Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, וברוכה הבאה לעצמי :)

ברשותי פיאט פונטו מודל 98 ואותה אני מוכרת עקב בעיות אמינות וריבוי הוצאות לאחרונה.

אני מחפשת את המחליפה הבאה שלה, אבל הלכתי לאיבוד לגמרי בין האופציות שלי.

בגדול, אני נוסעת בממוצע כ-25,000 ק"מ בשנה, עתיד לעלות קצת מהחודש הבא, אם כי לא משמעותית מאוד.

רוב הנסיעות שלי מתבצעות בדרך בין עירונית מרומזרת, כך שאני לא יודעת אם זה באמת נחשב כבין עירוני או עירוני לצורך העניין....

כמו כן אני נהגת יחידה ברכב, ב-99% מהזמן נוסעת לבד ולכן לא ממש משנה לי מרחב פנימי או אלמנטים כאלה ואחרים שקשורים.

מאחר ואני נוסעת המון, והתאכזבתי מרכבים שהיו ברשותי ובילו במוסך יותר מאשר בחניה שלי,

הפרמטרים העיקריים הם צריכת דלק ואמינות. בעיקרון רוצה להשתדרג לאוטומט, אבל ידני גם אופציה.

הבעיה העיקרית בכל הסיפור- התקציב.

הוא לא בשמים, ונע בין 20,000 ל-30,000 במקסימום. רק במידה ואמצא משהו משתלם במיוחד אשקול לחרוג, אבל לא בקלות.

הרכבים הקטנים היחידים שאני מכירה הם דייהטסו סיריון, סיטרואן C3, פיאט למיניהן (מאחת אני מנסה להיפטר, לא רוצה אחת נוספת), וטויוטה יאריס. בעיקרון השאיפה להתקדם מעבר למודל 2000, כמה שיותר קרוב ל-2003-2004, עד כמה שזה מתאפשר בכלל בתקציב הדל :|

טויוטה מחוץ לתקציב, אבל מה לגבי השאר?

אני אשמח לקבל קצת מידע על הרכבים הנ"ל, בעיקר מבחינת הפרמטרים שציינתי,

וכמובן כמובן אם יש אופציות אחרות יותר מאשמח לשמוע.

מקווה שפה אמצא תשובה.....

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברוכה הבאה.

שימי לב להבא - בפורום זה כותבים כותרת אינפורמטיבית להודעה שלך.

סיריון הקודמת היא מכונית חמודה, גם אם מיושנת בסטנדרטים של היום. היא אמינה מאוד וזולה יחסית לאחזקה, אבל קשה למצוא אחת (וה-1.3 ל' עדיפות).

סיטרואן C3 היא מודרנית ונעימה משמעותית. עדיפות לידני מבחינת אחזקה, אבל קשה למצוא כאלה בלי ק"מ גבוה.

טויוטה יאריס מאוד יקרה לקנייה, באופן מוגזם.

פיג'ו 206 ידנית תהיה חלופה לא פחות טובה ל-C3, אולי יותר קל למצוא אחת שמורה. אותו הדבר בנוגע לרנו קליאו. יש חשיבות רבה למצב הרכב ולהיסטוריית הטיפולים שלו - יש מכוניות מצוינות ויש כאלו שנוטות להתקלקל.

לשאלות נוספות - אנחנו כאן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-500688,00.html

דייהטסו YRV מנסיון של שנה וחצי.

אמינה מאוד(טויוטה ), מרווחת מהסריון והיאריס ,

אחזקה זולה מאוד:צריכת דלק משולבת 14 ק"מ לליטר ,

אין טיימינג ומסנן דלק לכל החיים.

ביד 2 אפשר למצוא מודל 2003 ב30K

(דרך אגב יש לה מנוע וגיר כמו של יאריס והיא עולה כ20K פחות!)

תקראי את הכתבה ובעיקר את התגובות לכתבה!

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

הYRV אומנם אמינה וזולה לאחזקה, אבל ללא בטיחות מינימאלית (עד כמה שידוע לי היא לא נבחנה במבחני הריסוק ואין אפילו ABS). כך שלמי שנוסעת בעיקר בכבישים בין עירוניים (ולדעתי בכלל למי שנוסע), אני חושב שצריכה לכוון גם לבטיחות סבירה+ חוץ מאמינות וחיסכון, וכאמור הYRV אינה נכללת במסגרת זו. כמו כן כולן רובן המכריע אוטומטיות ולדעתי עדיף לך רכב ידני בטח אם את רגילה כבר לגיר ידני ואין לך בעיה עם זה (עלויות אחזקה נמוכות ופחות סיכוי לתקלה בגיר עצמו בעיקר שהרכב יהיה די ותיק על הכביש).

אני גם חושב שתוכלי למצוא 206 ידנית (בנפח 1400), עם ק"מ סביר ויד נמוכה, שתשרת אותך בצורה טובה ותהייה גם בטיחותית (4 כוכבי ריסוק, 4 כ"א- מינימום וABS). כמו כן היא תהייה חסכונית, יחסית זולה לאחזקה, ונוחה מאוד בנסיעה. C3 שהיא אחותה, יש פחות למכירה ובאמת קשה למצוא אחת במצב טוב, כמו כן הסחירות של הc3 פחות טובה מאשר של ה206 (שבשעת קנייה זה משחק לטובתך), אם כי מנסיונו של sronis (או יותר נכון של חברתו) רכב טוב ימכר מהר ובמחיר קרוב למחירון.

עוד אפשרות טובה תהייה פולסווגן פולו, שמחיר האחזקה שלה יהיה מעט יותר גבוה משל הפז'ו באופן כללי, אבל הרכב נוח, בטיחותי, בשילוב עם גיר ידני- גם די חסכוני, ויש כאלו בשפע למכירה.

ולבסוף- הייתי מתחיל מחיפוש מסונן בלוחות הרכב לפי שנתון מינימאלי, ק"מ ויד מינימאלים ומתחיל לקבל רושם של מה יש בשוק ומה מוצא חן בעיני.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

ואם גטס אז רק מדגם הGLS המאובזר יותר והבטיחותי הרבה יותר: בדגם הפשוט GLF יש רק כרית אויר אחת ואין ABS. לעומת הדגם שציינתי- לו יש 4 כוכבים במבחן הריסוק הבינלאומי, 2 כריות אויר וABS. גם כאן (אולי בעיקר כאן), שווה לך לחפש כזה עם גיר ידני. כמו כן, את הדגם הזה יש סיכוי יותר טוב למצוא מפרטי ולא מליסינג/השכרה.

בהצלחה.

פורסם

מה בנוגע לאחזקה של הפג'ו? משום מה תמיד היה נראה לי שהעלויות גבוהות מדיי.

כמו כן רציתי לשאול בקר לרנו קליאו B. יש המלצות?

מה בנוגע למזדה דמיו?

ובקשר לגטס, אמנם המליצו לי עליה כרכב אמין אבל עם כמות הנסיעות שאני עושה וצריכת הדלק שלה כנראה שהאמינות תבוא על חשבון הכיס בדלק, ובגדול, לא?

פורסם

למה היה נראה לך שהאחזקה יקרה? בגלל שמועות? ה206 בנפח 1400 ובעיקר הידני, זולה לאחזקה (למשל יותר מהקליאו והפולו) ובטח לא יקרה יותר לאחזקה מכל רכב בקטגורייה (אולי מהגטס).

הדמיו לא חסכונית בכלל, לא בטיחותית, לא נוחה ובקיצור אין בה שום דבר שיביא אותך להעדיף אותה על פני האחרים (אדרבא מנסיעות של כפעמיים בשבוע על דמיו של חברתי ללימודים דאז, מצאתי בה יותר חסרונות מיתרונות).

הגטס הידנית לא בזבזנית בכלל ודי זהה בצריכת הדלק לשאר הרכבים בקבוצה (הבדלים זניחים של ליטר לק"מ) אם כי בסעיף הנוחות היא מפסידה כמעט לכולם.

עלייך להתרכז על 2-3 דגמים שאת רוצה ולהתמקד בהם, אל תתפזרי זה רק יבלבל אותך.

אני הייתי מחפש קודם את הפז'ו ולו רק בגלל הק"מ הרבים שאת נוסעת, מכאן שמרכיב הנוחות המצויינת של הפז'ו מקבל משנה תוקף, בטח כאשר בשאר הפרמטרים היא לא נופלת (או אם תרצי, לא באופן משמעותי) מהמתחרות.

בהצלחה.

פורסם

למען האמת עזרתם לי מאוד, בעיקר אחרי שיטוטים רבים שבגללם התפזרתי לחלוטין.

רק שאלה אחת אחרונה- אם בכל זאת ארצה ללכת על האופציה של אוטומט (אני יודעת, פחות חסכוני, יותר נוטה לבעיות, ובכל זאת)- על איזה מהאופציות שהזכרתם הכי כדאי ללכת?

פורסם

על פיאט פנדה :wink:

האמת היא שאין יותר מדי אופציות בתחום הקטנות האוטומטיות, פה בארץ.

הייתי מנסה למצוא סיטרואן C3 במצב טוב - אוטו אמין וטוב, בגירסאות הדיזל שלו מסוגל לנסוע גם 200 אלף ק"מ ללא תקלות מיוחדות.

במקומך - הייתי הולך לAVIS, לוקח סיריון מההשכרה שלהם ומשלם את ההפרש דרך חברות מימון.

זהו הרכב הכי אמין והכי חסכוני שאפשר לקנות היום, שהוא לא פיאט 8)

פורסם

אני מכיר מעט מאוד איביזות אוטומטיות עם שיפורים כאלו. חוץ מזה אין לה מה לחפש בכלל רכב מתחת לשנתון 01-02 במחיר הזה ובדרישות האלו.

אני כחובב של הפנדה, חושב שלנסיעות באופי הזה (ק"מ רב בכבישים בין עירוניים), היא פחות מומלצת מה שבטוח שהיא הרכב הכי מתקדם בשנים שאת יכולה למצוא בתקציב הזה. כמו כן היא בהחלט אמינה ביותר וחסכונית מאוד.

בנוגע לעניין הרכב המושכר מאוויס, שוב אני לא מוצא סיבה טובה מדוע לעשות זאת- להיכנס לענייני הלוואות, תשלומים ועוד על רכב מהשכרה זה פשוט לא משתלם בטח למי שמוגבל בתקציב. מה עוד שהסיריון ממש לא נוחה לנסיעות בין עירוניות.

סבלנות, זה המפתח למצוא רכב טוב מיד פרטית.

ואם בכל זאת אוטומט (למה?), עלייך לקחת בחשבון שההוצאות השוטפות שלך יגדלו בעיקר בעניין הדלק, הרכב יהיה ישן יותר: מכיוון שרכב זהה עם גיר אוט' הוא יותר יקר ממקבילו עם הגיר הרגיל. בנוסף, אם יגרם נזק לגיר העלות תהייה מאוד גבוהה- כ20-25% מערך הרכב (כאשר מדובר בתקציבים שלך). מה עוד שרוב הנסיעות שלך הן בין עירוניות ופחות מצדיקות קנייה של רכב עם גיר אוטומט.

לדעתי את צריכה להתמיד בגיר הרגיל ולחפש רכב משנתון כמה שיותר גבוה. כמובן שזה לא יהיה על חשבון מצב מכני, בטיחותי וכדומה.

לדעתי, האופצייה של ה206 נראת טובה מתמיד, כמובן שישנן עוד אופציות מתאימות, אך זו הבחירה הראשונה שלי לאור הנתונים.

בהצלחה.

פורסם

ראשית ברוכה הבאה לפורום :-)

חוות דעתי והמלצותי לשאלותייך:

גטס - נסעתי בה פעם כטרמפיסטית מעמק הירדן לתל-אביב. בתום הנסיעה כאב לי הגב והייתי מותשת (ואפילו לא הייתי הנהגת)

היא לא נעימה לדעתי ולא כדאי לקנות אוטו לא נעים לנסיעות ארוכות והרי עייפות ואי-נוחות תורמים לעצבנות, תורמים לחוסר ריכוז ומעלים את ההסתברות לתאונות.

דמיו - לחברה שלי יש כזאת, נסעתי בה הרבה. צריכת דלק סבירה ונוחות מניחה את הדעת גם כן. אולם, אין הרבה כאלה על הכביש לפי מיטב ידיעתי וסביר שהן תהינה עם ק"מ גדול.

פיזו 206 - הבחירה המוצלחת והמומלצת לדעתי.

היתה לי 1400 אוטומטית, שנסעה נהדר, לא מעייפת, מאוד נוחה שעברתי איתה תאונה מטורפת- נכנסו בי מימין בעוצמה והאוטו הלך טוטאל לוסט (פגיעה בשאסי, ריסוק חלונות ומה לא). לי ולנוסעת שלום. כלום לא קרה לנוסעת, אפילו לא סימנים שחורים של פגיעה, ובצד שלה האוטו נכנס. כאבו לה קצת השרירים. לי גם זה לא. ככה שמבחינה בטיחותית, נוחות, אמינות, צריכת דלק וכו - מניסיון - מאוד מומלץ

כעת יש לי 206 מנוע 1600 אוטומאט. בנסיעה בן עירונית במהירות 110 קמש עם מזגן, אחרי שהיא תפסה תאוצה, היא צורכת 1:15 ! לא האמנתי שראיתי את זה. מנוע 1600!!! אבל - מאחר ואת נוסעת הרבה בין רמזורים, אולי כדאי לך בכל זאת 1400, שכן בתאוצה האוטו 1600 כנראה אוכל קצת יותר מ 1400 (לא בטוחה בזה)

לבסוף - ה 206 נסחרות מצויין ועם קצת סבלנות אפשר למצוא משהו טוב.

פורסם

בהמשך לדבריה המלומדים של מיכל 2009, אוסיף מספר דברים:

1. נסיעה כנוסע תהיה יותר מעייפת מאשר כנהג, בשל טלטולי הגוף הרבים. הנהג יודע לאן הרכב נוסע ולכן הגוף שלו מטלטל פחות.

יחד עם זאת, הגטס אכן לא נוחה בעליל, ואני אישית הייתי מתרחק ממנה - יש חלופות טובות יותר.

2. לא הבנתי למה סביר שלמאזדה דמיו יהיה קילומטראז גדול יותר.

3. לגבי תאונות וניסיון אישי - הפרט אינו מעיד על הכלל. מבחן אובייקטיבי ואמפירי (כמו היורו NCAP) הוא מדד לבטיחות. תאונה אחת ספציפית היא לא.

יש בכל תאונה יותר מדי גורמים ומשתנים, שאי אפשר להסיק מהם על בטיחות כללית של רכב.

יחד עם זאת, ה- 206 היא אכן אופצייה לא רעה בכלל, מנוע ה- 1,400 בגרסה האוטומטית חלש מדי,

עדיף (לדעתי) ללכת על מנוע ה- 1,600, אם הדבר אפשרי. הדבר מורגש יותר בכבישים בינעירוניים ונסיעה עם נוסעים ברכב או בעליות.

אם הדבר אינו משמעותי, עדיף כן ללכת על תיבה ידנית, משיקולי אמינות, חיסכון בדלק, ושאר הוצאות נלוות. בכל אופן, שיהיה בהצלחה !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

2. לא הבנתי למה סביר שלמאזדה דמיו יהיה קילומטראז גדול יותר.

עניין סטטיסטי. מאחר ומספר הרכבים על הכביש אינו גדול, אזי מספר הרכבים שעשו מעט ק"מ, שמור וכו גם קטן. כעת ההסתברות שהקונה החביבה תמצא רכב כזה, עם ק"מ נמוך, שמור וכו שמוצא למכירה בדיוק בעת שבה היא מחפשת הנה הסתברות קטנה.

ככל שהיא תחכה יותר זמן, ההסתברות שתמצא רכב כזה תעלה (וזאת בהנחה שיש כזה בשוק), אולם השאלה היא : כמה זמן היא תצטרך לחכות?

לעומת זאת, ברכבים שיש בשפע על הכביש, ההסתברות למצוא רכב טוב עולה.

פורסם

בנוגע לעניין הרכב המושכר מאוויס, שוב אני לא מוצא סיבה טובה מדוע לעשות זאת- להיכנס לענייני הלוואות, תשלומים ועוד על רכב מהשכרה זה פשוט לא משתלם בטח למי שמוגבל בתקציב. מה עוד שהסיריון ממש לא נוחה לנסיעות בין עירוניות.

בהצלחה.

אני דווקא חושב שרכב חדש יותר, גם אם קנית אותו בהלוואה, הוא כן משתלם.

חשבון זריז יראה שאם היא תקנה רכב בתקציב נמוך, אוטומטי - היא תשלם:

א. 150-200 ש"ח יותר על דלק בחודש (אין אוטומט חסכוני כמו הסיריון).

ב. 6000 ש"ח על שיפוץ גיר (כמעט וודאי, לא סתם מכוני הגיר לא ממש פושטים רגל).

ג. הוצאות בלאי שונות ומשונות.

אם תיקח את ההוצאה על הגיר ואת ההוצאות השונות שיש לכל רכב בן 8-9 (שזה מה שהיא יכולה להרשות לעצמה) -

אתה תגיע לסכום ממוצע של 600-700 ש"ח בחודש על אחזקת רכב ישן.

לא עדיף לקחת את הסכום הזה, שמוציאים בין כה וכה (וכן, אני יודע שיהיו פה אנשים שיגידו שיש להם אוטו שלא נכנס מעולם למוסך) - ולהשקיע אותו ברכישה הגיונית יותר של רכב חדיש?

כיום נותנים את ההלוואות הנ"ל בקלי קלות, מכיוון שהרכב משועבד לחברת המימון - יש להם תמיד רכוש ביד.

ככה לפחות אתה נהנה מאוטו חדיש שנעים לנסוע בו, ולא נוסע ברכב בן 8 שאתה לא יודע מאיפה תבוא לך ההתקלה הבאה.

• תוכן חדש...