Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מצבר חדש, ברצוני להוציא את המצבר הקיים שהוא כבר גמור לגמרי.

מה סדר הפעולות הנחוץ לפירוק והרכבה?

מה קודם, מינוס/פלוס. ומה בהרכבה, מינוס/פלוס או פלוס/מינוס.

תודה.

פורסם

ואת מפתחות הרכב החזק בכיס, כי לפעמים לאחר התקנת מצבר חדש מע' האזעקה (אם יש) תנעל חשמלית הדלתות והמפתחות שנותרו במכונית יהיהו ללא גישה אליהם.

אם יש לך ברדיו המכונית קוד הפעלה (איני מאמין שיש), אז ודא שהוא ברשותך.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה רבה, כך עשיתי, לפי דבריו של עמית וזה בסדר גמור.

האם שהרכב לא נוסע אפשר לנתק לו את המינוס של המצבר כדי למנוע "פריקת מצבר"?? (למרות שאיני חושב שיש משהו שגורם לזליגת זרם). המצבר הישן היה מעל 3 שנים. הרכב נקנה עם אותו מצבר ולא הוחלף שהיה אצלנו. אז גם זמנו הגיע :)

פורסם

שלום רב

כיום ברכבים ממוחשבים יש צורך לחבר גיבוי לרכב בעת החלפת מצבר . זוהי החלפה בטיחותית למחשבי הרכב ( מחשב מנוע . גיר כריות אוויר . abs )

בברכה זיסו יוסי

פורסם

היי זיסו,

אולי רצוי לחבר מצבר חיצוני לרכב לפני ניתוק והחלפת המצבר התקול.

מחשב כריות אוויר ומחשב ABS עד כמה שידוע לי הם לא אוגרים מידע במהלך הנסיעות לכן אינני רואה סיבה שעלול להיגרם נזק או מידע שעלול להימחק כתוצאה מניתוק המצבר כול עוד מוציאים את המפתח מהסווי'ץ לפני ההחלפה.

האם ברכבים שאתה מטפל קיימת הנחיית ייצרן בנושא וכמובן אשמח לראותה.

איזה כייף לי :)

פורסם

באופן רגיל בפיאט פונטו דור 1 שבשרשור, ניתן לנתק מצבר ללא כל גיבוי ומה שימחק זה רק תצוגת שעה בשעון הזמן וזכרונות רדיו ושניהם ניתנים לכוון מחדש.

אבל, יש גם מכוניות ישנות שבהן מותקנת אזעקה ישנה שלבעל הרב אפילו אין את המפתח לניטרולה ולאחר ניתוק וחיבור מצבר היא כל הזמן צופרת ולך כעת תנטרלה, או שמותקן רדיו עם קוד נעילה שגם אינו ידוע לבעל הרכב והרדיו ננעל ובעל הרכב בא בטענות (צודקות) אל המכונאי/חשמלאי שביצע את הניתוק.

לכן אני תמיד ממליץ באופן גורף לחבר מתח גיבוי.

דרך אגב, טעות לחשוב שיצרן הרכב כותב ונותן הנחיות לכל פעולת תחזוקה או תיקון או שהעדר הנחיה כלשהיא אומר שהיא מיותרת.

עדיין תחזוקת רכב אינה ברמה תעופתית ומי כמו יוסי זיסו יכול להעיד על כך (הוא במקור מכונאי מטוסים).

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...