Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

לא מזמן רכשתי RF ספקטרום אנלייזר. מצאתי עוצמות שידור גבוהות בטווח מסויים (בסביבות 192 וואט על מטר מרובע).

אני מנסה למצוא תקנות של משרד התקשורת בנוגע לתדרים ועוצמות שידור.

תודה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

באיזה תדר נמדד ההספק המדובר ?

לכול תחום תדרים אזרחים קיים הספק שידור מקסימלי מותר על-פי הוראות משרד התקשורת.

מה שמדדת נשמע דמיוני אלא אם המדידה בוצעה סמוך לאנטנת שידור של תחנת רדיו.

איזה כייף לי :)

פורסם
שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
באיזה תדר נמדד ההספק המדובר ?

לכול תחום תדרים אזרחים קיים הספק שידור מקסימלי מותר על-פי הוראות משרד התקשורת.

מה שמדדת נשמע דמיוני אלא אם המדידה בוצעה סמוך לאנטנת שידור של תחנת רדיו.

מדובר על טווח בין 960~1215, לפי FCC האמריקאי הם רושמים שטווח הזה שמור בכל העולם לציוד ניווט מוטס. שדה תעופה הכי קרוב לעפולה לפי מיטב ידעתי הוא ברמת דוד.

עריכה:

ראוי לציין שטווח הזה נמדד באופן קבוע. 192 וואט זה היה פיק. במצב רגיל נמדד בין 30 ל-70.

בתקנות של משרד איכות הסביבה רשום שהכל מעבר ל-0.1 וואט דורש היתר.

oferh, תודה על הקישורים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הוספתי תצלום מסך של התוכנה איתה מדדתי. המחשב מחובר לספקטרום אנלייזר. בנוסף תמונה של מיקום בו נמדדו התוצאות.

בתמונה הקפתי בעיגול:

1. סימנתי כדי שהתוכנה תמשיך להראות את הערך המקסימאלי

2. הערך הנוכחי שנמדד בוואט על מטר מרובע (50.37)

3. הערך המקסימאלי השמור (192.5) עם התדר.

בגרף העליון אפשר ליראות בצד ימין את התדרים עם שלושת הפיקים המקדסימליים לעכשיו.

בגרף התחתון אפשר ליראות את התדרים שהם קבועים לאורך הזמן (הבע הלבן הוא 0 DBM ומעלה).

currentmeasurement.jpg

בנוסף צילמתי את המקום בו מכשיר מדידה עומד באופן קבוע. זה המקום שבו התקבלה המדידה שציינתי. מקווה שאפשר להבין מהתמונה שהיא צולמה במקום מיגורים.

dscf1223.jpg

פורסם

לפני שהתחלת למדוד בבית - האם בדקת שהמכשיר מכויל ?

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
פורסם

המכשיר בעל תעודת כיול בתוקף (היא מאמצע חודש הקודם). מדובר על מכשיר מקצועי, חלק ממודדים מוסמכים מטעם משרד איכות הסביבה משתמשים גם באותו דגם של המכשיר. חלק נכבד ממכשירים לא מסוגלים למדוד עוצמות כ"כ גבוהות של אות, מכשיר שלי מבין המאטים שמודדים עוצמות כאלה. במילים אחרות רמת קרינה אלקטרומגנטית שנמדדת בביתי מאוד גבוהה.

פורסם

מכיוון שזה מחובר ללפטופ אני מניח שאין לך בעיה להסתובב איתו בחוץ. הייתי מודד מחוץ בשביל לקבל קריאות ייחוס. בכל מקרה - אם הנתונים נכונים יש סיכוי סביר שיש אלומה של צה"ל שמכוונת ישר על הבית שלך.

פורסם

יש אנטנות מסווימות שלא בנויות לטווח הזה, ולכן מהסיבה הזאת הערך שמגיע לספקטרום לא תמיד נכון.

לכל טווח תדרים יש סוג אנטנה אחר, בצורה בחומר ממנו היא בנויה וכד'..

פורסם

למיטב ידיעתי (ואני "קצת" יודע) אתה לא היות ואתה "קולט" את האותות נהוג להשתמש ב"צפיפות הספק" וזאת בהתאם לתקנות הבטיחות של מתחת לתחום של 1G אסור שיעלו על 1מילי וואט למטר רבוע. מעל 1G נקבע סף של 0.1 לזמני חשיפה ארוכים. הספק יש למדוד במוצא המשדר ובנוסף יש "לשכלל" את הגבר האנטנה ע"מ לקבל ERP או Effective Radiated Power שהיא למעשה האנרגיה בוואטים.

ככה שלא ברור לי בדיוק מה אתה בודק ואיך אתה עושה את זה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה על התגובות חברים.

האנטנה שאני משתמש בנוייה לטווחים האלה.

סולל הדרך, תודה על המידע. אשמח אם תוכל עוד קצת לפרט על שיטת המדידה. על פניו ניראה שעוצמות השידור שאני קולט עם המכשיר מעידות על סכנה בריאותית. האם יש משמעות לעוצמת המשדר עצמו? הרי אני מניח שאות עובר הנחתה כאשר חודר דרך קירות בטון.

בכל אופן, אין לי אפשרות למדוד את מוצא המשרד, מכיוון שאני לא יודע בודאות היכן הוא ממוקם.

oferh, אני יכול להשתמש במכשיר גם ללא לפטופ - הוא נייד. פשוט על לפטופ אני רואה גרף מפורט יותר ויכול לבחור יחידות נוחות יותר למדידה (וואט על מטר מרובע למשל).

אני ינסה להסתובב עם המכשיר בכל מיני מקומות ולמדוד. זה הפרויקט שלי לשעות הקרובות.

פורסם

המכשיר הזה לעומת הספקטרום של אג'ילנט שאני מכיר (ואפילו הניידים !!) לא נראה כ"כ רציני.

אשמח אם תוכל לתת לינק אליו .

מספיק שרק יצאת מהאנטנה אתה יורד ב 32.5 DB אם אני זוכר נכון , וזה כבר אלפית מההספק !

רמות מטורפות כאלו של הספק נראה לי רק אם ישר אנטנה עם שבח מטורף בכיוון הבית שלך ואתה נמצא בתוך מרכז האלומה .

דבר נוסף שמענין הוא , איך הגלאי של הספקטרום לא נשרף ? זה נשמע לי דיי הרבה הספק .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

amisha, הינה קישור של המכשיר: http://www.spectran.com/Handheld_Spectrum_Analyzer.htm#13

המכשיר שברשותי הוא מדגם מתקדם יותר HF-60105. דגם מכשיר הזה נימצא בשימוש אצל מספר מודדים מורשים מטעם משרד איכות הסביבה. זה הדגם המתקדם ביותר בסדרה.

פניתי ליצרן לבירור העינין ואני ממתין לתשובה (זה בעיקבות פנייה לנציגים של היבואן). בעיקרון לדגם שברשותי יש ATTENUATOR כדי למדוד עוצמות גבוהות במיוחד.

amisha, אשמח אם תוכל להסביר לי במה בדיוק מכשיר הזה לא רציני? בנושא הזה אני באמת אשמח לקבל חוו"ד מיקצועית ומנומקת.

מכשירים מדגם הזה נימצאים בחברות כאלה כמו מרצדס ובוינג למשל. המכשיר תוצרת גרמניה ויש לו 10 שנות אחריות.

זה אומנם מכשיר שמחירו לא כמו של דירה, אלא רק כמו מכונית משפחתית משומשת בת 10, אבל מניח שאין סיבה שמכשיר הזה לא יהיה רציני. בגדול מה זה ספקטרום אנלייזר? זה הרי טיונר שיודע לסרוק טווח תדרים מסויים ולהציג את עוצמת השידור בכל תדר שהוא סרק.

• תוכן חדש...