Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת בומבות spheres ב-c5 שנת 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי מתעסק עם חלק תחליפי בסיטרואן. מניסיון מר אח"כ מקבלים חלק נחות שלא מתאים במדויק וצריך לשלם על חלק מקורי + עבודה מחדש.

ואלה עוד חלקים שהותקנו לי במוסך מורשה, חליפיים שמאושרים ע"י המוסך.

את הניסיון הזה לקחתי איתי הלאה ואני תמיד מקפיד על חלק מקורי, גם אם עולה יותר.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא הייתי מתעסק עם חלק תחליפי בסיטרואן. מניסיון מר אח"כ מקבלים חלק נחות שלא מתאים במדויק וצריך לשלם על חלק מקורי + עבודה מחדש.

ואלה עוד חלקים שהותקנו לי במוסך מורשה, חליפיים שמאושרים ע"י המוסך.

את הניסיון הזה לקחתי איתי הלאה ואני תמיד מקפיד על חלק מקורי, גם אם עולה יותר.

במקרה הזה אני דווקא חולק עליך...

יש דברים שאכן שווה להתעקש על מקורי (כמו שמן מנוע של טוטל-שההבדל בינו לבין שמן אחר מהותי להתנהגות הרכב) לעומת זאת יש בומבות תחליפיות בלגיות שעושות את העבודה מצויין וזולות בכ200 ש"ח לבומבה...וכשאתה צריך להחליף 6 או 8 בומבות זה נהיה חסכון רציני. כל מוסך שמכבד את עצמו וישתמש בבומבות האלו יתן לך גם אחריות על החלק וגם על העבודה.

מבחינת ההתנהגות הבומבה מתנהגת בדיוק כמו המקורית.

פורסם

המוסכניק שלי (מוסך גדול, מורשה סיטרואן) אמר לי שבכל חייו החליף בומבות ב C5 אחת והן לא מתקלקלות.

אם הרכ יורד בלחיצה ועולה בחזרה, הן תקינות.

יכול להיות שאם הדגם שלך מכיל מצב ספורט במתלים (כפתור ספורט בין הכפתור שמעלה לזה שמוריד), הברז האחראי על ספירת הרכות תקוע (או לא מקבל פיקוד) ואתה במצב ספורט (מתלים קשיחים) תמידי.

תבדוק קודם במוסך שאתה סומך עליו לפני שאתה מבזבז כספים.

אריאל

פורסם

אף אני סבור שאין כאן בעיה של בומבות

לפני שאתה יורד לתל אביב צלם את הרכב מהצד, תמדוד גובה בין הגלגל לכנף ונהיה יותר חכמים.

פורסם

אם אתה לוחץ והרכב חוזר למקומו כאילו יש קפיץ אז הבומבות תקינות. מה שהלך לפי התיאור של הנדנוד מעלה מטה, זה בולם הזעזועים כוונתי לטלסקופ עצמו לא הבומבה. הטלסקופ משמש גם כבולם זעזועים.

הבומבות משמשות אך ורק כקפיץ. כלומר בומבה גמורה תתן תחושה קשיחה בכל מצב בכל גובה. כשתלחץ האוטו לא ירד כשתעמיס את האוטו בנוסעים באופן פתאומי לא תשמע או תראה את המערכת ההדראולית מתאמצת לפצות על העומס החדש, זה מראה על בומבה גמורה. התאור שלך מתאים יותר לטלסקופ גמור שהוא לא פחות יקר. בדרך כלל נסיעה עם גלגלים לא מאוזנים גורמת לחיסול הטלסקופ במהירות, והבעיה שקשה להרגיש אם הגלגל לא מאוזן בגלל יכולת הספיגה של האוטו. לכן מומלץ לבצע תקופתית באופן שרירותי איזון לכל הגלגלים וככה לא תגיע לתקלות האלה. הבעיה גם שלג'נטים המקוריים בC5 אין פתח מפולש מצד לצד והם מצריכים מכשיר מיוחד שלא קיים בכל הפנצריות. לכן הרבה מוותרים על האיזון והתוצאה הרבה C5 עם טלסקופים גמורים.

פורסם

ניגשתי לעוד מוסך, שם המליצו על החלפת בומבות אחוריות.

נאמר לי שבסבירות נמוכה מאוד אלה הטלסקופים (אך קיימת).

לגבי המחירים, נמצאו בומבות מקוריות חדשות בין 600 ל-680 לאחת לא כולל מע"מ.

בעל המוסך המליץ לבצע את ההחלפה באופן הבא:

1. ניקיון של המערכת ההידרואילית והחלפת השמן, אולי זה יקטין או יעלים לחלוטין את הבעיה.

2. אם זה לא יעזור, מה שסביר, אז להחליף את הבומבות.

יש לציין שהחלפת שמן לא בוצעה כשנתיים וחצי (כ-50 אלף ק"מ).

ניקיון אין לי מושג אם בוצע ומתי, לא בשנתיים האחרונות בכל אופן.

לגבי גובה הרכב, ממרכז קשת בית הגלגל לרצפה 69 ס"מ בארבעת הגלגלים. מצורפות תמונות:

2010-09-16 12.04.12.jpg

2010-09-16 12.03.56.jpg

2010-09-16 12.04.24.jpg

פורסם

אני חוזר להמלצה הראשונית. לך למוסך שמבין.

הרכב שלי, שנת 2002 עם למעלה מ 160 אלף ק"מ לא עבר שום טיפול במערכת ההידראולית למעט החלפה של שני צינורות שמחזירים שמן מבולמים קידמיים (בלאי).

אין (עד כמה שידוע לי) שום הוראה להחלפת שמן\ניקוי מסנן\החלפת בומבות שיגרתיות ברכב.

מכונאי שמכיר את הרכב טוב יפתור לך את התקלה בלי ניסוי וטעייה (שבד"כ תהיה על חשבון זמנך וארנקך)

אריאל

פורסם

עד כמה שידוע לי. כמו שכתב לך למעלה. היצרן בנה את המערכת ללא תחזוקה. כלומר יש לך חצי מליון קילומטר לסוע בלי תקלות, (תאורטי). מה שיש לך זה כנראה תקלה חשמלית או טלסקופים.

פורסם
ניגשתי לעוד מוסך, שם המליצו על החלפת בומבות אחוריות.

נאמר לי שבסבירות נמוכה מאוד אלה הטלסקופים (אך קיימת).

לגבי המחירים, נמצאו בומבות מקוריות חדשות בין 600 ל-680 לאחת לא כולל מע"מ.

בעל המוסך המליץ לבצע את ההחלפה באופן הבא:

1. ניקיון של המערכת ההידרואילית והחלפת השמן, אולי זה יקטין או יעלים לחלוטין את הבעיה.

2. אם זה לא יעזור, מה שסביר, אז להחליף את הבומבות.

יש לציין שהחלפת שמן לא בוצעה כשנתיים וחצי (כ-50 אלף ק"מ).

ניקיון אין לי מושג אם בוצע ומתי, לא בשנתיים האחרונות בכל אופן.

לגבי גובה הרכב, ממרכז קשת בית הגלגל לרצפה 69 ס"מ בארבעת הגלגלים. מצורפות תמונות:

הרכב אכן ניראה גבוה מדי

בדוק את המידה הזאת אצלי היא 9,5 ס"מ בשני הצדדים

אם אצלך זה יותר גבוה צריך לבדוק את חיישן הגובה הקדמי ולכוון אותו.

כיוון שלו דורש ליפט שמרים את הרכב כאשר 4 הגלגלים עומדים עליו ואז משחקים עם חיישן הגובה שמורכב על המוט מייצב לקבלת הגובה הנכון.

בשביל מי שיודע איך עושים את זה זה יקח 10 דקות עבודה.

אין נוהל המחייב החלפת שמן הידראולי ברכב הזה ובטח לא כל 50000 ק"מ.

המערכת לא אמורה להתלכלך, זו מערכת סגורה.

ducv.JPG

פורסם

המערכת צריכה לעבור שטיפה עפ"י הגדרת היצרן בפלאש מיוחד שהוא ממליץ עליו, לצערי לא ניתן למצוא את הפלאש במוסכי היבואן כי הוא לא עושה את הפעולה הזאת, עפ"י היצרן יש לנקות את הפילטר שנמצא במיכל הנוזל לשטוף את המערכת עם נוזל מיוחד ולמלא נוזל הידראולי טרי.

מערכת שלא עוברת ניקוי כזה מלאה בליכלוך שגורמים סתימה במערכת עם השנים.

עודד גם אם נאמר שהמערכת סגורה ליכלוך יכול להכנס והוא נכנס אחרת לא היה מסנן במיכל ההידראולי

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בומבה חלופי עולה 250 ש"ח כל אחד

אני תמיד מחליף לבד אבל אם אתה רוצה זול וטוב סע לאבו דאוד ביפו

אחי זולים ואמינים ותגיד להם שמשה מכפר סבא שלח אותך

חביב

פורסם
המערכת צריכה לעבור שטיפה עפ"י הגדרת היצרן בפלאש מיוחד שהוא ממליץ עליו, לצערי לא ניתן למצוא את הפלאש במוסכי היבואן כי הוא לא עושה את הפעולה הזאת, עפ"י היצרן יש לנקות את הפילטר שנמצא במיכל הנוזל לשטוף את המערכת עם נוזל מיוחד ולמלא נוזל הידראולי טרי.

מערכת שלא עוברת ניקוי כזה מלאה בליכלוך שגורמים סתימה במערכת עם השנים.

עודד גם אם נאמר שהמערכת סגורה ליכלוך יכול להכנס והוא נכנס אחרת לא היה מסנן במיכל ההידראולי

לא מכיר נוהל כזה ב C5. אשמח אם תביא קישור או צילום.

בכל מקרה, מהצילומים שצורפו ניראה לי שהרכב גבוה מדי.

• תוכן חדש...