט אטמים + אטם למכסה שסתומים.

תפרק את המכסה ותנקה את כל האיזור בצורה יסודית.

תחליף אטם + סיליקון RTV ותתן לזה להתייבש.

זהו...

פורסם
אני מעוניין להחליף לבד.. מסובך ?

אפשר בבקשה הדרכה בשלבים ? איך נקראת הגומייה על מנת שאוכל להזמין ?

הגומייה נקראת אטם מכסה שסתומים. היא נמצאת מתחת למיכסה הפלסטיק השחור , זה עם הפקק של מילוי השמן. מה שכן אני לא יודע כמה ברגים אצלך מחזיקים את המיכסה אבל יש לפתוח אותם בהצלבה, לפעמים ההצלבה שונה מיצרן ליצרן במיוחד בסגירה לאחר מכן. כמו כן קיים מומנט סגירה מסויים של הברגים כי זה עסק דיי עדין שסגירת יתר יכולה לסדוק את המיכסה ואז זה בכלל סיפור. בפתיחה של המיכסה מנקים טוב את שפת המיכסה וגם את שפת ראש המנוע מאיפה שהוצאת את המיכסה (בית שסתומים) שמים ממש מעט סיליקון מסביב איפה שניקית, מרכיבים את האטם וסוגרים חזרה, לפי המומנט שצריך ובהצלבה כמובן. אני אישית ממליץ לגשת לבעל מקצוע במיוחד למי שעושה זאת בפעם הראשונה.

:)
פורסם

תפסיקו למרוח סיליקון בכל מקום .

אם אתה רוצה לעשות עבודה טובה , קנה אטם מקורי בחברה +4 גומיות לפלגים .

נקה טוב טוב את המכסה ואת הראש והזהר שבזמן הניקוי לא יפלו חתיכות לשסתומים .

הרכב את המכסה והגומיות העגולות בלי שום חומר נוסף .

הדק בזהירות ובהצלבה .

זו לא מחלה של הבאלנו .

מניסיון , אם משתמשים באטם המקורי לא תהיה שום נזילה .

פורסם

רכוש אטם מכסה שסתומים מקורי, אטמים למכסה שסתומים של הפלאגים, ובנוסף רכוש גומיית O-RING לחיישן קאמשאפט כי לדעתי גם משם יש נזילה.

את הברגים של מכסה השסתומים סוגרים בזהירות רבה הם בקלות נגזרים, לכן מחזקים אותם ב 9-10NM, ובהדרגה והצלבה, ז"א לא לסגור את הברגים סגירה סופית מיד, אלא לסובב כל בו טיפה ולעבור לבורג הבא, עד שכל הברגים נסגרים באופן אחיד להידוק, לחזק ממש ברגש, חיזוק חזק לא יתרום בכלום רק יגרום לנזק בשבירת הברגים.

האטם מכסה שסתומים עשוי מגומי, לכן אין למרוח עליו שום חומר, רק לדאוג לניקיון ייסודי של שטח המגע של האטם.

הגומיות של הפלאגים במכסה השסתומים גם הם עשויים מגומי ולא מורחים כלום, רק לדאוג לניקיון ייסודי של האיזור.

הגומיית O-RING של החיישן קאמ' אותו הדבר, רק ניקיון ייסודי, ובהרכבת החיישן למקום יש למרוח על הגומיה שמן מנוע ובזהירות להכניס את החיישן למקומו כדי שהגומיה לא תיקרע.

פורסם
תפסיקו למרוח סיליקון בכל מקום .

אם אתה רוצה לעשות עבודה טובה , קנה אטם מקורי בחברה +4 גומיות לפלגים .

נקה טוב טוב את המכסה ואת הראש והזהר שבזמן הניקוי לא יפלו חתיכות לשסתומים .

הרכב את המכסה והגומיות העגולות בלי שום חומר נוסף .

הדק בזהירות ובהצלבה .

זו לא מחלה של הבאלנו .

מניסיון , אם משתמשים באטם המקורי לא תהיה שום נזילה .

לדעתי זו מחלה בבלנו, יש לנו במשפחה רכב יד 1 שמטופל במוסך מורשה של סוזוקי ובהיסטוריה

לפחות שלושה פעמים ראיתי שמכסה השסתומים הוחלף.

הפעם הוא הוחלף בפעם הרביעית עם סיליקון.

וכן בכל המקרים האטמים היו מקוריים בלבד.

נקווה שאני טועה וזו תיהיה הפעם האחרונה :-)

פורסם

עם אטמים מקוריים וסגירה אחידה לפי הוראות היצרן לא צריכה להיות נזילה.

יש לבדוק בספרות הטכנית אם צריך למרוח סיליון, ואם כן אז אני משער שרק בפינות מורחים נקודת סיליקון לאטימה טובה.

אם כבר צריך למרוח סיליקון אז תשתמשו בסיליקון איכותי, קיים סיליקון איכותי שאני תמיד עובד איתו הוא יקר תוצרת גרמניה, שפורפרת בצבע כחול, הסיליקון בפנים שחור, הסיליקון הזה באיכות גבוהה מאוד אני עובד איתו תמיד החוזק שלו לאטימה מדהים.

שפורפרת אחת עלתה לי 70ש"ח אני מאמין שניתן למצוא בפחות.

פורסם

אני מאמין שלא צריך ללמד מוסך מורשה של סוזוקי איך לבצע החלפת מכסה שסתומים.

ואם כן אז המצב שלהם לא משהו בכלל....

בכל אופן אצלנו הצבע של הסיליקון שחור ואפשר לראות בצורה ברורה שהוא נמרח על כל המכסה.

פורסם

הנזילה היא בין הבלוק לדיסטרבוטור

וזה מקרה נפוץ אצל בעלי בלאנו.

אין אטם שם יש סיליקון.

וזה יחזור עוד כשנה + -

בברכה,

נתי

פורסם

תודה לכולכם על העזרה, אפשר תשובה חד משמעית ? אני קצת מבולבל

תוכלו לסמן לי איפה נמצא החלק בתמונה שצריך להחליף או לאטום ומהו שמו המדויק ?

• תוכן חדש...