Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראוי לציין שמד חום נוזל קירור לא אומר שהמנוע היגיע לטמפרטורת עבודה. כי גם השמן צריך להתחמם וצמיגות שלו משתנה.

מד חום שמן או מד לחץ שמן יכולים לעזור.

מוסיף עוד קיסם למדורה - גם כשהמחוג מראה על טמפ' עבודה תקינה, זה לא בהכרח אומר שזו הטמפ' התקינה עדיין.

לרוב המכוניות המודרניות יש "טווח מת" איפשהו בין 80 מעלות לאיזור ה- 100 ולפעמים גם 110 מעלות...

זה משהו שניתן לראות דרך מחשב דיאגנוסטיקה / ניהול מנוע שמתחבר ישירות לחיישנים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מכיוון שתמיד שמן יתחמם לאט יותר ממים, אז צריך להמתין עד שהשמן יתחמם....

טמפרטורת העבודה של השמן מתחילה באזור ה- 60-70 מעלות - עד 120-130 (אני מדבר על ה- 10/60 וזה הטווח שבה הוא עושה עבודתו נאמנה).

ליאור,

לגבי שאלתך האם כדאי לך לעבור לקסטרול, ובכן אני יודע שהקסטרול טוב יותר מהאחרים (להזכירך אני עובד עם כולם אז אין לי העדפה), אבל אני לא בטוח ששווה לך לשלם את ההפרש מחירים כי ממילא לא תקבל שמן שמתחמם מהר יותר אלא אולי אפילו לאט יותר מהאחרים.

אם לומר את האמת אני בכלל לא בטוח ש- 10/60 הוא השמן הנכון לרכבך (תבדוק שהוא לא סמיך מידי).

פורסם

זה מה ששמים לי במוסך מורשה, אני לא ביקשתי הם שמו לבד.

בהתחלה החברה המליצה 5w40 ולפני כמה שנים הם שינו את ההמלצה ל10w60.

השמן הזה שומר יותר על חיי הוריאטור, ואני לא יודע אם זה קשור או לא אבל הבלוק מנוע שלי הוא כמו של האלפא 147 שגם היא עובדת על אותו השמן.

עד עכשיו אחרי שני החלפות שמן הכל בסדר :-P

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

שלום

שאני הלכתי לטפל בטורבו אצלי, בעל המכון שיפוץ (בחור מבוגר ומאוד מבין בנושא).

אמר לי שמאוד לא בריא להשאיר את האוטו דלוק הרבה זמן במצב עמידה, סרק.

בגלל שהטורבו מסתובב גם במצב של סרק, הוא לא מסתובב מהר אבל הוא מסתובב. (גם הראה לי אותו)

ולכן במצב של סרק הוא לא מקבל שימון.

לכן הוא אמר שבעמידה עם הרכב רצוי לעלות את הטורים כל 5 דקות לאזור 1500 סל"ד לכמה שניות.

זה בלי קשר לכל מה שנאמר פה עד עכשיו.

אבל יכול להיות שאצלי זה שונה כי זה מנוע דיזל (טויוטה היילקס)

ואת השימון הטורבו מקבל מהנשם של המנוע.

פלג_

פורסם

לי יש גולף 1.4 מנוע TSI עם טורבו אחד .

באמת נאמר לי במוסך לחמם את המנוע דקה - שתיים לפני נסיעה , ולאחר נסיעה לקרר גם דקה/שתיים .

השאלה :

מה ההבדל אם בכלל לחמם המנוע בעמידה או לנסוע לאט ביותר עם אותו סל"ד לעניין הטורבו ?

כלומר האם משנה לטורבו אם אני עומד או נוסע באיטיות ? ( אני יוצא מחניון וממילא נוסע לאט )

פורסם

רונן,

בעיקרון המטרה היחידה היא לחמם את השמן לפני הנסיעה.

ולכן אין הבדל אם אתה מחמם בעמידה או בנסיעה רגועה, העיקר לחמם.

פורסם
רונן,

בעיקרון המטרה היחידה היא לחמם את השמן לפני הנסיעה.

ולכן אין הבדל אם אתה מחמם בעמידה או בנסיעה רגועה, העיקר לחמם.

תודה ,

מענין לענין ובאותו ענין :

לגולף שלי יש מנוע 1.4 חסכוני , נאמר לי שהטורבו "נכנס לפעולה" מעל 3000 סל"ד ,

מאחר והגיר בגולף המשודך למנוע הנ"ל הינו בן 7 הילוכים קדמיים (DSG) , יוצא שבעיר , אני לא עובר את ה 1800 סל"ד כלל

וכלל , ולכן לכאורה הטורבו לא נכנס לפעולה , רוצה לומר , אם כך , אין חשיבות לחימום הטורבו כי אינני "משתמש " בו בנסיעותיי בעיר .

פורסם
תודה ,

מאחר והגיר בגולף המשודך למנוע הנ"ל הינו בן 7 הילוכים קדמיים (DSG) , יוצא שבעיר , אני לא עובר את ה 1800 סל"ד כלל

וכלל , ולכן לכאורה הטורבו לא נכנס לפעולה , רוצה לומר , אם כך , אין חשיבות לחימום הטורבו כי אינני "משתמש " בו בנסיעותיי בעיר .

גם ש"אינך משתמש בו" או ש"הוא עדיין לא נפתח" הוא מסתובב,וצריך שימון.

פורסם
תודה ,

הטורבו נכנס ב1500 סל"ד.

פורסם

אם כך , ( 1500 סל"ד ) , אני אמור "להרגיש משהו" ?

אני רוצה להוסיף כי זוהי פעם ראשונה שאני נוהג במנוע עם טורבו , והגולף באמת מהיר מאד ,

אך אני לא מבחין כאשר הוא "נכנס לפעולה " ...

פורסם
אם כך , ( 1500 סל"ד ) , אני אמור "להרגיש משהו" ?

אני רוצה להוסיף כי זוהי פעם ראשונה שאני נוהג במנוע עם טורבו , והגולף באמת מהיר מאד ,

אך אני לא מבחין כאשר הוא "נכנס לפעולה " ...

במידה ותיתן לחיצה קטנה על הדוושה ,אתה תרגיש כוח מיידי.

פורסם

הטורבו "נכנס לפעולה" כשמניעים את הרכב...

גזי הפליטה (שעוברים דרכו) מסובבים אותו - כל הזמן !

מעל X סל"ד אתה מצפה להרגיש שהוא אפקטיבי, וזה כבר משהוא אחר.

זה יכול להיות ברכב כמו שלך סביב ה- 2000 סל"ד או ברכבים עם טורבו גדול יותר מעל 3000 וגם מעל 5000 סל"ד - תלוי בגודל הטורבו (ובעוד כמה פרמטרים כגון - נפח מנוע, גודלו של האינטרקולר וכדומה).

פורסם
פעם הייתי מחכה עם סטופר [בטלפון-ממש ככה !] שלוש דקות בערך אחרי נסיעה מאומצת\ארוכה. זה יותר מידי?תקף פה "כל המוסיף גורע" ?

משך הנסיעה לא משנה. מה שחשוב זה המאמץ בדקות האחרונות של הנסיעה. אם אמצת מאד את המנוע במשך רבע שעה ואז אתה רוצה לעצור - בהחלט כדאי לחכות דקה או יותר בסיבובי סרק. אבל אחרי נסיעה רגילה של שעה זה לא נחוץ, ראה בהמשך. לגבי "כל המוסיף גורע" - זה מבזבז קצת דלק, זה הכל.

ההמתנה לפני כיבוי הרכב באה כדי למנוע דבר אחד - חוסר שימון הטורבו !

אם נסעתם (ועכשיו אני מקצין כדי להבהיר את הנקודה) במהירות של 300 קמ"ש על כביש 6 והגעתם לתחנת הדלק ומיד כיביתם את המנוע, הטורבו ממשיך להסתובב ולא מקבל שימון (כי כיביתם את הרכב).

אם נסעתם בכביש 6 שוב ב- 300 קמ"ש, וכק"מ אחד לפני התחנה הורדתם את הרגל מהגז והמשכתם בנסיעה רגילה אל תוך התחנה אין שום בעיה לכבות את הרכב גם לאחר כ- 10 שניות.

ולכן, הפתרון הקל ביותר הינו להוריד את הרגל מהגז כ-30-60 שניות לפני ההגעה ליעד ואז כל נושא ההמתנה אינו רלוונטי.

בדיוק ככה. המקרה היחיד שבו כדאי להוסיף זמן זה נסיעה מאומצת זמן רב - כגון עליות ארוכות (דקות רבות) בהספק מנוע מלא, או מירוצים ממושכים. בנסיעה רגילה זה לא נחוץ.

לגבי התחלת הנסיעה, אין שום מניעה לחמם את הרכב 30-60 שניות ולצאת לדרך בנסיעה מנהלתית רגועה (לא בגדישות).

יש מניעה: שחיקה מוגברת של המנוע ללא תועלת. אחרי השניות הראשונות אין יותר למה לחכות, אלא להתחיל מיד בנסיעה רגועה. כך ממליצים היצרנים מזה עשרות שנים, גם במנועים מוגדשים וגם ברגילים.

בכל הרכבים שהיו לי חדשים וישנים הוראות הייצרן היו להניע ולהתחיל בנסיעה { כך המנוע מגיע מהר ביותר לטמפ' עבודה} כמובן שמומלץ לא לאמץ את המנוע עד להגעה לטמפ' עבודה

נכון.

שאני הלכתי לטפל בטורבו אצלי, בעל המכון שיפוץ (בחור מבוגר ומאוד מבין בנושא).

אמר לי שמאוד לא בריא להשאיר את האוטו דלוק הרבה זמן במצב עמידה, סרק.

בגלל שהטורבו מסתובב גם במצב של סרק, הוא לא מסתובב מהר אבל הוא מסתובב. (גם הראה לי אותו)

ולכן במצב של סרק הוא לא מקבל שימון.

נכון שהמגדש מסתובב גם במצב סרק, אבל לא נכון שאינו מקבל שימון במצב זה. יתכן שבדגם מסויים יש בעיה של שימון גבולי בסיבובי סרק, אבל זו לא בעיה כללית במנועים מוגדשים.

באמת נאמר לי במוסך לחמם את המנוע דקה - שתיים לפני נסיעה , ולאחר נסיעה לקרר גם דקה/שתיים.

קרא את ספר הרכב וראה כי כתוב שם לא לעשות כך, אלא להתחיל מיד בנסיעה רגועה.

מה ההבדל אם בכלל לחמם המנוע בעמידה או לנסוע לאט ביותר עם אותו סל"ד לעניין הטורבו? כלומר האם משנה לטורבו אם אני עומד או נוסע באיטיות ? ( אני יוצא מחניון וממילא נוסע לאט )

למגדש זה באמת לא כל כך משנה, אבל למנוע כן - התחממות איטית בסיבובי סרק גורמת ליותר שחיקה מאשר התחממות מהירה יותר בנסיעה רגועה.

הטורבו "נכנס לפעולה" כשמניעים את הרכב... גזי הפליטה (שעוברים דרכו) מסובבים אותו - כל הזמן ! מעל X סל"ד אתה מצפה להרגיש שהוא אפקטיבי, וזה כבר משהוא אחר.

נכון. לכן ממליצים תמיד לתת למנוע לחזור לסיבובי סרק לפני הדימום - כאשר הכוונה באמת היא לתת למגדש לחזור לסיבובי סרק (שהם מהירים הרבה יותר ממהירות המנוע!), כך שעם דימום המנוע לא ימשיך המגדש להסתובב במהירות רבה ללא לחץ שמן.

סיכום:

• לאחר ההנעה אפשר/כדאי לחכות מספר שניות ואז לנסוע נסיעה רגועה עד שהמנוע מתחמם. אם מחכים יותר זה גורם לשחיקה מוגברת של המנוע.
  • לפני הדימום כדאי להפעיל את המנוע בסיבובי סרק ו/או ללא מאמץ כמה שניות. אם מחכים יותר זה לא מזיק (למעט בזבוז קצת דלק).
  • במקרים נדירים (מגדש לוהט, צבע אדום) כדאי לחכות יותר.

דני

• תוכן חדש...