Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אני עושה אם הוא טוען שכל ההרס שיש במנוע זה בכלל תוצאה של התחממות של המנוע?

אני יכול הניח יד על מזוזה ולומר שלעולם לא התחמם לי האוטו. הוא תמיד הגיע מקסימום טיפה מתחת לאמצע.(אין לי ידע לדעת בכמה מעלות מדובר.)

 

וכשאני אומר לו: לא. אף פעם לא התחמם הוא מרמז לי שאני שקרן. אני אומר לו: האוטו היה אוכל שמן בכמות מטורפת לפני. אז הוא אומר: חבוב, על זה אני לא נותן לך אחריות..

אני אובד עצות.

תודה לשניכם על התשובות שסיפקתם לי ועל העזרה הרבה שאתם משקיעים כאן בפורום

פורסם

תראה אכילת שמן מהתחממות זה רק אם המנוע רתח, עד שזה הצריך שיפוץ ראש מלא. מה שאפשר לראות בקלות אם נעשתה עבודה מקיפה כזאת.

עכשיו לענין המשפטי. יש כאן מילה שלך מול שלו, פלוס העובדה שהמנוע לא תקין ועל פניו זה באחריות המוסך. בהגיון משפטי אתה זוכה. מה גם שלשופטים יש נטיה ברורה להאמין לאזרח. תהיה בטוח שהשופט יאמין לך. אין סיבה שאדם ישקר בלי הגיון אם המנוע היה מתחמם ההגיון של השופט שהיית רץ לתקן התחממות לפני שתספיד את המנוע.

מה שאני רוצה בשורה תחתונה : זה אל תחשוש. תתבע אותו בלי פחד, בלי עו"ד, ובלי כלום תגיד את העובדות כהוייתם, ותקבל את כספך חזרה.

לפי מה שהוא אומר זה נראה שנפלת על נוכל שלא מתכוון לעמוד מאחורי העבודה שלו.

אלא אם אלפיים לפה ושם לא מזיז לך.

ועוד משהו, בוחן איגוד המוסכים יגלגל את השטויות שלו מכל המדרגות, ואתה תקבל ממנו מסמך שלא יותיר הרבה ברירות לשום שופט.

פורסם

שלום רב !

אין צורך שתשבע לי, אני מאמין לך !

הבעייה היא שהיה עלייך בשלושת חודשי האחריות, לפנות למוסך בנוגע לתצרוכת השמן, ואז היה לך עילה לתבוע אותו, במידה ונוא לא היה מכיר בקשר בין מנוע שצורך שמן בכמיות, ובאחריות על מנוע תקין.

מנוע שצרך שמן בכמויות שאתה טוען הוא לא מנוע תקין !

הבעייה היא שבעל המוסך יכול להשען על כך, שלא התלוננת על בעיות למנוע בתקופת האחריות, ומשהאחריות פגה, אין הוא אחראי למצב המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה טענתו שהוא אוכל שמן מהתחלה. יש הרבה אנשים שלא קולטים שזה חמור מה עוד שהוא לא נסע הרבה. בהמ"ש מבין את זה שאנשים לא מומחים ומתחשב בכל זה. זה לא שחור לבן, יש כאן שיקלול מסוים. זה שעבר אחריות זה כמעט לא רלוונטי, כשהטענה היא על מנוע פגום מהתחלה. אחריות נועדה לכיסוי טענת רשלנות או נזק נגרר או כשל פתאומי. לא למקרים כאלה. כי זה נוכלות.

אני חושב שזה מקרה קלאסי להגנה משפטית מהצדק.

פורסם

גבי ד. שלום רב !

כנראה שעדיין לא "זכית" להופיע בבתי משפט.

אם כי בבתי משפט לתביעות קטנות, השופטים מתחשבים יותר , עם האזרח הקטן והפגוע, אם כי הם דורשים מסמכים ותיעוד, המצדיקים את התובע, וזכות ההוכחה על התובע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה שוב לשניכם.

כשאתם אומרים המוסך אחראי זה מכניס לי טיפה בעיה.

אני רכשתי מנוע כמו שהוא שלם מבחור שמיבא חלפים, עם המנוע הלכתי למוסך שאגב חבר באיגוד המוסכים שירכיב לי את המנוע.

בעל המוסך אין לי ממש טענות כנגדו כי הבאתי לו מנוע כך תרכיב וסלמאת.

למרות שאני אישית בקשתי ממנו שיבדוק את המנוע לפני כן ממבט עין שהוא נראה טוב והא באמת תן את המלילה שלו גם לאחר ההרכבה שהכל נראה תקין.

משם נסעתי לאחר כשבוע לבקשת היבואן חלפים לבדוק אצלו האם עבודת המוסכניק בוצעה בצורה הטובה ביותר והבחור נתן את הOK שלו ואז הוא רק נתן לי את השטר מכר.

פניתי לאחרונה לבעל המוסך עם תלונה של חוסר סחיבה מספיק ושהאוטו רועד ואז הוא בדק קומפרסיה ונתן לי את התוצאות.

הוא אמר לי במילים מפורשות המנוע גמור לא שווה להשקיע בו. אמרתי לו: מה?! זה מנוע בן 4 חודש עשיתי את ההרכבה אצליך. הוא אמר לי אדוני, אני מרכיב מנועים אני לא אתן לך אחריות על בעיות שיש לך במנוע פנימיות שלא קשורים להרכבה שלי.

ואם הנתונים האלה הלכתי למחסן החלפים.

(צביקה כשאתה כותב בעל המוסך אז אתה מתכוון למי שמכר את המנוע ולא למי שהרכיב נכון?!)

 

אני חייב לגמור את הסיפור הזה. היכן אני יכול לפגוש בוחן מאיגוד המוסכים? טלפון או משהו כזה.

פורסם

תראה יש פה בעייתיות . אתה הבאת מנוע למוסך והוא רק ביצע עבודה. התביעה שלך היא מול מוכר המנוע לא המוסך. ואף יתכן שתצטרך לשלם למוסך על הרכבה נוספת. ולהוציא את סכום העבודה ממוכר המנוע. דבר שהוא באמת קשה משפטית.

מה שברור שמנוע תקבל, או את מחירו חזרה. אבל מחיר ההרכבה הלך.

אם היית קונה את המנוע דרך המוסך זה משהו אחר אתה עומד מול בן אדם אחד ואחריותו על הכל. כמובן שזה היה יותר יקר כיון שהוא מרויח עמלה. שזה בעצם מכסה מקרים כמו שלך. יתכן והיית משלם אלפייה יותר אבל עם ראש שקט.

 

ולצביקה היקר, למרות הניסיון שלך. אני חושב שבבהמ"ש הוא יקבל צדק. אני עבדתי כמקליט בדיונים ויש ניסיון רב בצפיה על שופטים עו"ד וכל השאר. נכון שבתחומים אחרים אין צדק. אבל דווקא כאן יש נטיה לשופטים לטובת האזרח. אל תשכח שגם הם אזרחים עם בעיות כאלה, מוסך, פריטים פגומים, וכדו' .

פורסם

אכן כוונתי שהתביעה שלך

, צריכה להיות ליבואן המנוע ממנו קנית את הרכב, ולא מול המוסך, שאכן גבי ד. צודק

הוא אחראי על ההרכבה בלבד.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אוקי תודה.

כרדגע רק נותר לי לדעת מהיכן אני כיול להשיג בוחן של איגוד המוסכים?

 

הוא מבחינתו מדבר אלי הכי נחמד שיש כרגע ומפרגן לי סט רודאז של אטמים ומסדר לי מחירים ומוסכים, כדי לגרום לי כנראה תחושה של חוסר נוחות בלצאת נגדו לתביעה. האם כשהוא מציע לי את זה ואני אומר בסדר בסדר זה הופך את זה להסכמה שלי? ולאובדן התביעה?(הקטע הכי מעצבן אותי זה כשאומרים לי בגלל שאתה דתי ואני מבין שאין לך הרבה אמצעים אז אני עוזר לך..)

 

יו מצטער על החפירה ועל השאלות אני פשוט רוצה ללכת על זה בלי ספקות ולהפסיד.

פורסם

 

כשאתם אומרים המוסך אחראי זה מכניס לי טיפה בעיה.

אני רכשתי מנוע כמו שהוא שלם מבחור שמיבא חלפים, עם המנוע הלכתי למוסך שאגב חבר באיגוד המוסכים שירכיב לי את המנוע.

בעל המוסך אין לי ממש טענות כנגדו כי הבאתי לו מנוע כך תרכיב וסלמאת.

 

 

טעות נפוצה של מי שמנסה לחסוך כמה שקלים, אתה יכול לחפש את מי לתבוע עד מחר, אתה לא תזכה.

בעל המוסך לא חייב לך כלום כי הוא רק התקין, יבואן המנועים לא חייב לך כלום כי עברה תקופת האחריות, וגם אתה כולה לקוח פרטי וקטן בעיני היבואן, אתה לא איזה מוסך שקונה ממנו עשרות מנועים לכן אל תצפה שילך לקראתך.

חשוב להתקין מנוע שהמוסך הביא כדי שיהי לך אבא ואמא ולמי לפנות. בסופו של דבר הלקוח יוצא מופסד.

נניח שהמנוע היה הולך לפני תום האחריות, היבואן היה נותן לך מנוע אחר אבל היית צריך לשלם על ההרכבה שוב.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

האמת שעשיתי את כל זה לא כדי לחסוך!!

אדרבה שילמתי יותר יקר. כי הלכתי לכאורה לבחור אמין שמיבא מנועים שקיבלתי הרבה התחיבויות על המנוע.

ושילמתי יקר למתקין כי יש איתו לכאורה היכרות אטרוכה בטיפול ברכבי המשפחה. והוא לא מביא לי מנועים אלא ביקש שאני יארגן לו מנוע והוא ירכיב.

שילמתי הרבה יותר יקר מאשר לתת למוסך לעשות הכל.

העדפתי את זה כי שוכנעתי על ידי משפחה ואחרים שאני בידי אנשים אמינים שיעמדו אחרי בכל תקלה שלא תקרה..

 

כנראה שהחיים לא תמיד הוגנים. אבל מה שבטוח שחסכון לא ניסיתי לעשות כאן ובכל זאת הפסדתי.

×
×
  • תוכן חדש...