Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודים גבוהים בגיל 28?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להשקיע 5 שנות לימודים, כולל מכינות ובסוף לצאת עובד בלי ניסיון בתחום אותו למדת. יעדיפו את אלו שיש להם ניסיון שעוד צעירים ממך ב-10 שנים (בתחום הי קט הכל כל הזמן משתנה וצריך כל הזמן להתעדכן וללמוד, לצעירים יותר קל לקלוט טכנולוגיות חדשות ומבוגרים עם ניסיון, אלה שבאמת טובים יותר מתאימים לניהול ברמה כזאת או אחרת)

לא חייבים ללמוד מקצוע טכני. בגאוגרפיה או פסיכולוגיה למשל, תמיד יעדיפו את האדם המבוגר והאחראי שכבר ראה עולם על פני הבחור הצעיר שלא עשה הרבה בחייו אבל חושב שהוא יודע הכל. צריך רק למצוא את תחום העיסוק המתאים, כזה שבו ה"חולשות" שלך כביכול הן יתרון ולא חסרון.

פורסם

זאת בדיוק ההתלבטות שלי , האם לצאת עם תואר בגיל 33 ללא ניסיון ?

או לפתוח עסק ולתת בו את הנשמה שלי בתקווה שיצליח ?

או להתברג באיזה עבודה פשוטה ולהשלים עם הגורל שלי ולהתסכל הלאה בתקווה שלא יפטרו אותי.

תחום ההייטק מוצף , ובסופו של דבר רק הטובים ביותר מצליחים לשרוד , אני מודע לזה.

אבל איזה תחום אחר אני יכול ללמוד שיש לו דרישה בשוק ? שאני אוכל לעבוד עבודה משרדית ?

או פיזית מכובדת ? שאני לא אגיד את ה"מקצוע" שלי בפומבי ויסתכלו עליי בעין פוזלת.

פורסם

רצוי שתשקול הסבה מקצועית למקצוע חופשי,

תיגש למשרד התעסוקה ותבקש לקבל הכשרה באיזה מצוע חופשי שאתה בוחר, דוגמה ,רצפות, חשמלאות, משהו בבניין, או משהו במכונאות כולשהי, יש לך שם אופציות שתכלס לא כל כך רעות אם אין לך עצבים לשבת וללמוד לתואר ראשון,

רצוי שתשקול את הכיוון הזה .

ואם לוקחים את המקצועות האלו ברצינות, אז מרוויחים כסף טוב .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ESTK, תוכל לפרט לגבי תהליך מול משרד התעסוקה?

באיזו רמה ההכשרות מתבצעות, האם בתשלום וכו':arrow:

כיוון טוב נתת לבחור, אגב. צריך כמה שיותר הכוונה שיתנו לבחור "פוש" לעשות מהלך נכון.

pop,

כדי שאני ואחרים בפורום נוכל לכוון אותך למקומות הנכונים כדאי שתיתן לפחות כיוון.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

השרשור הזה קצת מצחיק אותי, הוא פשוט מזכיר לי את עצמי.

אני בן 24 עם ותק של שלוש שנים בעבודה מוסיימת, אשר חוץ משכר מינימום לא יוצא לי כלום. סלחו לי על הביטוי, אבל אני אוכל חרא כל יום במהלך העבודה מול לקוחות ואם זה לא מספיק, המנהל שלי עושה לי את המוות ולא מעריך, אפילו במקצת, את מה שאני עושה עבורו.

אני לא יודע למה אני באותו מקום שלוש שנים. אולי זו שאננות, אולי זה פחד ואולי זה אפילו שניהם.

לפחות עכשיו החלטתי "לקום" ולהוכיח לעצמי שאני שווה משהו ולהראות לעצמי שאני אינטילגנט לא קטן (ויסלחו לי כל אותם אנשים שקוראים לי בליבם מתנשא).

אני החלטתי ללמוד תואר במנהל עסקים ולראות לאן זה יוביל אותי.

אתם פשוט לא יכולים להבין בכמה דכאונות הייתי וכמה הרגשתי אפס בשנים האחרונות ולא עשיתי עם זה כלום- כלום!

אני מאמין שלכל בן אדם מגיעה הזדמנות שנייה/דרך חדשה בחיים והוא חייב לנצל אותה. אני מתכוון לעשות זאת בגיל 24, אתה תעשה זאת בגיל 28.

אף פעם לא מאוחר מדי.

פורסם

אני לא רוצה לדכא את המהפכה שלך, אבל מה גורם לך לחשוב שתהיה מנהל טוב?

אל תיקח את זה אישית, אבל מנסיוני, המנהלים הכי גרועים הם בד"כ אלה שמגיעים מהאוניברסיטה אחרי תואר במנע"ס.

פורסם

דריש

כמו כל הכללה גם ההכללה שלך גרועה. כמו NEVER SAY NEVER

השכלה מקנה ידע לא מקנה מנהיגות אבל אם יש לך את זה אז הידע מוסיף.

ומכיוון שאתה רק בן 25 אז אני מאמין כי בעתיד תמצא מנהלים טובים שלמדו מנע"ס או למרות שלמדו מנע"ס.

מר POP

קיבלת כאן חופן עצות צרף לזה עצות ממשפחה וצא לדרך. טעית , לא נורא תנסה משהו חדש, העיקר לא לעמוד כי לעמוד פירושו ללכת אחורה.

אתן לך רעיון נשמע הזוי ברגע הראשון אבל...

פתח דפי זהב יש בו אינדקס של אלפי מקצועות. תעבור, תעשה לך רשימה מה נראה לך, משם תעשה סינון, ועוד סינון עד שלבסוף תגיע .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אוקיי , מה אני אוהב ? בעיקרון מחשבים ,

אבל אני חייב לציין שלא מדובר במדעי המחשב או בשפת תכנות שאני חושב שבשבילי זה קשה ברמות מטורפות.

למדתי MCSE אבל אפשר לנגב עם זה את התחת (העבודות בשטח) לא מצאתי עבודה בתחום עם ה"תואר".

אני מוכן ללמוד כל מקצוע שיתן לי פרנסה בכבוד באמת לא משנה לי , אני ממש לא מפונק ורוצה סה"כ להתפרנס כמו כולם.

אתה תמיד יכול ללמוד רשתות באקדמיית סיסקו,

מתעודת טכנאי רשתות(CCENT) עד פרופסור לרשתות( CCIE-שאגב יש כאלה רק 20 אלף בעולם..)

תאמין לי, תוכל לעשות הרבה עם התעודות האלו .

פורסם
אני לא רוצה לדכא את המהפכה שלך, אבל מה גורם לך לחשוב שתהיה מנהל טוב?

אל תיקח את זה אישית, אבל מנסיוני, המנהלים הכי גרועים הם בד"כ אלה שמגיעים מהאוניברסיטה אחרי תואר במנע"ס.

לא דיברתי על ניהול, למרות שזו המטרה הסופית שלי.

הניסיון שלך לא משפיע על הרצון שלי, אז זה בסדר :).

בכל מקרה, הכיוון אליו אני מעוניין לפנות, הוא הכיוון הפרטי.

פורסם

מה שמשותף למנהלים הטובים שאני מכיר (לא הרבה, אבל בכל זאת...)

הוא שכולם עורכי דין. להתמצא באותיות הקטנות ולדעת לנסח חוזים טובים

הרבה יותר חשוב מתואר במנהל עסקים, שתכל'ס לא שווה כלום.

מצטרף לישה בנוגע ליציאה לדרך - אפשר לנסות כל מיני דברים ולהחליף

גם בגיל מאוחר יותר אם לא מתאים, העיקר לנסות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בנוגע לביטחון תעסוקתי - התחום היחיד שאני מכיר שיש בו ביטחון כזה הוא סיעוד

(להיות אחות או אח). בכל העולם הביקוש גובר על ההצע, גם בארץ,

וקביעות היא דבר שתקבל באופן אוטומטי תוך שנתיים ברוב בתי החולים בארץ,

בתנאי שלא הרגת שום מטופל.

אבל מה? עבודה לא קלה עם אנשים, אם אתה גבר זאת גם עבודה מאוד פיזית,

וגם הלימודים לא קלים במיוחד.

כן גם לעבוד בתור עו"ס , פיזיותרפיסט, מרפא בעיסוק.

תהיה לו קביעות, אבל יהיה לו קשה מאוד לפרנס משפחה ברמות השכר הנהוגות.

פורסם

בכוונה הזכרתי בתי חולים, בגלל משמרות הערב, הלילה, וסופי השבוע.

(2 משמרות לילה + משמרת ערב בשבוע) + (סופ"ש מדי פעם)

כמעט מכפילים את השכר בהשוואה לאלה שעובדים באותה עבודה בדיוק אך רק במשמרות בוקר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בקשר לסיעוד - אישתי היא אחות, וכן: העבודה לא קלה בכלל, בלשון המעטה.

מי שהולך לתחום הזה מתוך כוונה לצאת ידי חובה, שלא יילך בכלל. אי-אפשר להעביר את הזמן בתור אח/ות, חייבים לאהוב את זה ולהשקיע את כולך בזה. אח/ות זה אחד המקצועות הכי פחות מוערכים - גם מבחינת שכר וגם מבחינת היחס של המחלקה/החולים.

בקשר לשכר: סביר ביחס לשוק, אך שוב - לא תואם את העבודה הרבה והסיזיפית המושקעת.

מבחינת משמרות וכו': 365 יום, 7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה - בכל יום וכל שעה יש סיכוי לעבוד.

כמות המשמרות תלויה במשרה שלך (מפעמיים בשבוע ועד 5 פעמים בשבוע), בחירת הימים תלויה באחראי/ת מחלקה שלך וכמובן - זה לא כולל הקפצות למיניהם, מקרי חירום וכו'.

יש אפשרות ללמוד סיעוד ביחד עם תואר ראשון ואף להמשיך לתואר שני ודוקטורט.

אגב, אח/יות מישראל זה מצרך מאוד מבוקש בארה"ב, ואפשר להרוויח שם משכורות מאוד מאוד יפות.

כמו-כן שם יש יותר אחיות ביחס לחולים מאשר בארץ.

נ.ב: כל המצוין למעלה מתייחס לאח/ות בבי"ח. ישנה גם את האפשרות של להיות אח/ות בקופ"ח/ללכת להיות רוקח/ת ואז העבודה היא הרבה יותר קלה (והרבה יותר משעממת) ועם שעות קבועות.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

כשבררתי בזמנו, אז נאמר לי שצריך לעבור בדיקה של רופא תעסוקתי,

ובזמן ההכשרה מקבלים דמי אבטלה. או סכום כסף אחר , אני לא סגור על זה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...