Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אחרי שנמאס לי מהצבע השחור של המכסה השסתומים בהונדה, אני רוצה לצבוע אותו למשהו אחר, כנראה אדום, ובשביל זה אני צריך קצת עזרה.

למכסה עצמו יש 4 ברגים שמחזיקים אותו. אחרי הצביעה וסגירת המכסה, דרוש מפתח מומנט או שאפשר לסגור אותו עם מפתח רגיל?

ודבר שני, רשימה של המוצרים שאני צריך תעזור לי מאוד.

אני מתכנן לקנות צבע עמיד חום במיכל ספריי.

חוץ מזה, מה צריך ? נייר זכוכית לשיוף ? איזה מספר עדיף ?

לקה ? אפשר למצוא בחנות למוצרי בניין?

ולמה כדאי לשים לב בתהליך הצביעה .

תודה =]

נ.ב : לא בא לי ללכת לבעל המקצוע, אני מעוניין לבצע את זה בעצמי למען הסיפוק האישי :)

זה המכסה שמדובר עליו, אפשר לראות שם את הברגים.

0104e.jpg

Uploaded with ImageShack.us

שונא גזענים !.

פורסם

מקווה שתעלה תמונה בסוף התהליך, ניראה לי עסק מעניין מכסה שסתומים צבוע. בדר"כ לסגירת ברגים של המיכסה דרוש מומנט מסויים שרשום אצל היצרן אבל עם רגש כמו שצריך אתה יכול לעשות זאת גם ללא ידית מומנט, העיקר שהסגירה תהיה בצורה שווה בין כל הברגים ובלחץ שווה ולא מוגזם מידי על אטס המיכסה. לגבי חומרי צביעה תמתין למומחים בעניין.

:)
פורסם

השיטה הפשוטה ביותר היא ניקוי בהתזת חול וצביעה בתנור (יש מקומות שמשלבים את הדברים)

בדרך הקשה צריך לשפשף ולהוריד את הצבע והלכלוך עם מברשת פלדה, לשפשף עם נייר שיוף מ 600 עד 1000 ולצבוע יסוד ועליון עדיף דו רכיבי

פורסם

אוקיי, קודם תודה על התשובות הזריזות.אני אנסה להשיג נתוני מומנט ומפתח מומנט גם, במידה ולא אצליח, אעבור לתוכנית ב' והיא צביעת המכסה בלי לפרק אותו.סליחה על הבורות , אבל צבע יסוד זה בצבע לבן לא ? הוא מעורבב עם לקה על מנת לשמור על הצבע קשה או שאני צריך לקנות לקה בנפרד ולערבב ביחד ?

שונא גזענים !.

פורסם

לא צריך ידית מומנט למכסה שסתומים רק רגש. צבע יסוד יש בכל מיני גוונים.

חס וחלילה שלא תצבע לי את המכסה בלי לפרק אותו.

פורסם

אבל מה הבעיה אם מבודדים ומכסים את כל החלקים האחרים דואגים לסתום כל חור בתוך המכסה שעלול להכניס צבע לתוך המנוע ?

שונא גזענים !.

פורסם

חייבים להסיר את המכסה כי ההכנה לצביעה תגרום לחלקיקים להכנס למנוע.

אל תוותר על הכנת שטח טובה לפני הצביעה. הכנה טובה פירושה גם ניקוי של החלק במדלל מתאים.

הצביעה המקצועית ביותר היא על ידי ניקוי חול וצבע בתנור.

פורסם
אצלי בפורד פירקתי את כל החלקים ושלחתי לניקוי חול וצביעה מיוחדת עמידה בחום .מה שלא יגידו זה עושה את המנוע

עבודה באמת יפה!

:)
פורסם
השיטה הפשוטה ביותר היא ניקוי בהתזת חול וצביעה בתנור (יש מקומות שמשלבים את הדברים)

בדרך הקשה צריך לשפשף ולהוריד את הצבע והלכלוך עם מברשת פלדה, לשפשף עם נייר שיוף מ 600 עד 1000 ולצבוע יסוד ועליון עדיף דו רכיבי

מה זה אומר ניקוי בהתזת חול?

הכוונה היא שהחול יספוג את השמן?

קובי

פורסם

ניקוי בהתזת חול ,זאת פעולה כדי להסיר עד ליסוד החלק המדובר,עושים את זה גם לג'אנטים

ולעוד חלקים,פשוט כדי לצבוע צבע חדש ושהצבע יתפס יותר טוב,ושהעבודה

תהיי מקצועית,אז חייבים לעשות ניקוי בהתזת חול!

אל תעשה עם ניר שיוף,זה בחיים לא יצא לך כמו התזת חול.

אני ממליץ לך מכל הלב,לעשות רק התזת חול אם באמת אתה רוצה משיהו איכותי,ולא סתם צביעה שתראה לא יפה.

וצביעה בתנור עושים את זה כי בצביעה בתנור זה נראה כמו בתמונות שפרסם לירוי1

וזה לא קשור לספיגת השמן,למרות שזה מנקה הכל. השמן זאת לא הבעיה.

לא יודע אם עושים את זה בצד שנמצא השמן,לא נראה לי בכל אופן,כי שם זה כבר הצבע הייסוד.

ועושים את זה רק חיצוני.

בהצלחה.

פורסם

לא חייב צבע ייסוד, אבל חייב לנקות את המכסה שלא ישאר עליו כתמים של שמן, ולכלוך.

תתחיל במברשת פלדה תשפשף את האמא של המכסה, תעבור לנייר זכוכית גס, ואז נייר עדין ולבסוף, ולבסוף קח בד שפוך עליו מעט טינר ותנקה את המכסה כדי להסיר שאריות של שמן ואבקה כתוצאה מהשיוף, לאחר הייבוש תוכל לצבוע.

רכוש ספרי צבע אדום/מה שתבחר רצוי שיהיה עמיד בחום, תצבע שכבה דקה מאוד מרחוק, תן לספרי להתייבש 3 דקות, ותעביר עוד שכבה דקה, עוד הפסקה של 3 דקות ותעביר עוד שכבה.

רצוי 3-4 שכות דקות ועדינות והנה התוצאה שלי בלאנטיס:

xtqnw1zk1wqo.jpg

פה הייתה לי פאשלה לא נעימה, אחרי כל ההשקעה מיהרתי להרכיב את המכסה ולא ננתי לו להתייבש כמו שצריך, אחרי שעתיים הפכתי את המכסה על בד, והטקסטורה של הבד הרסה את כל הצביעה היא הפכה למחוספסת, ונגמר הצבע האדום, אז רכשתי צבע כחול, הסרתי את האדום וצבעתי מחדש בכחול זאת התוצאה הסופית:

יש לי את הצבע כבר מעל חצי שנה והחזיק מצויין, ספרי צבע רגיל ללא ייסוד:

nnmwk512iijw.jpg

כמובן את הברגים והמכסה של השמן צבעתי בצבע כסף ניקל, לאחר מכן לקחתי נייר זכוכית עדין ושייפתי בזהירות את הכיתוב MAZDA ושאר הכתב במכסה שיראה בצבע כסף.

אל תשתמש בלקה כי היא תתקלף, ואפילו בחום היא תעלה עשן מהמנוע.

• תוכן חדש...