Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על פולו שנת 2001. מאז ומתמיד (לפחות מאז שקנינו אותה- לפני כחודש וחצי) הבלמים שלה היו חזקים מאוד, אבל זה לא נראה דבר כ"כ קיצוני. הם נבדקו ליתר ביטחון (בתוקף האחריות מ"אוטו דיל") ונמצאו תקינים.

אבל הבעייה היא לא כמה שהם חזקים. לפעמים אני מרגיש שבלי שאני לוחץ בכלל על דושת הבלם- האוטו מאיט. לא ממש בלימה, אבל זה הרבה יותר מבלימת מנוע רגילה. לפעמים אני עומד ברמזור כשאני בירידה, אני מתחיל טיפה לגלוש ומרגיש את האוטו בולם עד עצירה מלאה (בירידה- האוטו אמור להידרדר אפילו בלי גלישה).

מרגישים את זה גם במאמץ בתאוצה, התאוצה חלשה יותר- אבל בקצת. זה לא ממש מורגש.

טוב, אז זה לא קורה תמיד. זה קורה לי בערך בנסיעה אחת מעשר, אבל כשזה קורה- זה ממשיך במשך כל הדרך.

יותר מזה- קרה לי כבר פעמיים שהחניתי את האוטו, נעלתי אותו ופתאום שמתי לב שהפנסי ברקס דלוקים!

כמו שכבר הזכרתי- הבלמים נבדקו ונמצאו תקינים, אבל נראה לי מאוד מוזר הקטע הזה. היום זה קרה לי שוב. למישהו יש רעיון מה זה? איך זה יכול לקרות רק בנסיעה אחת מעשר? (כנראה כשהאוטו היה בבדיקה זה היה בסדר)

חשוב לציין- הבלימה לא נוראית. וזה לא שהאוטו לא סוחב. זה מורגש רק במעט, אבל אני לא חושב שזה צריך להיות ככה.

תודה

פורסם

אני אולי לא כל כך מבין אבל היו לי גם קצת בעיות עם הברקסים בקדט שלי.

לדעתי הבעיה אצלך זה יותר מידי אויר בברקס.. נראה לי שבמוסך אפשר להוציא קצת אויר משם..

Stand rigid for your next battle.

Peace means reloading your guns.

פורסם

בעיות אפשריות :

התפסות של הדוושה לחוצה מעט...(מתאים לתופעה שזה לא קבוע : משתחרר, גם מתאים לזה שנתקע לך האור ברקס דולק...)

משאבות קאליפר חלודות\תקועות, מומלץ לפתוח ו"לפרוק" אותן (זאת אומרת לפרק את הברקסים (כמובן ע"י אדם שמבין!!) וללחוץ בעדינות על הברקס עד שהבוכנה יוצאת לגמרי*) על הדרך לנקות טוב טוב את הבוכנה לשים גומיה חדשה...ואם כבר אז כבר : גם להחליף נוזל בלמים לא יזיק.....

אפשרות נוספת שלא כלכך נראית לי אבל שמעתי על זה פעם : זה שהחומר ברפידות לקראת הסוף הוא דחוס וקשה יותר מהחלק העליון, דבר שגורם לו ל"הדבקויות" לא יודע עד כמה נכון, אבל אם הבלמים לקראת החלפה, שווה לנסות ולפנק את האוטו ברפידות חדשות.....כמו כן זה גם יגרום לבוכנה להיכנס חזקה...ואולי זה ישחרר אותה...

פורסם

האוטו סך הכל 4 שנים על הכביש ועשה בקושי 25K ק"מ. אני לא חושב שזאת בעייה של בלאי (תקנו אותי אם אני טועה).

אני גם לא חושב שהדושה נתקעת, כי ניסיתי "למשוך" אותה (עם הרגל כמובן) וזה לא ממש עזר

פורסם

גם אני חשבתי על הנד ברייק, אבל כשראיתי את האורות ברקס דולקים כשאין נהג באוטו......

והנד ברייק מתוח- היה משפיע כל הזמן, לא לסירוגין.

היתה לי את הבעיה הזו פעם בC15 שהיה לי מהעבודה, הבעיה היתה רגולז' ברקס על הציר האחורי שהיה תקול.

רגולז' ברקס?

ו.... זה מה? :?

פורסם

מווסת לחץ, שסתום שמווסת את הלחץ בין הצירים הקדמיים לאחוריים ובין הגלגלים האחוריים לבין עצמם. יכול להיות מצב של שני ווסתים או מצב של וסת אחורי בלבד, תלוי בדגם הספיציפי.

פורסם
מווסת לחץ, שסתום שמווסת את הלחץ בין הצירים הקדמיים לאחוריים ובין הגלגלים האחוריים לבין עצמם. יכול להיות מצב של שני ווסתים או מצב של וסת אחורי בלבד, תלוי בדגם הספיציפי.

רגולאז' ברקס הוא לא ווסת.

מדובר בפעולה המתבצעת על בלמי תוף (יותר נכון על סנדלי הבלימה שבתוכם) , והיא כיוון המרווח שבין הסנדל לתוף הבילום.

מרווח קטן מדי יגרום לחיכוך מתמיד של הסנדל (הרפידה שלו) בתוף , ולבלימה קבועה של אותו גלגל , עד לשחיקת הרפידה.

מרווח גדול מדי יגרום לבלימה חלשה (כל כח הבלימה יתבזבז על סגירת המרווח בין הסנדל לתוף) ובמקרה קיצוני (קלוש ,אבל ייתכן) לפריצת האטמים במשאבת הבלפ באותו גלגל.

אגב ,שחר , לפי תיאורך נראה לי שדוושת הבלם משתחררת ממקומה בצורה מוזרה כלשהי.

איך ? אין לי שמן של מוסך , אבל בלימה ואורות דולקים כשאין אף אחד באוטו (המפסק הזעיר המדליק את אורות הבלימה נמצא על הדוושה ,וללא לחץ עליה לא יידלקו האורות , גם אם הברקס תפוס לגמרי , נניח במקרה של הנדברקס משוך) ? :shock:

או שהקפיץ המחזיר של הדוושה אינו תקין, או שדנידין הרואה ואינו נראה גר אצלך באוטו. :wink:

פורסם

רגולאז' ברקס הוא לא ווסת.

מדובר בפעולה המתבצעת על בלמי תוף (יותר נכון על סנדלי הבלימה שבתוכם) , והיא כיוון המרווח שבין הסנדל לתוף הבילום.

מרווח קטן מדי יגרום לחיכוך מתמיד של הסנדל (הרפידה שלו) בתוף , ולבלימה קבועה של אותו גלגל , עד לשחיקת הרפידה.

מרווח גדול מדי יגרום לבלימה חלשה (כל כח הבלימה יתבזבז על סגירת המרווח בין הסנדל לתוף) ובמקרה קיצוני (קלוש ,אבל ייתכן) לפריצת האטמים במשאבת הבלפ באותו גלגל.

אגב ,שחר , לפי תיאורך נראה לי שדוושת הבלם משתחררת ממקומה בצורה מוזרה כלשהי.

איך ? אין לי שמן של מוסך , אבל בלימה ואורות דולקים כשאין אף אחד באוטו (המפסק הזעיר המדליק את אורות הבלימה נמצא על הדוושה ,וללא לחץ עליה לא יידלקו האורות , גם אם הברקס תפוס לגמרי , נניח במקרה של הנדברקס משוך) ? :shock:

או שהקפיץ המחזיר של הדוושה אינו תקין, או שדנידין הרואה ואינו נראה גר אצלך באוטו. :wink:

אני אקח את האוטו לבדיקה

כמו שאמרתי- האוטו עדיין באחריות מ"אוטו דיל" (אחריות על בלמים, גיר ומנוע), ככה שכדאי לטפל בבעיה עכשיו.

אני מקווה שזה באמת דני דין, ולא איזו בעייה בבלמים... :)

• תוכן חדש...