Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

טוב, לפי חתימה אפשר לראות שיש לי ג'ימני. לא ממש בא לי להתחיל עם בניות בדלתות מסיבות שלי והמקום המקורי לרמקולים 4" בקיק-פנלים רחוק מלהיות מושלם. ראיתי בכמה אתרים הרכבה של רמקולים 6.5 בתיבות מתחת למושבים כאשר הרמקולים מכוונים קדימה ולמעלה לכוון של הדאשבורד. מדדתי את המקום הפנוי מתחת למושבים. אפשר להכניס שם תיבה בגודל של 30ס"מ על 30 ס"מ ובגובה שמשתנה מ-10 ס"מ עד 15ס"מ מה שייתן לי כ-8 ליטר נפח אם אני משתמש ב-MDF בעובי 19מ"מ. אם אני מרכיב פאנל נטוי כדי להכניס רמקול בגודל 6.5 זה ייתן לי עוד כחצי ליטר (תלוי במבנה של רמקול)

ועכשיו השאלה. האם מישהו התנסה בהתקנה כזאת? אילו רמקולים מתאימים לנפח של עד 8.5 ליטר?

אין כאן שאלה של תקציב, אני רק בודק את האפשרויות שיש בפניי

מקווה שהסברתי את עצמי ברור

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אהלן בובי.

דבר ראשון שכדאי לדעת הוא מהו הסטאפ הנוכחי שלך.

זאת כדי לדעת אם יש הגבלות מבחינת הגברה/תחום עבודה שיש להתייחס אליו.

דבר שני לדעתי זה רעיון די טוב, יש דרייברים שיוכלו לעבוד בנפח כזה, והערך המוסף שיתקבל יהיה משמעותי מאד, במיוחד אם תמצא דרייבר שיוכל לרדת נמוך מאד ולתת מענה תחליפי לסאב (לא תחליף מלא, אבל עדיף מכלום).

הרמקולים שיש קופצים לי לראש: אלייט 6 וזוג סאבים של DLS בקוטר הנ"ל (לא זכור לי השם המדויק) וכו'.

מתחדשת*

פורסם

לום

הסטאפ הנוכחי הוא סתם רדיודיסק סיני וזוג קואקסים זולים. מה שהיה במחסן בבית :-)

ההתקנה הולכת להיות מאפס.

אם אני לא טועה, הסאבים של DLS יכולים לעבוד ב-8 ליטר פורטד. יכול להיות שאני טועה.

אילייט - רעיון טוב, אם אני לא טועה הם עובדים בתיבות 7 עד 9 ליטר

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

סתם שאלה :lol: מה החסרונות של לשים את הרמקולים מתחת לכסאות בתיבה לעומת דלת?

בנתיים רק נשמע לי שזה חוסך בבניות, חוסך בצורך בבידוד (כמובן שתמיד טוב שיש אבל אם הרמקול לא בדלת זה משמעותית פחות חשוב), מאפשר להשיג באסים טובים יותר מרמקול בדלת- אולי אפילו יבטל את הצורך בסאב לאנשים שמכוונים את הסאב בכיוון העדין יותר.

אם יש חסרון אז אני מניח שהוא רק בגלל שהרמקול נמצא מתחת לנוסע, אבל אי אפשר למשל לכוון אותו ללמעלה או לכיוון הדשבורד? רק דלת זה מקום ראוי? (למרות גם דלת זה פשרה לעומת מערכת בבית)

אם תגידו שזה דווקא פתרון טוב אני ירגיש מפגר לגמריי אחרי שחתכתי את הדיפונים וקצת פח ובזבזתי כסף על הבניות עצמם, בזמן שכל מה שהיה צריך זה תיבות קטנות :oops:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

ליאור תלוי איזה רמקול זה.

לא בכל רכב יש מקום מתחת לכיסא (אצלי ב 106 אין מקום אפילו למגבר דק למשל).

מעבר לזה רמקול בדלת ניתן לכוון לאוזניים, מתחת לכיסא הוא מוסתר באופן מלא.

בד"כ 8 ליטר לא מספיק לסאב, וקח בחשבון שסאב 6.5 טוב ככל שיהיה לא ירד נמוך כמו 12 או אפילו 10.

בובי, מעבר לדרייברים עצמם שאתה שוקל להתקין שם, מה הולכים להיות שאר הרכיבים? (הגברה, מקור, רמקולים נוספים)

מתחדשת*

פורסם

שלום שוב וחג שמח!

רציתי לשאול האם משהו כאן מכיר עוד רמקולים שמסוגלים לעבוד טוב בתיבות קטנות (8-10 ליטר).

תודה!

פורסם

לא כדאי לך להשתמש בעובי של 17ממ ?כדי לקבל עוד נפח ?

דייהטסו שרייד סדאן 97 sold

פונטו 2002 sold hgt

שברולט ספארק 2011 sold

פונטו ספייס 2002 16v 1.2 מונמכת מאוד ;)

פורסם

שלום

19 מ"מ נבחר רק לדוגמה. שאלת השאלות כאן האם יש עוד מידבאסים שמסוגלים לעבוד בתיבה קטנה (אחרי מדידות נוספות התברר לי שאפשר לקבל כ-11 ליטר נפח פנימי). חבל לי להשקיע באילייט במערכת פשוטה יחסית. נראה לי המגברים בהצעה שלי לא יזיזו אותם כמוש צריך. אולי איזה רמקול ביתי יתאים?

פורסם

אם יש לך אפשרות לבנות תיבות מתחת הכסאות הייתי מוותר על הסאב ושם שני דרייברי 8" שישמשו במקומו + לחתוך אותם באיזור ה 200HZ, משם והלאה כל רמקול 4" בקיק יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר תודה, רעיון מעולה. בדיק חשבתי איפה אני דוחף סאב עם תיבה של 26 ליטר בבגאז' המצומק של האוטו שלי. יש המלצה לרמקולים בסטאפ שאתה מציע?

תודה

פורסם

מה עם איזה סלים סאב?

אני יודע שסאבים כאלה אפשר לדחוף בתיבות מצחיקות של 10-15 ליטר.

לצערי הידע שלי בסלים סאב די מצומצם, אבל הנה אחד של אלמנטל.

http://www.edesignaudio.com/product_info.php?products_id=106

זה ייתן תוצאה טובה יותר מאשר מידוופרים?

אני אישית חושב שכן.

שלומי.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תוכן חדש...