Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל המביא דבר בשם אומרו כאילו הביא גאולה לעולם מסכת אבות ו'

"בליינדר לא אסור בשימוש או בהחזקה. הוא כן אסור ביבוא, כפי שעמית כתב.

דא עקא - אם יש לך בליינדר שנקנה לפני איסור הייבוא, או שבמקרה הלכת ברחוב ונפל עליך מהשמיים בליינדר - לא ניתן לעשות כנגדך כלום מלבד להטריד אותך - באמצעים כמו עיכוב הרכב, החרמת המכשיר (עם עו"ד טוב אפשר לקבלו חזרה, אבל העו"ד עולה יותר מהמכשיר...) ואיומים בפתיחת תיק פלילי (לא רלוונטי, להבדיל מתיק תעבורה, במשפט פלילי המשטרה ממש מחוייבת להוכיח את אשמת הנאשם, תאמין או לא)."

כתב איש יקר ביותר שמר שמו

ואני מיצר ושואל למה הוא לא כותב בעצמו?

למרות שאני יודע את התשובה!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
למיטב ידיעתי לא קיים איסור דומה באותה רמת בהירות לגבי מכשירים שאינם משבשי מד מהירות לייזר, אך אופן הפעולה שלהם גורם לשיבוש כתופעת לוואי.

בדיני תקשורת, מה שלא מותר - אסור. פקודת הטלגרף (שעודכנה לאחרונה בשנת 72...) אוסרת כל פעולת שידור או קליטה שלא הותרה במפורש ברשיון מאת משהת"ק. גם איתות בפנס. גם החזקה ("קיום") של ציוד. בבקשה - http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/9/289.pdf

לפקודה נוספים צווי "אי תחולת הפקודה" שמסייגים מקלטים ביתיים ומכשירים שונים/תחומי תדרים הפטורים מרשיון.

לא סביר שמכשיר שנמכר בארץ כחוק יגרום שיבוש "כתופעת לוואי". אבל גם אם הפעולה נעשתה ברשלנות (ולא בכוונה לגרום הפרעה לממל"ז) - החוק מטיל סנקציות.

אני לא משפטן. זה המעט שאני מצליח להבין. מעבר לזה לא ידוע לי על חוק שאוסר משבשי רדאר באופן פרטני.

פורסם
מה אתה קופץ כמו חמור קופץ בראש?

מה קשור שאלת קיטבג? מה אני הולך לשוטר ושואל אותו את זה?

הדיון פה בפורום מדבר בדיוק על זה - על קבלת יעוץ משפטי לגבי היכולות המשפטיות של המשטרה כנגד המשתמשים של הנ"ל.

קיים איסור ברור שלא משתמע לשתי פנים לגבי שימוש במשבש מד מהירות לייזר. קיים חוץ ספציפי מאוד בנידון.

למיטב ידיעתי לא קיים איסור דומה באותה רמת בהירות לגבי מכשירים שאינם משבשי מד מהירות לייזר, אך אופן הפעולה שלהם גורם לשיבוש כתופעת לוואי.

מין הסתם אני נוטה להאמין שהמשטרה שמה את הכוונת שלה גם על מכשירים אלו, ולכן הייתי שמח לשמוע את היעוץ המשפטי גם בהתחשב במקרים שלהם.

לפחות אתה מודע לגיחוך שבשאלתך.

אינני משפטן, וגם לא מעניין אותי ממש התחום.

אני יכול לנחש מתוך הגיון שהעבירה על החוק אינה (רק) עצם החזקת המכשיר, אלא ההפרעה למד הלייזר.

גם אם יש לך נניח תוכי פלאי שבצווחותיו מפריע לממל"ז כנראה שזה לא יהיה חוקי.

למה שאלת קיטבג? כי שכיעצור אותך השוטר ויאשים אותך בשיבוש הליכי אכיפה, אם תתחיל להתווכח איתו על חוקיות החיישן ועל כך שהוא לא בליינדר, סיכוייך לצאת שה תמים וזכאי יפחתו. אם תענה בצורה שאינה מודעת כלל לקיומם של משבשים כלשהם, כלומר מבחינתך יש לך חיישני חניה וזהו - אני מניח שמקסימום תידרש לפרק אותם ולא תואשם בדין.

יאללה, שלושים שניות הקפת את המאהל, זוז! כן, עם הקיטבג!

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

פעם, כשלייזר עוד היה מדע בדיוני או לפחות בחיתוליו, בניידות היה ממא"ל והכל היה פשוט יותר.

כנגד הממא"ל השתמשו בגלאי מכמונות שאסור היה לייבאו לארץ.

כששוטר היה עוצר רכב ובאקראי מבחין במגלה המכמונות, לרוב היו מחרימים את המכשיר בנימוק שמדובר בציוד מוברח שנאסר ליבוא. מי שהתעקש לקבל את המכשיר חזרה בנימוק שנרכש בארץ, נדרש להמציא קבלה היכן רכש אותו בישראל וגם כדי להוכיח שהוא אכן בעל המכשיר.

גלאי המכומונות, לא היה משבש, הוא רק גלאי.

בשלב מסויים החליטו במשטרה לעשות הפוך על הפוך והצהירו שלא יחרימו יותר גלאי מכמונות. מנגד, התקינה המשטרה דחלילים סמויים ששידרו אותות והפעילו את הגלאים בהתרעות שוא. מטרת הדחלילים האלה היתה לגרום לכך, שנהג יקבל התרעות תכופות ויוריד רגל מהגז.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...