Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אחרי שקראתי הרבה חומר בפורום הזה, כבר חשבתי שאני הבנתי הכל, אבל זה שנתקלתי במצב ואני לא יודע מה לעשות. זקוק לעזרה דחופה ממכם.

היום הייתי בסוכנות סוזוקי, ראיתי אצלהם דייטסו סיריון 2006, שמישהי מסרה לטרייד אין עבור סוזוקי ספלאש החדשה.

באתי, ראיתי את הרכב. הכל טוב ויפה. הרכב נראה טוב מבחוץ וגם מבפנים. הם מתחייבים בבדיקה על גיר מנוע ושילדה.

אם וכאשר יתגלו ליקויים בבדיקה הם מתחייבים לתקנם. כמו כן, הם נותנים התחייבות לחצי שנה.

עד כה הכל בסדר וסביר. אבל.... ברגע שאני פותח רשיונות, אני רואה סעיף קטן " הרכב משעובד לבנק ישראל". מה זה? אני שואל אותו. זה בסדר, הוא עונה לי, אם רכב היה משועבד לא הייתי יכול לקנות ממנה את הרכב. בדואר זה לא היה עובר.

זהו, זה נראהלי מה זה מוזר. איך יכול להיות, שסוכנות של סוזוקי, לא סוחר רכב ואפילו לא מגרש ליסינג, יכולה לקנות רכב משועבד ואחרי למקור אותו לאנשים אחרים. היתכן?

מה סדר פעלות שאני צריך לעשות? אני רוצה מחר לקחת את האוטו לבדיקה אולי אני סתם מבזבז 400 ש"ח? אולי קודם למשרד רישוי לבדוק את העניין? אם רכב משעובד בדואר אפשר לעשות העברת בעלות? או רק למעוקל אסור?

שאלתי כמה אנשים, כל אחד אומר לכאן ולכאן. יש כאלה אומרים לא להתקרב לאוטו ויש כאלה אומרים שלא נורא, הסוכנות צריכה לסדר את זה ואז תקבל רשיון נקי משעבוד.

מה לפי דעתכם אני צריך לעשות?

תודה מראש לעונים.

פורסם

לא ניתן למחוק את זה מהרשיון רכב, כלומר צריך להוציא רשיון רכב חדש.

אני ב - 2008 רכשתי מזדה 3 ובכדי לקחת הלוואה על הרכב נאלצתי לשעבד אותו וגם לי היה ברשיון רכב משועבד לבנק דיסקונט.

באותו יום של המכירה ניגשתי לבנק והסרתי את השיעבוד והעברתי לבעל הרכב את ההסמכתה של הבנק.

כך שאני לא חושב שתיהיה בעיה.

בהצלחה.

פורסם

איך תפתור את הדילמה בארבעה שלבים פשוטים -

1. בקש את מספר הרכב מהסוכן.

2. כנס לאתר של רשם המשכונות (חיפוש הכתובת לא נחשב צעד מבחינתי).

3. הורד את התוכנה המיוחדת שלהם ושלם את האגרה בכרטיס אשראי.

4. קבל קובץ חתום דיגיטלית שמודיע לך רישמית האם הרכב משועבד או לא.

אם לא מופיע שיעבוד ברשם המשכונות - כנראה שהיה שיעבוד והוא הוסר. זה לא צריך להטריד אותך.

אם כן מופיע שיעבוד ברשם המשוכונות - הודע לסוכן שאכל אותה והמשך הלאה בחייך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התגובה המהירה. 8)

באותו יום של המכירה ניגשתי לבנק והסרתי את השיעבוד והעברתי לבעל הרכב את ההסמכתה של הבנק.

ז"א אני צריך להכריח את הבחורה לפנות לבנק ולבטל את השעבד?

יכול להיות שהיא פשוא לא העבירה את השעבוד לרכב החדש שרכשה ברטרייד אין וזה יפתור את כל הבעיות?

אם כן מופיע שיעבוד ברשם המשוכונות - הודע לסוכן שאכל אותה והמשך הלאה בחייך.

מאוד חבל לי, כי הוא נראה במצב טוב, והרבה זמן חיפשתי כזה.

אני רק לא מבין, איך סוכנות של סוזוקי קיבלו ממנה את הרכב עם הוא משעובד? :-(

פורסם

תבצע בדיקה של הרכב ברשם המשכונות כמו שאמרו לך.

כמו כן שים לב לתוקף הרישיון, אולי באמת הסירו את השיעבוד אבל זה שלא הוציאו רישיון חדש זה מופיע ככה.

במידה ולא הורידו ואתה מעוניין ברכב אתה יכול לתאם עם המוכר את הפרטים, לעשות זיכרון דברים שבין היתר אתה מחתים אותו על מנוע גיר שלדה+ במידה והרכב ממשוכן הוא משלם את כל ההוצאות(בדיקת קניה).

הסרת המשכון זה לא משהו מסובך, ניתן לעשות זאת בטלפון, ולקבל מכתב רשמי מהגוף המשעבד שהרכב אינו ממשוכן.

רק שים לב שלוקח לזה 3 ימים עד שזה מתעדכן באתר של רשם המשכונות.

קובי

פורסם

שים לב,

לרכב יכולים להיות גם שיעבוד וגם מישכון:

שיעבוד - זה מה שראית על הרשיון, במידה ויש שיעבוד לא ניתן להעביר בעלות בדואר עד להסרת השיעבוד, הליך שהוא מיידי. זה לא צריך להדאיג אותך כלל.

מישכון- מתבצע אצל רשם המשכונות, לא מופיע ברשיון, ולא מונע טכנית את העברת הבעלות. עם זאת, גם אחרי שעברה הבעלות יכולים לעצור אותך באמצע שומקום ולחלט (לקחת) את הרכב בגין החוב שעבורו נרשם המישכון. מישכון אתה בודק לבד, תעשה בגוגל "רשם המשכונות", כנס לאתר של משרד המשפטים ובדוק בעצמך, זה עולה 28 שקלים. אתה יכול לבדוק זאת גם בדואר אבל שם זה עולה 99 שקלים.

למקרה הפרטי שלך - בדוק עכשיו באינטרנט לפי מספר רכב את נושא המשכון. במידה ויש מישכון, תאמר לחברה שיתקשרו אליך כשהמישכון יוסר כדי שתוכלו להתקדם, לגבי השיעבוד - אל תדאג, אם הוא קיים לא תוכל להעביר בעלות.

הרבה הצלחה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...