Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפלגה מוטורית. למה לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן שאני וחברים מגלגלים רעיון דומה במפגשי סוף השבוע שלנו.

מפלגה א-פוליטית, שלא תתעסק עם כל האיכסה של הפוליטה שבין ימין לשמאל ותתעסק עם מה שחשוב. חבר מפלגה אחד יעסוק רק בנושאי מוטוריקה, השני רק בנושאי איכות סביבה, השלישי רק בנושאי חינוך וכן הלאה. המפלגה תצהיר מראש שהיא מצטרפת לכל ממשלה שתקום, ממרזל ועד טיבי, בתמורה לתיקים רלוונטיים. מפלגה שמורכבת כולה מאנשים צעירים, נמרצים, שאכפת להם מהעתיד שלנו כאן.

הבעיה, כמו שרובכם כבר שמתם לב אליה, היא האדישות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
קיצוניות קשורה לנגד ולשנאה. הנציונל-סוציאליזם עלה לשלטון ב-1933 לא על רקע מה שהבטיח, אלא על רקע מה שהוקיע ובזכות ניצול ציני ומרושע של מצב רוח לאומי שפוף.

מפלגת המרכז לא קשורה לשנאה ונקמה. היא נעה סביב ארבעה אגואים, היתה אפיזודה חולפת אך באיזשהו מקום סללה את הדרך לקדימה(אני מוצא לא מעט קוי דמיון בין המפלגות האופורטוניסטיות האלו).

ולעניין הטיעון הראשון שלך; תמ"י החזיקה מעמד מספר כנסות, ש"ס חיה ובועטת עד היום, המפלגות הערביות מתחרות ביניהן ברטוריקה פרועה ואנטי ממסדיות, הימין הקיצוני הופך ליותר קיצוני ומתנכר.

הדבק היחיד שחיבר בין ארבעת האגואים במפלגת המרכז היתה שנאת נתניהו.

קדימה קמה כשהליכוד הלך ימינה מידי ומפלגת העבודה הלכה שמאלה מידי, והגוף החדש מילא את הוואקום שנוצר, ובפוליטיקה אף פעם אין וואקום.

תמ"י קמה על רקע ה "דופקים אותנו, דופקים אותנו" ולמעשה סללה את הדרך לש"ס.

מי שהפכו לקיצוניות יותר אלו מפלגות הקצה - המפלגות הערביות מצד אחד ומפלגות הימין מצד שני, מאחר וקיצוניות והתלהמות מביאות הישגים אלקטורליים טובים.

מבחינה אלקטוראלית, הן ח"כ חנין זועבי והן ח"כ אנסטסיה מיכאלי לא הפסידו מאירועי המשט, בלשון המעטה.

כל אחת יצאה גיבורה במגזר שלה, וזה מה שעובד כיום.

הדרך היחידה לסייע לציבור הנהגים הינה התפקדות מאסיבית למפלגה גדולה.

זו הדרך ואין בילתה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מפלגה א-פוליטית, שלא תתעסק עם כל האיכסה של הפוליטה שבין ימין לשמאל

אני בעד.

רק יש בעיה, בכל זאת יש לי גם דעה כלשהי לגבי המצב הבטחוני/שלום/שטחים/גיור וכד'.

אז או שהמפלגה הא-פוליטית תצביע בנושאים אלה כמו שאני רוצה ...

או שקודם יש לחוקק חוק חדש: מפלגה שמצהירה שלא תתערב בנושאים מסויימים, תהיה מנועה מלהצביע על אותם נושאים, להעלות הצעות לסדר היום בנושאים אלה ולא להעלות הצעות חוק בנושאים אלה. נניח שמפלגת מוטוריקה תקבל 12 עשר חכי"ם בכנסת. המשמעות היא שכאשר יצביעו אם להחזיר את ירושלים/אריאל או הגולן - רק 108 חכי"ם יוכלו להצביע.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר

נראה לי שאתה לא מבין בפרלמנטריזם הישראלי.

המפלגה המוטורית שלנו לה יהיו 10-12 מנדטים תצהיר כך:

בכל נושא של הצבעה שאינו קשור במטרות הישירות של ממי( מפלגה מוטורית ישראלית ) כמו בזוטות של החזרת הגולן , או ירושלים

תצביע ממי כאיש אחד בעד אותה מפלגה שתתחייב לשלם יותר ולתקצב את מטרותיה של ממי.

אסור לממי לפעול בניגוד לנהוג במפלגות האחרות הסקטוריאליות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמה דברים:

א) המצע של יוסי נראה טוב ויפה על הנייר, אבל יש כאן יותר מדי גורמים שנהנים מהמצב הקיים ויותר מישמחו לתקוע מקלות בגלגלים (משרד האוצר ומשטרת ישראל בינהם).

ב) בחירות עולות כסף. צריך גב כלכלי חזק כדי לממן קמפיין ולתת בקשיש למי שצריך. לכן צריך למצוא ספונסר שיהיה לו אינטרס במצע של יוסי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אמיר

נראה לי שאתה לא מבין בפרלמנטריזם הישראלי.

המפלגה המוטורית שלנו לה יהיו 10-12 מנדטים תצהיר כך:

בכל נושא של הצבעה שאינו קשור במטרות הישירות של ממי( מפלגה מוטורית ישראלית ) כמו בזוטות של החזרת הגולן , או ירושלים

תצביע ממי כאיש אחד בעד אותה מפלגה שתתחייב לשלם יותר ולתקצב את מטרותיה של ממי.

אסור לממי לפעול בניגוד לנהוג במפלגות האחרות הסקטוריאליות.

אני ממש לא מסכים.

בגלל זה אני מתעב את המערכת הפוליטית שלנו ובגלל זה אנחנו במצב כזה.

עושים עסקאות כל הזמן שמכניסות נושאים מסוימים לנושאים אחרים שלא קשורים.

"אתה תיתן לי את החוק הזה ואני אתן לך את החוק ההוא".

אם נגיד יהיו 10 מנדטים, שכל אחד מהח"כים יצביע לפי מה שהוא מאמין, בלי קשר למפלגה. זה לא עניין המפלגה.

מפלגה א-פוליטית היא מפלגה שלא מתעסקת עם עניינים שלא נוגעים לה.

בדיוק בגלל זה אני רוצה להקים משהו חדש ולא להתעסק עם מפלגות אחרות, שהאינטרסים שלהן יכולים להיות הפוכים משלי בכל נושא אחר.

ושמן ממזר: אני חושב שהאוצר יכול להבין בטווח הארוך שהאצה כלכלית בתחום הרכב, תביא לתשלום יותר מסים ורווחה יותר טובה לקופת המדינה (פחות ביטוח בריאות, פחות תאונות).

אני גם בטוח שיש המון חברות פרטיות שיהיו מעוניינות בלוביסטים וח"כים שיקדמו אותן.

פורסם
הדרך היחידה לסייע לציבור הנהגים הינה התפקדות מאסיבית למפלגה גדולה.

זו הדרך ואין בילתה.

גם אם אני נוטה להסכים איתך ברמת התאוריה, בפועל זה לא הולך לעבוד כמו שצריך. מדוע?

בוא ניקח לדוגמא את הליכוד. ח"כ בשם כרמל שאמה נרתם לסייע לאופנוענים במאבקם.

נניח והאופנוענים גומלים לו בהתפקדות המונית לליכוד.

יום הדין מגיע ושאמה המסכן ממוקם במקום לא ריאלי ברשימה/מחוסל ברשימות פנימיות/מתמנה לתפקיד סגן שר במשרד לקרציות אטומיות/מקבל ג'וב כלשהו.

ברור לכולנו שהאופנוענים יכולים לשכוח מכל האג'נדה שלהם. גם אם לח"כ האמור - אם יישאר ח"כ - יהיה אכפת מהם, 90 ומשהו אחוז שהוא לא יהיה בעמדה לסייע להם ישירות.

אם לחזור למה שכתבתי בתחילת הדיון, בישראל מוטוריקה ופוליטיקה לא יילכו יד ביד - וציבור הנהגים יישאר השעיר לעזאזאל של כולם.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
ושמן ממזר: אני חושב שהאוצר יכול להבין בטווח הארוך שהאצה כלכלית בתחום הרכב, תביא לתשלום יותר מסים ורווחה יותר טובה לקופת המדינה (פחות ביטוח בריאות, פחות תאונות).

א) כרגע הם רואים את הPROFIT העצום שיש להם מהמצב הנוכחי. זה פשוט מפרנס אוכלוסיות שלמות שמשלמות מיסים במישרין ובעקיפין (הידעת שמיסים אתה משלם גם בלי מס הכנסה ואגרת רישוי. קנית קופסת גפרורים במכולת - המס כבר מגולם במחיר, וככה זה בכל דבר, ואם לא, אז שילם מי שייצר אותה, וגילגל את המס עליך בכל מקרה).

ב) למה לפעול בשיטת המקל והגזר, כשהמקל לבדו עובד מספיק טוב. שוב פעם, יש להם כאן אינספור הזדמנויות להגדיל רווחים בלי להשקיע. איזה איש עסקים שפוי לא יקפוץ על הזדמנות כזאת.

ג) לPROFIT שאתה מתאר צריך לחכות, ואילו הPROFIT הנוכחי הם יכולים לקבל עכשיו.

ד) אל תשכח שיש להם מלחמה תמידית (כמו ב-"1984") לממן (זה כבר נושא לדיון אחר). בלי זה, איך תהיה להם הצדקה לPROFIT העצום?

ה) אם כבר מלחמה. תסכים איתי ש"להילחם בתאונות דרכים" נשמע הרבה יותר סקסי מאשכרה לנסות ולהוקיע את הסיבות לתאונות דרכים. למי אכפת מדברים משעממים כמו "חינוך לנהיגה נכונה" ו"שיפור תחבורה ציבורית", שלא לדבר על "הורדת גיל הרכב הממוצע" - הרי אנחנו "נלחמים" מלחמה חסרת פשרות וחסרת משמעות, ולהילחם יותר מעניין מלעבוד.

ו) ואם כבר "להילחם", אז אפשר גם באמצעות קנסות דרקוניים שיגדילו את ההכנסות. PROFIT.

ז) וגם הרבה יותר פשוט ונוח "להיחלם" באזרח נורמטיבי שנוסע 110 במקום 90, מאשר בערס שדורס ילדים תחת השפעת וודקה XL (ד"א, עכשיו יצא משקה בשם BLUE VODKA (לדוברי רוסית מציע לקרוא את זה מהר, כדי להבין את המשמעות הנסתרת) שמשלב את שניהם).

לסיכום.

להקים מפלגה שאתה מציע להקים, שתרוץ לכנסת זה משהו שלדעתי אבוד מראש, כי אנשים נכונים כבר ידאגו שהיא לא תעבור את אחוז החסימה, וגם אם תעבור, אז או שחברי כנסת מטעמה מהר מאוד יהפכו להיות בנויים מהחומר שממנו בנוי השאר, או שגם אם יישארו נאמנים למצע שלהם (דבר מכובד בפני עצמו), לקדם את המצע הזה (כשר למהדרין בפני עצמו) יהיה בשבילם כמו להתווכח עם אידיוט (הוא יוריד אותך לרמה שלו, וידרוס אותך עם הניסיון שלו).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני, למשל, הייתי מצביע עבור מפלגה כזאת, כי פשוט התייאשתי מכל המפלגות הקיימות, וכאן יש סיכוי לשינוי משמעותי לטובה לפחות בתחום אחד מסויים.

מקווה שבאמת תמשיכו עם הראיון הזה הלאה והעניין לא יישכח אחרי שבועיים של דיונים בפורום.

האם יש כאן, או אולי מישהו מכיר חבר מפורסם בפייסבוק שיכול להריץ סקר, האם אנשים היו מצביעים עבור מפלגה מוטורית א-פוליטית עם מצע של יוסי לדוגמה?

• תוכן חדש...