Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת בומבות spheres ב-c5 שנת 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום לכולם,

אתמול ביקרתי במוסך במסגרת טיפול שגרתי והמוסכניק הסב את תשומת ליבי לכך שהרכב לא סתם נהיה קשיח יותר בנסיעות אלא שהבעיה נובעת מהבומבות. לא בכדי התכחשתי לזה, שמעתי על החיידק הנוראי הזה שתוקף סיטרואניות הידרואליות.

מחיר כל בומבה אצל הצדיקים "שרודר" היא כ-1400 ש"ח, כך הבנתי.

שאלתי את המוסכניק האם יש דרך כלשהי להמלט מרועה הגזירה והוא המליץ לחפש בחו"ל.

הפלא ופלא ב-ebay ראיתי זוג ב-113$! לא להאמין... ובכן הם לא שולחים לארץ ולי אין תכנונים לבקר באנגליה.

עד כאן הפרולוג, אבקש את עזרתכם בנושאים הבאים:

1. האם יש מקום שבו ניתן להשיגן בזול בארץ?

2. כיצד אדע מה דגם הבומבות שאני צריך (נדרשות קדמיות ואחוריות)?

3. האם יש למישהו המלצה על חנות (מקוונת) בארה"ב? אני טס לשם שבוע הבא.

ובכלל, כל טיפ יתקבל בברכה.

פרטי הרכב: C5 2002 2.0 sx/pk 150,000km

תודה מראש,

אלון

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פעם אחרונה שאני בדקתי בארץ רצו ממני 400 ש"ח לכל בומבה.

אבל זה היה לפני הרבה מאוד זמן.

השאלה האם מחירי החלפים לא אמורים לרדת ככל שהזמן עובר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

תודה על התגובות, מחר אני אבדוק את המחירים הרשמיים.

לגבי חיישן הגובה, מעולם לא חוויתי את הבעיות המתוארות.

האבחנה שנתנה לגבי התקלה היא על סמך בדיקה סטטית בה הרכב היה מונע, גובה מתלים רגיל, לחיצות בפינות הרכב כלפי מטה. הרכב קיפץ מעלה ומטה לאחר הפעלת לחץ לא רב ולא "ספג" את הלחיצות. מה שמסביר את את בעיית השיכוך של מהמורות הכביש, אותה תחושת הקשיחות.

אלון

פורסם

תחליט, הרכב קיפץ מעלה\מטה בזמן לחיצה על אחת הפינות או שהוא לא ספג את המהמורות והיה קשה ?

כי כאשר ה"בומבות" מתקלקלות הרכב כלל לא מקפץ את תלחץ עליו בפינה. למעשה, לא תוכל ללחוץ עליו כי הוא יהיה כמו אבן !

ממליץ לך לבדוק את נושא כיוון הגובה של הרכב, כי יש לו משמעות רבה לנושא הנוחות. אם הרכב מכוייל נמוך מידי הרכב יהיה קשה מידי.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נשמע מאוד תמוה עניין המחיר של הבומבות, סה"כ מדובר בחלק מתבלה ולא ייתכן שבכל מספר שנים בנאדם ישלם 7500 ש''ח בשביל 5 בומבות חדשות, זה טירוף.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אלון, אני מציע שתתייחס ברצינות למה שעודד ואיציק אומרים, לפני שאתה רץ להחליף בומבות.

יש מוסכים שמבינים C5 והם אמינים ומקצועיים, חיפוש בפורום ייתן לך כמה שמות.

בהצלחה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

האבחנה שנתנה לגבי התקלה היא על סמך בדיקה סטטית בה הרכב היה מונע, גובה מתלים רגיל, לחיצות בפינות הרכב כלפי מטה. הרכב קיפץ מעלה ומטה לאחר הפעלת לחץ לא רב ולא "ספג" את הלחיצות. מה שמסביר את את בעיית השיכוך של מהמורות הכביש, אותה תחושת הקשיחות.

אלון

אין הכוונה ששינת את גובה המתלים עם לחצני הגובה אלא כמו שכתב לך איציק כיול הגובה לא תקין כלומר, מבחינת המחשב ברכב אתה בגובה הנכון אלא שכיול החיישנים לא נכון ומה שהמחשב חושב כגובה נכון הוא למעשה לא נכון.

לפני שאתה רץ לקנות בומבות תקרא שוב את כל השירשור שנתתי לך ותיראה אם כאשר הרכב שלך עומד עם מנוע דלוק במישור הגובה הוא פחות או יותר זה שצויין בשירשור וזהה בשני הצדדים של הרכב.

פורסם

חברים תודה על העזרה והתגובות.

לגבי מחירים במוסך מורשה אמרו לי שמקוריים יעלו 543 קדמיים כל אחת.

אחוריים 933 כל אחת.

חלופיים יעלו 400 כל אחת קדימה / אחורה. זה כבר יותר סביר.

נאמר לי שהבומבות לא נשברו אלא נחלשו / התבלו (ירידה של לחץ הגז?) מה שבעייני נראה הגיוני לאור חוסר יכולת של ספיגת מהמורות וקשיחות בתא הנוסעים. גם בעייני מסביר את ההתנדנדות של הרכב לאחר לחיצה לא גדולה.

אני מקבל את מה שאתם מציעים ואגש לקבל חוות דעת נוספת. האם תרצו שאצלם סרטון עם התופעה המדוברת?

אלון. 

פורסם

רק כדי לקבל חוות דעת נוספת....

כנס למוסך גבע בת"א, מכירים את הרכב מכל צדדיו, קבל שם חוות דעת והצעת מחיר - מבטיח לך שתמצא מחירים יותר זולים וחווית מוסך אחרת.

בגדול - בומבות גמורות מתאפיינות בקיפוצי יתר וברכות מוגזמת ולא בקשיחות מיתלים....

זה נשמע יותר כמו גובה לא נכון מאשר בומבות גמורות.

פורסם

האמת שאני ירושלמי אז לא ממש מתחשק לי בשביל חוות דעת לסוע לתל אביב.

אם אני לא אקבל מחר במוסך נוסף תשובה מספקת אני אקפוץ לשם.

אני עדיין לא מבין משהו, תגידו לי איפה אני טועה. להבנתי כשהרכב רך מדי, הבולם מגיע מהר יותר לסוף המהלך שלו ואז ייוצר מצב של "טריקה" וזאת בעצם תחושת הקשיחות במהלך הנסיעה. איפה טעיתי?

פורסם

אלון, גם אני ירושלמי ונוסע עד לתל אביב ה"רחוקה" היישר לידיהם האמונות של דודי וניצן ב"שאפט".

מוסך אמין ומקצועי שווה את זה, בעיקר במערכות יקרות כמו הבולמים ברכב שלך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
האמת שאני ירושלמי אז לא ממש מתחשק לי בשביל חוות דעת לסוע לתל אביב.

אם אני לא אקבל מחר במוסך נוסף תשובה מספקת אני אקפוץ לשם.

אני עדיין לא מבין משהו, תגידו לי איפה אני טועה. להבנתי כשהרכב רך מדי, הבולם מגיע מהר יותר לסוף המהלך שלו ואז ייוצר מצב של "טריקה" וזאת בעצם תחושת הקשיחות במהלך הנסיעה. איפה טעיתי?

טעית בזה שהתייחסת לעניין כאל בולם זעזועים רגיל!!!

הבומבה מחולקת ל2...חלק ראשון מלא בגז וחלק שני בשמן, אין כאן סגירת בולם עד לסופו...

התעייפות בומבה או בלאי כזה או אחר יכול להגרם מבריחת גז בעיקר

אם תעשה חיפוש ברשת ואולי כאן ראיתי את זה, יש הסבר מפורט לגבי דרך הפעולה של הבומבה, יש גם סרטון ביוטיוב...אם יהיה לי כוח מאוחר יותר אני אעלה לכאן.

ולעמים כן שווה להגיע עד למרכז בשביל מוסך אמין - שוב אומר, ההמלצה שלי היא גבע, הוא מטפל בשתי הסיטרואניות שלי (קסנטיה וקסרה)

• תוכן חדש...