Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמובן שעכשיו זה מאוחר , אבל תנסה לדמיין את הכנפיים הקדמיות בלי פנס איתות

ולסגור את החור ולצבוע עליו

וג'אנטים עם אופסט וצמיגים קצת יותר רחבים והנמכה מאחורה :twisted:

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
כמובן שעכשיו זה מאוחר , אבל תנסה לדמיין את הכנפיים הקדמיות בלי פנס איתות

ולסגור את החור ולצבוע עליו

או.קי, הבנתי את כוונתך. יש בזה משהו, אבל השילוב בין בחירת הצבעים הנועזת (עבור רום כרמל...) לבין המקור - גם בה יש משהו שאני אוהב. שים לב שעיקר השינויים במכונית הם מתחת לפני השטח ולמעט הצביעה - החלק החיצוני הוא ללא שינוי של ממש. טוב, נו, כמעט ללא שינוי: הדלת האחורית והפגוש לא יהיו נאמנים למקור...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

אני חושב שדווקא לקחת את הטנדר וכן לבנות ממנו משהו עצבני.

איזה מנוע YD ומתלים משודרגים

וכן,טנדר סוסיתא מבחוץ

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
וג'אנטים עם אופסט וצמיגים קצת יותר רחבים והנמכה מאחורה :twisted:

או! על זה רציתי עכשיו לדבר!!!

אז הרעיון של חישוקים אחרים - עדיין לא ירד מהפרק. הוא פשוט נדחה למועד מאוחר יותר. או במילים אחרות - לאחרי שאסיים את העבודה. זה פשוט בזבוז זמן עכשיו להתעסק עם החישוקים, בעוד האוטו לא במצב נסיעה ועם טסט.

אבל לגבי ההנמכה מאחור... אז ככה. תזכורת: רום כרמל בגרסת ארבע דלתות מגיעה עם ארבעה קפיצי עלים בכל צד (מאחור, כמובן). סטיישן מגיעה עם שישה עלים ואילו הטנדר המיועד להעמסה גבוהה ועל פי רוב הורכב על גבו ארגז - מגיע עם שבעה עלים. בשעתו, כאשר פירקתי את המכונית, שלחתי את סט העלים לניקוי וצביעה והם עברו עירגול קל, החלפת בוקסות בקצוות וכן הוספתי להם טבעות אוקולון בין העלים, על מנת לצמצם חיכוך ורעשים האופיינים לתצורת קפיצים אלו. נו, ו? אז זהו, שזה לא עבד... הטנדר שלי, בלי הארגז המובנה מאחור קל ב-150 ק"ג וקשה לי להאמין שהוא יזכה להעמיס על גבו כחצי טון משקל - מה שמייתר את הצורך בשבעה עלים קשים מאחור. מה גם שהעירגול ותוספת האוקולונים הפכה את החלק האחורי לנוקשה עד תפוס. היה ברור לי שבבוא העת, אנסה להוריד את מספר העלים בכל צד לסידור דומה לזה של הפרייבט - עם ארבעה עלים. בעיה נוספת הייתה שבעת ההרכבה של המכונית, החלטתי לוותר על אחת משתי ההגבהות המקוריות מעל קפיצי הסליל הקדמיים - מה שיצר מצב בו החלק האחורי היה גבוה ואילו החלק הקדמי מאוד נמוך.

מעשה שהיה - כך היה. במסגרת מלאי החלקים שנלקח מתורמת החלקים וממלאי החלקים של פיברקלאב, התחלנו (וטרם סיימנו) להכין חלקים חלופיים מוכנים ומשופצים, על מנת להרכיב בפרייבט של קובי. בין החלקים היה גם סט קפיצים שירד מהתורמת - לו ארבעה עלים. הסט הנ"ל עבר עירגול והחלפת בוקסות על ידי מיודענו "י" החפץ בעילום שמו, למרות שכולם יודעים שקוראים לו יורי. אז רענן טרח והקפיץ את הקפיצים והבוקסות למוסך דרך השטח ובעודי חושב על הרכבת עוד איזה פנס או שניים, הוא מציע רעיון: "בוא ננסה להחליף את הקפיצים שלך בסט קפיצים הזה של קובי". חשבתי על זה בחיוב, אבל מה שהכריע את הכף היה העובדה שרענן הציע לעזור. אז קפצתי על ההזדמנות: שניים תמיד יותר טובים מאחד...

צינור אוויר חובר, כלים מתאימים הוכנו ובצ'יק וצ'אק פורקו קפיצי שבעה העלים והוחלפו בסט בעל ארבעת העלים. ההבדל היה דרמטי וניכר לעין ולאוזן: החלק האחורי ירד בשישה ס"מ לערך ונדנוד של הבודי מאחור יוצר תנועה בעלים (מה שלא היה מקודם). גם הבולמים האחוריים החלו לעבוד ורחש השמן בפנים העיד על כך. להערכתי החלק האחורי עדיין מעט קשה, אבל צריך לתת לאוטו קצת "לעבוד" בכדי לקבל החלטה.

בעודנו בשוונג, שיכנעתי את רענן לעזור גם עם ההגבהות של החלק הקדמי. זה היה קצת מורכב יותר וכלל פירוק נרחב יותר של ברגים ואומים, אבל גם את זה הצלחנו לבצע בלי בעיה. ההגבהה מלפנים פחות דרמטית, אבל עדיין ניכרת לעין. זאת, בתוספת ההנמכה מאחור, איזנה את נטיית המכונית לפנים. הנטייה הזו עדיין קיימת וגם הייתה קיימת גם במקור. אין לי בעיה עם זה - אני אוהב את זה כך.

ואז תראו. לפני ואחרי:

1. תמונה של הטנדר המוגבה - עם שבעה עלים מאחור.

2. גם בתמונה זו ניתן להיווכח בחלק האחורי הגבוה ביחס לחלק הקדמי הנמוך.

3. סט הקפיצים שתוכנן במקור לאוטו של קובי, עם בוקסות חדשות וארבעה עלים. הוחרם...

4. בניגוד למקור - כאן שודרגו הבוקסות לכאלו העשויות אוקולון העמיד הרבה יותר.

5. ואלו קפיצי שבעת העלים שירדו מהסרן של הטנדר. במבט בוחן אפשר לראות את טבעות האוקולון בין העלים.

6. וזהו כבר הטנדר לאחר הריכוך וההנמכה מאחור וההגבהה הקלה מלפנים.

7. תשוו את התמונה הזו מול תמונה מספר 2 בכדי להבין בהבדלים.

ועוד משהו, קובי. צריך לארגן בשבילך סט קפיצים אחר...

תמונה 113.jpg

דצמבר 062.jpg

דצמבר 4 001.jpg

דצמבר 4 002.jpg

דצמבר 1 020.jpg

דצמבר 1 021.jpg

דצמבר 1 022.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

טנדר שובב מאד למראה, אין ספק 8)

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הטנדר הזה דורש גלגלים 13" מינילייט, לא יעזור כלום.

2012%2F11%2FMinilite+Wheel.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אולי אתה צריך לעשות לאחר העירגול עירגול הפוך, כדי להוריד משיא העירגול ולגרום לקפיץ לחזור למצב ביניים ולקפיץ רך.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

2012%2F11%2FMinilite+Wheel.jpg

אני מחפש אחד כזה! איפה יש?

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

100*4 או 98*4. שלך לפי דעתי 108*4.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם
טנדר שובב מאד למראה, אין ספק 8)

תודה, ידידי. אכן, הברווזון המכוער מתחיל לקבל צורה שובבה למדי.

בבוא היום, בבוא היום...

אולי אתה צריך לעשות לאחר העירגול עירגול הפוך, כדי להוריד משיא העירגול ולגרום לקפיץ לחזור למצב ביניים ולקפיץ רך.

בינתיים מורכב על המכונית הסט עם ארבעת העלים. זה אמור להיות מספיק רך, אחרי שהמכונית קצת תיסע ועלים "יתיישבו". כי במכוניות האחרות נראה שארבעה עלים מעניקים רכות גבוהה הרבה יותר.

זו נקודה שתיפתר לכאן או לכאן בהמשך הדרך.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

תעלומה! במהלך השנתיים וחצי בהם אני עובד על המכונית, לא איבדתי ולו בורג אחד. ופתאום - הפלא ופלא, כל החלק האחורי של צמת התאורה, נעלם. לא מוצא אותו וזה מאוד מוזר. חיפשתי בכל הארגזים בהם אני מחזיק את החלקים ו... גורנישט. לא נראה לי הגיוני שהצמה נאבדה. יתכן והיא קבורה באיזה מקום בו לא חיפשתי או משהו כזה. בשורה התחתונה זו הייתה יכולה להיות בעיה, אם לא הייתה לי תורמת חלקים. אז הצמה החסרה פורקה מהתרומת והוכנה למשימה.

בבקשה:

1. הצמה האחורית של יחידות התאורה מחולקת לשני חלקים: זו המנותבת לפנס השמאלי וזו אשר מנותבת לפנס הימני וכן לתאורת המספר. החלק הזה הוא של הפנס השמאלי.

2. הצמה עברה בדיקה ונמצאה תקינה ולכן נוקו הקונקטורים, הוחלפו מחברי המינוס והצמה לופפה מחדש. לאחר ההתקנה הסופית, היא תקבל גם שרשור פלסטיק - למען הגנה משופרת.

3. וזה החלק השני של הצמה, שעברה תהליך זהה לחלק הראשון.

4. אלו הם בתי המנורות. כולם עברו ניקוי מגעים והחלפת נורות, לפני ההרכבה.

5. אז אחרי שמנתבים את הצמות דרך הבודי לתוך הארגז, אפשר להתחיל בחיבור החוטים.

6. החיבורים פשוטים מאוד ונקבעים לפי צבעי החוטים.

7. ובשלב האחרון - מחברים את בתי הנורה למקומם.

עכשיו צריך לחזור על התהליך גם עם הפנס השמאלי (בו קיים חיווט גם לפנס האור רוורס) וגם לחבר בדרך את תאורת המספר ולקוות שהכל תקין...

אז לפני שמחברים את מערכת החשמל, מוודאים שאין קצרים באמצעות מד מתח. עוברים חוט אחרי חוט, מפעילים את מתג האיתות, מתג האורות, לוחצים על דוושת הבלם, משלבים את תיבת ההילוכים להילוך אחורי - הכל נראה תקין. כל חיבור מתג סוגר מעגל.

אז מה נשאר? לחבר מצבר ולבדוק האם לראשונה אחרי עשרים שנה, מערכת התאורה האחורית תעבוד... יאבה, איזה פחד...

המשך, כרגיל, בוא יבוא.

דצמבר 1 024.jpg

דצמבר 1 025.jpg

דצמבר 1 026.jpg

דצמבר 2 004.jpg

דצמבר 2 005.jpg

דצמבר 2 006.jpg

דצמבר 2 007.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
שים לב שעיקר השינויים במכונית הם מתחת לפני השטח ולמעט הצביעה - החלק החיצוני הוא ללא שינוי של ממש. טוב, נו, כמעט ללא שינוי: הדלת האחורית והפגוש לא יהיו נאמנים למקור...

זה למעשה מה שמייחד את השיפוץ...

אהבתי :wink:

לנשמה מיני 1979 -

קישור

לחוויה טנדר סובארו 4X4

פורסם

איפה היינו? אה, כן... עשינו בדיקה על יבש למערכת התאורה האחורית ולפי מד המתח אין קצרים, מעגלים נסגרים ונראה שהכל תקין. אז כל שנותר לעשות הוא לנשום עמוק, לחבר מצבר, לפתוח מתג התנעה, ו... שום דבר לא קורה. כלומר, שום דבר רע לא קורה. לא נשרף שום נתיך, לא עולה עשן משום מקום - וזה טוב. אפשר להמשיך!

אז שנתחיל בבדיקות?

1. מתג ההתנעה פתוח, מתג ההתנעה - סגור. שקט בגזרה...

2. פותח מתג אורות - נורות תאורה אחוריות נדלקות!

3. מפעיל איתות ימינה: עובד. מפעיל איתות שמאל - גם עובד!

4. תאורת אור מספר: עובד!

5. משלב את תיבת ההילוכים להילוך אחורי ו... אור רוורס - עובד!

6. ומה עם תאורת אור רוורס ואור בלם? גם עובד!

7. מנסה שילוב בין תאורה, איתות, אור רוורס ואפילו לחיצה על דוושת הבלם, ו... כן, ניחשתם נכון: הכל עובד!

איזו סגירת מעגל (תרתי משמע). את הטנדר הזה קיבלתי לפני שנתיים וחצי במצב דומם לגמרי, אחרי עשרים שנים בהם לא פעם זרם חשמל בחוטים הישנים ועם מתג התנעה שבור ומנותץ - כך שלא יכולתי לבדוק את מצב המערכת, מה גם שבמהלך השנים הוסרו מהטנדר הפנסים הקדמיים וגם האחוריים היו במצב לא-משהו. זאת ועוד: לא מעט חוטים וחיבורים ארעיים נוספו למערכת הזו בשנים עברו - כך שמצב מערכת החשמל היה בגדר תעלומה.

בשעתו, כל אותם חוטים, חיבורים ומפסקים הוסרו מהצמה. כל חוט וחוט נבדק כנגד קצרים ומוליכות וכל הסופיות הוחלפו בחדשות. גם המפסקים עברו שיפוץ או החלפה (אין הרבה: מתג אורות - שופץ; מנופי איתות ומגבים - שופצו; מתג התנעה - הוחלף בחדש).

עכשיו אפשר להמשיך גם עם הצמות של החלק הקדמי.

דצמבר 2 008.jpg

דצמבר 2 011.jpg

דצמבר 2 013.jpg

דצמבר 2 014.jpg

דצמבר 2 015.jpg

דצמבר 2 016.jpg

דצמבר 2 009.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...