Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

bmw סדרה 3 הישנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

:-)

אני מעוניין לקנות ב.מ.וו סדרה 3 הישנה שנת 1994 בתור רכב ראשון לנהג חדש

רציתי לברר קצת פרטים על האוטו

אם הוא אוכל הרבה דלק ואם הוא מצריך הרבה ביקורים במוסך וכו

תודה לעוזרים

פורסם

הרבה דלק? תלוי איזה מנוע?

ה-316 יותר חסכונית מה-328.

מצריך הרבה ביקורים במוסך?

הרכב הוא אמין בעיקרו, אבל זה גם מאוד תלוי איך טיפלו בו עד כה וגם בכל רכב שנת 94 יש לצפות לתקלות כאלו ואחרות.

ב-ב.מ.וו זה יקר יותר.

פורסם

סדרה 3 משנים המדוברות היא E36, זמינה עם מנועי 4 צילינדר בסיסיים 316 ,318 ומנועי 6 צילינדר טורי 320 ומעלה, כולל דגם M3 שהוא יקר ונדיר יחסית בארץ. הרכב בא עם גיר ידני 5 הילוכים (6 ב-M3 החל משנה מסויימת) או אוטומטי.

הדגמים הבכירים 6 צילינדר יותר נחשבים ע"י אוהבי נהיגה ולפעמים נוהגים עליהם חזק (או במונחים שלי: קורעים להם את הצורה).

יצא לי הרושם בשנים האחרונות שרכב הזה לאט לאט נעלם מהכבישים, ביחד עם E30 שבזמן האחרון אני לא ראיתי אפילו אחת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קח בחשבון שאומנם ה-316 אינה חזקה, אך עדיין מדובר בהנעה אחורית. כל זמן שהדבר הזה יושב לך בראש ואתה מבין את המשמעויות של זה בכביש רטוב, אין בעיה. זה אפילו יכול להיות כיף.

מצד שני, אם מעודך לא עברת הכשרה רצינית בנהיגה (ושיעורי הנהיגה של משרד התחבורה לצורך העניין אינם נחשבים) ואתה מחפש להשתעשע עם הרכב, הייתי מציע לך לרדת מהעניין. זה יגמר במפח נפש גדול, וזה בהנחה שלא גרמת נזק לאף אחד אחר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הנעה אחורית, זה אומר שהגלגלים שעליהם עובר הכוח ממנוע הם אחוריים, לעומת רוב מכוניות באותו גודל הנעה קדמית, כלומר הכוח מהמנוע עובר לגלגלים קדמיים.

עם הנעה קדמית הנהיגה יותר איטואיטיבית ויותר בטוחה לנהג רגיל. כדי לנהוג ברכב הנעה אחורית, צריך לדעת איך, אחרת זה עלול להגמר רע מאוד. פעם נסעתי בעלייה של טבעון וראיתי מונית שירות שאיבדה שליטה ועשתה צלחת של 180 מעלות לנתיב הנגדי (קו הפרדה רצוף!). זה היה מרצדס ספרינטר בעל הנעה אחורית. המזל היה באותו מקרה שאף אחד לא נסע ממול, אחרת זה היה מסתיים באסון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הנעה אחורית, זה אומר שהגלגלים שעליהם עובר הכוח ממנוע הם אחוריים, לאומת רוב מכוניות באותו גודל הנעה קדמית, כלומר הכוח מהמנוע עובר לגלגלים קדמיים.

עם הנעה קדמית הנהיגה יותר איטואיטיבית ויותר בטוחה לנהג רגיל. כדי לנהוג ברכב הנעה אחורית, צריך לדעת איך, אחרת זה עלול להגמר רע מאוד. פעם נסעתי בעלייה של טבעון וראיתי מונית שירות שאיבדה שליטה ועשתה צלחת של 180 מעלות לנתיב הנגדי (קו הפרדה רצוף!). זה היה מרצדס ספרינטר בעל הנעה אחורית. המזל היה באותו מקרה שאף אחד לא נסע ממול, אחרת זה היה מסתיים באסון.

וואי איזה סיבוך זה

כל הדגמים של סדרה 3 הם הנעה אחורית ?

אה ומצאתי את זה ביד 2 - כמה עולה לסדר ראש מנוע לאוטו הזה

שווה לקנות ?

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1716895&Code=70c54d5874ee619a13d2682845b353d9

פורסם

אין סדרה 3 הנעה קדמית. מעבר לזה, אם אתה לוקח BMW בגלל פוזה, אני לא חושב שלסדרה 3 יש יותר פוזה מכל רכב משפחתי אחר. מילא סדרה 5 או 7.

אתה בטוח שברכב הזה רק ראש מנוע? נניח צריך לעשות מצבר, צמיגים, , רדיאטור, משאבת מים, טרמוסטט - זה בסביבות 5000 שקל לפני ראש מנוע. אולי זה לא רק ראש, אבל צריך גם לשפץ מנוע?

פורסם

טיפ לרכב ראשון.

אם אתה כבר קונה רכב, בעיקר רכב לא צעיר כמו שאתה מדבר עליו, אני ממליץ לשים בצד מצבור כסף למקרה הכי גרוע.

אל תכנס להרפתקאות שאתה לא בטוח שאתה יכול לצאת מהם ואל תקנה רכב במצב לא תקין, אלא אם לקחת אותו למוסך שאתה סומך עליו שיבדוק אותו בצורה יסודית ויתן לך הצעת מחיר מלאה לתיקון יסודי, שתוכל לעמוד בו.

גם לרכב הכי אמין (תיאורטית - לא קיים כבר כזה) , אבל בוא ניקח דוגמא של סובארו לאונה (DL) משנות ה80-90, יש בלאי טבעי ורכב שלא טופל כראוי יתנקם בבעלים שלו.

שאתה קונה רכב כמו BMW, חשוב לקחת בחשבון שחלקי החילוף בהרבה מקרים לא יהיו זולים.

כמו כן, קח גם בחשבון שהרכבים האלה אהובים על נהגים צעירים (או צעירים בנפשם) שלא תמיד מתנהגים איתם בעדינות ואהבה, לכן בהרבה מקרים הם עברו הרבה ידיים, תאונות, אחזקת שבר ולכן הבלאי שלהם מואץ.

אין לי שום עניין להכנס לך לכיס, אבל כמה אתה מתכוון לשים בצד לטיפולים/תיקונים?

פורסם
וואי איזה סיבוך זה

כל הדגמים של סדרה 3 הם הנעה אחורית ?

אה ומצאתי את זה ביד 2 - כמה עולה לסדר ראש מנוע לאוטו הזה

שווה לקנות ?

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1716895&Code=70c54d5874ee619a13d2682845b353d9

בנוסף לראש המנוע הרכב יד גבוהה ועם ק"מ גובה ונראה מנוצל! ולך תדע מה עוד עבר עליו! בקיצור רד ממנו!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אתה תצליח לתחזק רכב כזה כמו אודי או BMW? אם כם לך על זה. אם לא, חפש אלטרנטיבה זולה יותר לאחזקה.

האודי בתמונה ניראית ממש טוב. אם המצב שלה טוב, זו אופצייה מעניינת. מוזר, למה היא כ"כ זולה (או שכאלה הם המחירים?)?

פורסם

מבחינת כסף ישלי 15 אלף לאוטו הביטוח זה אבא שלי משלם עכשיו 13 אלף על האוטו ישאר לי אלפיים שקל

יספיק לתחזר תרכב עם 2000 שקל ? זאת אומרת אמורים להיות בעיות וכו

פורסם

עצה שלי, אל תתלהב ממחיר קניה נמוך, כי התחזוקה זה הדבר העיקרי.

BMW, אאודי, מרצדס וכד', זה רכבים שכל דבר יקר בהם, עם הרבה טכנולוגיה,

חיישנים, מחשבים וכד', שיעלו לך הון במקרה של תיקון או החלפה.

אני לא נכנס לך לכיס, אבל נראה לי שאתה לא מודע לאחזקה של רכבים כאלה.

קח רכב "שפוי" יותר, משהו שגם אם ייכנס למוסך, ורכב משנים כאלה ייכנס בטוח למוסך,

לא יקרע לך את הכיס, ולא יעמוד בחניה, כי אין לך כסף לתקן.

• תוכן חדש...