Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לא מבין שום דבר במערכות ואני זקוק לעזרתכם.

אני מחפש מערכת לרכב בתקציב של 3 אלף, 4 אלף ש"ח.

אני יודע שזה הדבר השנוא על ממליצי מפרטים כשהבנאדם לא סגור על תקציב (מכיר את זה מעולם המחשבים), אבל אני גם לא מספיק מבין ברכיבים השונים כדי לקבוע תקציב בו זמנית אני גם גמיש כספית.

מה חשוב לי?

לטבוע בצליל בתוך הרכב ולהזיל דמעה קטנה כל פעם שאני שומע מוזיקה. לא מחפש לפוצץ את הרחוב בבאסים, אני רוצה צליל מדויק, מרשים, כיף, שעושה צמרמורת. אה, ו- USB ב- HU, כי זה העתיד. יכול להיות שבתקציב שלי אי אפשר להגיע לזה, וצריך 20 אלף ש"ח בשביל התיאורים הרומנטיים שאני נותן, אז אני אסתפק במקסימום שאפשר להוציא מהתקציב שלי.

יש לי 2 הצעות, את שתיהן אני לא כ"כ מסמפט.

1) אוטו דיפו - קומפוננטים ואחוריים של סרווין וגה, סאב של JBL (נדמה לי), מגבר JBL 1000W, רדיו דיסק פיוניר 2200, עם כל החיווט ב- 4 אלף ש"ח כולל התקנה.

2) בחור שהוא מתקין תותח אבל לא קשור כרגע לשום חנות איתו הלכתי לאיזה ספק והרכבנו איזשהו מפרט - קומפוננטים של סרווין וגה 500 ש"ח, אחוריים 460W פיוניר 400 ש"ח, מגבר סיני V15 ב- 350 ש"ח, סאב פיוניר 1400W כולל תיבה 600 ש"ח, רדיו דיסק פיוניר 2250 ב- 600 ש"ח - הכל ביחד 3,000 ש"ח כולל התקנה וחיווט.

והשלישית כמובן תבוא ממכם (אם תפרגנו לי). ההצעות לא הכי מוצאות חן בעיניי כי אני יודע שבהשקעה נוספת אפשר להביא מגבר נורמלי, ואולי קומפוננטים יותר איכותיים... אני פשוט לא יודע ממה *באמת* אשמע הבדל באוזן מבחינת איכות ואני גם לא יודע איזה מגבר מתאים לאיזה רמקולים.

הבנתי שמורל טמפו 6 קומפוננטים מוצלחים ואני מניח שיהיו יותר טובים מהסרווין וגה. הבחור המליץ לי על מגברים של LIGHTNING AUDIO או BOSS, ומצאתי מגבר 4 ערוצים שלהם דגם B2.300.4 ב- 880 ש"ח. אז אם אני משלב את האחוריים של פיוניר שהוא מציע לי, עם הקדמיים מורל טמפו, המגבר של LA (שאין לי מושג אם הוא סוחב?), סאב של פיוניר 1400W זה נשמע יותר טוב? גם את ה- HU של פיוניר אני לא אוהב, מכוער בעיניי, הבנתי שיש CLARION וכל מיני כאלה ש"נחשבים", השאלה מה כדאי לי בטווח המחירים האלה? השילוב הזה מביא לאותי ל- 4000 ש"ח הכל כולל הכל אבל נראה לי הרבה יותר איכותי ממה שמציעים לי באופיס דיפו.

חפרתי מספיק, מקווה שתהיה למישהו סבלנות לקרוא ולעזור...

[URL="http://www.kra.co.il"]מאמרים[/URL] קצרים מכל עולמות התוכן.

פורסם

דעתי -

קומפוננט:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=578142

אחוריים:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=733180

אם תמצא פולס אז זה גם טוב - פשוט קשה למצוא אותם היום - הרוב זה טמפו.

סאבים:

קיקר - C12 -

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=130349

או זה -

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=12375 אבל הוא יקר יותר.

מגבר -

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=680839 אם תמצא אותו.

רדיו דיסק -

יש דגם של אלפיין 100UB שיש לו גם כניסת USB וגם יציאה למגבר.

ובנוסף יש עליו מבצע טוב לחברי הפורום.

סה"כ יצא לך אם ניקח את האופציות הכי זולות -

רדיו דיסק - 690.

רמקולים - 1100 ש"ח לשניהם.

סאב - 310 ש"ח.

מגבר - 950 ש"ח.

סה"כ סביבות ה-3000 ש"ח בלי התקנה ותיבה לסאב.

והמערכת הזאת הרבה יותר טובה ממה שהציעו לך.

בכלליות אבל הייתי מציע לך לחשוב קצת אחרת.

לוותר על האחוריים. לקנות קומפוננט טוב יותר, כמו המורל דוטק אוביישן.

בנוסף יש מבצע מצויין על מגבר SUNDOWN 100.4 עכשיו והוא נמכר ב-1600 ש"ח.

זה יחד עם הרדיו דיסק שהצעתי לך, שהוא באמת מצויין והסאב של קיקר - סביבות ה-3600 - וזה לדעתי מהלך חכם יותר.

ואנחנו מדברים כאן על מערכת בליגה אחרת לגמרי.

פורסם

יאללה שכנעת אותי לשנות את דרכי, בלי אחוריים.

משהו ששכחתי לציין - אני מעדיף לקנות את הכל במקום אחד שגם נגיש לי אחרי זה לצרכי אחריות, והמקום היחידי שמצאתי שגם יש לו המון סחורה ואתר אינטרנט ומחירים זולים באיזור שלי זה - http://www.autos-sound.co.il/products.aspx?cat=133&oid=q2trx2ucymzm2u55b5twvdeh

אז נניח אני הולך על האוביישן לעיל ב- 1050 ש"ח.

עולות עכשיו הרבה שאלות -

1) איזה מגבר מהחנות הזו?

2) למה קיקר C12 עולה 300 ש"ח, אבל עם תיבה מקורית 800? חשבתי תיבה מקפיצה את המחיר במקסימום 200-300 ש"ח. זה נשמע לכם שווה?

3) HU - זה באמת משנה ALPINE 100UB, CLARION CZ200 (שני דגמים שנמכרים בזול לחברי הפורום) או PIONEER 2200? באמת יש הבדל, מה אני מרוויח/מפסיד עם כל אחד?

בכל מקרה אם אני לוקח את ההצעה שלך אחד לאחד, זה 3,600 בלי תיבה (500 ש"ח בקיקר), בלי חיווט (140 ש"ח הכי זול שמצאתי), ובלי התקנה (300-400 ש"ח).

פורסם

אין שום צורך לקנות הכל ממקום אחד.

חוצמזה, מאיפה אתה בארץ? אוטוס לדעתי מהצפון.

פולס וטמפו זה אותו דבר בעיקרון - הטמפו דגם חדש יותר.

מקסימו פחות טוב - אל תלך על זה.

CVR - שים לב שאתה צריך מגבר בשבילו, זה לא 150W RMS כמו ה-C12.

למה תיבה מקורית של C12 כל כך יקרה? בלי סיבה.

אני ממליץ לך להצמד להמלצה המקורית שלי.

של האלפיין, סאנדאון, דוטק, וסאב לפי בחירתך.

פורסם

מה חשוב לי?

לטבוע בצליל בתוך הרכב ולהזיל דמעה קטנה כל פעם שאני שומע מוזיקה. לא מחפש לפוצץ את הרחוב בבאסים, אני רוצה צליל מדויק, מרשים, כיף, שעושה צמרמורת. אה, ו- USB ב- HU, כי זה העתיד.

2 הסנט שלי בנושא:

זה תאור מגניב לדרישה מהסאונד, קח בחשבון את סוג המוסיקה שאתה אוהב להאזין לה. אפשר להרכיב מערכות מכאן ועד טיחואנה אבל ברגע האמת התוצאה יכולה ליפול כמו מגדל קלפים.

מערכת יכולה לתת צליל מעולה בטרקים של "אומצה אומצה" , וטרק אחד UNPLUG פשוט יכול להראות את המערכת במערומיה

מוסיקה אלקטרונית - קל יותר להשמיע וקל יותר לצבוע עם מעבדים ואקיולזציות כאלה ואחרות. , כלים אקוסטים לא יכולים לשקר. (אגב גם גיטרות חשמליות )

שמעתי לא מזמן מערכת סלטרה , סאב הרץ, FOCAL K2P , איטומים ושאר בלאגנים. טרק פשוט של מריליון ("קיילי" משנת 85 )

דיי השפיל את המערכת. הבאס פשוט הלך לאיבוד , עם הגיטרות . זה היה פשוט לבכות (ולא מהסיבה שלך ) איך הקטע נשמע.

ובטח את הפורום קוראים ילדים קטנים , לא רוצה לתאר כי השפילו את גיטרת הבס של רוג'ר ווטרס ב comfortably numb

כך שצריך לקחת את הדברים בפרופרציה.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

עופר - זו הסיבה שציינתי שעם תקציב כמו שלי כנראה שאי אפשר באמת להשיג את התיאור הציורי שלי, ולכן אסתפק במקסימום שאפשר להוציא מהתקציב. אני לא באמת אנין טעם ברמות אודיופיליות חולניות (אחרת התקציב היה מרובע, מחומש וכן הלאה), אני פשוט דורש יותר ממי שקונה דברים בסיסיים באוטו דיפו, או לחילופין מי שמפוצץ את האוטו בכמה שיותר וואט מבית פיוניר.

גם מבחינת הטעם המוזיקלי אליו התייחסת קשה לי להגדיר את עצמי. אני לא מת על קאנטרי, מזרחית או קלאסית, אבל חוץ מזה כמעט הכל הולך - אלקטרונית מכל מיני סוגים, שחורה, מטאל (כן, כן), רוק, פופ סטייל גלגל"צ ואמטיוי. אני יכול לשמוע ג'יי זי מצד אחד, נייטוויש מצד שני, מטאליקה מצד שלישי ועוד להיט דאנס גלגל"צי מצד רביעי. אני עוף מוזר בקטע הזה.

אין שום צורך לקנות הכל ממקום אחד.

חוצמזה, מאיפה אתה בארץ? אוטוס לדעתי מהצפון.

פולס וטמפו זה אותו דבר בעיקרון - הטמפו דגם חדש יותר.

מקסימו פחות טוב - אל תלך על זה.

CVR - שים לב שאתה צריך מגבר בשבילו, זה לא 150W RMS כמו ה-C12.

למה תיבה מקורית של C12 כל כך יקרה? בלי סיבה.

אני ממליץ לך להצמד להמלצה המקורית שלי.

של האלפיין, סאנדאון, דוטק, וסאב לפי בחירתך.

לא הבנתי, באיזה קטע אין שום צורך לקנות הכל ממקום אחד? הסברתי שזו העדפה שלי בגלל שאני לא צריך לחצות את המדינה / לסמוך על משלוחים, ההתקנה יכולה להתבצע באותו מקום (כך אוכל בנוסף להגיע לסיכום טוב יותר על המחיר), ובמידה ואצטרך לממש אחריות לא אצטרך לפרק ולשלוח חלקים, או לחילופין - לנסוע רחוק מדי. נראה לי שיש לי אינטרס ברור לקנות הכל (או כמעט הכל) במקום אחד שקרוב אליי.

אני מהקריות.

את האלפיין אני עוד מוכן להביא במשלוח, במיוחד שהוא עולה 300 ש"ח פחות מבאוטוס. רק תסביר לי מה כ"כ טוב בסאנדאון שעדיף לי להוסיף 600 ש"ח בשבילו ולקבל אותו מטיזי, לעומת JBL שייתן את אותם 4*100RMS? (או חלופה אחרת מאוטוס) איכות ההגברה באמת תהיה טובה יותר בצורה מורגשת/ניכרת?

לגבי התיבה - אוקיי, אז מה עושים אם היא יקרה בלי סיבה? תיבה חלופית? אין מה לעשות, פשוט קונים? אולי יש מקומות ייעודיים שמייצרים תיבות טובות בזול? משהו?

הבנתי את ההמלצה שלך, מודה על האינפוט, אני רק מחפש את הלמה, את הסיבות... למה הסאב נתון לבחירתי לעניות דעתך בעוד שהסאנדאון ספציפית מומלץ... במה האלפיין טוב מהקלריון או מהפיוניר וכו'.

פורסם

ה-JBL הוא מגבר טוב לתקציב שלו, אבל כמה דברים:

1. היו כמה תלונות על התחממות שלו.

2. אפשריות הכיוון עם הקרוס המלא של הסאנדאון הוא יתרון גדול.

3. זה לא תמיד אותם 100W. המגבר נותן לא רק עוצמה על משפיע גם על איכות הסאונד. הסאנדאון נחשב למגבר יותר איכותי משמעותית מה-JBL. זה כמו ההבדל בין דיהו 1600 לב.מ.וו 1600. נכון, שתיהן מנוע 1600 אבל פה נגמר הדימיון.

גם ה-JBL יעשה יופי את העבודה - ובטח יותר טוב ממה שהציעו לך בהתחלה. זאת הייתה סתם דעה.

ה-CVR דורש 400W RMS. מאיפה תיתן לו את זה?

תיבה לסאב - אל תקנה תיבה מוכנה.

או שתקנה תיבה "מקורית" שמתאימה, או שתבנה תיבה לבד.

לבנות תיבה לבד לא יעלה לך יותר מ-100-200 ש"ח כולל טרמינל, פורט אם צריך וריפוד.

פורסם

מה זה אומר אפשרויות כיוון עם קרוס מלא? מה זה נותן לי בפועל? בייחוד אם אני בכלל לא יודע להשתמש בזה או לכוון את זה..

לא אני דיברתי על ה- CVR..

ולבנות תיבה גם צריך לדעת איך, אז אני מניח שזה לא בא בחשבון...

מה עם ה- ALPINE? מה היתרונות שלו על פני דגמי ה- CLARION / PIONEER שהזכרתי?

פורסם

לפני ששוחטים אותך בחנויות הייתי רוצה שתדע שקומפוננטים כמו טמפו ודוטק (ואני בכוונה לא מדבר על מקסימו כי אל תיגע בהם גם אם תמצא אותם ברחוב) אפשר להביא בלי יותר מידי ויכוחים במחירים הנ"ל: 350-400 ש"ח לטמפו ו700-800 ש"ח לדוטק (בשני המקרים אני מדבר על גרסאות ה6.5 אינטש ולא ה5.25).

עכשיו דעתי לגבי המערכת,

דבר ראשון, באוטו דיפו קונים גג מגבים לרכב, אם יש מבצע גם טאסות זה סבבה אבל יותר מזה זה כבר לא לעניין, אני מחזיק מהמקום הזה מקום שלא מכבד את עצמו, לא מקצועי בכלל והסגל שם מבין עניין כמו האות ר' במקלדת שלי, לא הייתי קונה ובטח לא מתקין, לא שם. (שים לב אפילו לא דיברתי על המחירים)

דבר שני, מעניין לדעת באיזו רכב ההתקנה מתוכננות אבל אם נצא מנקודת הנחה שמדובר במשפחתית סטנדרית, מנסיוני אני יכול להגיד לך שאני כמעט חצי שנה נהנתי מאוד מאוד מסט קומפוננט קדמי וסאב, וכשחיברתי 6X9 אחורים להגברה של הרדיו דיסק, זה קצת פגם לי באיכות למרות שזה כן יצר אווירה של סראונד. לכן אני ממליץ על קומפוננט קדמי וסאב בלבד בתור התחלה.

דבר שלישי, מערכות סטריאו לרכב זו מחלה, סוג של התמכרות, אתה תמצא את עצמך מחליף רכיבים עם הזמן ולכן מראש אני ממליץ לך לקנות HU שישרת אותך בהמשך, שאותו לא תצטרך להחליף, לגב דגמים חברי הפורום המנוסים ממני יוכלו לעזור כי אני פחות בקיא בסינגל דינים למיניהם.

לגבי רכיבים, קומפוננט: לאחר ששמעתי כל מיני סוגים מכל מיני מותגים, הבחירה שלי- מוראל! אצלי ברכב מורכב סט טמפו 6.5 מקדימה וזה אחרי שהחלפתי מקודימה כבר שלושה זוגות, ואותו אני לא עוזב. זול בצורה עממית בהחלט ונותן תוצאה שבאמת לא מביישת גדולים ויקרים ממנו, לגבי אם אותו או את הדוטק, אם התקציב מאפשר לך על הדוטק.

מגבר: למרות שבפורום שלנו PLATINUM AUDIO V12 הוא שילוב גס של מילים יפות אני ממליץ על המגבר הזה בחום רב (תרתי משמע:lol:) עולה 350 ש"ח ונותן תוצאה יפה מאוד, אצלי הוא מרים כבר חצי שנה את הטמפו וסאב ואני מאוד מרוצה מהתוצאה, יש שגידו שהוא לא שווה שקל, לטעמי שווה כל אגורה, בעיקר אחרי ששמעתי את הקומפוננט שלי מוגבר ע"י מותגים (JBL, CERWIN VEGA) והתוצאה לא היתה טובה בהרבה אם בכלל, הוא אומנם נוטה להתחמם אבל לי זה לא מפריע. (אל תתבלבל הV15 על הפנים אז בו לא כדאי לגעת)

סאב: שמעתי המון סאבים, לכל סאב אופי משלו, ולכל מאזן טעם שונה בסאונד, לכן ההמלצה היא לקנות קומפוננט ומגבר, להתקין אותם, ואז ללכת לחנות שמחזיקה מלאי של סאבם עם תיבות ופשוט להכניס לאוטו ולשמוע עד שאתה מחליט לבומים של איזה סאב הכי התחברת.

מקווה שעזרתי,

אלעד.

פורסם

אלעד אתה תותח. תודה.

המכונית *הייתה* פיג'ו 206XS יפיפייה שעברה עכשיו טוטאלוס :cry:. לפחות יצאתי עם נזק גופני שהסתכם בסה"כ במכות יבשות.

מצטער על הזמן המבוזבז שהשקעתם בלנסות לעזור לי, מן הסתם שה"פרויקט" נדחה אם לא בוטל. מי יודע אולי זה יעזור למישהו אחר.

תודה לכל התורמים.

• תוכן חדש...