Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודים גבוהים בגיל 28?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום משיחרורי מהצבא עבדתי בעבודות מזדמנות , ותמיד הדחקתי ופחדתי מלימודים גבוהים.

עכשיו התחלתי לפחד מהעתיד , מה יהיה , אך אני אפרנס את עצמי בכבוד במצב המשק בישראל.

והגעתי למסקנה אולי להתחיל ללמוד לתואר ראשון ? בגילי כדאי בכלל לעשות צעד כזה ? אני בן 28 .

בנוסף אני אצטרך גם מכינה , מה שאומר 4-5 שנות לימוד מינימום , או אולי לימודים באונ' הפתוחה.

מה אתם ממליצים לי לעשות ? או איזה תחום ללמוד , בעיקרון כלום לא מושך אותי ,

אני פשוט מחפש ביטחון כלכלי (ברמה הסבירה) ולא לעבור בין עבודה לעבודה כל חצי שנה.

האם כדאי להתחיל ללמוד בגיל שלי ? מה שגם שנתיים ראשונות אני לא אוכל לעבוד כי זה לימודים אינטנסיביים.

פורסם

28 זה עדיין גיל צעיר, אין מה לחשוש מלימודים.

הרבה יותר חשוב: מה אתה רוצה ללמוד?

מבין העבודות המזדמנות השונות שעבדת בהן,

באיזו מהן היית רוצה או יכול להמשיך לרמה גבוהה יותר,

והאם אתה זקוק בשביל זה לתואר?

גם בלימודים אינטנסיביים אפשר לעבוד, אבל במשרה חלקית בלבד, כמובן,

יש כל מיני "עבודות סטודנטים" בהיקף 20~ שעות בשבוע, או התנדבויות שונות המספקות מלגה.

עריכה: או-קיי, כתבת "כלום לא מושך אותי", וזה לא משכנע אותי.

אם אתה מסוגל להקצות לזה קצת זמן, אני ממליץ שתעשה סיבוב אצל חברים או מכרים או בני משפחה

שיש להם עבודה טובה ו/או מעניינת, כדי שפשוט ייפתחו לך העיניים לאפשרויות נוספות

מלבד העבודות שבהן עסקת עד עכשיו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שיא יכולת לימודית מבחינה נירולוגית בערך בגיל 17-20 שאנחנו מעבירים במאמץ מוחי רב בתור רובאי 07.

יכולת זו הולכת ודואכת עד גיל 35 בערך. לאחר מכן הלימודים כבר קשים וקשה ללמד כלב זקן תרגילים חדשים.

כל זה ממש לא קשור לסיבה עצמה שבשילה אתה רוצה ללמוד.

לי יש תואר ועוד אחד שלא השלמתי את כל החובות ואני לא עובד באף אחד מהם כי זה לא שווה לי כלכלית.

ככה שאם בבטחון כלכלי עסקינן - תמצא משהוא שאתה אוהב וטוב בו ותקח קורסים וסדנאות במקום לבזבז זמן על תולדות האומנות ומבוא למשפט בינלאומי.

פורסם

אני אסכם זאת כך

מה אתה אוהב לעשות? האם אפשר להפוך את זה למקצוע?

לימודים גבוהים זה כלום. יש אלפי בוגרים של BA שלא עוסקים במקצועם בכלל או מובטלים כי BA זה לא מספיק היום.

אתה אוהב מכונאות לך תהיה מוסכניק ברמה, לא פועל שחור. וכך הלאה.

מה שנכון היום לא יהיה נכון לעוד עשרים שנה.

גיל 28 זה צעיר חבל ש"ביזבזת" כמה שנים אבל טוב עכשיו מאשר יותר מאוחר.

שב עם עצמך עם משפחה חברים ותתחיל למפות לך את האפשרויות, ולך על האופציה הכי מעניינת מבחינתך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אוקיי , מה אני אוהב ? בעיקרון מחשבים ,

אבל אני חייב לציין שלא מדובר במדעי המחשב או בשפת תכנות שאני חושב שבשבילי זה קשה ברמות מטורפות.

למדתי MCSE אבל אפשר לנגב עם זה את התחת (העבודות בשטח) לא מצאתי עבודה בתחום עם ה"תואר".

אני מוכן ללמוד כל מקצוע שיתן לי פרנסה בכבוד באמת לא משנה לי , אני ממש לא מפונק ורוצה סה"כ להתפרנס כמו כולם.

פורסם

מקודם יצא לך לציין שעסקת באי אלו תחומים והחלפת מקומות עבודה רבים. לאיזה מהתחומים כן התחברת יותר?

אני מניח שיצא לך לעבוד לא רק במחשבים, אני גם בתור בחור צעיר שטורף ידע ומתעסק במחשבים יום יום, גם עושה שיחות נפש עם עצמי בימים אלו, אם זה התחום שבו אני רואה את עצמי עד לפנסיה. תשאל את עצמך מה אתה אוהב לעשות, אל תתבייש גם לנסות, גם אם זה אומר שאתה עושה עבודה של "צעירים", אתה יכול לגלות מהר מאוד לאן הלב שלך מוביל.

בהצלחה בהמשך הדרך,

דוד.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

תלמד קורסים נוספים הקשורים בתחום ככל שתלמד כך תהיה יותר אטרקטיבי למעביד.

ומחשב זה ההווה ואני מעריך גם העתיד , בטח יותר מבטיח מBA שאיתו אפילו את התחת קשה לנגב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה אני מזהה אצלו דפוס התנהגות זהה למי שלא סגור עדיין על הכיוון שלו בחיים. חבל לבזבז על זה עוד קורסים ועוד ניסיונות, עדיף שירה לעוד כיוונים בנוסף. גם לי יש הסמכות בתחום התקשורת וטכנאות, עבדתי בחברות הגדולות בארץ בתחום ועדיין מפנטז לי על מטבח ותפריטים צבעוניים משביעי עין, זה אחרי התנסות בעבודה זמנית במהלך חיפושי עבודה..

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

הייתי ממליץ לך להפריד בין שני נושאים שלא בהכרח קשורים - הצורך בהשכלה גבוהה, ובטחון כלכלי.

בטחון כלכלי ניתן להשיג בנקל ע"י כניסה לשוק נישה שאין בו הרבה עובדים מוכשרים. אני למשל עובד בתחום

הדפוס הדיגיטלי, לו שוק שהולך ומתפתח בארץ ובעולם. התחלתי כמפעיל מכונה פשוט, ותוך שנה וקצת גדלתי

בתחום המקצועי לעומק (ידע טכני) ולרוחב (נגיעה לתחומים סמוכים כמו לוגיסטיקה וכד'), עד לרמה שבה הייתי

כשיר מספיק לעבור לחו"ל ולשמש יועץ טכני ללקוחות המחפשים לאמץ את הטכנולוגיה. אז אולי המקרה שלי אינו

מייצג, אולי היה פה תזמון מוצלח או סתם מזל, אבל יש הרבה סיפורים דומים אצלנו בחברה - מתחילים מלמטה

ותוך שנתיים שלוש מגיעים לתפקיד מכובד עם משכורת טובה שנותן לך את כל הבטחון הכלכלי שאתה צריך בארץ.

בנושא ההשכלה הגבוהה, לא יודע אם כדאי להיכנס לדיון הזה, למען האמת. אם אתה לא מרגיש שאתה צריך את

זה בחיים, ואם בשבילך זאת החלטה עסקית ופרקטית נטו, אז אולי לך זה באמת לא נחוץ. אני באופן אישי לא מתאר

לעצמי חיים ללא השכלה גבוהה, אבל זאת הדרך שבה חונכתי, ולא האמת האולטימטיבית. כרגע אני בן 25, וכנראה

שאתחיל ללמוד בעוד שנתיים שלוש, אבל זה בהחלט בתכנון, ללא תלות בגיל, במצב המשפחתי או בכל שיקול אחר.

לסיכום, יש בטחון כלכלי ללא השכלה גבוהה, ויש השכלה גבוהה ללא בטחון כלכלי. שני הדברים לא בהכרח קשורים.

פורסם

אמת אני באמת לא מוצא את עצמי , ומדעי המחשב הנדסת תוכנה לפי אך שאני מכיר את עצמי עם כל המתמטיקה כבד עליי ,

אפילו אם הייתי יכול לפתוח עסק כלשהו ולתת בו את הנשמה ולקצור רווחים אפילו מינימליים (5-6K נטו בחודש) הייתי שמח.

אבל אין לי רעיון לכלום , אני פשוט מפחד ככל שהזמן עובר , עבדתי בכל מיני עבודות מזדמנות ועקב כך שלא אהבתי וראיתי את עצמי בתחום לא המשכתי בהם , כגון נהג (שונא את הכביש) , מתדלק בתחנה דלק (לא צריך להוסיף) , וכ'ו וכ'ו .

אני פשוט רוצה גם משפחה וילדים ולפרנס את משפחתי בכבוד , לא מחפש להיות מיליונר באמת שלא.

אם רק היה לי רעיון כלשהו , אני מוכן לתת בו את הנשמה לא איכפת לי מה. אני לא מפונק ומוכן לעבוד בהכל כל עוד העבודה תהיה לטווח ארוך ומבוססת כללית , אפילו לשב"ס ניסתי להתגייס :> בגלל התנאים של ה24-48 .

הMCSE מוצף בשוק כמו חרא , וגם אם אתה מתקבל לעבודה כלשהי כ"תומך" זה לא אומר שזאת עבודה לטווח ארוך.

בדרך כלל מהנדסים וכ'ו מוסיפים אחרי התואר את הMCSE ומקבלים שכר הולם.

ואני לא פסימי , כי מתוך ה20 אנשים שעברו איתי את הקורס (10 פרשו במהלך הקורס מסיבות שונות , חלקם עקב כך שהסתכלו לטווח הארוך וראו שאין סיכוי להשתקע בתחום) , ה10 שסיימו באותו מצב כמוני לא מוצאים עבודה בתחום .

פורסם

תראה בצורה חיובית את המעשים שהובילו אצלך למסקנות. ניסית, שמת V, המשכת.

תעשה חושבים על תחביבים ותחומי עניין שאתה טוב בהם, אם זה בישול, עבודת שטח טכנית בשלל תחומים, רכב, מכונאות, בניין וכו'.

תרשום על דף כמה תחומים שמעניינים אותך ותפרט על גביהם, זה יחדד לך את המחשבה.

אל תפחד לנסות, זה הכי חשוב, לא תנסה לא תדע. בנוגע לפתיחת עסק, יש פה הרבה חברי פורום שעוסקים בתחומים רבים, אני בטוח שמישהו יזרוק לך עצה, העיקר שיהיה לך כיוון מסויים והכי חשוב שאתה תאהב את מה שאתה עושה.

אתן דוגמא אישית מחיי: התחלתי בתור נציג תמיכה באחד מחברות התקשורת בארץ ולאט לאט עם צבירת ידע וניסיון הגעתי לתפקידים בכירים יותר בשוק התקשורת. עצם העובדה שעשיתי את כל המהלך הזה של שנים על גבי שנים רק פתח לי כיוונים חדשים של מחשבה, של תחומי עניין שעד עכשיו לא שקלתי לעסוק בהם. אני כרגע בהתלבטות בנוגע ללימודים, בין הנדסאי רכב, אלקטרוניקה ומכונות.

Night Driver כתב:

פורסם

מציע לך ללכת לייעוץ תעסוקתי, להכוונה כלשהי.

לגבי ביטחון תעסוקתי, מעטים המקומות שנותנים היום יציבות תעסוקתית (וגם זה, מותנה בכמה שנים טובות והמלצות הממונים). מציע לך גם לחשוב על להתברג במקומות כאלה.

בהצלחה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בנוגע לביטחון תעסוקתי - התחום היחיד שאני מכיר שיש בו ביטחון כזה הוא סיעוד

(להיות אחות או אח). בכל העולם הביקוש גובר על ההצע, גם בארץ,

וקביעות היא דבר שתקבל באופן אוטומטי תוך שנתיים ברוב בתי החולים בארץ,

בתנאי שלא הרגת שום מטופל.

אבל מה? עבודה לא קלה עם אנשים, אם אתה גבר זאת גם עבודה מאוד פיזית,

וגם הלימודים לא קלים במיוחד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש מלא דוכנים* שמוכרים מחשבים מורכבים ומלא טכנאים שבאים הביתה ומתקינים WINDOWS לא חוקי. שכר כמובן בהתאם ותחרות עצומה (על כל עמוד יש פרסום של טכנאי אחר), מכיוון שכל ילד ממוצע בן 16 בחופשת הקיץ יכול לעבוד בזה (אחרי שהוריד את התוכנות מאי מיול). ברשתות כאלה כמו אופיס דיפו מוכרים כבר מחשבי מותג מצויינים כולל מערכת הפעלה חוקית, אחריות נורמאלית בבית הלקוח כימעט במחיר של דוכן וזה כולל שירות תמיכה הלפ דסק וטכנאי מחשבים שניתנים בשנה ראשונה חינם. היום זה כבר לא כמו לקנות פאקרד בל 386 ב-8000ש"ח כאשר מחשב מדוכן עולה חצי מזה. הפרשים זניחים לאומת מה שאתה מקבל. כדי לממש אחריות בדוכן* אחרי שמשהו מתקלקל, צריך לסחוב את המחשב למעבדה ולהמתין שבוע לתיקון. ברשתות הגדולות מחשבים כבר מגעים עם אחריות בבית הלקוח.

לכן בתור טכנאי מחשבים הדרך להתקדם היא לעבוד באחד ממרכזי שירות הגדולים שנותנים שירות לאירגונים גדולים כמו משרד הביטחון למשל.

בכל מקרה, מכיוון שתחרות גדולה והרבה מאוד בעלי מיקצוע יכולים לעשות את אותה עבודה, שכר של טכנאי מחשבים ממוצע די קרוב למינימום.

אפשר להתקדם להיות מנהל רשת, להתעסק באירוח אתרים, ללמוד יוניקס/לינוקס לצורך זה. אפשר בנוסף לטכנאי מחשבים להתעסק בהתקנת מצלמות וציוד אבטחה, אזעקות, להתעסק בצילום אירועים ועריכת וידיאו, לתת יעוץ בתחום אבטחת מידע (בשביל זה צריך להיות האקר לא רע).

השאלה בסופו של דבר באיזה תחום מתחומי מחשבים הכימעט אינסופיים אתה טוב.

ללמוד אף פעם לא מאוחר. אבל להשקיע 5 שנות לימודים, כולל מכינות ובסוף לצאת עובד בלי ניסיון בתחום אותו למדת. יעדיפו את אלו שיש להם ניסיון שעוד צעירים ממך ב-10 שנים (בתחום הי קט הכל כל הזמן משתנה וצריך כל הזמן להתעדכן וללמוד, לצעירים יותר קל לקלוט טכנולוגיות חדשות ומבוגרים עם ניסיון, אלה שבאמת טובים יותר מתאימים לניהול ברמה כזאת או אחרת) וכיום יש ים היטקיסטים עם הרבה ניסיון שמוכנים לעבוד במשכורות לא גבוהות במיוחד בעיקבות המשבר האחרון.

*דוכן = כל חנות מחשבים או רשת מחשבים בארץ שמציעה למכירה מחשבים מורכבים במקום (המונח כמובן בשפתי האישית אתם מוזמנים או לקבל אותו או לא לקבל אותו לבחירתכם, אבל אני רואה חנות מחשבים כזאת לא יותר מדוכן פלאפל, גם בגלל כמות).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...