Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי דייהטסו אפלאוז 92 ידנית.

לפני חודשיים נגמר לי הביטוח ברכב והחלטתי להקפיא את הרכב למשך כמה חודשים עד אשר אחסוך כסף בזמן הצבא.

היום בבוקר כאשר באתי להניע את הרכב קצת, הסטרטר פועל כראוי אבל המנוע לא מונע ונשמע מתאמץ.

אחרי כמה ניסיונות שהסטרטר פועל שוב ושוב המנוע הונע ונתתי לו 10 דקות להתחמם במקום ולפעול ולקחתי אותו לנסיעה קצרה בחניה.

רציתי לדעת להבא,

כיצד אפשר להניע את הרכב, במידה ואני הולך להקפיא אותו לאיזה כמה חודשים טובים?

בנוסף, באחד החיפושים הרבים שלי פה מצאתי שיטה להכניס את האוטו להילוך חמישי להוריד אמברקס ולדחוף אותו כמה מטרים.

השיטה הנ"ל של לדחוף אוטו בהילוך לא תהרוס את הגיר? הרי אם נכניס הילוך והאוטו מכובה האוטו לא ידרדר משום שנשען בגיר.

תודה רבה!

פורסם

שלום רב !

אין שום שיטה, ההמלצה היחידה היא לנתק את כבל המינוס מהמצבר על מנת למנוע זליגת זרם מהמצבר, בגלל צרכן זרם פירטי.

לאחר ההתנעה, חימום הרכב במקום במשך 10 דקות הוא מיותר, ולא מוסיף דבר, אלא רק זיהום אוויר, בלאי למנוע ובזבוז דלק, עדיף שתסע עם הרכב למשך 10 דקות, על מנת לטעון את המצבר.

לגבי שאלתך השנייה היא לא מובנת, ומקורה בחוסר הבנת הנקרא מצידך, ואם כוונתך לדחיפת רכב בהילוך על מנת לדרדר אותו לתפוס מהירות ולהתניע, מדובר על דחיפה בהילוך שני ולא חמישי, כאש מתג ההצתה פתוח, ורגל שמאל כל הזמן על דוושת הקלאץ, כך שהרכב יכול לנוע בדחיפה כאילו הוא בניוטרל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה,

אני לא הצלחתי למצוא את ההודעה שרשמו פה אבל מצאתי משהו דומה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=817495&postcount=1

הכוונה שלי בלשלב הילוך גבוה ולדחוף קצת היה כדי לסובב את המנוע ידנית.

הנושא מומלץ?

כשהתכוונת לנתק את הכבל מינוס התכוונת בהנעה הראשונה או בזמן שהאוטו עומד?

וכשאמרתי שחיכיתי 10 דקות זה היה כדי לתת לאוטו להתחמם עד לטמפ' עבודה להשאר כמה זמן בטמפ עבודה כדי שכל החלקים יפעלו במקום על טורים נמוכים ואז לקחתי את האוטו לסיבוב קטן.

ושוב,

תודה רבה על תשובתך!

פורסם

צביקה התכוון שכאשר הרכב עומד לזמן ממושך עדיף שכבל המינוס יהיה מנותק על מנת שלא יזלוג זרם לצרכן פירטי כמו קודנית ואזעקה ובכך תמנע התרוקנות המצבר.

צביקה, אם אפשר הסבר על בלאי למנוע כתוצאה שהאוטו עומד מונע למשך 10 דקות אני אשמח.

Renault clio RT 1994

פורסם
צביקה,

אני לא הצלחתי למצוא את ההודעה שרשמו פה אבל מצאתי משהו דומה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=817495&postcount=1

הכוונה שלי בלשלב הילוך גבוה ולדחוף קצת היה כדי לסובב את המנוע ידנית.

הנושא מומלץ?

כשהתכוונת לנתק את הכבל מינוס התכוונת בהנעה הראשונה או בזמן שהאוטו עומד?

וכשאמרתי שחיכיתי 10 דקות זה היה כדי לתת לאוטו להתחמם עד לטמפ' עבודה להשאר כמה זמן בטמפ עבודה כדי שכל החלקים יפעלו במקום על טורים נמוכים ואז לקחתי את האוטו לסיבוב קטן.

ושוב,

תודה רבה על תשובתך!

שלךום רב !

אין צורך לסובב מנוע בעזרת דחיפה, רכב שעמד תקופה קצרה, בין חודשיים לחצי שנה בלבד.

ניתוק כבל המינוס מומלץ, לפני שאתה עומד להשבית את הרכב לתקופה הקצרה, על מנת למנוע ריקון המצבר בגלל צריכת זרם של צרכן פירטי, כמן אימבולייזר קודנית, מערכת סטריאו, נורה דולקת בתא המטען, ועוד. לגבי חימום מנוע בסרק, זוהי הצורה הכי לא מומלצת לשמור על חייי המנוע בסרק, מנוע חייב "למתוח שרירים", וזאת הוא מסוגל רק בתחילת נסיעה איטית בסלד נמוך, שכך סלד הצוק מתנטרל תוך כדי הנסיעה, טמפרטורת העבודה, וסירוקלציית מי הקירור יעילה יותר, וכן שימון חלקי המנוע הנעים.

5 דקות נסיעה עדיפים על 10 דקות עבודה בסרק במקום במנוע קר.

בברכה

צביקה

פורסם

אוקי תודה רבה!!

תמיד טוב ללמוד עוד דברים.

במידה ואני ארצה לדעת איך מסובבים מנוע ידנית מהן השיטות? ממה חשוב להזהר?

פורסם

שלום רב !

מוטב להמנע מכל ניסיון לסובב את המנוע ידנית, האפשרויות היחידות הם, סיבוב פולי המנוע, בעזרת בוקסה וידית כח שיושבת על בורג פולי מנוע, לא נוח לא רצוי, ולא כדאי, ומ יותר.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...