Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מממ אוקיי.

אז אני בן 20, זה הולך להיות רכב ראשון שלי.

אני בא ממשפחה לא הכי אמידה אז לא יצא לי לנהוג מאז שיש לי רישיון בערך (שנתיים+) הרישיון שכב בארנק

החלטתי שהגיע הזמן לעשות צעד קדימה ולקנות רכב כדי שיהיה לי על מה להשתפשף בנהיגה.

קשה בגיל הזה להיות בלי ניסיון על רכב אבל עם רישיון מאביק.

בהתחלה הייתי נעול על סיאט לאון שנת 2002, נפח 1800 ולצערי כבר נמכרה זאתי שהתבייטתי עליה ביד2.

בהתחלה חשבתי להשקיע 30K (בכל זאת רכב ראשון) ואז אמרתי טוב אז עוד 10 לא יזיק ועוד 5 גם לא,

רק שאני אקבל תמורה איכותית ולא רכב שיעשה לי בעיות.

אחרכך אמרתי אולי אני אקח אאודי איי.3, שנתון 2002-3, 1800 סמ"ק.

אשמח אם תייעצו על איזה רכב כדאי לי להתבייט.

חשוב לי שלא יהיה ממש חלש (יצא לי לנהוג כמה פעמים על מאליבו, ואין צעד אחורה לצערי. לא שאני משווה או משהו - אבל הבנתם)

צריכת דלק ועלויות טיפולים לא כלכך משנה לי אם זה 200-300 שקל לפה לשם,

אבל כן אשמח לדעת את ההבדלים.

תודה מראש לעוזרים!

נ.ב. יכול להיות שהאאודי הזאת היא 98 עם הגריל בתמונה או שהבחור פשוט העלה תמונה של S3 ערוכה?

http://img233.imageshack.us/img233/2285/e1111897652010100322101.jpg

looking

פורסם

יש סתירה פנימית בהודעה שלך - מצד אחד משפחה לא אמידה, מצד שני אין לך מגבלות בתקציב האחזקה? האם יש לך מושג מה עלות אחזקת רכב?

נסה להגדיר יותר טוב את צרכיך מבחינת נסועה, תנאי נהיגה, מספר נוסעים וכו' ואת תקציב האחזקה השוטפת.

והערה קטנה - להתביית מלשון בית (home) ולא להתבייט מלשון byte (במחשב).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש סתירה פנימית בהודעה שלך - מצד אחד משפחה לא אמידה, מצד שני אין לך מגבלות בתקציב האחזקה? האם יש לך מושג מה עלות אחזקת רכב?

נסה להגדיר יותר טוב את צרכיך מבחינת נסועה, תנאי נהיגה, מספר נוסעים וכו' ואת תקציב האחזקה השוטפת.

והערה קטנה - להתביית מלשון בית (home) ולא להתבייט מלשון byte (במחשב).

אתה צודק לא ציינתי זאת.

היום אני עובד וחסכתי מספיק כדי להרשות לעצמי וזה צעד חשוב בשבילי למרות המצב.

ולהתבייט מלשון טיל מבוייט. עכשיו אני באמת רואה שכותבים מבויית ולא מבוייט.

אבל הכוונה היא לא לבית ולא לבייט (:

looking

פורסם

עצה ידידותית, במיוחד למישהו "מאותגר תקציבית"

עזוב את קונצרן VAG ומנועי ה 1.8

לך על כלי רכב קטן, חסכוני (בדלק, תיקונים ואחזקה) ידני וזול, עדיף אירופאי (היפנים לא שווים את הכסף.

כל פונטו\סיטרואן\פיג'ו\איביזה (טוב זה VAG) יהיו התחלה טובה.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

למה לפסול יפניות וקוריאניות? דווקא ל"מאותגר תקציבית" הן עשויות להיות עדיפות משמעותית מבחינת עלות האחזקה, כמובן בתנאי שמוצאים אקזמפלר טוב. כמובן ש"לא שוה את הכסף" נכון, אולי, אם מה שחשוב לך ברכב הוא מתלים רכים, אבל מצד שני, אני מעדיף מתלים פחות נוחים שמותקנים ברכב שמביא אותי לעבודה והביתה ולא צריך ביקור במוסך כל שני וחמישי.

העובדה שאתה עובד וחוסך עדיין לא אומרת כלום על יכולתך לתחזק את הרכב. תביא בחשבון שבשבילך רק עלות הרישוי והביטוח צפויה להיות 800-1000 ש"ח לחודש, וזה לפני מיכל דלק ראשון, שלא לדבר על תיקונים.

ולעניין האטימולוגי - הכוונה בהחלט לבית - המילה "מתביית" הינה תרגום של המילה האנגלית to home או homing, כלומר מלשון בית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה לפסול יפניות וקוריאניות? דווקא ל"מאותגר תקציבית" הן עשויות להיות עדיפות משמעותית מבחינת עלות האחזקה, כמובן בתנאי שמוצאים אקזמפלר טוב.

לקנות חתיכת פח עם 4 גלגלים, נוחות שלא מתקרבת לאירופאית מאותו שנתון ב30K וביפנית השולטתתתת ו"האמינה" אתה בקושי מגרד את שנתון 98-99 כשבאירופאית מקבילה (פז'ו סיטרואן רנו פיאט ועוד כאלה ששכחתי) באותו הסכום אתה מגרד את 2003-4 זה לא בדיוק עסקת המאה.

ולפותח הת'רד, כוון אותנו יותר מה אתה רוצה מרכב יש אינספור רכבים בתקציב הזה שמתאימים למטרות שונות ומשונות.

תכתוב כמה כסף אתה מתכוון להשקיע בתחזוקה שוטפת (רמז 1200 שקלים זה לרכב פשוט וככל שעולים ביוקרה המחיר נוטה יותר ויותר צפונה) ומה התקציב שלך לא כולל ביטוח ויישור קו (משהו באיזור ה8-9K)

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
לקנות חתיכת פח עם 4 גלגלים, נוחות שלא מתקרבת לאירופאית מאותו שנתון ב30K וביפנית השולטתתתת ו"האמינה" אתה בקושי מגרד את שנתון 98-99 כשבאירופאית מקבילה (פז'ו סיטרואן רנו פיאט ועוד כאלה ששכחתי) באותו הסכום אתה מגרד את 2003-4 זה לא בדיוק עסקת המאה.

כנראה שיש סיבה לכך שהיפניות שומרות על ערכן. אני אומר לך את האמת - את האירופית האחרונה שלי מכרתי בדיוק לפני 15 שנה. בדרך היו לי יונדאי שהיתה סבירה מבחינת התקלות, סובארו שהיתה נהדרת לנהיגה אבל קטסטרופה מבחינת תקלות, ומאז שעברתי לסוזוקי וטויוטה המוסכים הכירו אותי לצורכי טיפולים שוטפים, וכמה תקלות קטנות כאשר המכוניות היו בנות 7 שנים ומעלה(סוזוקי) ו-11 שנים ומעלה(טויוטה). כמה חברים שנוסעים על צרפתיות משאירים במוסך חצאי משכורות לעתים מזומנות, ומדובר על מכוניות בנות 4-6 שנים. לכן, אישית, אני מעדיף מכונית קצת פחות נוחה, אבל אשר אני יכול לסמוך עליה כאשר אני בא להניע בבוקר.

לגבי הסכום לאחזקה שציינת - 1200 ש"ח לחודש - זה סכום אופטימי מאוד, אלא אם אינך כולל רישוי וביטוח. סכום סביר הוא 1500-2000 ש"ח לחודש, תלוי בביטוח, נסועה, תקלות ואם אתה מכניס את אבדן הערך לתחשיב החודשי (אני נוהגל לעשות זאת בתחשיב שלי).

פורסם

הרכב שאתה קונה ז ה מאוד תלוי ממי קנית אותו כלומר איך הוא טופל ולא פחות חשוב סמ 1 של מזל עדיף על קמ 1 של שכל

יש דברים שהם רבה מעבר לבדיקה במוסך וספר טיפולים מסודר

1200 שח מספיק לשכלל בו 500 ביטוח (חובה+צד ג) + טסט + כ100 שח לבלאי מצטבר קטן (לא בכל חודש נכנסים למוסך בהנחה שיהיה לרכב אי אילו תקלות).

וכל היתרה לדלק שזה כמות סבירה של ליטרים שמספיקה לנסועה לא רבה מדי אך גם לא מעטה.

כשהחזקתי קליאו בי עם כל התקלות וכל העלויות כולל ירידת ערך אחרי שמכרתי את הרכב זה הסתכם ב1900 שח לחודש סכום לא מועט לנסיעה של 14K בשנה, אני מניח שאם הייתי מחזיק את הרכב עוד שנה אחת הממוצע היה יורד שכן מתוך ה6 שהושקעו במצטבר על בלאי וטיפולים רובו הושקע על יישור קו. אבל אין בכלל צל של הספק שמירב הכסף שמושקע על רכב זה דלק, וזה מרכיב שלטעמי מהווה 70 אחוז מהעלויות החודשיות על הרכב.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

ברור שההוצאות על תיקונים תלויות במצב הרכב - אני מעיד שהחזקתי טויוטה למעלה מ-9 שנים (נקנתה בגיל 2.9 ונמכרה ב-12.1 שנים) וסך ההוצאות על תיקונים לא צפויים (להבדיל מתחזוקה שוטפת) הסתכם במשך 9.4 שנים אלה בפחות מ-2000 ש"ח. מבחינת הוצאות שוטפות, כמובן שהיו טיפולים גדולים (למשל - פעמיים טיימינג, בגיל 5 ו-10 שנים), אבל מדובר בהוצאות צפויות, בדיוק כמו מילוי דלק, החלפת שמנים, החלפת דיקיות בלמים, צמיגים, מצבר וכו'. אבל גם טיפולים שוטפים אלה מצטברים בממוצע לכמה אלפי ש"ח בשנה וככל שהרכב יותר ישן הסכומים גדלים.

לגבי הביטוח - במצבו של אותו בחור לא הייתי מסתפק בצד ג', שכן בכך הוא מהמר על כל חסכונותיו, אין לו הרזרבה הדרושה לתיקון נזק גדול או החלפת מכונית במקרה של אבדן שלם. וכיון שמדובר בנהג צעיר ביטוח חובה + מקיף יכול להגיע בקלות ל-6000-10000 ש"ח בשנה.

פורסם

SkateFreak, שים לב לזה שאתה נהג צעיר ולא היה ביטוח על שמך בשלוש שנים האחרונות, זה מייקר בטירוף את הביטוח.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

תודה רבה על התגובות, מעריך כל אחת ואחת מהן.

החשיבה שלי הייתה שבכך שאני לוקח רכב semi-יוקרתי בואו נקרא לזה כמו האיי3,

אני נמנע מלבקר במוסך כל שני וחמישי.

1500 ש"ח בחודש החזקת רכב זה בהחלט גבוה מאוד ללא הוצאות דלק.

אחותי הגדולה שהתחילה עם כל העסק היה לה רנו קטנה (אני מניח שזאת קליאו) וכל שבועיים היתה בעייה חמורה שעלתה המון. ובהמון אני מתכוון בסביבות ה2000 ש"ח. אז כן עבד עליה המוכר של הרכב כי היא לא הבינה הרבה,

אבל אני בתמים חשבתי שאני נמנע מזה כשאני לוקח גרמנית מ2003.

כנראה שאני צריך לשקול שוב את כל עניין הרכב.

נ.ב. האם משנה משהו אם אני גר ביישוב קטן ללא רמזורים ורוב הנסיעות במשך השבוע יהיו עירוניות?

האם זה משנה אחזקת רכב? טיפולים?

looking

פורסם

1500 ש"ח יכולים לכלול דלק, אבל תביא בחשבון שיש הוצאות קבועות שמתחלקות, פחות או יותר, על כל השנה (דלק), יש שעל חלק מהשנה (ביטוח מחולק בד"כ ל-4-8 תשלומים) וחלק יהיו הוצאות חד פעמיות גדולות (כגון תיקונים, אם כי לעתים ניתן לחלק אותם לכמה תשלומים בכרטיס האשראי). לכן אתה עלול לעמוד בפני חודשים טובים שבהם תשלם רק דלק, וחודשים רעים עם שילוב של דלק, ביטוח ואיזה תיקון שמן.

כמוכן שיש רכיב חשוב בהוצאות הקבועות שהוא ירידת הערך, או - הסכום שיש לחסוך על מנת לרכוש בעוד כמה שנים רכב במצב שבו רכשת את הרכב הנוכחי. גם רכיב זה יכול למוד על כמה מאות שקלים בחודש, ויהיה גבוה יותר ככל שהרכב חדש יותר. מצד שני ככל שהרכב חדש יותר תשלם תחות על תיקונים, כך שההוצאה מתקזזת.

אם אתה מחשב 800 ש"ח לביטוח ורישוי ו-500 ש"ח לירידת ערך (ומדובר בסכום שמרני מאוד) הגעת ל-1300 ש"ח לפני שמילאת ליטר דלק ראשון ולפני שביקרת במוסך אפילו לטיפול תקופתי קטן, וסביר שההוצאה האמיתית תעמוד על כ-2000 ש"ח לחודש, לא כולל תיקונים חריגים.

פורסם
היו לי יונדאי שהיתה סבירה מבחינת התקלות, סובארו שהיתה נהדרת לנהיגה אבל קטסטרופה מבחינת תקלות,

האם תוכל לפרט בענין התקלות של הסובארו?

לי היה נסיון טוב מאוד עם סובארו ללא תקלות, כולל סובארו אימפרזה 98 בת 12 . דווקא מבחינת נהיגה היא היתה טעונת שיפור.

יהודה

פורסם

היתה לי אימפרזה 1600 ידנית 1994 שנרכשה כאשר היתה בת 4 והוחזקה 3 שנים. התקלה הראשונה התגלתה כשבועיים לאחר הרכישה - נזילת שמן שחזרה על עצמה כמה שבועות לאחר תיקון ראשון, ורק אז התגלתה הסתימה שגרמה לה. בהמשך עוד סדרה ארוכה של תיקונים, שכללו, בין השאר החלפת מדחס מזגן, אי אילו תיקונים בהגה ההידראולי ועוד הרבה מאוד ביקורים לא צפויים במוסך. אתה יכול להבין ש-10 שנים לאחר המכירה איני יכול לזכור את הפרטים.

אני חייב לציין כי הרכב נקנה מאדם המוכר לי מקרוב כקפדן באחזקת הרכב ושבודאי לא ירמה אותי, וכן כי גם הרכב שהחליף את הסובארו נקנה מאותו אדם - הפעם קורולה 1998 - היה סמל האמינות, למעשה משך 9 שנים ביקר במוסך רק 3 פעמים (פעם כיוון מנוע בשל בעית זיהום אויר בטסט, פעם תרמוסטט שהתקלקל ופעם פקק רדיאטור ששחרר לחץ).

לגבי ההנאה מהסובארו - זו נבעה מכך שהרכב היה מרווח מאוד, ישב טוב על הכביש כנראה שבזכות שימוש טוב בהילוכים הידניים, כיון שבעצם מדובר בבודי שבנוי למנוע 2 ליטר ויותר. ואולי גם בגלל ההשוואה למכוניות שבהן נהגתי קודם.

פורסם

החשיבה שלי הייתה שבכך שאני לוקח רכב semi-יוקרתי בואו נקרא לזה כמו האיי3,

אני נמנע מלבקר במוסך כל שני וחמישי.

רכב יוקרתי או סמי-יוקרתי בדרך כלל יהיה יקר יותר לאחזקה מרכב קטן ופשוט. אם חשבת לחסוך, אתה בכיוון ההפוך.

אם אתה מחפש רכב זול לאחזקה אז אולי כדאי שתוותר על היוקרה והביצועים ותתפשר על משהו קצת יותר קטן ופשוט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...