Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי כ 4 חודשים שברולט אימפלה 2005 מנוע 3.4 עם 107K ק"מ אבל אני חושב שהנושא הזה הוא כללי ונכון לגבי כל רכב ויצא לי כבר לשמוע כל מיני המלצות לגבי הצורך לחמם את המנוע לפני נסיעה אז אני מעוניין לשמוע אחת ולתמיד המלצות ממי שיודע בוודאות.

אצלי זה ככה - הערך הנמוך ביותר בשעון חום הוא 60 מעלות והכי גבוה הוא 125, בפועל כשהרכב קר לגמריי המחוג יורד הרבה מתחת לערך המינימלי שזה הגיוני, אני מניח שחום מנוע יכול להגיע לטמפ' הסביבה במידה והרכב במנוחה הרבה זמן אחרי לילה קר או שישי-שבת. כעיקרון אני משתדל שלא להתחיל נסיעה לפני שחום מנוע מגיע לקו של ה 60 מעלות או קרוב לשם... לפעמים, במיוחד אם מדובר בנסיעת בוקר ראשונה לוקחות בערך 3-4 דקות עד שהמחוג מגיע קרוב לקו הנ"ל ואני מתחיל לנסוע. בנסיעת שאינן נסיעות בוקר ראשונות כמובן שהמנוע מתחמם מהר יותר ואני מחכה פחות זמן.

כשאני אומר שיצא לי לשמוע כמה דעות בענין אז שמעתי דעה אחת שלא צריך בכלל לתת למנוע להתחמם מפני שהמנועים המודרניים לא מתבלים או נפגעים או צורכים יותר דלק כשהם קרים ודווקא הזמן שהרכב עומד מונע בניוטרל כמה דקות כל פעם גורם לבלאי יותר גבוה... לעומת דעה אחרת שצריך לתת לכל המערכת להתחמם טוב טוב לפני שמתחילים נסיעה. יש גם משהו באמצ, דעה ששמעתי ממישהו שאמר שצריך לתת בערך חצי דקה שהמנוע עובד לפני שמתחילים וזה כדי שהשמן מנוע יספיק להגיע לכל החלקים...

אני מעוניין בבקשה שמישהו שיודע בוודאות יגיד מה נכון ועל הדרך אם אפשר גם לקבל תשובות לכמה שאלות שקשורות:

1. האם נסיעה עם מנוע קר (יחסית, נניח הנעה בבוקר ותחילת נסיעה מיידית) גורמת לבלאי מוגבר למנוע ו\או לגיר ו\או מערכות אחרות?

2. האם נסיעה עם מנוע קר תצרוך יותר דלק מהרגיל? האם באופן משמעותי? אצלי זה בעיקר חשוב כי הרכב גם ככה צורך לא מעט דלק בנסיעה עירונית ורוב הנסיעות שלי הן קצרות יחסית אז הקטע של טמפ' המנוע יכול להיות קריטי...

3. האם זה בריא שהמנוע מתחמם בניוטרל כל פעם בבוקר ככה 3-4 דקות וזמן קצר יותר לפני נסיעה שאיננה נסיעת בוקר ראשונית? האם נגרם בלאי מוגבר רציני עקב כך? האם צריכת הדלק משמעותית כשהרכב מתחמם ככה בעמידה, אני כמעט בטוח שיש איזשהו "צ'וק אוטומטי" או משהו כזה בגלל שנדמה לי שכהמנוע קר הוא יוצר יותר רעש מאשר בזמן שהוא עומד ככה חם (אין לי שעון טורים לצערי אז אני לא יכול לעזור יותר מזה...)

4. לא שזה מעשי ממש אבל תהיתי האם זה נכון לתת למנוע אצלי להגיע לאזור ה 60 מעלות ואז לנסוע או אם אפשר אפילו לתת לו להתחמם עוד יותר לפני תחילת נסיעה (באופן תאורטי עדיף שהרכב תמיד יהיה בטמפ' עבודה לפני תחילת נסיעה)?

תודה מראש

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
...צריך לתת בערך חצי דקה שהמנוע עובד לפני שמתחילים וזה כדי שהשמן מנוע יספיק להגיע לכל החלקים. - נכון, אבל חצי דקה זה מוגזם בארה"ק. עשר שניות זה בסדר גמור.

1. האם נסיעה עם מנוע קר (יחסית, נניח הנעה בבוקר ותחילת נסיעה מיידית) גורמת לבלאי מוגבר למנוע ו\או לגיר ו\או מערכות אחרות? - כן.

2. האם נסיעה עם מנוע קר תצרוך יותר דלק מהרגיל? כן האם באופן משמעותי? לא

3. האם זה בריא שהמנוע מתחמם בניוטרל כל פעם בבוקר ככה 3-4 דקות וזמן קצר יותר לפני נסיעה שאיננה נסיעת בוקר ראשונית? לא האם נגרם בלאי מוגבר רציני עקב כך? לא האם צריכת הדלק משמעותית כשהרכב מתחמם ככה בעמידה מורגשת

4. לא שזה מעשי ממש אבל תהיתי האם זה נכון לתת למנוע אצלי להגיע לאזור ה 60 מעלות ואז לנסוע לא או אם אפשר אפילו לתת לו להתחמם עוד יותר לפני תחילת נסיעה (באופן תאורטי עדיף שהרכב תמיד יהיה בטמפ' עבודה לפני תחילת נסיעה)? לא

מומלץ להניע, לחכות מספר שניות (לחגור חגורה, להסתדר במושב - וזהו) ואז לנסוע. לא צריך ולא כדאי לחכות. מומלץ שלא לאמץ את המנוע כשהוא עדיין קר, אבל זה הכל.

דני

פורסם

אני אקח את זה רחוק יותר.

כשאני נותן סוויץ' על הבוקר אז ממש שקט בחניה ואני שומע שמשהו מתחיל "לזמזם" ברכב, אני עוד לא מניע אלא רק מסובב קצת להדליק את הנורות ברכב וממתין כמה שניות ואז מניע, האם זה צעד נכון או שפשוט לבוא בבוקר להכניס את המפתח ולסובב עד הסוף ולהניע ישר?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

אין שום קשר. כנראה שמה שאתה שומע זה משאבת הדלק. אם כן, כדאי לתת לה לפעול חצי שניה או שניה ואז להניע - פשוט כדי שהמנוע יניע מיד ולא תצטרך לסובב אותו בעזרת המצבר זמן רב.

אבל זה נכון גם במנוע קר וגם במנוע חם.

דני

פורסם

אני ינסה לענות לך לפי מה שאני יודע:

הזימזום שאתה מתאר נובע ממשאבת הדלק שלך שמתחילה לשאוב דלק.

הרכב הוא בנזין נכון?

אם מורכב ברכב טורבו יש לחכות כחצי דקה עד דקה ואז להתחיל לנסוע בסל"ד נמוך עד לרגע שבו הרכב מגיע לטמפרטורת עבודה.

הסיבה:

ישנו ציר של הטורבו, שחייב לקבל שמן והרבה, ברגע שמדליקים את הרכב השמן מתחיל לעבור ולאט לאט להגיע לכל המקומות ברכב, זה לוקח כמה שניות, כשזה מגיע לטורבו הוא צריך לקבל שטיפה וממש "לטבוע" בשמן אחרת הציר יהרס והטורבו ידרוש שיפוץ.

אין להעלות טורים משום שהטורבו פועל לפי סלד ברכב, הטורבו בעצם משמש בתור מאיץ של האוויר בסעפת היניקה לחלל הצילנדר( ככול שיכנס יותר אוויר נקבל ביצועים טובים יותר מהמנוע) לפי גזי הפלטה, הסעפת פליטה ברכבי טורבו היא כמעט ואינה קיימת, ממש כמה סנטימטרים שמחוברים יחד לצינור של הטורבו, הגזים הנפלטים במהירות מסובבים את הציר ובכך מסובבים את הצד השני של האוויר הנקי שצריך להיכנס למנוע, אם נעלה את הטורים אז הציר יסתובב מהר כי יותר גזי פליטה יפלטו והטורבו עוד לא הספיק לקבל שמן כמו שצריך והוא יהרס.

זאת הסיבה שבגללה ברכבים עם מגודשי טורבו צריכים לחכות בהתנעה ולפני הכיבוי של הרכב.

אם לא מורכב טורבו לא צריך לחכות, להניע וישר לנסוע, גם כאן יש להתחיל בנסיעה רגועה עד למצב שבו הרכב מגיע לטמפרטורת העבודה שלו.

הסיבהף

על מנת שהמנוע ידלק יש להזריק דלק ביחס של 1:2 בערך על מנת שהוא יתחיל להסתובב ולאט לאט הרכב מתחמם ואמור להגיע ליחס של 1:14.7 של דלק ואוויר.

לכן כשהרכב קר הוא צורך יותר דלק.

יש להניע ולנסוע ישר על מנת שהרכב יתחמם יותר מהר והחלקים שברכב יאטמו כמו שצריך(החום גורם להם להתפשטות), כשאתה נותן זג בניוטרל יקח לרכב יותר זמן להתחמם כי אין עליו התנגדות, שים לב שהמד טורים אצלך יעלה עד למעלה, לעומת זאת כאשר אתה משלב הילוך ולוחץ הטורים לא יעלו משום שיש על מנוע להתחיל להניע את הרכב, וזה יצריך מהמנוע יותר כוח והוא יתחמם מהר יותר.

אני לא אומר לצאת ולתת פול גז, אלא להתחיל בנסיעה איטית ובטורים נמוכים עד שהרכב יגיע לטמפרטורת עבודה.

הערה: אם רוב הנסיעות שלך הם עירוניות, מומלץ לבצע אחת לתקופה נסיעה בין עירונית ארוכה.

קובי

• תוכן חדש...