Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בימים האחרונים כשהאוטו מגיע לחום המנוע הנורמלי שלו (85 בערך) בזמן עצירה הוא לא נכנס להילוך ראשון, רק הטורים עולים והאוטו לא זז, נורות הספורט והשלט מהבהבות.. במוסך לא יודעים בוודאות מה התקלה

מה יכולה להיות הבעיה? האם צריך להחליף את הגיר??

יש לציין כשהאוטו קר הוא נוסע כמו שצריך רק כאשר הוא מגיע לחום נורמלי של המנוע התקלה חוזרת

פורסם

אני הייתי מתחיל מלהחליף שמן.

עצם העובדה שהגיר קר המנורות לא נדלקות קשור לדעתי לדלילות יתרה של השמן שהוא מתחמם,לדעתי כדאי להחליף שמן בכל מקרה,אם זה לא יעזור יש אפשרות שזה בעייה עם יוניט לחץ שמן.

אבל בכל מקרה כדאי להתחיל בהחלפה מלאה של השמן גיר.

פורסם

האוטו כבר היה במוסך לדעתי אם זאת הייתה בעיה של חוסר שמן כבר היום עולים על זה.. כרגע המוסך הציע החלפת שסתום ושמן.. ואם זה לא יעזור,החלפת גיר

פורסם

הבהוב האורות היא הדרך של הגיר להודיע לך שיש בעיה.

לפעמים הבעיה היא מינורית כמו שהבורר של ידית ההילוכים לא יושבת בדיוק על ההילוך שנבחר ואז צריך לשחק טיפה עם הידית [וכמובן לכוון את הידית או להחליף את המיקרו סוויטץ של הבורר].

ומצד שני הבעיה יכולה להיות גדולה יותר ואז כמובן להחליף גיר.

אני ממליץ לקחת את הרכב למכון גירים שיתחבר למחשב ויבצע דיאגנוסטיקה.

מאיזה איזור אתה אולי יש חברה שיוכלו להמליץ על מכון בסביבתך.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
האוטו כבר היה במוסך לדעתי אם זאת הייתה בעיה של חוסר שמן כבר היום עולים על זה.. כרגע המוסך הציע החלפת שסתום ושמן.. ואם זה לא יעזור,החלפת גיר

המנורות מהבהבות בשלושה מצבים:ה-1 שיש תקלה כלשהי בגיר,2-שחסר שמן גיר,3-שהשמן שרוף והגיע הזמן להחליף.

מה שכתבתי זה שצריך להחליף שמן ולא להשלים חסרים!.

מכיוון שאצלך המנורות לא דולקות כל הזמן ניתן להסיק שהגיע הזמן להחליף את השמן.

בכל מקרה זה הרבה יותר זול מאשר שיפוץ,למרות ש 100% הצלחה אין בשום דבר.

• ספונסר פורום
פורסם

RON215 אתה טועה ומטעה,אין צורך להחליף שמן,ונורות הספורות שלג לא ידלקו כאשר השמן שרוף\בגיר הנ"ל יש שמן סינטטי שלא זקוק להחלפה גם לאחר 400K ק"מ.

חוסר שמן יכול לגרום להדלקות הנורות ולרישום תקלה של וויסות לחצים בגיר,בכל מקרה יש לחבר מחשב אבחון מקורי ולקרוא מה התקלה הרשומה בזכרוןץ

אורן

פורסם

אורן עם כל הכבוד,אני יודע שאתה בעל מקצוע ובעל נסיון רב ברכבי PSA

אני יודע שההוראה מהיצרן היא לא להחליף את השמן לעולם.

המציאות היא שהיו ויש לי 6 רכבים עם גיר AL4,בכולם החלפתי את השמן [עם משאבה,לא דרך פקק ריקון]

ובזכות זה למרות מאות אלפי ק"מ מעולם לא הייתה לי תקלה בגיר/ים.

קח בחשבון שההמלצה לא להחליף את השמן היא לאירופה,התנאים בארץ שונים מאד.

לגבי "איכות" השמן,הגיר כן מרגיש את איכות השמן,ואם השמן "שרוף",המנורות יהבהבו.

בכל מקרה כדאי להתחבר לסורק מקורי,-"PEUGEOT PLANET"

פורסם

האוטו כרגע במוסך אני אעדכן בהמשך מה הייתה הבעיה..כרגע המוסך מתכוון החלפת שמן ושסתום אחד.. אם זה לא יפתור את הבעיה אז שיפוץ גיר..

פורסם

האוטו חזר מהמוסך הוחלף שמן גיר ושסתום.. נסיעה ראשונה התנהג בסדר נסיעה שניה הבעיה חזרה..

עכשיו לדעת המוסך צריך לעשות שיפוץ גיר.

הבעיה היא איך האוטו מתנהג כרגיל בנסיעה כשהוא קר ורק לאחר חצי שעה בערך הגיר מתחיל לעשות בעיות??

אם הגיר היה ממש דפוק הוא לא היה עובד בכלל לא?

פורסם

חן שלום,

הייתה לי אותה בעיה בדיוק בפיג'ו 206 שהייתה לי.

אצלי זה היה מעט שונה כי זה היה קורה בדר"כ בהחלפת הילוך ולא בתחילת נסיעה. במעבר ההילוך הייתי מקבל דפיקה חזקה בגיר ואז היו נדלקות הנורות הארורות והאופציה הייתה רק לכבות ולהניע שוב ולהתפלל שזה לא יקרה שוב.

אחרי אין ספור בדיקות גילו שהבעיה מגיעה מהשסתומים החשמליים.

החליפו את כולם והבעיה נפתרה.

פורסם

החליפו לי שסתום אחד וזה לא עזר.. הנורות מהבהבות ונכבות רק כשהגיר לא נכנס להילוך ראשון

המוסך אומר שצריך לשפץ את הגיר ויש לי הרגשה שאין לו מושג מה הבעיה

• ספונסר פורום
פורסם

אף פעם לא מחליפים שסתום אחד,ושם סביר שלא החליפושמן אלא הוסיפו,אתה יודע אם הורכב שסתום מדגם חדש? BORG WORNER? בוצע עדכון תוכנה?

בתשובה לRON,אכן מחשב הגיר דוגם את השמן ומתריע אם סיים את חייו,נתקלתי ברכב אחד,עם 510 אלף ק"מ שנדלקו הנורות בגלל התרעה על שמן,מתוך מאגר של כ450 רכבים עם התיבה הנ"ל.

לגבי הסברה שלך שחוסר התקלות בגיר ברכביך נבעו כתוצאה מהחלפת השמן,לדעתי זה מופרך,אני מטפל בהרכבה מאוד כלי רכב עם AL4 ללא תקלות פרט להחלפת שסתומים.

• תוכן חדש...