Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז הסיפור שלי הוא בקצרה כך:

אני בן 24 ואני פוחד פחד מוות מנהיגה.

כלומר, ממש כמשמעותו המילולית, אני פוחד מהמחשבה שאהרוג או אהרג כתוצאה מהנהיגה שלי או של נהג אחר.

אז הגיע הזמן שרציתי להתמודד עם הפחד הזה והתחלתי ללמוד נהיגה.

עברתי טסט לפני חודש ועכשיו הזמן לקנות רכב, אך אני מרגיש שאף אחד לא מבין אותי.

אני שם דגש רב מאוד לבטיחות הרכב, כלומר, לאו דווקא בדיקה שהרכב קיבל 5 כוכבים ב-EURONCAP, אלא גם להבין איפה החולשה של כל רכב / יצרן.

קניה של רכב עם רמת בטיחות 5 כוכבים וקריאה חיובית עליו עובדת עלי באופן פסיכולוגי, ומאפשרת לי לנהוג על הכביש רגוע יותר.

עכשיו, כדי שנחזור למציאות, אני לא מדבר על מקרה של תאונה בין מכונית סוזוקי אלטו למשאית, אלא תאונה מהסוג שניתן לשרוד.

ההפתעה שלי היתה שמרבית האנשים (90%) שהתייעצתי איתם, מנו תמיד את הנושאים הבאים בראש הרשימה: נוחות, יופי חיצוני, "פוזה", ערך בשוק, דלק וכו', כשבטיחות הרכב היתה תמיד בסוף הרשימה.

בכל מקרה, החלטתי אישית על קניית רכב חדש, בידיעה שמבחני הריסוק מחמירים ועדכניים יותר כיום, וגם המכוניות בטיחותיות יותר ועם סטנדרטים טובים יותר מבחינה טכנולוגית.

לרוב, אלה הן שתי התגובות שקיבלתי (אני משער שהן מאוד שכיחות):

1. מה, לא חבל על הרכב? אם תשרוט / תגרד / תדפוק / ידפק / ישרט וכו' יכאב לך הלב.

2. חבל על הקניה, כי איך שהרכב יוצא מהיבואן הוא מאבד 15%.

לגבי התשובה הראשונה, מבחינה רגשית אין לי "חיבור" לרכב.

כלומר, אני לא "אוהב" כלי רכב וזה לא תחביב שלי, ואם אשרוט או אדפוק את הרכב זה לא ישנה מאום בשבילי.

אני בהחלט מבין אנשים, שהרכב זה הבייבי שלהם, אבל בשבילי זה פשוט לא.

אם כבר, אני יכול לחשוב על זה מבחינה שימושית, שזה יוריד את הערך של הרכב, לכשארצה למכור אותו.

לגבי התשובה השניה, יש משהו שאני לא מבין.

התכנון שלי הוא לא להחליף את הרכב בעוד שנתיים לצורך העניין. שוב, לא נהגתי בעבר, ואולי בעתיד אחשוב אחרת, אבל כרגע זה התכנון.

אם כך, מה ההבדל של איבוד שווי הרכב בין קנית רכב 2011 ומכירתו ב-2015, לבין קניית רכב 2008 ומכירתו ב-2015?

הרי בשניהם ישנו פיחות בשווי הרכב, לא? אני מן הסתם לא מצפה שאקנה רכב ב-100,000 ש"ח ואמכור באותו הסכום.

אז מדוע תמיד שולפים את תשובת "איבוד שווי הרכב" הזאת?

לצורך העניין אני מתעניין ב-VW POLO.

אם אקנה שנתון 2008 ב-70,000 ש"ח, כשאמכור אותה עוד 4 שנים, היא כבר תהיה שנתון ישן יותר ביחס ל.., ק"מ גבוה יותר ובקיצור הרבה יותר "זקנה", כך שגם השווי שלה יירד.

אני מבין את כול העסק הזה בצורה נכונה? מה אני מפספס, ומדוע תמיד שולפים את "ירידת שווי הרכב" בקנית רכב חדש?

כלומר, מרוב כל אלה שייעצו לי, אני מרגש ממש מפגר לגבי הרצון שלי לקנות רכב חדש.

תודה ששרדתם את החפירה, מקווה שהבנתם אותי.. :)

פורסם

אתה שואל שאלות שרק אתה תוכל לענות עליהן, כיון שהן נובעות משני דברים - האחד הוא היחס שלך לרכוש, והשני הוא מצבך הכלכלי.

סדרי העדיפות בבחירת רכב הם אישיים. אם מבחינתך הבטיחות היא מספר 1 - לך על זה. יש מי שצריך פוזה בשביל לעשות רושם על הבנות - מבחינתך הפוזה לא מעניינת. יש מי שמתכנן את החלפת הרכב עוד לפני שרכש אותו ולכן חוקר את התנהגותו בשוק המשומשות, ואחר מתחיל לחשוב על העניין לאחר 10 שנות החזקה ברכב. יש מי שמוכן לבקר מוסך כל 3 חודשים, ובלבד שישבנו יזכה לליטוף ברכב, ולעומת זאת יש מי שמוכן לסבול כל מהמורה ובלבד שהרכב יבקר במוסך רק לצורך החלפת שמנים.

מה שאני רוצה לומר בזאת הוא שעליך לקבוע את סדר העדיפויות שלך בעצמך ולא להתחשב באחרים. לכל היותר להוועץ במי שקרוב אליך ואתה סומך עליו, כלומר משפחתך הקרובה.

לגבי עניין רכישת רכב חדש מול משומש - הרכב החדש יעלה לך יותר בהוצאה הראשונית, ואם לא יהיו בעיות מיוחדות יוכל לשמש אותך יותר שנים עד שיהיה צורך בתהליך של מכירתו והחלפתו באחר. המשומש יעלה פחות בהוצאה הראשונית, אבל יהיה יותר קשה למצוא רכב המתאים לדרישותיך, ויעלה לך יותר בתיקונים, ולו כיוון שהוא מגיע כבר בשלב שבו הטיפולים השוטפים יותר גדולים ויקרים, שלא לדבר על בלאי של מכלולים. כמוכן הוא יגיע לשלב ההחלפה יותר מהר.

לגבי הערכת אבדן הערך: רכב הוא כמו מקרר, נרכש על מנת לשמש אותך לצרכים מסויימים, לא כהשקעה. בהתאם לכך הוא יאבד מערכו. עניין אבדן הערך חשוב לרובנו כיון שתשלום שנקבל תמורת הרכב היוצא ישמש כחלק מהתשלום לרכישת מחליפו. קשה מאוד לחזות כיצד יתנהג שוק הרכב המשומש בעוד 5 שנים, דגמים המבוקשים כיום יכולים להפוך לבעלי ערך נמוך עד אז ולהפך. הדבר היחיד שעליך לעשות הוא להקצות סכום חודשי כלשהו לחסכון לטובת החלפת רכב, שבוו תשתמש כאשר תגיע העת לביצוע ההחלפה.

ענין אחרון - לגבי הרגש כלפי הרכב: גם אני מאלה שמבחינתם רכב הוא כלי, לא מושא לאהבה או לרגשות כלשהם. ובכל זאת, כאשר יש רכב חדש השריטה הראשונה קצת כואבת, ולו כיון שמדובר בפגיעה בחפץ שרכישתו עלתה לך במאמץ של הרבה שעות וימי עבודה. לא נורא, מתקנים (אם צריך) וממשיכים הלאה. בסופו של דבר מדובר ברכוש, לא בנפש.

שיהיה בהצלחה ותהנה מהרכב!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלום, אם אתה מתעניין בפולו, והבטיחות זה הכי חשוב לך, תקנה פולו חדשה:

http://www.euroncap.com/results/vw/polo/371.aspx

הדגם הקודם לא הצטיין בבטיחות (אבל גם לא היה גרוע):

http://www.euroncap.com/tests/vw_polo_2002/114.aspx

אם תחליט, שלנהג חדש, שרק עכשיו הוציא רשיון, לא שווה להוציא מעל 100 אלף ש"ח, אני ממליץ לך לקנות רנו קליאו מודל 2008 (5 כוכבי בטיחות) :

http://www.euroncap.com/tests/renault_clio_2005/220.aspx

מחירון יד 2 של קליאו כזאת הוא 68 אלף ש"ח, תוכל למצוא מכונית שמורה גם בפחות מזה.

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=21423&Year=2008

קליאו מכונית מאוד נוחה, מרווחת יחסית לסופר מיני, ביטוחים זולים בבסיס ( תצטרך לשלם עבור נהג חדש).

מה שלא יהיה, ההפרש בירידת ערך יהיה משמעותי בין רכב ממודל 2008 לרכב חדש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם פיג'ו 207 גדולה ומרווחת יחסית לסופר מיני.

גם היא זכתה ב-5 כוכבי בטיחות, בהחלט מתאימה לדרישות.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

בעיניי רכישה של רכב חדש היא כדאית כל עוד אתה תחליף רכב בתוך תקופות האחריות שלו וגם במקרים האלו נפילות הערך יהיו פחות מורגשות מבחינתך.

בעיניי הדבר הכי נכון הוא לרכוש רכב שנה לפני תום האחריות שלו (שנתיים על הכביש) ובכך לא לאכול את ירידת הערך אבל כן להנות משנה שלמה של יכולת התנסות עם הרכב וזה עוד במסגרת האחריות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חבר'ה תודה על התשובות :-D

לצערי אין לי עם מי להתייעץ בסביבה הקרובה (משפחה, חברים..) כך שאני מנסה ללמוד ולהבין מכם.

יש לי עוד מספר שאלות:

1. באתר EuroNCAP, איך ניתן לדעת מה רמת הבטיחות של מספר שנים אחרי או לפני?

לדוגמה, VW POLO:

שנת 2009 קיבל 5 כוכבים ושנת 2002 קיבל 4 כוכבים. איך אפשר להבין מה רמת הבטיחות של שנת 2007?

כלומר, האם זה הולך לפי דורות של כלי רכב ולא לפי שנים? ובמקרה שכן, האם 2007 שייך לדור של 2009 או של 2002?

עוד דוגמה, C4 של סיטרואן:

שנת 2004 קיבל 5 כוכבים. אין בדיקה של שנה מאוחרת יותר.

האם זה אומר שצריך להתייחס לרכב שנת 2008 כבעל אותה רמת בטיחות?

איך אפשר לדעת מה השתנה בין השנים 2004 לבין 2008?

לא הצלחתי להבין את זה עד הסוף, אולי מישהו מכם יוכל להבהיר?

2. אני כרגע ממוקד על שני סוגים של כלי רכב - הסופרמיני או המשפחתיות הקטנות, אבל יותר על האחרון.

התמקדתי על מספר מסוים של יצרנים ודגמים מהסוגים הנ"ל, אך מלבד רמת הבטיחות של כל אחד, אני לא יודע כלום (ממש כלום.) בנוגע לאופי של כל יצרן ורכב. (איך היבואן, תפקודי מנוע, נוחות פנימית וכו'.)

בסופר מיני התמקדתי ב-VW POLO, ב-SUZUKI SWIFT וב-PEUGEOT 207.

במשפחתיות הקטנות מאוד מאוד אהבתי את ה-CHEVROLET CRUZE. :-D ממש התפעלתי מרמת הבטיחות שלה.

חוץ ממנה, אהבתי גם את FORD FOCUS, את VW GOLF את RENAULT LAGUNA ואת-RENUALT MEGANE.

כמו שכתבתי, אני ממש ממש אהבתי את העובדה שה-CHEVROLET CRUZE זכתה בציון הבטיחות המרבי כמעט בכל המדינות. (ארה"ב, סין, אירופה, אוסטרליה ועוד.)

אני לא יודע אפילו מה או איך לשאול, אבל מה דעת הנהגים בפורום על ה-CRUZE?

פורסם

לגבי EuroNCAP - בד"כ הדגמים מיוצרים משך מספר שנים, בדוק את השנה המייצגת את הדגם שברצנך לרכוש.

מעבר לכך - בד"כ יש גם תת דגמים (למשל - באירופה הרבה פעמים תראה את דגמי 5 הדלתות ולא את דגמי הסדאן המקובלים אצלנו) וכן יש הבדלים באבזור בטיחות - בד"כ מיוצג הדגם בעל האבזור הנמוך ביותר הנמכר באירופה, אול הדבר משתנה מבדיקה לבדיקה. לכן, כאשר אתה בוחן את ציוני הבטיחות, אל תסתפק בכוכבים (או באחוזים, החל מ-2009), אלא קרא בעיון את ההערות. יתכן שהרכב נמכר בארץ עם אבזור פחות או נוסף. למשל - ESP הינו חובה בישראל מדגמי 2010, בעוד שבאירופה הוא יוכנס כחובה רק בעוד שנה-שנתיים (לא זוכר מתי בדיוק).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוקי , אז זאת עצתי המלאה :

1. בטיחות -

זה נורא מעולה שאתה דואג לבטיחות שלך ברכב, אבל באמת , שאין לך מה לדאוג ! רוב הרכבים כיום יודעים לשמור על הנהגים שלנו בריאים ושלמים ברוב מקרי התאונות, כמובן אם תנהג בהתאם להוראות הבטיחות.

דבר שחשוב לומר הוא שחשוב שתבדוק מתחת לשורות. רכב עם 4 כוכבי בטיחות יכול להיות מאוד בטיחותי לנוסע אך פחות לילדים שמאחור או להולך רגל שמתנגש ברכב , חס וחלילה לא עלינו. מעל 80 אחוז בטיחות לנוסעים ע"פ הבדיקות החדשות של האתר הזה שאתה מסתכל בו, זה נחשב רמת בטיחות טובה.

כמובן שישנם מכוניות שהם ברמת בטיחות נמוכה. אם לרכב יש רק 4 כוכבי בטיחות, תחפש עליו פרטים באתר euroncap ותראה מה מצבו מבחינת בטיחות לנוסע, כל 5 כוכבי בטיחות יהיו מספיקים לך.

2. סוג הרכב שאני הייתי מציע לך -

ת'אמת שזה יותר תלוי במה שאתה מחפש, אבל אם אתה מחפש מה שאני חושב שאתה מחפש, אל תלך יותר רחוק ממנוע 1600 , ויותר רחוק מרכב משפחתי נורמאלי כמו , שברולט קרוז, טויוטה קורולה, מאזדה 3 , קיה פורטה וכדומה.

אני בכלל חושב שיותר מתאים לך רכב סופר מיני , כמו שאמרו קודמי, בעל בטיחות נאה.

רכבים לדוגמא שאני הייתי מציע : יונדאי I20, פולסואגן פולו 1.2 טורבו, סיאט איביזה 1.6 .

כמובן שאני אומר עכשיו רכבים באוויר כי אני לא יודע את דרישותיך המדוייקות חוץ מבטיחות בטיחות ובטיחות. (:

גם, אני לא יודע מה מצבך הכלכלי, אבל גם דלק חשוב ! אל תחפש משהו עם מנוע שיקח לך הרבה מזומנים מהארנק, הדלק מתייקר וייתיקר. גם כנהג חדש, אל תקח משפחתית גדולה, כמו הקרוז שדברת עליה, זה רק יקשה עליך, קח קטנטונת חמודונת ובטיחותית. זה מה שאתה מחפש, קרוז היא אינה קטנטונת, כלל וכלל לא. רכב טוב ! אבל לא קטנטונת.

3. חדש או משומש?

אם יש לך את הכסף לחדש? אז חדש. ועדיף להתפשר על רכב מתחת ל110 אלף שקל מאשר לקנות משומשת ברמה יותר טובה, ע"פ דעתי בלבד ! אני מעדיף להיות בראש שקט שהאוטו הזה עבר רק אצלי , אני דואג לו כמו שצריך, וגם אחריות מלאה וההנאה מרכב חדש בכללי.

• תוכן חדש...