Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

און,

אני ממליץ לפני ריתוך החלקים של תושבת המדחס לשרטט אותם ולצרף בקובץ עם מידות מדוייקות, אולי בעתיד עוד משוגע ירצה להתקין מזגן על מנוע טריומף, (כמובן שבאישור ניר עקב זכויות יוצרים).

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
און,

אני ממליץ לפני ריתוך החלקים של תושבת המדחס לשרטט אותם ולצרף בקובץ עם מידות מדוייקות, אולי בעתיד עוד משוגע ירצה להתקין מזגן על מנוע טריומף, (כמובן שבאישור ניר עקב זכויות יוצרים).

מנוע הילמן

עדי גולדנברג 13399

פורסם
און,

הי אופיר.

ראשית, המדובר במנוע הילמן ולא פורד. ובנוסף, לא זו בלבד שיש שרטוט של החלקים שתוכננו, יש אותם בשרטוט טכני המתאים ישירות למכונות חיתוך בלייזר. פשוט להזין את הנתונים ולקבל את כל החלקים הדרושים.

הסיבה שלא העלאתי את הנתונים והשרטוטים הם מהסיבה שציינת. יש פה שעות עבודה לא מעטות של ניר כמהנדס (זה מקצועו) שתיכנן את החלקים ושרטט אותם וגם של איש מקצוע נוסף שהעתיק את השרטוטים כך שיתאימו למכונת החיתוך. הם קיימים ושמורים אצל ניר.

יותר מאוחר אני אעלה תמונות של מעללי היום ותבין מדוע לא הייתי נכנס לפרוייקט המיזוג אלמלא ניר ושאר הצוות שלו בדרך השטח (הוא היה המנכ"ל של אוטו-קור במשך שנים ויש לו בנוסף עובד מומחה בתחום זה ובחשמל בכלל). כי אם הייתי נכנס לפרוייקט הזה תוך הסתמכות בעצות של "מומחים" שיעצו לי מה לעשות לפני (וגם עכשיו, במקביל) - ככה זה גם היה נראה. כך למשל המליצו לי להוסיף יחידת מיזוג שתעבוד במקביל ליחידת החימום המקורית (כמו שנהוג לעשות בדרך כלל), או להשתמש במדחס מיושן ומגודל עם סוג הגז שכבר לא משתמשים בו. ניר "הכריח" אותי למצוא יחידה משולבת, שהיתרון בה הוא שגם האוויר החם וגם הקר עוברים ויוצאים מאותם פתחים וניתן למזג ביניהם. וגם למצוא ולהשתמש במדחס מודרני וקטן מידות כמו שיש בטריוס, שלא לדבר על עבודת ההכנה וההתאמה על לוח המחוונים שעשו לי ב"אוטו-קור" הודות לקשרים של ניר.

ברור שלא בכל סוג של המכונית מה שהמליץ לי ניר יעבוד או ישים, אבל זו בדיוק הנקודה. לפעמים שווה לשלם על ידע של בעל מקצוע אמיתי במקום לאלתר, להסתמך על קומבינות או עצות אחיתופל שחוסכות בטווח הקצר כסף, אבל עשויות לבזבז זמן רב מאוד ולהאכיל אותך מרורים בהמשך הדרך. בזכות הידע והניסיון של המומחים זה גם נראה יותר טוב וגם - בשורה התחתונה ולאורך זמן - זה יצדיק את עצמו מבחינה כלכלית.

יחד עם זאת, בדיוק כפי שיש שקיפות מלאה בשרשור השיפוץ הזה בתהליך העבודה, אם יהיה עוד משוגע שירצה להתקין מזגן ברום כרמל 1301 או כל סוסיתא אחרת, אני אהיה הראשון שאעזור ואני משוכנע שגם ניר כבעל מקצוע ובעלים של מוסך עם מומחיות בתחום המיזוג - יוכל לעזור.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

בהמשך למה שכתבתי אתמול, הנה התוצאה: חלקי תושבת המדחס והמותחן מחוברים למקומם. תחילה, המותחן, שהתאים כאילו היה חלק מקורי. כל שהייתי צריך לעשות מבחינת התאמה הוא לחרוט את הבוקסות אליהן יושב בסיס המותחן ואת בוקסת המרחק (ספייסר) שמכוונת את המותחן עצמו מול הפולי.

שלב הבא, התושבות של המדחס עצמו. גם כאן - ההשקעה בתכנון מוקדם וחיתוך לייזר הוכיחה את עצמה. כל שנותר לי לעשות הוא לחרוט את הבוקסה המקורית של הציר עליו יושב האלטרנטור - בהתחשב בעובי זרוע התושבת - ולחתוך את עודפי המתכת בחלק העליון של אותן זרועות בכדי שיתאימו במדויק לבסיס התושבת.

השלב הבא שיקרה היום: ריתוך פיקים ראשוני ובדיקת "איפוס" מול הפולי והמותחן. ברגע שזה יסתדר מפרקים את כל המכלול, מרתכים אותו סופית, צובעים ובזה מסיימים.

עד שזה יגיע - תמונות:

1. המותחן - מתחבר לבלוק. שימו לב לתצורת המתיחה של הרצועה. ככה פשוט - ככה טוב.

2. מבט עילי על המותחן. שימו לב לבוקסות המרחק.

3. המותחן ביחד עם פולי של משאבת המים. יש קלירנס - לא מפריע.

4. מדחס המזגן יחד עם התושבת שלו. את הזרוע הרביעית, הקטנה, עוד צריך לרתך.

5. שתי התושבות העליונות של בסיס המדחס (זרועות המתכת השחורות).

6. שתי הזרועות התחתונות. כבר חתוכות ומחכות רק למדחס.

7. הדמיה של מיקום המדחס. מהזווית הזו נראה כאילו יש התנגשות בין שתי הרצועות, אבל רק מהזווית הזו זה נראה כך.

08032011599.jpg

08032011601.jpg

08032011605.jpg

08032011600.jpg

08032011604.jpg

08032011603.jpg

08032011602.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

תודה לדודי, אסף ושאר התומכים. קטונתי. יש כאן כמה משפצים שהמינימום האולימפי שלהם הוא שיא העולם בשבילי. אני עוד רחוק מהם. אבל הם נותנים לי מוטיבציה והשראה.

כבר לא ממהר לראות את המכונית במצב נסיעה, כפי שחשבתי/רציתי בתחילת הדרך, אלא משקיע את כל הזמן הדרוש בפרטים הקטנים ובהנאה מהדרך ולא רק מהתוצאה הסופית. אני חושב שהעשייה הזו לא פחות מהנה מהנהיגה ובבוא היום תהפוך את הנהיגה להרבה יותר מהנה.

יש גם התקדמות מהיום, אבל צריך לפנות גם זמן לאישה, אז אעלה תמונות מאוחר יותר או מחר.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

קודם האישה....

ובראש רצות המחשבות איך אני מסדר את הדבר הבא....:-)

לדעתי עצם ההתעסקות,העשייה,ההתמודדות עם כל ההליך המורכב כשיש לך סביבה תומכת ומסייעת,היא הכייף שבעניין.

בהצלחה,

מצפה לעדכון הבא!

יאללה בשמחות!

פורסם

ולא שהיה לי חלק בזה... יש דברים שצריך לתת למקצוענים.

אחרי שהתושבות הותקנו במקומן, הביא איציק, מנהל מחסן החלקים של דרך השטח, רצועה מתאימה ורתכת ובסיוע ניר ו"השגחה" שלי, כיוונו את מיקום המדחס וקיבעו אותו למקומו באמצעות פיקים של ריתוך. אחרי שהכל "ישב" במקום, שמנו את שתי החגורות ו... על פניו - נראה נהדר. יש גישה לצינורות המים שעוברים בסמוך ומתחת למדחס וזה עצמו לא חורג מקו ההיקף המנוע והכל נראה כמו מקורי.

עדיין צריך לרתך את התושבת כמו שצריך ואת זה יעשה דורון - מומחה הריתוך - שאמור לבוא ביום שישי למוסך. כמובן שהריתוך הזה יעשה על השולחן ולא על המנוע. מה שיפה בתכנון של ניר הוא שהתושבת המורכבת הזו (מתחברת על המנוע בארבע נקודות שונות - כי אין מקום ייעודי על בלוק המנוע להתקנת אביזרים נוספים, כמו מזגן) שהיא גם מתפרקת בקלות ולא בנויה בפאזל שאחרי שהוא מושלם לא ניתן לפרק אותו. אחרי הריתוך יצבעו החלקים ובזה תסתיים העבודה על המדחס סביב המנוע. כמובן שעוד יש לסדר צנרת, חשמל ומעבה, אבל דברים אלו יעשו רק אחרי השידוך המחודש בין הבודי לשלדה.

אז הנה התמונות הראשונות, לפני ריתוכים סופיים וצביעה.

09032011606.jpg

09032011607.jpg

09032011608.jpg

09032011609.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און,

נראה יפה מאוד,

המדחס נבדק עצמאית לפני שידוכו? פשוט אני לא זוכר שזה הוזכר...

נראה יפה.

יש מקום למצנן ולמעבה ביחד על התושבות הקדמיות?

עבודה מדהימה של ניר וצוות המוסך.

תהנה!

יאללה בשמחות!

פורסם
און,

נראה יפה מאוד,

המדחס נבדק עצמאית לפני שידוכו? פשוט אני לא זוכר שזה הוזכר...

נראה יפה.

יש מקום למצנן ולמעבה ביחד על התושבות הקדמיות?

עבודה מדהימה של ניר וצוות המוסך.

תהנה!

יאללה בשמחות!

הי דודי.

לשאלתך, המדחס לא נבדק ומהסיבות הבאות:

1. הוא ירד ממכונית מודל 2009.

2. במידה והוא לא תקין, אני יכול להשיג אחד אחר.

3. במידה וגם הוא לא תקין (ומה הסיכוי שזה יקרה...), מבנה המדחס והתושבת מאפשרים שימוש לא רק במדחס של טריוס, אלא גם של סריון. זה האחרון לא זהה בפולי, אבל הגלגלות של המנוע שלי נבנו כך שאפשר להשתמש גם וגם.

לגבי המקום לרדיאטורים: זה היתרון ב"קיט-קאר". יהיה מקום להכל! מוכן כבר בצד רדיאטור מזגן של דייהטסו שרייד מודל ישן - שהוא בגודל וממדים קומפטיים. בבוא היום נתאים אותו למקומו המיועד.

ואם נשאלת השאלה - מדוע דווקא מכלולים של דייהטסו, אז התשובה כפולה: כי הממדים של המכוניות ולפיכך המכלולים קטנים וקומפטיים וגם כי... יצא כך שזה מה שהשגתי :-D

און

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אתמול הגיע דורון למוסך בכדי לתת את הטאץ' הסופי שלו (ריתוכים, כמובן) לתושבת המדחס. לא הייתי שם כשזה קרה, אבל באתי לראות את התוצאה. אין ספק, כאשר מתכננים משהו נכון ומבצעים את העבודה כמו שצריך, אז התוצאה נראית כמו שצריך ומורכבת כמו שצריך.

עכשיו צריך לנקות את הריתוכים, להשחיז קצת את הפינות החדות, לצבוע ולהרכיב מחדש.

עד שזה יקרה - תמונות של תושבת המדחס הייחודית.

11032011610.jpg

11032011611.jpg

11032011612.jpg

11032011613.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און

בין שני הזרועות המקבילות אולי שווה לשקול לרתך "גשר" חיבור

כך לא יווצרו סדקים ושבירה של הריתוך התחתון והחלק שיסבול מרעידות

בגלל המנוע והמדחס יהיה חזק יותר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
און

בין שני הזרועות המקבילות אולי שווה לשקול לרתך "גשר" חיבור

כך לא יווצרו סדקים ושבירה של הריתוך התחתון והחלק שיסבול מרעידות

בגלל המנוע והמדחס יהיה חזק יותר-רן

חשבנו על זה והחלטנו שאין הכרח:

התושבת העליונה ממוקמת אופקית ומונעת רעידות של התושבת בכוון המנוע לאורכו.

בנוסף, שתי הזרועות המדוברות, חובקות בחלק התחתון שלהן את התושבת האחורית של האלטרנטור ולכן לא יכולות לרעוד.

חבל להוסיף סתם משקל.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם

לא רוצה להתווכח כי לא ראיתי את החלק פרט לתמונה.

אבל ממה שלמדתי ריתוך שרוול עגול בין הזרועות משקלו אפסי

והחוזק הנוסף וחלוקת הנטל בעומס וברעידות שווה משקלו

בזהב. למרות הכל כל עוד החלק לא מורכב ונצבע אני הייתי מרתך.

גם אם לא יועיל לא יזיק, אבל שוב אתה החזקת את החלק

ביד ולכן כניראה שאתה צודק -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...