Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקפיץ שרשור מהאוב כדי לסכם שנתיים עם היאריס.

הרכב עשה השנה 8804 ק"מ, סה"כ 18446 ק"מ בשנתיים שהוא עמי.

במהלך השנה האחרונה הוחלפו 2 דיסקיות קלאץ' בתיבה הרובוטית (עליהן מפורט כאן) .

הרכב טופל וגם עבר טסט במוסך "טויוטה רייכמן" בבני ברק היום (יש להם מכון טסטים פנימי במוסך), והוחלף שמן מנוע 10w30 מתוצרת royal purple לשמן חדש (אותה חברה וצמיגות). בנוסף הוחלף מסנן מזגן לתחליפי (במוסך אמרו שהם קונים תוצרת ישראל מאושרת יבואן ולא מסנן מקורי), והוחלף נוזל בלמים לנוזל של "פזבו דוט 4" :? . במהלך הטיפול שאלתי לגבי ההחלפה-ונאמר לי שנוזל הבלמים נשאב והם לא מנקזים אותו מהבלמים או משסתומים אחרים, דבר שדי תמוה מבחינתי לאור הדברים שקראתי פה בפורום על התהליך של החלפת נוזל הבלם כולל ניקוז אוויר. בזמן שצפיתי על הטיפול ברכב, נכנסה רנו מגאן למוסך והועלתה על הליפט.. רכב צרפתי מטופל במוסך יפני :wink::twisted:

סה"כ עלות הטיפול כולל טסט-611 שקלים טבין ותקילין.

לגבי צריכת הדלק-הרכב נשאר מאוד חסכוני בדלק, עושה בממוצע 1:17 (חלק מזה בגלל שאני נוהג כמו סבתא ולא עובר את ה100 :roll: ).

עקב העובדה שהשתמשתי ברכב העבודה שלי (היה ברשותי במשך שבועיים בחודש) הרכב עשה מעט קילומטרז', אך עכשיו החלטתי להוריד אותו עקב התוספת לנטו-והיאריס תתחיל לצבור קילומטרז' 8) .

בכל מקרה, אני מאוד מרוצה מהרכב וגם מהתיבה הרובוטית, אני מעדיף לנהוג עליו מאשר על המאזדליסינג שלנו, הרכב (לטעמי) החזיר לי את חדוות הנהיגה (שקצת הלכה לאיבוד עם הגיר האוטומטי של המאזדה). אני מתכנן עוד חצי שנה להחליף שוב את שמן המנוע וגם את שמן הגיר הרובוטי, כתחזוקה מונעת.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רנו וניסאן מטפלים בקביעות במוסך מורשה. איזה מוסך זה - יפני או צרפתי ? :)

צריכת הדלק מצויינת (מי אמר פיקנטו/ספארק/I10 ?) ואני שמח לשמוע שאתה מרוצה מהמכונית.

נתראה שנה הבאה :).

פורסם
רנו וניסאן מטפלים בקביעות במוסך מורשה. איזה מוסך זה - יפני או צרפתי ? :)

לדעתי צרפתי, הרנו פלואנס של הבוס שלי מבלה שם על הליפט :twisted:

המוסך שאני טיפלתי בו הוא מורשה יבואן טויוטה, לא מורשה "רגיל" שמטפל בכמה סוגי רכבים ויצרנים, ולכן זה נראה לי קצת "אירוני".. :wink:

צריכת הדלק מצויינת (מי אמר פיקנטו/ספארק/I10 ?) ואני שמח לשמוע שאתה מרוצה מהמכונית.

תודה רבה, אני מאוד מקפיד על העברת הילוכים נכונה תוך כדי מבט על מחשב הרכב (למרות שהוא לא מדייק הוא נותן אינדיקציה טובה לגבי הצריכה הרגעית). את מועדי התדלוק וכמות הליטרים שתודלקו עד שהמשאבה קפצה אני מתעד באקסל ומכאן החישוב הממוצע.

נתראה שנה הבאה :).

12345

פורסם
אני מקפיץ שרשור מהאוב כדי לסכם שנתיים עם היאריס.

אני מתכנן עוד חצי שנה להחליף שוב את שמן המנוע וגם את שמן הגיר הרובוטי, כתחזוקה מונעת.

למה?

אתה מנסה בכוח לפרנס את המוסך?

אתה לא מבין שאתה צריך למכור את האוטו לפני סוף האחריות?!

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

ידידי, אני מתכנן להשאר עם הרכב הזה לעוד 5 שנים לפחות, כי

1. אני מאוד נהנה ממנו.

2. אין לי כרגע עודף עתודות כספיות של עשרות אלפי שקלים ו/או רצון ללכת לבנק ולבקש הלוואה בת כמה עשרות אלפי שקלים שתגשר לי על הפער בין המכירה של היאריס לרכישת רכב חדש. אני לא מהאנשים שחייבים להחליף רכב עם תום תקופת האחריות (למרות שזהו רכב ראשון).

3. הרכב מתאים לצרכים שלי.

לגבי המשפט השני שציטטת: אני מאמין בקיצור מרווחי טיפולים בנוגע לשמן המנוע, הסתכלתי גם בלוחות טיפולים בחו"ל ואם בארה"ב/מדינות אירופה (בעלות האקלים הנוח יותר) ממליצים להחליף שמן מנוע כל חצי שנה, אז אני חושב שיש טעם לקיצור מרווחי ההחלפה גם פה בישראל.

בנוגע לשמן של התיבה הרובוטית-התיבה הזו בנויה (כמעט) כמו תיבה ידנית, ואני מעדיף שתהיינה החלפות שישמרו על המכלולים המכניים במצב טוב לאורך שנים. קראתי פה כמה פוסטים בפורום (וגם בחו"ל) שמראים שהחלפה של שמן תיבת ההילוכים עושה רק טוב (אם השמן לא שכב שם כמה שנים טובות והתחמצן).

פורסם

בנסועה כזו נמוכה בצירוף העובדה שהרכב לא נלקח למגבלות,זה פשוט שווה ערך לזריקת כסף לפח.

אני בעבר בקליאו ספורט עשיתי החלפת שמן מנוע ופילטר לבד בבית כל חצי שנה (כל טיפול שני הייתי נכנס למוסך כך שנוצר מצב שכל שנה אני עושה טיפול אחד בבית ואחד במוסך) אבל זה בגלל שהרכב שימש כרכב פאן ורוב הזמן ננהג חזק (כ"כ חזק שהייתי מחליף סט צמיגים כל שנה ולא הייתי עובר את ה-10K ק"מ בשנה).

אני יכול לספר לך מהניסיון שלי שאחרי חצי שנה הרכב היה יוצא בצבע דבש כהה (לא צהוב בהיר כמו שמן חדש אבל מצד שני הוא גם לא יצא בצבע שחור פיח). לכן אני הסקתי שהטיפולים האלה היו קצת מיותרים אבל מכיוון שהם עלו לי פחות מ-200 ש"ח על חלקים ( שמן איכותי + מסנן שמן מקורי) ובעיקר נהנתי מקצת זמן איכות עם הרכב אז התמדתי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בנסועה כזו נמוכה בצירוף העובדה שהרכב לא נלקח למגבלות,זה פשוט שווה ערך לזריקת כסף לפח.

אני לא אחד שאוהב לנסוע עד להגעה לקו האדום ולדעתי זהו גם לא רכב שנועד לכך. אני מודה שלעיתים רחוקות אני אוהב "לבקר" לידו ולשמוע את המנוע צועק (:-D :-D ) אבל אני בד"כ נוהג בעדינות עם הרכב כי זה אופי הנהיגה שלי. לגבי הנסועה-הרכב עשה 9000 ק"מ בשנה, בערך וכבר רשמתי שעכשיו רכב הליסינג של העבודה יירד, מה שיכפיל את כמות הקילומטרז' שהרכב יעשה בשנה. 18000 ק"מ בשנה זה די והותר מבחינתי.

מעניין מה תגיד על הפיאסטה של אמא שלי שעשתה 88000 ק"מ ב13 שנה (!!) או על הסוויפט הנוכחית שלה שכבר בת 10 חודשים ועברה 2200 ק"מ? אשכרה חיים קלים למכוניות. :lol:

אני בעבר בקליאו ספורט עשיתי החלפת שמן מנוע ופילטר לבד בבית כל חצי שנה (כל טיפול שני הייתי נכנס למוסך כך שנוצר מצב שכל שנה אני עושה טיפול אחד בבית ואחד במוסך) אבל זה בגלל שהרכב שימש כרכב פאן ורוב הזמן ננהג חזק (כ"כ חזק שהייתי מחליף סט צמיגים כל שנה ולא הייתי עובר את ה-10K ק"מ בשנה).

האמת היא שגם אני רציתי לעשות החלפת שמן מנוע ופילטר בעצמי אך אין לי ממי ללמוד ולהתנסות אישית, וגם אין לי אמצעי בטיחותי להרים את הרכב. אם הייתי יכול הייתי באמת עושה זאת לבד-אם בארה"ב אנשים עושים זאת לבד וזה לא פוגע להם באחריות, אין שום סיבה שפה לא יצליחו.

אני יכול לספר לך מהניסיון שלי שאחרי חצי שנה הרכב היה יוצא בצבע דבש כהה (לא צהוב בהיר כמו שמן חדש אבל מצד שני הוא גם לא יצא בצבע שחור פיח). לכן אני הסקתי שהטיפולים האלה היו קצת מיותרים אבל מכיוון שהם עלו לי פחות מ-200 ש"ח על חלקים ( שמן איכותי + מסנן שמן מקורי) ובעיקר נהנתי מקצת זמן איכות עם הרכב אז התמדתי.

אכן, זמן איכות עם הרכב מבחינתי זה הגורם שנותן לי הרבה הנאה-במיוחד הטיפוח שלו. חוץ מזה, תמיד טוב שיהיה שמן טרי ברכב שישמור על המנוע. למישהו יש בוקים/ליפט ספייר? :-)

12345.

פורסם

אני לא בטוח שאתה צריך ליפט. אני מחליף שמן ופילטר בלי ליפט ובלי ג'ק.

כן רצוי מפתח פילטרים מתאים (ולא מפתח עכביש מזורגג שכשאין גישה נוחה נאלצים להאבק איתו עד זוב דם) וג'ריקן ריקון שמן שטוח.

החלפה כזו לא לוקחת לי יותר מ 15 דקות, בניחותה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני לא בטוח שאתה צריך ליפט. אני מחליף שמן ופילטר בלי ליפט ובלי ג'ק.

אשריך, לי יהיה קצת קשה להכנס עם הרכב ללא הרמה/בוקים בגלל האוכל הטעים של החברה :roll:

כן רצוי מפתח פילטרים מתאים (ולא מפתח עכביש מזורגג שכשאין גישה נוחה נאלצים להאבק איתו עד זוב דם) וג'ריקן ריקון שמן שטוח.

החלפה כזו לא לוקחת לי יותר מ 15 דקות, בניחותה.

תזכיר לי פעם לראות איך אתה מחליף :roll: , אני באמת מעוניין ללמוד להחליף דברים לבד ברכב אך לא התנסיתי בזה (כי פשוט אין לי ניסיון במכניקה עדינה וחבל :oops:) ספר הרכב שלי אפילו מראה איך להחליף שמן מנוע ופילטר, פיוזים, נורות בפנסים ועוד כהנה וכהנה.

איתמר.

במפגש טויוטה האחרון בר"ג (לפני למעלה משנתיים, עבר כל כך הרבה זמן?! :shock: ) ראיתי אותך ועוד כמה חבר'ה מתעסקים בהחלפה של משהו.. היה מצחיק לראות אתכם נותנים רוורס על מדרכה, משלבים ל P ומתחילים לעבוד. חבל שאין לי את הידע המכני ואני באמת הייתי רוצה ללמוד להתעסק קצת יותר עם הרכב, אך אני חושש לעשות זאת ללא הדרכה ומעקב של אדם שמבין בעניינים :oops::-( .

פורסם

כמדומני באותו "מפגש" היו בדיוק 4 אנשים, כולל אתה :wink:

הגלגלים האחוריים הועלו על המדרכה לשם שיפור הגישה לפנסי הערפל האחוריים הסדוקים שהוחלפו בחדשים לאחר שרכשתי את הרכב.

אם אתה רוצה בעוד 1,800 ק"מ (חודש-חודשיים, לא סגור על זה) אני צריך לעשות טיפול. באותה הזמדנות אני מחליף חוץ מפילטר ושמן גם מסנן אוויר למזגן, פלאגים ואולי גם שמן גיר. אתה מוזמן להצטרף. נמשיך להתקשקש בה"פ.

איתמר.

אה, ואצלי אין P. P זה לחלשים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כמדומני באותו "מפגש" היו בדיוק 4 אנשים, כולל אתה :wink:

זו לא הכמות-זו האיכות 8)

הגלגלים האחוריים הועלו על המדרכה לשם שיפור הגישה לפנסי הערפל האחוריים הסדוקים שהוחלפו בחדשים לאחר שרכשתי את הרכב.

אם אנו מתעסקים כבר בהתקנות-האם ניתן להוסיף לדגם שלי פנסי ערפל למרות שהוא לא הגיע איתם?

אם אתה רוצה בעוד 1,800 ק"מ (חודש-חודשיים, לא סגור על זה) אני צריך לעשות טיפול. באותה הזמדנות אני מחליף חוץ מפילטר ושמן גם מסנן אוויר למזגן, פלאגים ואולי גם שמן גיר. אתה מוזמן להצטרף. נמשיך להתקשקש בה"פ.

אשמח להגיע :-D .

איתמר.

אה, ואצלי אין P. P זה לחלשים.

הר שומאכר, שכחתי שאתה מחנה את הרכב עם בלם יד חצי מורם ומתניע עם הנעה סילונית :twisted:

12345

פורסם

אל תשכח שלא מזמן מכרתי I10 בת שנתיים עפ פחות מ-16K ק"מ ובבית יש לי קורולה בת עשרים עם 70K ק"מ.

אני יודע מה זה רכב עם ק"מ נמוך, זה בסך הכל אומר שעושים טיפול פעם בשנה ולא לפי ק"מ.

במידה והרכב שלך שנה הבאה יסע 18K ק"מ והיצרן ממליץ להחליף כל 15K ק"מ שמנים אז אני הייתי מקדים בחודש חודשיים את הטיפול השנתי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור על מנת לסכם 3 שנים עם היאריס לקראת תום האחריות.

השנה (כמו בשנה שעברה) הטיפול התבצע במוסך רייכמן בבני ברק.

אני חייב לציין נקודה רעה לחובתם-הטיפול היה טיפול קטן שדרש רק החלפת שמן+מסנן+ביצוע טסט. בפועל, נתקעתי במוסך למעלה מ5 שעות עד ששחררו את הרכב :evil:, דבר שעיכב אותי עקב העובדה שהייתי צריך בדחיפות את הרכב להמשך היום. המוסכניק שעבד לי על הרכב פשוט התברבר בין כמה רכבים במקום לעבוד על הרכב שלי ולסיים את העבודה. בשנה שעברה לקח להם למיטב זכרוני אולי מחצית מהזמן הזה וביצענו טיפול יותר גדול. ההסבר שניתן לי ע"י נציג השירות במוסך הוא שיש להם עומס-אז אם יש להם עומס, אין שום סיבה שהם לא ישחררו רכבים שדורשים טיפולים קטנים וזריזים על מנת לפנות יותר זמן לרכבים עם תקלות יותר חמורות. ביקשתי מהם גם להודיע לי על כל שינוי או עדכון שהם מתכננים לבצע אצלי בגיר, והם לא הודיעו לי על כך. יתרה מזאת-הם גם לא עדכנו אותי כאשר הרכב נכנס לטיפול על מנת שאראה מה בדיוק מתבצע. כשאמרתי זאת לנציג השירות הוא הודה שאכן לא בוצעו ההנחיות ואני לא הלקוח הראשון שמתלונן על כך.

ונגיע לחלק העיקרי:

היאריס עשתה השנה מספר שיא של 20K ק"מ (יותר מהנסועה השנתית הממוצעת!) עקב מעבר מקום מגורים ועבודה.

האמינות של הרכב ללא דופי-שום פלסטיקים מקרקשים או חריקות, שום צינורות לא יצאו מהמקום, אף חיפוי/ציפוי לא התקלפו ואיכות החומרים לא השתנתה למרות שהרכב עמד רוב השנה בלי כיסוי בכלל (חוץ מכיסוי לדשבורד).

לא התגלתה שום בעיה שהצריכה החלפת חלקים כלשהם חוץ מהחלקים שהתבלו בטיפולים השוטפים כגון מסננים ושמנים למיניהם. בוצעה החלפת שמן הגיר לפני שנה ביוזמתי, השקט התעשייתי מהבחינה המכנית ממשיך (טפו טפו טפו 8) ).

לאורך כל 3 השנים שהרכב עמי הוחלף שמן המנוע כל חצי שנה בשמן מנוע סינטטי מלא תוצרת royal purple בצמיגות 10W30. עקב הקילומטרז' הגבוה החלפתי בעזרתו האדיבה של איתמר את השמן אחרי חצי שנה (ניתן למצוא פירוט של ההחלפה כאן) כי ידעתי שלא אצליח למשוך כזה קילומטרז' עם השמן הסינטטי.

השנה עקב עליית המחירים של היבואן המקומי כנראה שאביא שמן 0W20 מחו"ל (ועדיין יהיה זול יותר מאשר לקנות בארץ מהיבואן של RP) ופלאגים לרכב על מנת להחליף אותם במוסך שיסכים לבצע את העבודה (או בכוחות עצמי). אני מתכוון להמשיך במגמה של קיצור מרווחי טיפולים של היצרן גם מהבחינה של החלפת שמנים ונוזל קירור.

מבחינת הגיר הרובוטי-מאז שהוחלפו דיסקיות קלאץ' במסגרת האחריות בסוף ינואר 2011, אין שום בעיות מבחינת הגיר. הדבר היחידי שאני מבצע ביוזמתי הוא איפוס וכיול של הקלאץ' במוסך כל חצי שנה על מנת למנוע מצב של שחיקת הקלאץ'-כל התהליך לוקח בדיוק 3 דקות במוסך היבואן.

בנוסף, מתבצע מעקב שוטף על התדלוקים וצריכת הדלק של הרכב באמצעות גיליון אקסל, וצריכת הדלק של הרכב ממשיכה להיות מעולה- 1:16.5 בנסיעה משולבת שכוללת פקקים בדרך ובחזרה ממקום העבודה, והרכב ממשיך להיות חסכוני בדלק.

לסיכום, אחרי 3 שנים אני נהנה מהנהיגה ברכב ואני מעדיף את הדגם הזה על פני הדגם הנכנס.

הערות והארות יתקבלו בברכה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ כדי לסכם שנה רביעית עם היאריס שהגיעה לגיל 4. מה עבר בשנה הזו? די הרבה.

הרכב הגיע כבר ל61000 ק"מ-נסע במהלך 4 שנים קצת פחות מהממוצע השנתי הארצי.

הוחלפו צמיגים חדשים אחרי שהצמיגים המקוריים עברו 45000 ק"מ ועשו את שלהם. הצמיגים שעלו על הרכב- Yokohama C Drive 2, שעברו כבר 15000 ק"מ מאז קנייתם.

כצעד מונע לימי החורף הוחלף בנובמבר 2012 המצבר המקורי למצבר varta black.

כל חצי שנה אני מבצע החלפת שמן+מסנן מנוע כחלק מהטיפול השוטף ללא תלות בקילומטרז'.

לפני כחודש בוצע טיפול 60 אלף שכלל החלפת נוזל קירור (שהוחלף אחרי 4 שנים, בניגוד להוראות יצרן שגורסות החלפה ראשונה אחרי 150 אלף ק"מ ללא הגבלת זמן) ונוזל בלמים (פילטר אוויר ומזגן החלפתי בעצמי במקוריים שקניתי באוקראינה בחצי מחיר בסוכנות מורשית טויוטה). בנוסף ירדתי בצמיגות של שמן המנוע-משמן של Royal Purple בצמיגות 10W30 ירדתי לשמן של Valvoline בצמיגות 5W20 (שמאושרת בספר הרכב). נראה שהמנוע מתפקד יותר טוב עם צמיגות נמוכה שכזו, כי אחרי שהחלפתי אותה המנוע נהייה יותר שקט וגם ההאצות יותר חלקות. שמתי לב לשיפור קל בצריכת הדלק למרות שנסעתי ביותר פקקים מהרגיל בזמן האחרון.

מתבצע מעקב שוטף בכל תדלוק לגבי צריכת הדלק (קובץ מצורף). הצריכה נעה בין 14.5-ל17.5 ק"מ לליטר (תלוי כמה הרגל כבדה על הדוושה ובמצב הפקקים).

בחודש וחצי האחרון התחילו להופיע חריקות מאזור רצועת האביזרים והחשד שלי הוא על משאבת מים. אני ממשיך לעקוב אחרי המפלס (שלא יורד) ולגבי מצב הרצועה.

הוחלפו 4 רפידות בלמים במוסך מורשה טויוטה.

מבחינת האמינות של הגיר הרובוטי-אפס תקלות (ומקווה שיישאר כך). פלטות הקלאץ' הוחלפו במסגרת האחריות ב13000 ק"מ לפני כשנתיים ומאז שקט תעשייתי. איפוס יזום מבוצע במוסך מורשה יבואן כל חצי שנה.

לצערי לפני כשלושה חודשים הרכב עבר תאונה (לא באשמתי) שבה הוחלף לו פגוש אחורי ופנס אחורי שמאלי (שניהם הוחלפו בחלפים מקוריים) אחרי שנהג מונית נכנס בי מאחורה במהירות נמוכה כשעצרתי במעבר חצייה להולכת רגל. הרכב תוקן תוך כמה ימים וחזר לכביש-ללא נזק לשילדה (אך עם נזק לעצבים שלי מול חברת הביטוח של הנהג הפוגע). אני מקווה שבכך שילמתי את מכסת התאונות של הרכב כל עוד הוא על הכביש :roll:

צריכת דלק של בץ.zip

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור כדי לסכם שנה נוספת עם היאריס.

הרכב הגיע לקילומטרז' של 88315 ק"מ במהלך 5 שנים, על הצמיגים של

Yokohama C Drive 2 כבר נצברו 30,000 ק"מ נוספים מאז הפוסט הקודם, ואני מקווה להחליף אותם עד בוא החורף.

בנובמבר 2013 בוצעה החלפה של משאבת המים (שהחזירה את נשמתה לבורא אחרי 63000 ק"מ בערך). באותה הזדמנות החלפתי גם את הרצועה לחדשה למרות שהיא לא היתה יבשה ועוד היה ניתן לסחוב איתה לפחות שנה בשביל להיות בראש שקט.

פלאגים מקוריים הוחלפו בקילומטרז' 73200 ק"מ בינואר השנה כתחזוקה מונעת.

ישנה אכילה של בערך 300 מ"ל שמן לכל 1000 ק"מ (לא משנה אם 5W30 או 10W30). השמן מוחלף כל חצי שנה ללא תלות בק"מ. השמן שהוכנס לרכב- shell helix ultra 5W30.

הרכב על הדיסקים המקוריים עדיין (הוחלפו 4 רפידות בכל הגלגלים במורשה טויוטה לפני כשנה). אם הדיסקים לא יחזיקו עד הטיפול הבא, אחליף אותם יחד עם הרפידות.

צריכת הדלק: צריכת הדלק הממוצעת 1:14 עקב 50% נסיעות בעיר.

הגיר הרובוטי:

עד עכשיו (טפו טפו) אין בעיות (פלטות הקלאץ' הוחלפו במסגרת האחריות ב13000 ק"מ). הרכב מעביר הילוכים תקין.

החלפת שמן גיר מתבצעת כל שנתיים ללא תלות בק"מ, איפוס גיר מתבצע כל חצי שנה.

• תוכן חדש...