Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיהיו בריאים .

באמת משוגעים. כול פעם שאני מסתכל על המערכת שהייתה לי שהייתה שווה פי 2 מהרכב דרך אגב.

אני אומר אוי כמה כסף שפכתי על זה מזל שירד לי קצת מזה אפילו שאני מתבאס מהעניין.

איך שאני חוזר לפורום לא אכפת לי מכלום ישר רצות לי מחשבות על האבוקים על תיבות על תדרים

על איך אני עושה את שלושת הגדולים ועוד ועוד.

אתם עושים הרבה צרות לאנשים חברים. אבל מספקים הרבה הנאה אין ספק שלמדתי מהפורום הזה את כול הידע.

לא שאני מאסטר אבל מבין:]

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה אתם חולים?:|

לעשות סיפור ארוך קצר? כן :-P

גיל - תגיש בקשה לוועדת חריגות

נחזור אליך בעוד עשור 8)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה שרשמתי בהודעתי הראשונה משקפת את דעתי שאולי בעצם אני לא ומעולם לא הייתי אודיופיל. כל מה שניסיתי לעשות (ועודני מנסה :?) הוא להגיע לסאונד שאני אוהב. לא סאונד שכולם יפלו מהרגליים במפגשים (כי אף פעם לא כולם יפלו), לא שואו (כי מעולם לא ניסתי להשיג את האפקט הזה), פשוט מערכת שאני אהנה לשמוע בה את בריטני ספירס וטיילור סוויפט (ה100ממת) בפול ווליום ולהתענג (סתם, בריטני כבר לא עושה לי את זה).

אני חושב שזה מה שכל אחד מאיתנו צריך לשאוף אליו, ואת זה ניתן להשיג גם בהרבה פחות כסף ממה שנדמה בהתחלה.

ואולי המשפט שהכי מפחיד אותנו בתחביב הזה, מתישהו מגיע הסוף. בין אם זה כי נמאס, בין אם זה כי החלפנו רכב, בין אם זה כי פתאום יש משפחה ובין אם זה כי אין זמן או כסף.

לפחות לתקופה זו של חיי גמרתי עם השקעה של אלפי שקלים במערכת. אין לזה סוף ולפחות בשנתיים הקרובות אני גם לא רואה התחלה. כל מה שאני שואף הוא להגיע למצב של סטטוס קוו, מערכת סבירה שתענה לי על הדרישות הלא ממש גבוהות שהצבתי ובזאת יסתיים הטקס.

לא, על אף מה שרשמתי זה לא אומר שממחר בבוקר אני לא אוהב מערכות וציוד חדש כבר לא מעניין אותי, אבל יצאתי מהמרדף בנסיון להשיג אותו, לא בגלל שאני לא רוצה אלא בגלל שאני לא יכול והנסיון שלי הוכיח שגם עם ציוד זול יותר אפשר להרים מערכת מצויינת.

אני חושב שאם כל אחד ייאמץ לעצמו את הגישה הזו הוא יהנה מהתחביב הרבה יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר - הגדרה של אודיופיל

An audiophile

from latin audio means I hear

and greek Philos means loving

is a hobbyist who seeks high-quality audio reproduction via the use of specialized high-end audio electronics

אז אפשר לאמר שכולנו אודיופילים במובן המלא של המילה אודיופיל - אבל אולי לא כולנו כאלה בהגדרה של המובן אודיופיל.

אודיופיל במובן של המילה זה פשוט אדם שאוהב לשמוע...

אודיופיל בהגדרה זה בן אדם שאוהב לשמוע את המוסיקה שלו תוך כדי שימוש בציוד קצה עליון בכדי להשיג שחזור באיכות מרבית של הצליל.

--------------------------

אני חושב שכל אחד יכול לקחת את ההגדרה הזו לאן שהוא רוצה - אני מאמין שכולנו כאן מהסיבה החשובה יותר והנכונה יותר - אנחנו אוהבים סאונד אנחנו אוהבים מוזיקה.

חלקנו גם בהחלט נהנים מהמרדף הבלתי פוסק בנסיון לשפר את התוצאה שלנו.

איתמר - אם מרוב המרדף אתה כבר לא נהנה - אז אתה צריך להיות מספיק חכם בכדי לדעת באיזו נקודה אתה בוחר להפסיק לרדוף ופשוט להנות ממה שיש לך.

זה לא אומר בשום פנים ואופן שאתה לא אודיופיל לדעתי.

יש לי רכב אחד שבו המרדף הגיע לרמה מאוד גבוהה ולמען האמת - זו נקודת העצירה שלי לשנים הקרובות.

יש לי רכב אחד שבו הלכתי אחורה דווקא למשהו פשוט יותר ושם אני באמת - נותן לעצמי להנות בצורה טהורה ממוסיקה ותו לא.

אתה לא צריך להגן על עצמך אתה לא צריך לקרוא לאנשים אחרים לעשות אותו הדבר.

הדבר היחידי שחשוב הוא לשמור על התחביב הזה בתחום הבריא שלו - כל אחד לפי היכולות שלו ולפי הרצונות שלו -

אם יש כאן אנשים שאחרי כל שדרוג הם לא מרוצים או לא מצליחים להשאר לפחות לתקופה אחת שבה הם נהנים מהציוד הקיים - הרי שזה לא בריא.

אם יש כאן אנשים שמכניסים את עצמם למינוסים רציניים במקום לתת סדר עדיפויות לדברים חשובים יותר כמו - לבלות עם חברים, לקנות משהו לילדים, לחסוך לעתיד, לשמור על הבריאות - הרי שזה לא בריא.

- ואיך אלון מזרחי אמר?

חשוב מאוד לשמור על פרופורציות, תמיד צריך לדעת איך לשמור על הראש על המתניים :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לגמרי מתחבר גם כן עם דבריו של איתמר בפרשנות כזו או אחרת.

אני זוכר אפילו שאני ואיתמר דיברנו על זה בינינו לא מזמן (כשלקח את הגנסיס ממני) .

אני זוכר שפעם ישבתי עם אחד מהקלטות האודיופיליות , עם אחד הדיסקים לכיוונים , ישבתי תיקתקתי את הפאזות , הקריין ישב לי באמצע הדשבורד , הכל היה SQ לחלוטין. ואז שמתי דיסק "נורמלי" ופתאום התמונה והבמה הייתה שונה לחלוטין ושאלתי את עצמי מה אני עושה פה בעצם ?

מאז התחלתי לכוון פחות או יותר לכיף. סתם איך שבא לי בלי יותר מידי לשבור את הראש.

אם זאת אני משוכנע שאם הייתי עשיר הרבה יותר ובעיקר פנוי הרבה יותר הייתי משקיע שוב במערכת SQ אמיתית..

אבל אחרי שהייתי משיג אותה הייתי עושה לה טיוניג לפי השירים שאני שומע ביום יום ולא משהו אחר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני מכוון לפי שלושה דיסקים שאני מאוד אוהב - שלושה סגנונות מוזיקה טובים

ברגע ששלושתם נשמעים לי טוב - דיינו.

Pioneer TS-X150

פורסם

יש רק דיסק אחד טוב לכיונונים.

1. Professional Audio Test Disc - Alan Parson

והוא ממש לא אודיופילי.

הוא מאוד עוזר לגלות כל מיני בעיות בשילוב של דרייברים, פאזות, רזוננסים לא רצויים וכו.

רק צריך להבין מה בדיוק הוא מנגן ואיך זה אמור להשמעה.

המוזיקה זה הדבר שקובעה בסופו של דבר. אך במוזיקה מאוד קשה לגלות הת התדר\סיבה לתוצאה גרועה - משהוא לא נשמע טוב - אך לוקח כמה שעות של נסיונות כדי לגלות את התדר\בעיה, ולהילחם בה עם קרוסובר או EQ. עם הדיסק הזה - מגלים את הבעייה תוך 10 דקות.

[under construction]

פורסם

מבין את איתמר.

אבל מניסיון זה אתה מגיע איך שהוא למנוחה ולנחלה. כאשר הסאונד שאתה שומע מניח את דעתך. כאשר אתה שומע קטע שאתה מכיר ואוהב כמו שאתה אוהב, קטע שתופס אותך .. זה שם.

לכן את המערכת בבית לא שדרגתי אולי יותר מ 15 שנה. וכאשר חיפשתי איפה לשדרג למען האמת לא מצאתי יותר מידי .

נכון צריך למצוא את הנקודה המתוקה שבה העסק מניח את הדעת שלך.

ולא ! לא צריך להיות אודיופיל , ולא פדופיל כמו שלא צריך להיות צלם מדופלם כדי להבין שעם מצלמות "כוון וצלם " פשוטות אף פעם לא תצליח לצלם את הילדים שלך ובשביל זה אתה צריך גוף SLR בסיסי.

או שנניח אתה (אני ) מעדיף לרכוש מחשב של אפל כי אתה פשוט רוצה מחשב שעובד ולא לעבוד בשביל המחשב...

יש עוד אלפי דוגמאות

אבל זיכרו תמיד : אין דבר כזה תחביב זול

וזה נכון לכל תחביב שתביאו , אם התחביב שלכם זה מערכות סאונד אתם בבעיה, אם מציק לכם באוזן והבעיה שאתם גם יודעים איפה - הבעיה מסלימה.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

השאלה היא ממה תהיה מורכבת מערכת של לא-אודיופיל שרוצה להנות מהמוזיק שלו בזול, כמו מהרמקולים ב300 שקל בבית :wink:

אולי רמקולים קדמיים נצילים עם באס טוב, מגבר 2 ערוצים בסיסי ובידוד ל2 דלתות?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

"רוצה להנות מהמוזיק שלו בזול... "

כמה סתירות במשפט אחד.

וחזרנו לנקודת ההתחלה, אם הוא יכול להנות מסאונד של רדיו AM תדיראן ורמקול פולריינג' שפורק מטלוויזיה ש/ל של שנות ה 70'

כיף לו..

הכל עניין של הגדרה עצמית - אבל אם הוא משקיע נניח אפילו 1000 ש"ח , וזה לא מספק אותו (דגש על לא מספק אותו) כאן הוא נכנס (כמו בדבריו של פרידמן ) למצב של "חפפה" ומתחיל לשדרג ולשדרג ולשדרג ולהוציא עוד כסף ועוד כסף , לשרוף זמן בפורום בעיקר על חשבון העבודה , ובEBAY ולדפדף באתרים מפוקפקים של DIY , מוצא את עצמו פותר מעגלי תהודה כדי למצוא את נקודות החיתוך של הקרוסים..

אופס , סליחה משהו שקורה לי בחודשים האחרונים, הלו הלו , להרגע שם ומהר.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

איתמר בדרך כלל נכנס לרגרסיות ואז כפועל יוצא הוא נכנס לחפפה רקורסיבית

:-P

Pioneer TS-X150

פורסם

Melomane (או Melomaniac): בן אדם שמקשיב למוסיקה בעזרת ציוד אודיו יקר.

Audiophile:בן אדם שמקשיב לציוד אודיו יקר בעזרת מוסיקה.

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

לא יודע מה איתכם, אני מבסוט :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...