Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
תודה על השיתוף

אתה עדיין נוסע עם שמן בצמיגות 5W20?

כמעט שנתיים כבר לא, הייתי ב5W30 כחצי שנה ולאחר מכן עליתי ל10W30. השינוי היחידי הוא מעבר משמן סינטטי מלא לחצי סינטטי מקורי של טויוטה. צריכת השמן הזו התחילה הרבה לאחר החזרה לצמיגות "נורמלית" כך שאני פוסל את ה5W20 כגורם לבעייה של צריכת השמן. יתכן שאם היתה בעיה בטבעות האטימה אני הייתי ממשיך לראות עשן לבן בעת לחיצה על הגז, אך לאחר הפלאשינג הבעיה לא חזרה שוב.

אם אכן הצריכה היא 0.5 ל' ל-1000 ק"מ זה לא סביר (גם אם כתוב אחרת...). צריך להחליף טבעות אטימה ("רינגים") - מתן, בדקת עם טויוטה? אם ביצעת טיפולים שוטפים רק במוסכים מורשים, אני מניח שיבואו לקראתך (בזמנו, הם החליפו את המנועים הבעייתיים בקורולות גם שהמכוניות צברו פז"מ).

בדקתי מול יותר ממורשה אחד של טויוטה. ביצעתי טיפולים שוטפים לא רק במורשה טויוטה לאורך חיי הרכב מעבר לתקופת האחריות (חוץ מהגיר הרובוטי שתמיד טופל שם באופן קבוע בפדנטיות יותר מהוראות היצרן) ואיני יודע אם בכלל "יבואו לקראתי" ומבחינתי אם הצריכה לא תעלה זה היינו הך. שנית, הרכב עבר טסט לפני שבוע ללא בעיה אחת, ודעתי היא שאם היתה איזושהי בעיה בשריפת שמן הייתי נכשל על בדיקות של 4 גזים או זיהום אוויר באופן כללי. לפי כמה מוסכים שבדקתי איתם הצריכה נחשבת תקינה לגמרי ואין מה להחליף. שים לב שנפתחו פה גם שרשורים על צריכת שמן של קורולה רובוטית משנתון 2009 וצפונה שגם שם יש צריכת שמן של חצי ליטר ל1000 ק"מ וזה נחשב תקין.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
  • תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם יצרנים אחרים טוענים שצריכה של 0.5 ליטר ל-1000 ק"מ נחשב לתקין - אני חושב שזה כסת"ח ולדעתי זה ממש לא תקין, זאת צריכה הזויה שלא מתקבלת על הדעת (7.5 ל' שמן בין טיפולים זה גם מאד יקר).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כשיצרנים כותבים שצריכת שמן תקינה היא עד 0.5 ליטר ל 1000 ק"מ, הם לוקחים בחשבון נסיעה בתנאים קשים, עומס גבוה וסל"ד גבוה.

לדעתי אם באוטו של מתן ינהגו כך, הוא יצרוך הרבה יותר שמן, הרבה יותר מ 0.5 ליטר ל 1000 ק"מ.

ולכן צריכה כנ"ל בשימוש יומיומי רגוע היא מוגזמת מאוד, לא סביר להוסיף שמן בכל תדלוק שני ברכב יחסית חדש עם ק"מ לא גבוה.

אבל אין כ"כ מה לעשות, נוסעים.

פורסם (נערך)

הרכב עבר טסט לפני שבוע ללא בעיה אחת, ודעתי היא שאם היתה איזושהי בעיה בשריפת שמן הייתי נכשל על בדיקות של 4 גזים או זיהום אוויר באופן כללי.

לעניות דעתי שריפת השמן המוגברת נובעת

מבעיה ברינגים,

יציאת העשן תיגרם רק תחת עומס, לכן לא בטוח שתגלה זאת בסל"ד סרק.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

רשמתי בתגובה קודמת שהעשן (לפני הפלאשינג) יצא בכמות קטנה ב4K סל"ד.

עכשיו ב4K סל"ד לא נראה עשן בכלל בפעם האחרונה שבדקתי.

פורסם (נערך)
צריכת שמן מוגזמת אבל דבר שאפשר לחיות איתו.

אתה צודק. אפשר לחיות עם התופעה.

לדעתי נסיעה עם תצרוכת שמן מוגברת,

יכולה להביא לתפיסת רינגים (כשהפתרון הוא אוברול תחתון),

ויש סיכוי שגם הממיר הקטליטי ייהרס.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

אני לא מסכים ש"אפשר לחיות עם זה".

במקרה האקזמפלר הזה נמצא אצל אדם מודע ומבין.

מה קורה אם אבא רוכש לבתו הסטודנטית "טויוטה אמין ל4 שנים של התואר"?

תוך כמה זמן השמן ייגמר והמנוע ייתפס?

מדובר ברכב חדש שנחשב אמין, אף אחד לא יהיה עם האצבע על הדופק כאילו זו פונטו 95.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אתה צודק. אפשר לחיות עם התופעה.

לדעתי נסיעה עם תצרוכת שמן מוגברת,

יכולה להביא לתפיסת רינגים (כשהפתרון הוא אוברול תחתון),

ויש סיכוי שגם הממיר הקטליטי ייהרס.

אכן תצרוכת שמן מוגזמת עלולה לגרום לבלאי מוקדם של הממיר אבל לא מדובר על קיצור חיי הממיר מ-200K ל-100K.

המנוע יכול לחיות עם הצריכה מבלי שיתפסו רינגים ואין צורך בשלב זה להיכנס להוצאות כספיות מיותרות.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני לא מסכים ש"אפשר לחיות עם זה".

במקרה האקזמפלר הזה נמצא אצל אדם מודע ומבין.

מה קורה אם אבא רוכש לבתו הסטודנטית "טויוטה אמין ל4 שנים של התואר"?

תוך כמה זמן השמן ייגמר והמנוע ייתפס?

מדובר ברכב חדש שנחשב אמין, אף אחד לא יהיה עם האצבע על הדופק כאילו זו פונטו 95.

אם בודקים פעם בשבוע את מפלס השמן אזי השמן לא ייגמר. כול בעל רכב שיודע שצריכת השמן של המנוע גבוהה רצוי שיבדוק את מפלס שמן המנוע במירווחי זמן

קצרים יותר. אם בעל הרכב נוסע 1000 קילומטרים בחודש רצוי שיבדוק את המפלס פעם בשבועיים.

פורסם

נו, זאת בדיוק הבעיה. מרק, אתה בודק שמן פעם בשבועיים?

רב ההדיוטות (שזה רב האנשים) לא פותחים מכסה מנוע בין טיפול לטיפול.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
נו, זאת בדיוק הבעיה. מרק, אתה בודק שמן פעם בשבועיים?

רב ההדיוטות (שזה רב האנשים) לא פותחים מכסה מנוע בין טיפול לטיפול.

בעבר החזקתי מספר רכבים שצרכו כמויות שמן גבוהות ואכן הייתי בודק שמן לפחות פעם בשבוע או פעם בשבועיים.

ברכב הנוכחי גולף דור 5 הרכב מצוייד במערכת לניטור מפלס שמן מנוע עם נורית אזהרה בלוח השעונים לכן תדירות הבדיקה היא בפעם בחודש או חודשים וגם צריכת השמן מזערית.

פורסם

אני אישית בודק אחת לשבוע - שבועיים, אבל אני מדבר על ה"עמך".

רוב אלה שרוכשים טויוטה מחפשים שקט נפשי, ומבחינתם זה אומר גם לא לפתוח מכסה מנוע.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...