Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר 70A לחיפושית-יזיק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חיפושית 1200 ויש לי מצבר 12V 70A(מקסארה במקור).

לחיפושית שמים בד"כ 45, 55 אמפר..השאלה היא האם זה יכול להזיק.. :?:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

לדעתי, מכיוון שהוולטאז' זהה (12V) מצבר חזק יותר יבטיח הנעה טובה יותר וישרוד טוב יותר אלטרנטור חלש. לא רק שלא יזיק, אלא אף מוסיף.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

למ שיזיק? העיקר המתח (12V), אתה הרי לא יכול לקחת ממצבר יותר זרם, ממה שסטרטר צריך. להפך, מצבר יותר חזק - התנעה יותר "חלקה"! העיקר, שיש מקום!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
יש לי חיפושית 1200 ויש לי מצבר 12V 70A(מקסארה במקור).

לחיפושית שמים בד"כ 45, 55 אמפר..השאלה היא האם זה יכול להזיק.. :?:

המצבר שלך אינו 70A אלא 70Ahכלומר לא אמפר אלא אמפר-שעה, שפירושו תכולת האנרגיה.

משמעות הדבר היא למשל במספר ההתנעות שאתה יכול לבצע בלי לטעון את המצבר מחדש (כלומר נסיונות התנעה שנכשלו....)

יש לציין שבדרך כלל למצבר זה יש יכולת לתת זרם יותר גדול להתנעה (למשל לרכבים בעלי סטרטר חזק יותר), אולם אין בכך שום נזק - המתנע שלך יעבוד כשורה, במלי לצרוך מהמצבר את הזרם המירבי שהמצבר יכול לספק.

הבעיה היחידה שיכולה להיות היא כאשר שמים מצבר 12V למערכת חשמל 6V - אז עלולה המערכת להשרף (כמו כשמחברים מכשיר חשמל מארה"ב שמתאים ל110V בארץ)

חיבור מצבר 6V למערכת המותאמת ל12V פשוט לא "יזיז" את המערכת, אך לא אמור לגרום לנזק.

למעשה אם מצליחים להתניע עם מצבר 6V רכב עם מערכת חשמל של 12V, האלטרנטור יגרום נזק למצבר, שכן טוענים מצבר של 6V ע"י מתח של 12V

(אם כי לא סביר שבכלל ניתן להתניע, שכן המתנע עובד ברבע מכוחו)

בברכה,

גלעד

פורסם

בכלל לא מזיק,להיפך, המצבר יאריך ימים יותר. פריקה וטעינה מרובים של המצבר,

מקצרים את חייו,כשהוא גדול יותר מחזורי הפריקה והטעינה קטנים, וזה מאריך את חייו

פורסם

לא להתלהב כל כך מהר - צריך לבדוק את הספק האלטרנטור - אם הוא חלש מדי יכול להיות שהוא לא מספיק לטעון את המצבר ופעם בכמה ימים הוא יתרוקן - מה שיקצר את אורח החיים שלו

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

ככל שידוע לי בחיפושית יש בכלל דינמו ולא אלטרנטור ואם אני לא טועה יכולת הטעינה של דינמו פחותה מזו של אלטרנטור.

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם
לא להתלהב כל כך מהר - צריך לבדוק את הספק האלטרנטור - אם הוא חלש מדי יכול להיות שהוא לא מספיק לטעון את המצבר ופעם בכמה ימים הוא יתרוקן - מה שיקצר את אורח החיים שלו

כשלא מבינים במשהו לא לכתוב סתם..........

התנעה (ויתר המערכות אם קיימות ברכב דוגמת אזעקה...) צורכת אותה כמות של אנרגיה מהמצבר, בלי תלות בגודלו, אלא רק במתח המערכת והתנגדות הרכיב החשמלי.....

לאלטרנטור או דינמו או תא סולארי או מה שלא תיהיה המערכת הטוענת, יש בדיוק אותה עבודה לבצע בטעינת המצבר מחדש...........

בברכה,

גלעד

פורסם
ככל שידוע לי בחיפושית יש בכלל דינמו ולא אלטרנטור ואם אני לא טועה יכולת הטעינה של דינמו פחותה מזו של אלטרנטור.

היום כולם כבר מחליפים לאלטרנטור... וחבל

אני משאיר את המרצדס שלי עם דינמו.

לפני כמה זמן הייתי צריך לקנות רגולטור חדש לדינמו שלי והפכתי את כל ת"א עד שמתאתי מקום שמוכר רגולטורים לחיפושיות. וזה התאים (מזל... אחרת זה להזמין חלקים מגרמניה).

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

ואם כבר בהחלפת מצבר בחיפושית עסקינן - המלצה קטנה - תבדוק טוב את כבל המינוס מהמצבר לשלדה ואת חיבוריו.

מנסיוני בחיפושית איזור המצבר (מתחת למושב האחורי) סובל מצירוף של פירורי קש וגבבה מריפוד המושב ולחות מצטברת, ונוצרת קורוזיה. מאחר וכבל המינוס מחובר לשלדה באיזור הסובל מקורוזיה ולא לבלוק המנוע, יכול להיות מפל מתח בין המינוס לסטרטר שיגרום לבעיות התנעה.

אז אם כבר מרימים מושב אחורי ומתעסקים במצבר, שווה לפתוח את הבורג לשלדה, לנקות ולגרד קצת, ולכסות בגריז אחרי החיבור.

אגב, טיפ קטן - למי שמחזיק כבלים להתנעה (ושווה תמיד להחזיק) כדאי לאכסן את כבלי ההתנעה מתחת למושב וליד המצבר, במקום לגזול מקום מתא המטען המצומצם של החיפושית. הרי בכל מקרה צריך להרים מושב כדי להשתמש בכבלים...

פורסם

מצבר בעל"נפח" גדול זה מצוין,אך יש להשגיח בשבע עיניים שלא נוצר מצב שיש חשש לקצר בין הקוטב החיובי לגוף הרכב או למושב מעליו,כי אז תרשם עוד חיפושית בסטטיסטיקת החיפושיות שהחזירו נשמתן לבורא,עקב שריפה.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

• תוכן חדש...