Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על הסיכום,

מה עלות הטיפול?

או אם תוכל לשתף בעלות החלפים שהוחלפו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עלות הטיפול האחרון (שכלל טסט, מסנן שמן, כיוון פרונט, איפוס גיר) יצאה 610 ש"ח. מסנן שמן 90 ש"ח מקורי. שמן 220 ש"ח. כיוון פרונט 110 ש"ח.

על איזה חלפים אתה רוצה פירוט מעבר?

פורסם

ישנה אכילה של בערך 300 מ"ל שמן לכל 1000 ק"מ (לא משנה אם 5W30 או 10W30).

אני מניח שהתכוונת ל-300 מ"ל לכל 10000 ק"מ?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

סקירה יפה, ממש חיים שכאלה עשית לרכב.

מומלץ, להשלמת התמונה, לכל טיפול/תיקון לצרף עלויות, זה נותן פרופורציות לגבי סדר גודל הטיפול/התיקון. (ראיתי שבטיפול האחרון הוספת בהמשך גם את עלות הטיפול).

מה היתה העלות של המשאבת מיים והרצועה ?

הרפידות ?

הפלגים ?

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

לגבי משאבת המים-600 ש"ח, רצועה 100 ש"ח, נוזל קירור מקורי נקנה בנפרד. סה"כ יצא 1000 ש"ח כולל עבודה במורשה יבואן ללא נוזל הקירור.

עלות הפלאגים-הפלאגים נרכשו בebay, רביעיה ב190 ש"ח כולל משלוח (בארץ רביעיה עולה 360 ש"ח לפני מע"מ) והורכבו במוסך שאחד מחברי הפורום מטפל בו.

החלפת רפידות-קרא כאן. 1000 ש"ח במורשה יבואן. אם הדיסקים יצטרכו החלפה, את הסט של רפידות+דיסקים אקנה בחנות חלפים ואחליף במוסך שיסכים לעשות את העבודה.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מקפיץ את השרשור על מנת לסכם שנה שישית עם היאריס.

הרכב עבר 103700 ק"מ מאז שקניתי אותו (ובסה"כ 15400 ק"מ בשנה החולפת).

מה הוחלף השנה?

1. החלפת מצבר (הקודם varta black החזיק להפתעתי בדיוק שנתיים). ההתנעה לא היתה חלקה כמו בעבר והחשד נפל על מצבר.

2. עקב הלידה של בני הבכור, הוחלפו רפידות בלמים+צלחות בכל ארבעת הגלגלים (רפידות תוצרת icer וצלחות תוצרת brecco).

3. הוחלפה רביעיית צמיגים yokohama cdrive 2 שעשתה כמעט 60 אלף ק"מ לרביעייה של kleber dynaxer hp3 טריים בני 3 חודשים.

4. בוצע פלאשינג למנוע+החלפת שמן+פילטר מזגן (טיפול קטן) ע"י asafasaf מכנופיית הטיפולים השוטפים עקב כמות קטנה של עשן לבן שהתחילה לצאת מ4K סל"ד. לאחר הפלאשינג לא ראיתי שהבעיה חזרה אך העניין עדיין במעקב שלי.

5. צריכת השמן של הרכב-הרכב צורך בערך חצי ליטר שמן לכל 1000 ק"מ. בבדיקה מול כמה מוסכים מורשים של טויוטה, הצריכה נחשבת תקינה.

6. מבחינת הגיר הרובוטי-ממשיך להפגין אמינות. העברת הילוכים תקינה. החלפת שמן בוצעה לפני כשנתיים (היצרן דורש מרווח של 4 שנים) והעברת ההילוכים נוחה.

7. עקב התרחבות המשפחה, בצער רב הוחלט למכור את היאריס. אם היה תקציב הייתי משאיר אותה כרכב שני בבית שימשיך לשמש אותי, אך הכיוון הוא על משפחתית מרווחת כגון ניסאן טידה וכו'.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

5. צריכת השמן של הרכב-הרכב צורך בערך חצי ליטר שמן לכל 10000 ק"מ. בבדיקה מול כמה מוסכים מורשים של טויוטה, הצריכה נחשבת תקינה.

תגיד, תמיד אני צריך לעשות לך הגהה? :-)

פורסם

הודעה מספר 79 נכתבה לפני שנה ומאז למיטב זיכרוני הבחור פתח אשכול בעניין צריכת שמן מוגזמת של 0.5 ליטר ל-1000 קילומטרים.

אולי אני טועה.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם לי זכור כך, ואני חושב שהוא אף ציין זאת במודעת המכירה.

אבל זו טויוטה, היא תיסע גם בלי שמן.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

תודה על השיתוף

מקפיץ כדי לסכם שנה רביעית עם היאריס שהגיעה לגיל 4.

בנוסף ירדתי בצמיגות של שמן המנוע-משמן של Royal Purple בצמיגות 10W30 ירדתי לשמן של Valvoline בצמיגות 5W20 (שמאושרת בספר הרכב).

אתה עדיין נוסע עם שמן בצמיגות 5W20?

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

אם אכן הצריכה היא 0.5 ל' ל-1000 ק"מ זה לא סביר (גם אם כתוב אחרת...). צריך להחליף טבעות אטימה ("רינגים") - מתן, בדקת עם טויוטה? אם ביצעת טיפולים שוטפים רק במוסכים מורשים, אני מניח שיבואו לקראתך (בזמנו, הם החליפו את המנועים הבעייתיים בקורולות גם שהמכוניות צברו פז"מ).

• תוכן חדש...