Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני חדש פה בפורום בכללי אני בן 18 ומעוניין לקנות רכב [ראשון]

אז ככה קצת על הרכב שאני רוצה לקנות

75SX - 1995

מנוע: 1242 סמ"ק, 8 שסת', המספק 75 כ"ס. 4 צילינדרים.

דגם מנוע: 176A8000

מהירות מקסימלית: 164 קמ"ש

תאוצה 0-100: 13.4 שניות

תיבת הילוכים: ידנית, 5 הילוכים+ הילוך אחורי.

מערכת דלק: הזרקת דלק רב נקודתית.

אבזור: פסי קישוט לדלתות, 2 חלונות חשמל, כרית אוויר לנהג, כרית אוויר לנוסע, נעילה מרכזית, הגה כוח, מזגן (מקומי/מקורי), לוח שעונים הכולל מד חום מנוע ומד סל"ד, אימובילייזר מקורי, הגה המתכוונן לגובה, תאורת מפות, שעון זמן דיגיטלי פגושים ומראות בצבע הרכב.

אז ככה מצאתי רכב אחד כזה במחיר ממש טוב אבל יש בעיה כזאת האוטו עמד קרוב לשנתיים ואין לו מצבראבל הרישיונות הופקדו ושולמו בכול פעם מחדש כאשר בעל הרכב הקיים נדרש לשלם אגרות של הרישיון [זה דווקא טוב בשבילי]. עכשיו האם כדאי לי לקנות אותו ולהשקיע עליו למה אני יודע שאם בעל הרכב הקיים לא טיפל במוסךטוב אני יהיה בבעיה למה הבנתי שאם אני יגע באוטו יהיה לי מלא הוצאות בגלל שהפיאט פונטו אלא מכוניות רגישות לחלקים אז ככה לבינתיים הבנתי לפי בעל הרכב הקיים שהוא טיפל רק במוסך מורשה של פיאט אני יודע גם שהאוטו חסכוני 1:13 משהו כזה אם אני לא טועה לפחות בדגם הזה. אני לוקח איתי את אבא שלי [הוא מכונאי]לראות את הרכב אבל הוא אומר לי להיתייעץ עם עוד אנשים בגלל שיכול להיות רכבים יותר טובים וגם חסכונים והרכב שאני מתכוון לקנות אני מתכוון להשקיע עליו ולהשאיר אותו אצלי כמה שנים טובות אז ככה שווה לי לקנות את הרכב הזה אוו שיש רכבים ידנים אחרים שאתם יכולים להמליץ לי עליהם במחיר טוב [רכבים בשנים 1992-2000] במחירים של עד 10 אלף שקל.

תודה מראש דוד

פורסם
תשמור סכום כסף בצד ל"יישור קו" לאחר קניה, משהו כמו 3,000 ש"ח

שאתה אומר "יישור קו" לאחר קניה למה אתה מתכוון לחלקים שיכול להיות שצריך להחליף? ותודה על ההמלצה של הרנו קליו :)

פורסם

"יישור קו" יכול להיות 2 אופציות :

1) אם אין תיעוד מסודר מתי נעשה טיפול 10,000 וטיימינג אז רצוי שתעשה בעצמך, בנוסף תמיד יש איזה צמיגים/מצבר להחליף .

2)אם הכל פיקס ומטופל ומתועד אז עדיין לשמור סכום בצד לתקלות עתידיות (בוא נהיה ריאלים, ברכב ישן הן יבואו מתישהו) ואז תימנע מצב שלא יהיה לך כסף לתקן משהו רציני כמו רדיאטור/מערכת פליטה או משהו כזה.

הרבה אנשים משקיעים את כל הסכום שברשותם על הקניה של הרכב ומוצאים את עצמם ללא כסף לטפל ולתחזק את האוטו...

פורסם

אהה עכשיו הבנתי אז ככה כמו שאמרתי אני יצטרך לסדר אותו למה אין מצבר שזה כבר סכוך גבוהה שהבנתי שרוצים היום בין 600-800 שקל עם אחריות אבל צמיגים חדשים [האוטו היה בסככה] והאוטו עמד שנתיים אז אני יהיה חייב להחליף שמן ברקס שמן מנוע מים וכולי אוקי תודה על העזרה עזרתה לי סהכול אני מביא את האוטו במחיר ממש מצחיק של 1K ואין לו טסט וביטוח כמובן אבל לפחות ירד לי התשלום של האגרת רישיון רכב בגלל שהוא שילם אותם

פורסם
אהה עכשיו הבנתי אז ככה כמו שאמרתי אני יצטרך לסדר אותו למה אין מצבר שזה כבר סכוך גבוהה שהבנתי שרוצים היום בין 600-800 שקל עם אחריות אבל צמיגים חדשים [האוטו היה בסככה] והאוטו עמד שנתיים אז אני יהיה חייב להחליף שמן ברקס שמן מנוע מים וכולי אוקי תודה על העזרה עזרתה לי סהכול אני מביא את האוטו במחיר ממש מצחיק של 1K ואין לו טסט וביטוח כמובן אבל לפחות ירד לי התשלום של האגרת רישיון רכב בגלל שהוא שילם אותם

אם אתה קונה אותו באלף אז תשאיר אולי אפילו 5K ליישור קו, זה לא כזה משנה לך אמרת שהתקציב הוא 10K

פורסם

shahafr אני יודע שאני משאיר כסף בצד זה בטוח כי יש לי גם כמה דברים לקנות לרכב [כמו מצבר] אני פשוט שאלתי בכללי אם כדאי לי ללכת על הרכב והזה ואם לא למה ואם יש רכב אחר שלפי הקריטריונים שהצגתי מקודם יכול להתאים לי אבל תודה על העזרה היחס והזמן...

פורסם

פונטו מטופלת זה אוטו אמין וטוב. באלף שקל אם אין בעיות רציניות כמובן שזה שווה, כי גם אחת נוסעת שתקנה ב6k תצטרך צמיגים וטיפול גדול כמעט בטוח, כי אנשים חושבים שאם האוטו ישן לא צריך לטפל בו. קח את זאת בזול וסדר אותה בצורה המקסימלית ביותר (טיימינג, משאבת מים, שמן איכותי, פילטרים, נוזל קירור פרפלו, טרמוסטט, חלקים חסרים וכו'), ויהיה לך אוטו אמין וטוב.

כל עוד אתה לא רוצה פחנוע יפני מגעיל אז מהאירופאיות הפונטו היא בין האמינות לפי דעתי, והיא נוחה יחסית ונראית טוב.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
shahafr אני יודע שאני משאיר כסף בצד זה בטוח כי יש לי גם כמה דברים לקנות לרכב [כמו מצבר] אני פשוט שאלתי בכללי אם כדאי לי ללכת על הרכב והזה ואם לא למה ואם יש רכב אחר שלפי הקריטריונים שהצגתי מקודם יכול להתאים לי אבל תודה על העזרה היחס והזמן...

יש המון רכבים אחרים בשנים האלה ובתקציב שלך.

פשוט צריך לחפש.

תשוטט קצת ביד 2 בפיג'ו למיניהם פיאט, סקודה קצת וסיאט ותראה מחירים ודוגמאות.

בשנים האלה ובמחירים האלה לא מומלץ להיתקע על רכב אחד, על צריך להרחיב את החיפוש לכמה דגמים, ופשוט לקחת את הראשון שבמצב טוב.

יום טוב...

פורסם

shahafr פיז'ו אחי לא בא בחשבון מבחינה אחת בגלל שטיפולים כמו ברקסים שמנים וטיפולי מנוע לפיז'ו צריך כלים מיוחדים ואני מטפל בבית עם אבא שלי ביחד ואין לי את הכלים האלו אבל יש כמה רכבים דווקא שראיתי אבל הרבה מהם גם לא חסכונים אתה מבין כי זה גם אוטו ראשון אז אני לא רוצה אוטו סתם אבל אני ממשיך לחפש בכול זאת רכב שיענה על הדרישות האלה

ול liorwohl לקחתי לתשומת ליבי מה שרשמתה לי לגבי היפניות והאירופאיות חח אני ממש מתכוון להשקיע על הרכב תודה רבה ויום טוב דוד

• תוכן חדש...