Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרור (סליחה על טעות :-)),

בוא נתעלם לרגע מהוד מעלותו. האים אתה לא מסכים, שלמגבר קל יותר לעבוד ב-4 אום מאשר ב-1? אם רמקול הוא 500 WATT ומגבר מסוגל לתת 420 WATT ב-4 אום, למה לחייב אותו לעבוד ב-1 אום כדי לקבל 1100 WATT? אני יכול להבין, שאולי (עם מערכת חשמל מתאימה) בתחרות SPL הוא יעשה יותר רעש. אבל ביום יום?

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מיכאל אני אנסה לא להיות פוליטי מדי ולענות לך מה שנקרא ישירות

התשובה שלי היא כן.. ודאי שיותר קל לעבוד בתצורה של 4 אוהם וזה פחות מאמץ את כל מה שעובר בדרך

אבל אני מקווה שאתה תסכים איתי שאדם שמוציא כל כך הרבה כסף כדי לרכוש מגבר כל כך יקר ומקצועי ובעל יכולות רציניות זו זכותו קודם כל לנצל את המגבר כפי שהוא רוצה ומרגיש

ואם כל מה שעומד בינו לבין ניצול של הרכיבים זה חיזוק כבלים ואולי הוספת קבל אז אני מאמין שצריך לבצע זאת

כמו כן לפי נסיוני קל יותר לרכיבי סאונד סופיים (רמקולים,טוויטרים,סאבים וכ"ו) לייצר סאונד נקי ומדוייק ומפורט (כמובן עם כיוונים טובים) כשהמגברים מספקים מספיק וואטים להפעלתם ולא כשהמגברים מגיעים למקסימום גיין כדי להפעילם

אני מסייג שכל האמור מעל נכון למגברים ברמות הגבוהות כמו המגבר המדובר

כמו כן אם פעם בשבוע מתאים לבעל הרכב להשתגע עם ה SPL אז שישתגע זו זכותו ועל כך הוא שילם ממיטב כספו

ולכן לבוא ולתת הצהרות כאלו גורפות זה ממש לא נכון ופלצני מדי

אני בכל שנות נסיוני ובכל שנות הוותק שלי מרשה לעצמי ללמוד כל יום מחדש ואני לא מתבייש בכך אלא להיפך

ואין מקום (בטח שלא בנושא שכל אחד זכאי להינות מסאונד או מסגנון מוסיקה אחר לפי הבנתו ואהבתו) לפסיקות כאלו גורפות

ולא מעניין אותי אם הפוסק הוא אותו שם שאיתמר השתמש או פיטר מ DLS או אברהם מEARTHQUAKE או שלום ויוסי ממטולה

דרור

פורסם

השרשור הזה מקבל טונים לא יפים ולא אגיב על רובו

הסאב מסוגל לספוג עד 500RMS, המגבר נותן ב- 4 אוהם מעל 400RMS, התוספת של 100 וואט שתיווצר ע"י ירידה ל- 1 אוהם, לא תתבטא בשמיעה חזקה יותר, בגלל מגוון הסיבות שהעלינו פה, מה שכן, תוכל לתת לו יותר מ- 500, (וכנראה שזה מה שבפועל תעשה כי אין לך דרך למדוד כמה וואט המגבר מוציא בכל מצב שהוא) יכול להיות שהוא יספוג את זה ויכול להיות שלא.

אבל לפני שאתה הולך ל"מומחים" כאלו או אחרים ותמצא את עצמך פותח את הארנק בשלב כזה או אחר- פשוט תנצל את האפשרויות שיש בידך, תחוות את הסלילים ל- 4 ותבדוק? לא יתאים לך? תחפש אופציות אחרות.

ד"א, דרור, הסאב ששמעתי הוא סאב שעולה כמו ה MW/RMW של DLS.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
תראה איתמר אני לא יודע מי זה סטיבן המלך

לא יצא לי לפגוש אותו ולהצטרף לחבר מאמיניו

מה שאני יודע ממרומי שנותיי זה שאני לא מאמין במוסד המלוכה ובטח שאני מעולם ולעולם לא אשתחווה לאף אחד וגם לא לדיעותיו של אף אחד ובטח לא כשהניסיון שלי מוכיח אחרת

אבל נניח לרגע אותי ואת תפיסות העולם המטומטמות או עתיקות שלי

בוא נתרכז בעיקר ונלך לפי תפיסת עולמך ולפיכך אני לא יכול להימנע מלבקש ממך תשובה הגיונית לשאלה שצצה לי בראש

אם המלך (מה שלא יהיה שמו) פסק בנושא המגברים (שלהבנתי מבחינתך זה תורה מסיני) למה הנתינים עדיין מייצרים מגברים שיורדים מתחת ל-4 אוהם ?

יתרה מכך איך בחוצפתם הרבה הם עוד מעזים לבקש יותר כסף על הטכנולוגיה הזו ?

האם כולם עוסקים בדת הוודו ?

אשמח לתשובה

דרור

חבל שאף פעם לא שמעת עליו, מה שבטוח הוא ששמעת מגברים שלו. סטיבן הוא ה"אבא" של הרבה מאוד מגברי אולד-סקול אמריקאיים של שנות ה 90, ביניהם קראנצ', הייפוניקס, רודק, אוטוטק, נקמיצ'י ו ESX. המגבר הראשון שהוא בנה היה בשנת 1966. עד היום הוא בונה מגברים, אני מאמין שנסיון יש לו.

ובקשר לשאלתך, הסיבה שיצרנים מייצרים מגברים שיורדים ל 2 אוהם ו 1 אוהם היא כי:

א. זה אפשרי ופועל יוצא של חוקי פיזיקה. גם מגבר ביתי שנתוניו מוצהרים ב 8 אוהם יוציא פי 2 הספק כאשר נחבר לו רמקול 4 אוהם נומינלי.

ב. ויותר חשוב - כדי למכור.

הנתון הראשון שאנחנו מסתכלים עליו בבואנו לרכוש מגבר חדש הוא ההספק. איזה יופי זה לראות מספרים מפוצצים.

הגדילו לעשות היצרנים ורובם המכריע ממתג את המגברים שלהם בשמות דגם לפי ההתנגדות הכי נמוכה שהמגבר שלהם מסוגל לעבוד בו "יציב".

אם זה היה אפשרי, אודיו לרכב בכלל היה עובד ב 8 אוהם, כמו ציוד ביתי. הבעייה היא שכדי להגיע להספקים מכובדים ב 8 אוהם המגברים היו צריכים להיות בגודל כפול מגודלם הנוכחי, וזה כבר לא ריאלי. ה 4 אוהם נולד כפשרה בין שמירה על איכות שמע סבירה למתח של הרכב ולגודל של המגבר. כל שינוי באחד הפקטורים ישפיע על גודל המגבר וההספק, וזו בעייה.

כמו שרשמתי מקודם, ההבדל בין עבודה ב 4 אוהם לעבודה ב 1 אוהם מסתכם בשיוני מזערי ב DB המתקבל. אם מישהו חושב ששווה לו להפסיד כל כך הרבה בשביל כל כך מעט עוצמה - לבריאות.

ואם עדיין לא השתכנעת, תרשה לי לקנח בפסקה קצרצרה שתרגמתי (ושרשור מעניין שהתפתח בעקבותיה) לפני שנה וקצת: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=282426

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פתחתי את הודעתי במילים "תקנו אותי אם אני טועה" ואני שמח שתוקנתי :lol:

תודה מיקי על המתמטיקה. אין שמח ממני ללמוד דברים חדשים וזה בהחלט מבהיר שכן יהיה שינוי בצריכה.

איתמר-

כיוון הגיין במגבר תלוי לחלוטין במתח שמגיע מה-HU (אולי התייחסתי לזה כמובן מאליו), אבל עדיין - כאשר מחוברת יחידת ראש מסויימת - גיין גבוה יותר = עוצמה גבוהה יותר ביציאה וצריכה גבוהה יותר ולהפך, בלי להתייחס לכיוון נכון של המערכת.

מגבר הכח שבתוך המגבר שלנו, כן מגביר ביחס קבוע - לא אמרתי שזה יחס ליניארי. הכוונה שלי היא שמגבר הכח "מצפה" לאות בעוצמה מסויימת כדי לספק X וואט בהתנגדות מסויימת. זה לא שהמגבר יעשה ברוגז אם הוא לא יקבל את מה שהוא רוצה, הוא פשוט לא יעמוד בהצהרת ההספק שלו.

עכשיו לגבי רמקול שמקבל גל קטום-

כל עוד הרמקול לא עובר את נקודת ה-Xmax שלו והסליל לא מקבל יותר כח ממה שהוא מסוגל לספוג - לא יקרה לרמקול כלום.

דוגמה מהחיים, שוב ממגברי גיטרות -

תאר לך את הסטאפ הבא - גיטרה שמחוברת לבוסטר (מגביר את האות לפני הכניסה למגבר) ומשם למגבר.

הבוסטר מגביר את האות לרמה כזו שקדם המגבר נכנס לרוויה. קדם המגבר בתורו מכוון על גיין גבוה ודוחף את מגבר הכח לרוויה - מה שהרמקול מקבל בסוף זה גל שעבר קטימה אכזרית.

זה מצב סטנדרטי לחלוטין לקבלת דיסטורשן ממגבר גיטרה ועובדה שהרמקולים מחזיקים גם עשרות שנים.

לגבי כל עניין הצריכה - אכן נראה שטעיתי 8)

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אני לא בטוח שלקליפינג יש קשר ל XMAX של הרמקול. רמקול מתרגם גל קטום ככוח שנכנס אליו, דוחף את הממברנה לנקודה מסויימת (ואני לא בטוח שזו נקודת ה XMAX, אני יותר נוטה להאמין שזה תלוי בעוצמה של הגל) ומחזיק אותה ככה. מה שקורה הוא שהסליל מתחמם (כי אין הרמקול לא זז ולכן אין קירור) ונשרף.

לגבי הקליפינג במגבר, קליפינג יכול להתרחש גם מסיגנל גבוה מדי שמגיע למגבר, אפילו עם גיינים סגורים לחלוטין. במקרה כזה יכול להישרף מעגל הpre amp של המגבר, וגם אם הוא לא יישרף אנחנו נקבל קליפינג ברמקול כבר בווליום אפסי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
המגבר נותן ב- 4 אוהם מעל 400RMS, התוספת של 100 וואט שתיווצר ע"י ירידה ל- 1 אוהם, לא תתבטא בשמיעה חזקה יותר, בגלל מגוון הסיבות שהעלינו פה, מה שכן, תוכל לתת לו יותר מ- 500, (וכנראה שזה מה שבפועל תעשה כי אין לך דרך למדוד כמה וואט המגבר מוציא בכל מצב שהוא) יכול להיות שהוא יספוג את זה ויכול להיות שלא.

אם ניקח את 12W6V2 של JL AUDIO, גם הוא מוצהר בסביבות 500/600 ואט, אפשר לראות שבין 500 ל-800 ואט הם מגדירים DANGER ZONE ומעל 800 ואט WARRANTY VOID.

JL 12W6V2.jpg

פורסם

עדכון קטן, ברגע שחיברתי את הסאב ב 4 אום , גם בווליום גבוהה מאוד שום פיוז לא נשרף, ויתרה מכך האורות כמעט לא מרצדים בכלל.

אבל יש שוני באיכות של הבאס , פחות פאנצי ( לא מרעיד ) לאומת 1 אום

HU-kdc 6047 kenwood , Morel 3way , AMP-Kicker zx650.4 ,MONO-AUDISON LRX 1.1K Sub- ROCKFORD-P3122D

פורסם

כבל 4 גאוג יכול להעביר עד 125A הגיוני שיהיה על הקו פיוז בעל ערך קטן יותר 100A

זה נורמאלי לחלוטין ,אם הוא נישרף זה אומר שיש צרכן על הקו {מגברים} שצורך מעל 100A ברגע נתון.

למרות היות המצבר שלך בעל ערך של 60-70 אמפר שעה ,באופן רגעי הוא מסוגל לספק גם 250-300 אמפר

מגבר מונובלוק מושך זרם ב-1 אום יותר מכפול ממה שהוא מושך ב-4 אום.

לכן רצוי מאוד לעבוד ב-4 אום במקרה הנ"ל ,בנוסף לשיפור כבל המתח ל-2 גאוג עם פיוז ANL עד 200A

קבל לא יפתור לך את בעיות החשמל ברכב ,במקרה הרע הוא לא יזיק במקרה הטוב הוא ימנע לך את

ריצוד האורות באופן קוסמטי ,שיטה של לטאטא את הבעיה מתחת לשטיח.

פורסם
עדכון קטן, ברגע שחיברתי את הסאב ב 4 אום , גם בווליום גבוהה מאוד שום פיוז לא נשרף, ויתרה מכך האורות כמעט לא מרצדים בכלל.

אבל יש שוני באיכות של הבאס , פחות פאנצי ( לא מרעיד ) לאומת 1 אום

איזה יופי ! איך פותרים בעיות בפשטות, פשוט פלא, לא?

לגבי הווליום, כעת, כשאתה עובד על 4 אוהם ולא על 1 אוהם, המגבר מוציא הספק נמוך יותר, אני לא יודע איך הווליום היה לפני כן ועל איזה גיין היה המגבר, אך בכללי, כעת כשאתה על 4 אוהם אתה יכול להרשות לעצמך להעלות את הווליום מעט (שוב, ני לא יודע להגיד לך אם להעלות גיין או להגביר בר"ד, כי אני לא יודע איך זה מכוון עכשיו).

פורסם

אם נקח מ0-8 במונו כרגע מוגבר על 2וחצי לא יותר .

ברד + 15 נותן באס רגוע כזה לא מפציץ

אני תאמת מפחד להגביר עוד במונו , לא יודע מה יהיהו ההשלכות , נמאס להחליף פיוזים :)

HU-kdc 6047 kenwood , Morel 3way , AMP-Kicker zx650.4 ,MONO-AUDISON LRX 1.1K Sub- ROCKFORD-P3122D

פורסם

בפשטות: מ'פררררק לו ת'תחת !

בשפה נאותה: נשמע חזק מאוד :)

למרות שהמילה יותר נציל מהסרווין ווגה.

אך עדיין, 4 אוהם, בכיוון נכון של גיין ווליום בר"ד זו דרך העבודה הנכונה

• תוכן חדש...