Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור.

אתה משוואה את המערכת ברכב למערכות בית.

יש מקום להשוואה. אבל זה בעיה קשה להגיע לנקודת השווה.

מערכת ביתיית של 8000 שקל (מגבר סביר. + זוג רמקולים) . = למערכת ברכב ששווה ל 15,000. (מגבר + רמקולים + התקנה + בידוד + תוספות). (מדובר על בערך)

ולמה זה. כי בבית הבסיס הוא הרבה יותר טוב מברכב.. ולבית לא צריך לעשות הרבה שיפורים להגיע לתוצאה סבירה.

עכשיו לגבי חבר שלך.

הייתי מנסה לקחת אותו כן. למפגש. שישמע מספר מערכות. שיתן לו כיוון של סאונד.

אחרי זה. בידוד + התקנה זה כ 2000 שקל. (התקנה ללא בניות)

מגבר סביר + מנחת. 1500-2000 שקל.

וסט שהוא בחר לפי טעמו.

בגלל שהוא יהיה יותר מעורב בתכנון. והוא שמע מספר מערכות. יהיה לו יותר קל לקבל את התוצאה ברכב.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

טוב סלט לא בדיוק עשיתי והאשכול הזה כבר נודד לכיוון אחר אבל זאת סוגיה שצריך להבהיר.

ברור שהתנאים האקוסטים שיש ברכב שונים לגמרי מהתנאים שיש בסלון בבית בעיקר פונקציה של נפח ומיקום רכיבים

אז מה ? האם לפי הדברים האלו בשביל לפצות על כך צריך רכיבים ברמה פי כמה וכמה מאשר מה שיש בבית ?

הגברה היא הגברה נטו ואישית אני לא חושב שצריך מגבר שהוא שונה מבחינת ביצועים (עזוב אריזה ועזוב סביבת הפעלה) ברכב מאשר בבית. אם אתה מרוצה מה Nad שלך שאני לא מזלזל בו והוא נחשב לפורץ דרך בתחומו (power envelope. /soft clipping. Technology ) ויבוא המהנדס הראשי שלהם ויאמר לך אני עכשיו מתכננן לך גירסה של המגבר הזה ליישום ברכב

הכל יהיה אותו דבר על הנייר ובתוך האוזן זה יהיהמקובל עלייך ?

אז אני אגיד לך אני עשיתי ניסוי הפוך היום : לקחתי מגבר הספק בייתי שנחשב איכותי יחסית : rotel rb-960bx אם כי וותיק בערך בן 18 שנה שעדיין נופל בהגדרה ״עממי״. משכתי חוט מאריך עד לתא המטען וחיברתי אותו למערכת שלי ברכב ! איכות הסאונד השתפרה לאין ערוך לעומת הסוני שמותקן לי כיום. אבל מה שיש לי ברכב כיום זה עדיין סוני שאישית אני לא יודע היכן הוא ממוצב ולאור התוצאה שקיבלתי עכשיו. אני יכול לגזור שזה מגבר שאינו עומד בסטנדרט של מגבר אנגלי עממי מלפני. 20 שנה כמעט. עכשיו נישאלת השאלה אם הייתי עושה את אותו ניסוי על האודיסון שיש לך שנחשב לכל הדעות מגבר עם אופי סאונד אירופאי

מה התוצאה שהייתה מתקבלת? לכן בכל מה שקשור למגברים ההשוואה אינה נכונה ולא צריך להיות הבדל בי ן הבית לאוטו נקודה. רמקולים מסכים זה אופרה (תרתי משמע) אחרת לגמרי.

מה שבאמת מחבר אותי לאשכול אחר שפתחתי כאן לפני מספר ימים על האפשרות לבניית תיבות לזוג טמפו לשימוש בייתי ורוב התגובות היו שכדאי לרדת מהעניין. אבל אם חושבים לפי הדברים המובאים כאן דווקא אם לוקחים סט שמיועד לרכב הרי הסט הזה תוכנן מראש (בהנחה שהוא תוכנן כמו שצריך ולא מדובר בסט סיני ללא אמא/אבא) שישמע בצורה אופטימלית עם פרמטרים מסויימים.

תנאים שקל מאוד להשיג אותם בסביבה נייחת ביתיית.

אגב תוך כדי כתיבת שורות אלו אני רואה שחבר פורום בשם סאונדמן אכן מסכים עם חלק מדברי שהבאתי פה

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

כוונתי היית שגם רכיבים הרבה יותר יקרים לא מצליחים לפצות על התנאים האקוסטיים ומיקום של הנהג ביחס לדרייברים. אתה חייב להשקיע הרבה, אפילו הרבה מאוד כסף וזמן בהתקנה וכיוונים. רצוי שיהיו לך כלים לעשות את הכיוונים - HU עם מעבד או מעבד חיצוני.

למה אתה חוזר למגבר? הרי כתבתי:

הבעיה היה לא מגבר

בבית אתה קונה רמקולים, ברכב סט של דרייברים עם או בלי קרוס. הנה דוגמה איך מישהו עם הרבה ניסיון וקבלות ב-CARAUDIO ניסה לפתור את הבעיה:

רמקולים ביתים Indiana Line EGO (עלות 220 יורו) מוגברים על ידי מגבר AUDISON THESIS TH2 (עלות 1900 יורו). אתה רואה את היחס?

כדי לסכם:

1. אתה חייב לדעת מה זה "סביר" עבור החבר שלך.

2. כמה הוא מוכן להשקיע בסך הכול?

Indiana Line EGO 2.jpg

Indiana Line EGO 3-1.jpg

פורסם

עופר

---------- קודם כל --------------

אני חושב שזו היתה בכלל טעות להתחיל לדבר על אודיו לבית ואודיו לרכב.

אין קשר בין שני העולמות - בבית יש לך את היתרון המלא של היכולת למקם את הרמקולים במרחקים ובמיקומים הנכונים מהראש ברכב כל מה שאתה רק יכול לעשות זה לדמות את המצב הזה בעזרת שינויים שאתה עושה לאות המקורית ולאלמנטים הפיזיים וזה מן הסתם - לעולם לא יהיה אותו הדבר.

------- ועכשיו לנושא המוזיקה הקלאסית ---------

אני חושב שמוזיקה קלאסית היא מזוקה שלא זוכה בארץ למספיק חשיפה ובעקבות כך הידע הקיים בפי המגיבים כלפי המוזיקה הזו הוא ידע מוטעה ולכן גם מטעה.

מוזיקה קלאסית בפי רבים נחשבת כמוזיקה שיש בה מעט מאוד רכיבים עם צליל נמוך - בעיקר כינורות, פסנתרים, כלי מיטר, כלי נשיפה, כלי נקישה וקצת תופים.

זה רחוק מהמציאות והאמת היא שלרוב מוזיקה קלאסית שופעת בתופים וכלי מיטר ונקישה (לפעמים גם נשיפה) שמנגנים נמוך, נמוך מאוד!

לא מדובר בבאס מתמשך שיוצא מסינטיסייזרים אלא מדובר על באס רגעי, נמוך ולפעמים מהדהד (BIG DRUM) ומהסיבה הזו גם מדובר בתחום באס שהוא מהיר יחסית לעומת מה שאנו מכירים - מופיע לרגע ונעלם.

כל מה שכתבתי מעלה הופך את סביבת ההתקנה ברכב לקריטית בכדי להנות נכונה ממוזיקה קלאסית.

בידוד הדלתות הוא בגדר ח-ו-ב-ה ואין לוותר עליו כאשר מדובר במוזיקה קלאסית.

מה גם שטיפול בהשתקת רעשים והשתקת רזוננס מכל מקום נוסף בו הרמקולים מנגנים ישירות או מוחזרים ממנו גם כן חובה ואל כן אני אמליץ לא רק לבודד את הדלתות אלא גם לבודד את דיפוני הדלתות, לבודד את הקורות ולבודד את הקיק פאנלים ואם אפשר גם את הדשבורד היות ואלו הם חלקים שמייצרים המון החזרים והם באופן חד משמעי - מנגנים ביחד עם הרמקולים.

---------- לגבי ההמלצות שלי למערכת שתנגן מוזיקה קלאסית ---------

רצוי מאוד מערכת עם שלושה חלקים אבל גם מערכת שני חלקים בהנחה שמדובר באדם בוגר שלא אוהב לשמוע בווליום רב, לסט שני חלקים טוב בעצם לא יהיו כאן כמעט שום חסרונות או הבדלים מסט שלושה חלקים טוב...

ההמלצה שלי תהיה לקחת סט שני חלקים עם טוויטר רחב פס.

ההמלצה שלי תהיה לקחת סט שני חלקים עם נטייה לצליל חם ואנושי שכן מוזיקה קלאסית יכולה להכיל בתוכה כלים עם אופי צורם לעיתים והכלים הנעימים יותר גם ככה ישמעו נהדר ברמקולים חמים.

כינור למשל - כלי נגניה שיכול לצרום בקלות, טוויטר רך יעשה לו רק טוב.

פסנתר שזהו כלי חם - ישמע נהדר באופן טבעי בסט רך.

ולכן ההמלצה שלי תהיה מוראל מוראל ושוב מוראל - אבל, לא רק.

אני מציע לפותח השרשיר ללכת על וופר של הייבריד אוביישן עם טוויטר של סופרימו פיקולו (או אם הוא כבר רוצה להשתגע, מוראל סופרימו וגמרנו).

או להביא מידבאס של HAT קלארוס + טוויטר סקאן ספיק 6000 (240 דולר לטוויטרים לפני מיסים ומשלוח) ועד כמה שזכור לי סביבות ה1500 למידבאסים (צריך לברר יתכן וזה זול יותר - פשוט לא זוכר את המחיר).

מסביב לכך לעשות בידוד לדלתות ומהעודפים שישארו לבודד את הקורות.

ולדאוג שלHU יהיה אקולייזר טוב וקרוס טוב שיכולים לשלוט ב500 הרץ מעל ומתחת לנקודות החיתוך.

התוצאה הצפויה - תענוג!

אני אפרופו ממליץ להתקין את הטוויטרים בקיקפאנלים בתוך בניות עם חומר בידוד.

אפשר אפרופו לרכוש מאומגה אודיו את הטוויטר ODT101 שלהם שהוא מקביל סופרימו - אבל ההתקנה שלו תהיה מסובכת יותר - אמנם אם הבניה תהיה בקיק פאנל - אין כאן שום בעיה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי

תודה על תשובתך המפורטת.

ראשית: אני חושב שיש המון בהשוואה לאודיו לרכב ואודיו לבית. לפחות במגברים ! זה כמו שתגיד ש ה CARPC שלך שונה מאוד מהמחשב השולחני שלך.. אבל הוא לא .. אמנם סביבת ההפעלה שונה , אבל עדין הוא PC לכל דבר ועניין הוא מריץ חלונות, יש לו מעבד אינטל (או AMD ) , זיכרונות , ושאר ירקות. אז יש לו ספק שונה.. אני חושב שבזה מסתכם ההבדל.

כנ"ל לגבי מגברים - אם תקרא שוב אני טענתי ועדין אני טוען אחרי השוואה שעשיתי - בעיקר כדי למקם באיכות את המגבר - אני חוזר מגבר נטו! . ועובדה שהצלחתי. אמנם אין לי את התמונה המלאה. אבל אני קרא שוב את התרד שלי בנושא, ומה ששאלתי את בעל האודיסון אני יכול לשאול בדיוק אותך (אולי אצלך זה קצת יותר קשה ליישום עקב הגברה אקטיבית אבל הרעיון מובן ).

ברור שברמקולים הסיפור הוא שונה מקצה לקצה , בגלל שכאן סביבת העבודה היא קריטית ! לא פסלתי זאת , ואני מקבל את דבריך בצורך מאסיבי באיטום. אני עדיין "בשוק" מהבחירה הגורפת במורל למוסיקה קלאסית . כאשר מציעים כאן מורל מהסדרות הגבוהות גם למוסיקת "אומצה אומצה " טכנו ומזרחית. ועל השאלה שלי ,"האם ההיבריד הוא סט כזה ורסטילי? " אף אחד לא טרח לענות. (אני אומר כי אישית גם הציעו לי מורל )

בשולי הדברים, הבאתי את הדברים בשם אומרם לבעל הרכב, והוא יחליט אם בא לו להכנס לסיפור הזה או להמתין עוד מספר חודשים להחלפת הרכב שגם ככה מתוכננת בעיקרון .

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

עופר

הרכיבים דומים מאוד - למען האמת ההבדל העיקרי הוא באמת בשיטת התכנון והבניה של הרמקולים, אבל ההבדלים שבגללם לא ניתן לעשות את ההשוואה בין אודיו לבית לבין אודיו לרכב היא ממש לא טמונה בציוד, אלא בסביבה בה הוא מותקן.

שם זה מתחיל שם זה נגמר.

אתה יכול באופן תיאורטי לקחת ממיר מתח חזק ורציני - לשים אותו ברכב ולהתקין בתוך רכב מערכת היי אנד ביתית לתפארת - אתה עדיין נשאר עם אותן בעיות:

אתה במרחק של פחות ממטר וחצי מהרמקול הרחוק ממך.

אתה נמצא בתוך קופסאת פח מקרקשת.

אתה לא יושב בסוויט-ספוט.

זהו - כאן זה מתחיל... כאן זה נגמר.

-------------

לגבי מוראל והאם מוראל הייבריד הוא סט כל כך וורסטילי?

לא...

למוראל יש שתי בעיות עיקריות שאתה צריך תמיד לקחת בחשבון כאשר מדובר בצליל:

1. לאורך כמעט כל הסדרות שלהם למעט הסופרימו - תחום המיד חלש, באילייט הבעיה כל כך מורגשת שהפתרון הכי טוב הוא להוסיף לסט הזה מיד CDM ולעבור לשלושה חלקים.

2. הטוויטרים של מוראל לא מסוגלים לשחזר טוב תמונה כאשר מדובר בביט רייט גבוה - לא מבחינת הפירוט וההפרדה בין הכלים, לא מבחינת מהירות עבודה - דיוק.

במוזיקה מזרחית מעטים הם המקרים שאתה תיתקל בביט רייט גבוה.

במוזיקת טראנס לרוב הביט רייט יהיה כזה שהמוראלים יוכלו לשחזר בכבוד רב.

איפה בדרך כלל אתה מרגיש בחסרון השני? -> במוזיקת רוק כבד, מטאל, גראדג' וכדומה.

מעבר לכך למוראל יש עוד חסרונות עקיפים כגון - רוב המידבאסים שלהם דורשים נפח עבודה קטן וסגור וגם רוב המידבאסים שלהם דורשים שידוך לערוץ הגברה עתיר הספק.

אבל התוצאה הסופית שמתקבלת מהתקנה נכונה של סט של מוראל תמיד היתה ותמיד תהיה - צליל חם, נעים לאוזן ולמי שאוהב את תחום הווקאל והמוזיקה הרכה - מוראל הם מבין המדהימים שניתן למצוא גם בתחום הרכב וגם בתחום הביתי.

לגבי ההייבריד - יש לו חסרון בעיניי וזה הMT22 שהוא שובר אופי במוראל והוא קצת חד, בשביל מוראל לטעמי הוא חד מידי והחסרון השני שלו הוא שהוא פשוט חסר פירוט.

אם טוויטר של מוראל אז או MT23 או סופרימו (יכול להיות גם סופרימו פיקולו) אבל לא פחות מזה אם אתה מכוון באמת גבוה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם רכב מתוכנן להחלפה, אז חבל על הכסף. מדובר בכמה אלפי שקלים רק על התקנה ואיטום.

בקשר למורל - הם כן הולכים טוב לקלאסית וג'אז. אני לא בטוח שהם כאלה ורסטיליים. תנסה לקרא בפורומים אחרים. לא כולם אוהבים את סגנון של מורל, יש טוענים שהם לא טובים למוזיקה מהירה וקצבית כמו רוק, שטוויטרים שלהם חמים מדי וחסרים להם תדרים הכי גבוהים. אבל גם אותם אנשים מסכימים שאלה רמקולים טובים לג'אז וקלאסית.

פורסם

סט שהייתי מגדיר כסופר וורסטילי יהיה MLK165 או במילים אחרות הרץ מילה. (זו אחת הסיבות שלי להמלצה על טוויטר סקאן ספיק מסדרת 6000)

סט נוסף שהייתי מגדיר כסופר וורסטילי יהיה HAT CLARUS 6.5

מוראל זה מוראל - הם מגדירים קיצון בעיניי באודיו

הקיצון השני יהיה פוקל

היתה תקופה של שנים ארוכות שהפורום הזה פשוט נחצה לשני מחנות - מחנה מוראל, מחנה פוקאל

תקופה משעממת משהו.

אתה רוצה עוד המלצה נהדרת לפותח השרשיר?

סיז פרפורמנס... בהחלט, שווה בדיקה!

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה, על התייחסות .

בעל הרכב, החליט סופית להמתין עם המערכת להחלפת הרכב ואז והוא ישקול שנית אם הוא רוצה להכנס לזה.

מצד שני

אני גם מתעתד לשדרג את הסט אלפיין G-17CS שלי לטובת זוג הייבריד ועכשיו עולות בי הרבה ספקות לאור התיאורים שלך אדי :?

פורסם

עופר תיקח את כל מה שאני רושם בערבון מוגבל...

אתה שוכח שמה שמותקן לי ברכב זה כבר חריגה מטורפת מגבולות הנורמה

באופן יחסי - הMT22 חד וחסר פירוט

עד כמה זה נכון - זה כבר תלוי באזני המאזין.

לעומת מה שאני שמעתי עד היום הMT22 הוא חסר פירוט - לאמר לך שזה לא מספק, לאמר לך שבכלל תבחין בזה בלי שישימו לידך מערכת נוספת עם טוויטר מפורט יותר - לא בטוח.

האזניים שלנו מתרגלות מהר מאוד לשינויים ואנחנו מהר מאוד שוכחים ומאבדים את היכולת שלנו להיות אובייקטיבים למערכת אחת מבלי לשמוע ברצף זמן מאוד סמוך מערכת אחרת.

בקיצור - מה שאני באמת אומר זה "בורות היא ברכה".

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...