Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח.

בקרוב מאוד אני מקווה שסוף סוף אני אוציא את הירשיון ויש לך קצת כסף בחשבון בישביל לקנות רכב.

אני צריך רכב שעונה על הדרישות הבאות -

• לא אוכל הרבה דלק
  • ביטוח לא יקר מידי
  • אפשרות לשיפוצים קוסמטיים
  • חלקים לא יקרים מידי

חשבתי על מספר רכבים, כולם ידניים אני לא מעוניין באוטומט.

הראשון הוא - אימפרזה גרנד לאונה - LX ידני 1.6 שנת 99

מאוד אהבתי את הצורה של הרכב, המחיר נוח יחסית מה דעתכם ?

עוד אופצייה שחשבתי עליה היא הונדה סיויק, אין לי דגם ספציפי בראש, אני מאוד אוהב הונדה. אם למישהו יש דגם ספציפי שהוא ממליץ עליו אני מאוד אשמח שהוא יפרט כאן.

הבחירה נעשתה בעיקר בגלל החיצוניות, ולכן אני רוצה להתעייץ איתכם כאן כדי לשמוע יותר פרטים ממה כדאי להיזהר, על מה צריך לשמור, מחלות של הרכב וכדומה.

זהו בעיקרון, אם יש למישהו עוד דגמים או רכבים שהוא חושב שמתאימים/טובים לאנשים בעלי תקציב יחסית נמוך אני אשמח לשמוע.

חג שמח לכולם ותודה מראש :wink:

Clarion CZ500 | Infinity CS6500 | Kicker KX650.4 | JBL GTO 1202D

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקטנה: רכבי 3 דלתות האצ'בק בעלי מראה ספורטיבי, משקל נמוך לעומת הספק (מקורי) יחסית גבוה, פוטנציאל שיפורים רחב מבחינת מכלולי מכניקה וקוסמטיקה, חלפים בשפע ובזול, קהל היעד שלהם הם בידיוק אנשים שיש להם דרישות כמו שלך, שתיהם יפניות ככה שהם נחשבות לאמינות מבחינת הסטיגמה, וחוץ מזה הם באמת אמינות בלי קשר לשום סטיגמה, ובגלל זה הדרישה והביקוש הרב נמכרות מעל המחירון בדרך כלל גם בגלל הסיבה שהם כבר באות "משופרות".

דרך אגב אני מכיר כמה קולטים וכולם קרועות, הכוונה קילומטרז' רב ללא טיפול, הזנחה, התעללות (וזה המצב שלהם בדרך כלל שקונים אותם מצעירים,) ואני ייתן לדוגמא קולט של חבר שלי שעשתה 30 אלף ק"מ במשך שלוש שנים ולא עברה טיפול אחד, ומילא זה, הוא כל הזמן לוחץ איתה, צלחות בלי סוף, אבל מה הרכב לא נכנס פעם אחת למוסך,מעולם לא עלה על גרר,התחמם,עצר בצד,או הראה סימני גסיסה, תמיד הניע בבוקר ונסע, ואם זה לא מדד לאמינות אז אני לא יודע מה כן.

ואם אתה מוצא אחת שלא הייתה אצל צעיר, אז אחת פי כמה וכמה תחטוף אותה.

פורסם

תודה רבה דני, שמתי עין על הונדה האצ'בק, מאוד אהבתי את הצורה של 93'.

הבעיה היא שהרכב ישן, לרוב מעל 200 אלף קילומטר וגם יד יחסית גבוהה, האם יש ממך לחשוש ?

אין לי תקציב להכניס את האוטו כל יום למוסך כמו שאמרתי אני תלמיד ואני רוצה מינימום עלויות כי הרוב על חשבון ההורים.

ודרך אגב מבחינת ביטוחים, ידוע לך מחירים פחות או יותר ?

פורסם

לפי דעתי אתה עושה טעות כי במחיר של המכוניות פוזה הישנות ומתפרקות האלה אתה קונה אוטו "לא פוזה" שחדש בכמה שנים טובות, ולא רק זה, מכוניות פוזה בעיקר היו שייכות לאנשים מפוקפקים יותר, ולכן גם המצב שלהם יהיה בהתאם.

בכסף הזה אתה יכול לקנות פיאט פונטו ספייס שנת 2002 בערך, קנה אחת עם צבע יפה שים לה ג'אנטים, זה מספיק פוזה :roll:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

האמת שזאת אופציה טובה מאוד אני גם מאוד אוהב את הצורה של הפונטו-ספייס, כמו שאמרת צבע טוב וג'נטים ויש לך אוטו שניראה מעולה, לקחתי בחשבון.

מה אתם אומרים, פונטו ספייס או הונדה האצ'בק/קופה ?

מצד אחד פונטו כמו שנאמר אפשר לקנות אחת שנת 2003-2004 בלי הרבה קילומטראז' שמורה יחסית לאומת ההונדות הוותיקות שכבר הרבה זמן על הכביש.

פורסם

גם לדעתי הצורה של 93' היא יותר יפה, ו200 אלף ק"מ בהונדה האצ'בק הם לא כמו 200 אלף בסובארו ג'סטי מאותו שנה, כי תשמע, האצ'בק מועדת לפורענות בידי צעירים וג'סטי זה בדרך כלל רכב זקנים.

ב17k אני מציע שתחפש קולט mk1 משנת 96' השנה האחרונה שיוצרה בדור הראשון, אומנם ניתן להשיג מעל בשנה או שניים, אבל הצורה החדשה פשוט חלשה יותר ופחות חזקה.

אל תשכח ש93' זה כבר אישורי ברקסים וזה מתקרב להיות רכב מיושן, עוד 3 שנים תצטרך טסט פעמיים בשנה והמחירון שלה יתרסק עקב כך שהיא תהיה מיושנת, ולך תדע מי היו הידיים הקודמות ואיך הם נהגו ברכב במרוצת השנים והקילומטרים הרבים שגם בלי קשר לצורת הנהיגה יש בלאי של השנים והקילומטרז', בקיצור יש ממה לפחד ואני לא ממליץ, לך על הקולט 96'.

ביטוח חובה אתה יכול לחשב ב"מחשבון ביטוח החובה" שאותו אתה מוזמן לחפש בגוגל, שם תוכל לדעת כמה יעלה לך ביטוח לפי נתונים אישיים, ולגבי צד ג' תתקשר לסוכן, זה בערך יוצא בסביבות ה1500 שקל לנהג חדש לקולט ממה שזכור לי מחבר אבל אל תתפוס אותי במילה תבדוק את זה עם סוכן.

אמרתי לך כבר ונתתי דוגמא, על אף ההתעללות הקולט די שומרת על אמינות, אז עם תמצא קולט שמורה ממבוגר יד נמוכה וקילומטרז' נמוך אז היא יכולה להיות אופציה מעולה שתיתן לך שקט לאורך זמן, או שלחילופין תקנה קולט קרועה במחיר שחיטה ובעודף תעשה יישור קו מקיף.

ותעשה לעצמך טובה, אל תתלהב ממודעות של רכב עם ג'אנט יפה או מפרט מערכת מרשים, בדרך כלל הכל יפה מבחוץ והמנוע גמור, ומצד שני אל תפסול רכבים עם טאסות או שלא מושקעים חיצונית, בדרך כלל שם מתחבאות המציאות השמורות.

פורסם

שוב תודה דני, התגובות שלך באמת עוזרות.

האמת שקולט אצלי היא לא בעדיפות הכי גבוהה, אבל אם אתה אומר שהרכב אמין אבל שווה לבדוק שוב. אבא שלי אמר שהוא אוכל קצת דלק יחסית לאוטו 3 דל' אפשר לאמת את זה ?

עכשיו בעקבות התגובה שלך ההתלבטות היותר רציני שלי היא כמובן בין הקולט לבין הספייס, מה דעתך ?

פורסם

הקולט אוכלת קצת יותר דלק כי זה מנוע 1.6, הפונטו קצת פחות, הכל תלוי איך הנהיגה שלך, אגרסיבית או רגועה.

הכל תלוי במה שאתה מעדיף, יש אנשים שיעדיפו בכסף שלהם לקנות סוזוקי אלטו חדשה ויש אנשים שאת אותו הכסף ישקיעו בקורולה או מאזדה שלוש שהם משומשות.

תחשוב על זה, אתה צעיר, מחפש רכב שנראה טוב מבחוץ עם פוזה ושוק חלפים לשיפור רחב, הקולט תענה על הדרישות האלה יותר מהפונטו.

הקולט חזקה יותר מהפונטו, היא הגיעה עם 113 סוסים לעומת הספייס שהגיעה רק עם 60 (ובגירסא המאובזרת עם 80), הפונטו מגיעה עם הגה חשמלי משעמם לחלוטין, בקולט עוד תרגיש קצת מה היא נהיגה, וגם היא חזקה יותר בקו ישר, וזה לא תמיד נכון שישן לא הכי אמין, כי לי היו שתי מכוניות ממודל 90 אחת פיאסטה ואחת סוויפט ובחצי שנה הם נכנסו פחות למוסך מבמוו 2003 של חבר שלי, זה לא תמיד נכון הקטע של השנה, זה יותר בקטע של טיפול נכון, ה5 שנים האלה בין הספייס לקולט זה לא ממש מה שעושה את ההבדל.

פורסם

הקולט זה כולו לנסר מקוצרת ונהיגה זה לא הצד החזק שלה ואני לא יתפלא אם הפונטו אפילו יותר טובה.. לפי דעתי קולט זה אוטו לערסים בלבד, ואין כאלה במצב טוב, וגם אם יש אז כל שוטר שיראה צעיר בקולט יעצור אותו, אי אפשר לנסוע שכל הזמן עוצרים אותך.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מקפיץ בעקבות עוד התעיינות בסוג רכב מסויים, זקוק לחוות דעת מאנשים אשר מכירים את הרכב.

הונדה סיויק/קופה שנתונים 96/97/98 גיר אוטומט, מה אתם אומרים ?

פורסם

מקפיץ בעקבות עוד התעיינות בסוג רכב מסויים, זקוק לחוות דעת מאנשים אשר מכירים את הרכב.

הונדה סיויק/קופה שנתונים 96/97/98 גיר אוטומט, מה אתם אומרים ?

פורסם
הקולט זה כולו לנסר מקוצרת ונהיגה זה לא הצד החזק שלה ואני לא יתפלא אם הפונטו אפילו יותר טובה.. לפי דעתי קולט זה אוטו לערסים בלבד, ואין כאלה במצב טוב, וגם אם יש אז כל שוטר שיראה צעיר בקולט יעצור אותו, אי אפשר לנסוע שכל הזמן עוצרים אותך.

הייתה לי את הבעיה הזו עם הסובארו ליאונה קופה. מאז שעברתי לקסארה ועכשיו פונטו ספייס, הבעיה נגמרה.

מי שנוסע במכוניות של ערסים, שייקח בחשבון שהוא ייעצר כל הזמן ע"י ביקורות.

• תוכן חדש...