Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיזל או לא?

SuperBamba
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צריך להסיק מזה 2 דברים.

1. בזמנו כשהרכבים האלו נקנו - אכן היתה אגרה גבוהה על רכבי הדיזל כך שמי שקנה אותם התכוון לנסוע הרבה. אחרת לא השתלם.

2. מנוע דיזל עם נסועה כזאת בהנחה שטופל כמו שצריך - נמצא עדין בתחילת חייו. מנועי הדיזל עמידים הרבה יותר מחבריהם הבנזין עקב צורת פעולת המנוע. (גם כל החלקים שבמנוע כבדים הרבה יותר)

אני דווקא הייתי מחפש סקסו דיזל.

היה כאן מישהו בפורום שהיה בעלים של אחת כזאת.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באמבה, אני מציע לך להריץ חיפוש ולקרוא כמה שירשורים דומים שנפתחו בנושא הזה.

אני פשוט עייף מדי בכדי לכתוב תגובה מפורטת, אבל אני לא מסכים אם התגובה האחרונה ועם חלק מהתגובות האחרות בשירשור הזה.

שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחר.

פורסם

מסכים עם כל מילה של ceyal.

לא מקרי שאירופה כולה נוסעת על דיזלים.

לידע כללי, לא רק שמנועי הדיזל החדשים לא נחותים במהום מאלו של הבנזין, אלא שרוב יצירות הטכנולגיה האחרונות בתחום מנועי הבעירה הפנימית ומכונות החום מגיעות מתחום הסולר- כמו למשלי מנועי הדיזל מסילה משותפת.

פורסם

כלומר אתה ממליץ לבחור להעדיף מכונית בת 10 עם 300000+ קילומטר על פני מכונית בת 10 עם 150000 ק"מ ופי שניים יותר בלאי בגלל שבאירופה עושים ככה וככה.

מה, אירופאים חכמים יותר מהיפנים ?

ביפן אין דיזלים ויש מכוניות מיני עם מנוע טורבו 660 סמ"ק. וגיר אוטומט שולט אפילו חזק יותר מבארה"ב

באירופה בחרים בדיזל כי מתקיימים שם תנאים XYZ, בארץ התנאים האלו לא בהכרח מתקיימים, במיוחד כשמדובר ברכישת רכב משומש בן 10 שנים.

פורסם

אולי אני עיוור , אבל אתה יכול בבקשה להראות לי איפה המלצתי לפותח השרשור לרכוש דיזל? (או בכלל המלצתי לרכוש דיזל על פני בנזין)

אמרתי שאני מסכים עם ceyal- בעניין אגרת הרישוי למנועי הדיזל והדעות הקדומות בעניין.

יתרה מזאת, ציינתי שמדובר במנועי דיזל מהדורות האחרונים- בטוח שלא רלוונטי לרכבים מונעים דיזל שפותח השרשור ירכוש.

התגובה שלי הייתה לאלו שחיים עדיין בתחילת שנות ה-90,

אז אמרת מנוע דיזל= אמרת הרבה כסף טיפולים=אמרת אגרת רישוי יקרה=רק לנהגי משאיות/מוניות.

אני לא יודע לגבי יפן, אבל לצערי ולצערך אנחנו מפגרים כמה שנים טובות מהאירופאים והם כבר מזמן הבינו שמנועי הדיזל החדשים עדיפים בהרבה היבטים (אגב, מה קשור הגיר האוטומטי ביפן לשיחה?)

משהו מעניין בנושא - בעוד שבאירופה תחלופה של רכבים ישנים היא פי כמה וכמה מהירה מאצלנו (מודה שזה ע"פ דעה רווחת, אין לי פלחי עוגה להוכיח את זה ולא עשיתי תזה בנושא), הם עדיין מעדיפים את הדיזלים שלהם יש יתרון של אורך חיים כללי על כל החלקים המכניים ,

(כלומר, העדפה לדיזל נובעת מהרבה סיבות אחרות ולאוו דווקא תוחלת, XYZ או לא זה נושא אחר)

פורסם

אמרת שאתה מסכים עם כל מילה של CEYAL, שהמליץ לקנות סאקסו דיזל.

חוץ מזה הכל טוב ויפה, אבל גלשנו כבר מהשאלה המקורית, וכל המידע שנשפך כאן לא עוזר כמעט בכלום לשואל.

וכמו שאמרתי, מה שעושה את רוב ההבדל זה הטורבו, ולא סוג הדלק.

יש היום מנועי טורבו בנזין ששוב חזרו להוביל על טורבו דיזל בכל התחומים.

אנחנו לא מפגרים אחרי האירופאיים במובן הזה- כאן יש תרבות שונה, כמו שיש תרבות שונה בארה"ב - אז מה, גם הם מפגרים?

וגם המזרח הרחוק - יפן, קוראיה - שהן מדינות מפותחות ביותר - כולן מפגרות?

פורסם

מה, אירופאים חכמים יותר מהיפנים ?

באירופה בחרים בדיזל כי מתקיימים שם תנאים XYZ, בארץ התנאים האלו לא בהכרח מתקיימים, במיוחד כשמדובר ברכישת רכב משומש בן 10 שנים.

מה, יפנים חכמים יותר מאירופאים?

ביפן בוחרים בבנזין כי מתקיימים שם תנאים XYZ. בארץ התנאים האלו לא בהכרח מתקיימים

זה כמובן בלי קשר לשאלה אם אתה באמת זקוק לרכב דיזל או לא. רק עובדות כרגע.

גם אני לא המלצתי על כלום - רק עובדות אם כי ציינתי שאם הבחירה בכל זאת דיזל - אפשר להגדיל את המבחר.

ולא רק טורבו עושה את ההבדל.

הזרקת המסילה, האלקטרוניקה הרבה ומחשב הרכב מעלים הספק של מנוע בעשרות אחוזים אפילו שהוא היה טורבו בגרסתו הישנה.

אף אחד לא דיבר על מפגרים ברמה של בחירת הרכב אלא בתפיסה המיושנת ששיכת 20 שנה אחורה בכל מה שנוגע לדיזל.

פורסם

Buki, למה אתה מסלף את דבריי? אני זלזלתי ברמת ה"פיגור" ממדינות אחרות בתחום הרכב וצורת התרבות המקובלת?

אנחנו כן מפגרים מאחורי האירופאים שהם נחשבים לקרובים ביותר לצורת ההתנהלות שלנו (לא האמריקאים עם המפלצות SUV עתירות הסמ"ק ולא היפנים עם רכבי הטויוטה IQ והנינג'ות החוקיות לכביש)

וכשאני אומר "מפגרים" אני טוען שאנחנו מגיעים למדרגה/שלב שלהם באיחור מסויים, בזמן שהם כבר טיפסו 2 בינתיים.

וזה לאוו דווקא באשמתנו, אבל ככה זה שזה אחד השווקים הכי נכון והכי יעיל להתנסות של דברים חדשים מצד יצרנים (כנראה מהסיבות הנכונות).

אני מאוד מקווה שמנועי ה-TSI וטכנולוגיות כאלו ואחרות יישרו קו עם הצלחת מנועי הדיזל החדשים- זה רק לטובת הלקוח וזה מרחיב את הקשת האפשרויות.

אגב, בסופו של יום, "המשחק" הכי נוח בכל הקשור לתקני יורו של זיהום סביבה והשגת יעילות ונצילות מגיע מיחסי דחיסה גבוהים- שם עדיין קיים יתרון עצום למנועי הדיזל על פני הבנזין.

פורסם
אני דווקא הייתי מחפש סקסו דיזל.

אני לא המלצתי על כלום

אייל, אני לא אוהב משחקי מילים, ואפשר בקלות לתפוס כל אחד מאתנו על אי דיוקים ופאשלות כאלו ואחרות בקו המחשבה.

גם במנועי בנזין יש ניהול ממוחשב ומיטב טכנולוגיות מתקדמות.

אני החזקת רכב דיזל בן 10 שנים, הוא לא היה שיא האמינות ולא שיא החסכון. ולפניו היה עוד אחד, צעיר יותר, שגם לא היה שיא האמינות ושיא החסכון. ועכשיו יש אחד חדש, שהוא בינתיים כן שיא האמינות ושיא החסכון, אבל ממש לא שיא העידון והשקט.

BMW - דווקא התרבות הישראלית קרובה לתרבות האמריקאית בהרבה מובנים.

אבל שוב - מבחינתי זה ויקוח מיותר, אני כבר ניהלתי בעבר ויקוחים כאלו עם חלק נכבד מחברי הפורום.

לא אוהב דיונים סתמיים,אשר בסופם אין ACTION ITEM, וכל אחד בכל מקרה נשאר בנקודה, ממנה הוא התחיל את הדיון.

הבחור בתחילת השירשור שאל שאלה. האם קיבל תשובה ראויה? לדעתי לא. קיבל רק הרבה מלל לגבי דברים, שלא רלוונטיים עבורו בכלל.

אז מה הטעם?

טוב הצגנו את העמדות, פרסנו את העובדות, אפשר ללכת לישון.

פורסם

כשאתה מצוטט מישהו - לפחות תצוטט לפי הסדר הנכון.

כתבתי

"זה כמובן בלי קשר לשאלה אם אתה באמת זקוק לרכב דיזל או לא. רק עובדות כרגע."

כשהבחור בתגובה כתב על סקןדה פליסיה = השבתי כי אני הייתי דווקא מסתכל על הסקסו.

לא כיוונתי אותו לאף מקום.

מלכתחילה הבחור כתב שהוא מעוניין (או מתעניין)ברכב דיזל בגלל שהוא חסכוני יותר.

העובדה הזאת נכונה. לא יעזור כלום.

זה לא שהוא דיבר על בנזין עתיר סמק"ים וכ"ס וניסו להעביר אותו על דתו רחמנא לצלן.

כל שאר הדברים שכתב לא היו מדוייקים ולכן תוקנו.

אף אחד לא חולק על העובדה שמנועי הבנזין שקטים יותר/חזקים יותר/וכו' וכו'. הכל נכון רק שמטרת פותח השרשור היתה לקבל מידע והוא קיבל אותו.

מה הוא יעשה עם זה? מה שהוא רוצה.

הובהר לו שאין אגרת דיזל, שמנועי הדיזל החדשים חזקים אמינים וחסכוניים הרבה יותר מאחייהם מלפני שנים ספורות ושאם בכל זאת הוא מעוניין - כדאי להרחיב את החיפוש.

אין כאן טעם לויכוחי סרק כי הם לא רלוונטיים.

גם אני הייתי בעלים של רכב דיזל בן 6 שעבר 250K ק"מ לפני שהגיע אלי. אני עשיתי את זה בגלל צריכת הדלק נטו.

ושוב - אנחנו קרובים הרבה יותר לאירופה מאשר ליפן או לתרבות האמריקאית המטופשת.

פורסם

אני רק אחזק את הטענה שמנועי הדיזל הרבה יותר עמידים

לאבא שלי היה אוקטביה 2004 עם 620 אלף קמ מנוע מקורי שמעולם לא נפתח, וללא איבוד מים !הבעיה היחידה שגרמה לאבא שלי למכור אותה, זה שהוא החליף 3 פעמים גיר וזה כבר היה יותר מדי.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
כל שלושת הזקנים החביבים, שקנו בשנת 2000 גולף TDI בשביל לנסוע לסופר, ונהנו לשלם אגרת טסט של 4000 ש"ח בשנה - כבר מכרו אותן מזמן.

האגרה אולי הייתה יקרה פי 2, אך הסולר היה זול פי 3. זה השתלם אז הרבה יותר ממה שזה משתלם היום.

פורסם

הכל נכון, את כל זה אני יודע, אני נוסע על דיזל משנת 2002, וזוכר את התקופה, בה הסולר עלה 1.70.

זוכר אפילו את התקופה בה ליטר סולר עלה הרבה פחות משקל, ולבן אדם פרטי היה אסור לרכוש רכב עם מנוע דיזל.

זוכר איך מוניות מרצדס היו מתדלקות 70 ליטר סולר בפחות מ 50 שקל, ובכל תחנת דלק הייתה רק עמדת תדלוק סולר אחת.

באמת שהתעייפתי מהדיונים האלו, אני מכיר את הנושא הזה מכל הכיוונים וגם השירשור הזה לא חידש לי כלום.

פורסם
באמת שהתעייפתי מהדיונים האלו, אני מכיר את הנושא הזה מכל הכיוונים וגם השירשור הזה לא חידש לי כלום.

אז זהו - שהשרשור לא היה מיועד עבורך:wink:

מי שרצה פרטים קיבל אותם והוא יכול לעשות עם זה מה שהוא רוצה.

אני חושב שיפה שכתבת את מה שכתבת - כך אפשר להסתכל על הנושא מכל הכוונים.

פורסם
אני לא יודע על איזה שנים אתה מדבר אבל בשנים האחרונות מנועי דיזל לא רק שלא נחותים מהבנזין אלא לרוב עולים עליהם מבחינת כח זמין וצריכת דלק.

האגרה זהה, הטיפולים זהים ולא סתם אירופה עוברת לדיזל.

בארץ עדיין חיים עידנים שלמים ברוורס.

אני מדבר על רכב שנת 2000 ומנוע שהתחיל את דרכו באמצע שנות ה-90 כי זה הרכב שפותח הדיון מתכנן לרכוש. מן הסתם מנוע דיזל מודרני זה לא מנוע דיזל של פעם, אבל מנועים מודרנים לא רלוונטים לדיון זה. בשורה התחתונה באותה תקופה מנוע בנזין התעלה על מנוע דיזל כמעט בכל פרמטר והסיכוי למצוא רכב דיזל בן 10 שמור שווה ערך לסיכוי למצוא כוכבת פורנו בתולה.

• תוכן חדש...