Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מדהים כמה שהיא קטנה! אגב כמה כח סוס יש למנוע המקורי? 35?

טבלת מנועים

D1 000 001 - 1200/34hp

AB 0 699 001 - 1300/44hp

AD 0 598 001 - 1600/50hp

AE 0 971 063 - 1600/50hp

AH 0 006 900 - 1600/48hp

AF 0 000 802 - 1600/46hp

לי יש 1200 סמק 34כ"ס ביום טוב עם ירידה ורוח גבית חזקה :lol:

אבל לכוח הסוס יש במנועים האלו פחות חשיבות את הכוח רגע אני יתקן את את ה " כ ו ח ":roll:

מייצר בעצם הגיר עם מומנט חזק .

יוסי

• תגובות 385
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יוסי כל הכבוד על האומץ שפירקת אותה עד לרמת הבורג!!

יש לי 69 שגם הפרדתי בודי שאסי( ואז התגלה מחזה לא נעים במהלך הפירוק וגם בסופו)-כל הבודי רקוב לגמרי מלמטה (תעלות חימום עד לאזור הדוושות ולמעלה)בנוסף לרצפה..אוטו ששווה לחלפים...

את ה74 שכרגע הכנסתי לשיפוץ היא הייתה אמורה להיות תורמת חלקים ובסוף התגלה בסיס מצויין לשיפוץ ודווקא ה69 המיוחד יותר התגלה כרקוב מאוד.

יש לך בסיס מעולה ונראה שהפחחות בכלל לא רצינית וכמעט ואין עבודה.

אם אתה רוצה הפחח שלי הוא זול אך לאחר הצבע אני יוכל להגיד לך איך הוא מבחינת העבודה והצבע.

אכן הבסיס שלי לא רע אבל גם לו יש קצת גלים לא דבר שפחח לא יכול לסדר .

אשמח אם תעלה תמונות של תחילת הפחחות .

דרך אגב עם מה מנקים את כל הגריז והשומן שהצטבר על הגיר ?

תודה

יוסי

DSC01168.JPG

DSC01174.JPG

פורסם

נסה עם בנזין או סולר.

אני ניקיתי היום עם ספרי קרבורטורים את כל תחתית המנוע. (סידרתי נזילת שמן רצינית מהפלטת 6ברגים)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אהלן איש,

אני עבדתי 3 שעות מתחת לאוטו כדי לגרד כמה שיכלתי את כל הג'יפה שהצטברה על המתלה הקדמי, הגיר והמנוע.

אצלך הכל מפורק אז זה ממש פינוק.

פטיש ואיזמל\מברג גדול ויאללה לעבודה! :-)

אחרי שתסיים את כל השכבות העבות של הג'יפה, יש חומצה לניקוי מנועים כמו שמשתמשים בשטיפת רכבים. תנסה להשיג בהום סנטר וכאלה, אני מאמין שאפילו עם קצת חיפוש גם תמצא המלצות על חומרים כאלה ואחרים.

מומלץ גם גרניק כדי שהשכבות האחרונות ירדו בקלות ולא תצטרך לשפשף יותר מדי עם סמרטוט.

בהצלחה!

פורסם
אהלן איש,

אני עבדתי 3 שעות מתחת לאוטו כדי לגרד כמה שיכלתי את כל הג'יפה שהצטברה על המתלה הקדמי, הגיר והמנוע.

אצלך הכל מפורק אז זה ממש פינוק.

פטיש ואיזמל\מברג גדול ויאללה לעבודה! :-)

אחרי שתסיים את כל השכבות העבות של הג'יפה, יש חומצה לניקוי מנועים כמו שמשתמשים בשטיפת רכבים. תנסה להשיג בהום סנטר וכאלה, אני מאמין שאפילו עם קצת חיפוש גם תמצא המלצות על חומרים כאלה ואחרים.

מומלץ גם גרניק כדי שהשכבות האחרונות ירדו בקלות ולא תצטרך לשפשף יותר מדי עם סמרטוט.

בהצלחה!

תודה

את כל השכבה העבה של הלכלוך כבר הסרתי עם שפכטלים בכול מיני גדלים ,כרגע אני קצת נמנע מלהשתמש במים מכיוון שהרצפה חשופה וחלקה כבר משויפת ,יש לי גרניק לאחר שאני יבצע יסוד לפחות לחלק העליון (נקווה בשישי הקרוב ) . אני יבצע שטיפה רצינית לכל החלקים .

אשמח באם מישהו ימליץ לי על חומרים לצביעת הרצפה בחלק העליון והתחתון ,

כרגע מה שמתוכנן זה לשייף את החלק העליון לצבוע ביסוד ולאחר מכן המריט בצבע שחור מט(הכול עם פיסטולט כמובן ) ,ולמטה זפת .

אם למישהו יש השגות או המלצות טובות יותר אשמח לשמוע .

שבוע טוב

יוסי

פורסם

קצת עדכונים

המנוע בבית .....ראשית אני רוצה להפשיט אותו כמה שיותר ,

אבל על ההתחלה מוביל הפלסטיק של משאבת דלק התגלתה כשבורה בתוך הבלוק האם יש למישהו רעיון איך להוציא אותה ?(תמונה 1 +4 )

שאר הדברים הלכו לא רע את הקלאץ יש להחליף לגבי פלטת האצבעות לא הבנתי כל כך מה נשחק שם ומצריך שיפוץ ,

את גלגל התנופה יש להשחיז יש לו מעט מדרגות .

2 מתך 3הברגים של קולר השמן יצאו בקלות אך בורג אחד הוכנס ונסגר לא נכון וכשפתחתי אותו גיליתי שההברגה אחולה לגמרי(תמונה 5)

יש למישהו רעיון מה לעשות עם זה אם ניתן בכלל או שיש צורך להחליף גם אותו ?

לגבי התרמוסטט אין מושג איך לבדוק אם הוא עובד או לא הוא היה מפוצץ בחציר משומן היטב .(תמונה 6)

כמה עבודה אבל כיף אשכרה לגו :-D

תודה לעוזרים

יוסי

DSC01196.JPG

DSC01198.JPG

DSC01201.JPG

DSC01197.JPG

DSC01206.JPG

DSC01209.JPG

DSC01214.JPG

DSC01218.JPG

פורסם

יוסי החזרת אותי עכשיו חצי שנה אחורה שהלך לי המנוע בחיפושית 73' שלי ,לאחר אוברול לא מוצלח -השגתי מנוע במחיר זנות , הוא היה אצלי בבית וכל יום עבדתי עליו כמה שעות ,-ניקוי ,החלפה של חלקים ,צביעה של פחיות , החלפת שמן, הרכבת קלאץ' וכו'...

יש לציין שזה היה הימור או שכל הזמן הזה היה הולך לפח או שהרווחתי מנוע טוב (וזה מה שקרה)

אתה לא יודע איזה פחד היה בסטרטר הראשון שהנענו לאחר ההרכבה ,בהתחלה יצא מלא פיח (המנוע עמד 10 שנים והונע רק לפני שקניתי אותו) אחר כך יצאנו לסיבוב וגילינו שהמנוע במצב ממש חדש .

שקט, סוחב מעולה, לא מעשן..

את ההרכבה אבי אמסטרונג הרכיב לי כי הייתי חדש בתחום המנועים.(המנוע לא ממנו)

סליחה על החפירה פשוט נזכרתי במה שהיה ובהימור שלקחתי שבסוף יצא לטובה...

אני צבעתי את הפחיות בצבע עמיד לחום ספריי עלה 30 שקל לאחד וצבע מט.

תשים מסיר שומנים לפני ואחר כך תוריד חלודות (אם יש)

על הצלעות תרסס ספרי קרבורטור או אפילו שפוך בנזין ,אצלי זה ניקה .

בקולר שמן שמתי מסיר שומנים יצא המון המון ג'יפה..

אחרי כל הטיפולים האלו אני נוסע יום יום על המנוע כבר 15K תוך פחות משנה וצריכת שמן אפסית ,והמנורת שמן בחיים לא נדלקת חוץ ממצב חצי הנעה.

לדעתי תוציא את הטרמוסטט -אם הוא יתקע לך הוא יטגן את המנוע כמו שקרה לאופיר באגרייסר.

תנקה אם אתה יכול את מעברי החימום בסעפת היניקה ,אני ניקיתי כמה שאפשר לא לגמרי .

אה וזאת הזדמנות נהדרת להחליף פלאגים כמו שצריך...

בהצלחה!

לגבי הקולר זה לא סיפור -תעשה הברזה חדשה ותגיד תודה שזאת לא הברגה בבלוק מנוע.(אכלתי חרא עם ההברגה של יוניט לחץ שמן )

חיפושיות 73-74

פורסם
קצת עדכונים

המנוע בבית .....ראשית אני רוצה להפשיט אותו כמה שיותר ,

אבל על ההתחלה מוביל הפלסטיק של משאבת דלק התגלתה כשבורה בתוך הבלוק האם יש למישהו רעיון איך להוציא אותה ?(תמונה 1 +4 )

שאר הדברים הלכו לא רע את הקלאץ יש להחליף לגבי פלטת האצבעות לא הבנתי כל כך מה נשחק שם ומצריך שיפוץ ,

את גלגל התנופה יש להשחיז יש לו מעט מדרגות .

2 מתך 3הברגים של קולר השמן יצאו בקלות אך בורג אחד הוכנס ונסגר לא נכון וכשפתחתי אותו גיליתי שההברגה אחולה לגמרי(תמונה 5)

יש למישהו רעיון מה לעשות עם זה אם ניתן בכלל או שיש צורך להחליף גם אותו ?

לגבי התרמוסטט אין מושג איך לבדוק אם הוא עובד או לא הוא היה מפוצץ בחציר משומן היטב .(תמונה 6)

כמה עבודה אבל כיף אשכרה לגו :-D

תודה לעוזרים

יוסי

אז ככה, אם זו פעם ראשונה שאתה מפרק מנוע אני ממליץ לך לא לעשות זאת לבד, קח איתך מומחה שיסביר לך כל דבר.

אני ממליץ לך לפרק את המנוע לגמרי, רק ככה תוכל להעריך במדוייק את מצב המנוע וגם לשלוף את החצי השבור של מוביל דחיף משאבת הדלק.

את הקולר שמן כדאי לך כבר להחליף לחדש, לא חסר כאלו אורגינאליים ברשת.

את הטרמוסטט אתה בודק עם פן, הוא צריך להפתח לאחר חצי דקה על חום גבוה.

עוד משהו... נסה להשיג בוכנות 83 מ"מ , זה בא בקיט מיוחד עבור מנועי 1200 (נסה את אלו של חברת AAA) ולא מצריך כל עבודת חריטה בבלוק או בראשים. זה יגדיל לך את הנפח לכמעט 1350 ועם דיזות נכונות בקרבורטור וסעפת פליטה 4ל-1 אתה תחייך בכל נסיעה!

פורסם

vwmaster איפה מוצאים מומחה צמוד ? :lol: אם לא פה ברשת ?

היום פירקתי צד אחד על מנת לקבל את חוות דעתכם על המצב ,

אשמח באם תזינו אותי במידע איך להמשיך מהנקודה הזאת .

יוסי

פורסם
vwmaster איפה מוצאים מומחה צמוד ? :lol: אם לא פה ברשת ?

היום פירקתי צד אחד על מנת לקבל את חוות דעתכם על המצב ,

אשמח באם תזינו אותי במידע איך להמשיך מהנקודה הזאת .

יוסי

שחכתי את התמונות ....

DSC01222.JPG

DSC01221.JPG

DSC01224.JPG

DSC01227.JPG

DSC01231.JPG

DSC01228.JPG

פורסם
שחכתי את התמונות ....

יש שלב מאוד חשוב לפני שמפרקים את הראשים וזה לבדוק את הברגות הגוג'ונים בבלוק. זה נעשה על ידי סגירת ברגי הראש לפי המומנט הנדרש (24lb/ft) ובמידה ובורג ממשיך להסתובב אז אתה צריך לשים הלי-קוייל בבלוק.

את אתה לוקח את החלקים לחרט אז בקש ממנו לבצע זאת. חבל להרכיב את המנוע ורק לאחר מכן לגלות את זה.

עוד משהו, נקה טוב-טוב את כל החלקים, את הראשים אתה יכול לשלוח לניקוי חול עדין (רוב החרטים עושים זאת) וככה תוכל לגלות סדקים, מדרגות וייתר בעיות.

גם בהרכבה חשוב מאוד לשמור על נקיון וסדר. מאחר ובמנועים אלו אין פילטר שמן חיצוני (רק רשת), כל שבב מתכת קטן יכול לעשות נזק גדול.

פורסם
שחכתי את התמונות ....

יכול להיות שיש לך סדק בראש מנוע, בין שסתום האגזוז לקדח הפלאג בצד שמאל (נפוץ מאוד) אפשר לתקן על-ידי הלחמה אבל מומלץ כבר להחליף ראש.

בכל מקרה רק ניקוי טוב של הראש יראה אם באמת יש שם בעיה.

פורסם
יכול להיות שיש לך סדק בראש מנוע, בין שסתום האגזוז לקדח הפלאג בצד שמאל (נפוץ מאוד) אפשר לתקן על-ידי הלחמה אבל מומלץ כבר להחליף ראש.

בכל מקרה רק ניקוי טוב של הראש יראה אם באמת יש שם בעיה.

לא רואים שום סדק בכול מיקרה ביום ראשון הראשים ישלחו לשיפוץ .

היום לשמחתי הגיעו השטיחים (תודה למכס ישראל רכרררררר ) של הרציפה סט של 14 חלקים תפורים ומדויקים,

וגם .....הכנפיים של פחונית נשלחו לניקוי בסודה ,

לאחר שאני יראה את התוצאה נחליט אם כל המרכב יעבור ניקוי בסודה או אולי רק הקאנטים :roll:

כאמור תמונות לאחר ביצוע מחר ......:lol:

יוסי

DSC01233.JPG

DSC01235.JPG

פורסם

יוסי תתחדש!

כמה עולה קיט כזה?זה מיעקוב?

השטיחים שלי מקןריים אך אין כמו חדש. . למרות שהם במצב טוב יש להם ריח של אוטו ישן.. מה שנקרא "ריח חיפושית".

חיפושיות 73-74

פורסם

היי שי

זה הקיט >http://www.mamotorworkstv.com/vw/product/313759/

תבחר את השנה שלך ,המחיר 90$ +16$ (משלוח ) = 381 ש"ח + 90 ש"ח מכס .

למרות שאני חשבתי שעל שטיחים לא משלמים מס .

נו אין מה לעשות כנראה שעוד כמה אנשים צריכים להרוויח בגלל שלנו יש הובי :evil: :evil: :evil:

• תוכן חדש...