Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתח מצבר - האם תקין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול, לאחר מס' נסיונות התנעה כושלים (כנראה שאשתי שכחה את הקוד של הקודן..) נגמר ברכבי המצבר. לא ברור כמה נסיונות היו, אבל כנראה שלא מעט. בכל מקרה, לאחר הנעה עם כבלים האוטו נוסע וגם הניע יפה הבוקר.

המצבר (VOLTA אם אינני טועה) נמצא אצלי כשנתיים וחצי. בדקתי את המתח כאשר הרכב כבוי והתוצאה היא 12.3V.

נראה לי שזו תוצאה גבולית שמסבירה את ההתרוקנות המהירה של המצבר אתמול. מה דעתכם? כמה זמן נשאר לו לחיות?

ובאותה הזדמנות- אשמח להמלצות למצבר 55Ah.

פורסם

מצבר אמור לתת 12 וולט כאשר הרכב כבוי. ממליץ לבדוק טעינה - כאשר אתה נותן מעט גז, הערכים צריכים לנוע סביב 14+ וולט.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בדקת כאשר הרכב מונע או מכובה? כניראה שבדקת כאשר הרכב מכובה.

תקפוץ לחשמלאי רכב ושייעשה לך בדיקה מלאה.

ובקשר להמלצה על המצבר, תערוך חיפוש, יש המון שרשורי ענק עם ויכוחים ודיונים לגבי המלצות על מצבר.

פורסם

זהו ערך תקין, אבל מתח מצבר יש למדוד תחת עומס. תדליק אורות גבוהים (בלי להניע) ותבדוק אם המתח נופל באופן משמעותי.

:turn-l:
פורסם

הבדיקה הטובה ביותר היא לבדוק כמה יורד המתח בהנעה .

הבדיקה צריכה להיות כשהמצבר טעון .

אם הירידה היא עד 10 אחוז אז הוא תקין .

מתח טעינה תקין צריך להיות בין 13.8 לבין 14.5 וולט .

שוב כאשר המצבר טעון 75 אחוז לפחות .

פורסם

תודה רבה לכולם. אני אבדוק את מתח הטעינה וגם את המתח בזמן הנעה ואודיע מה התוצאות.

שבת שלום!

פורסם

האמת היא שמעבר לבדיקת עומס למצבר בדיקה לא פחות טובה היא בדיקת מתח בריקם כאשר המצבר מנותק. למשל כאשר המצבר טעון לחלוטין מנתקים את המצבר ובודקים את מתח ההדקים בריקם בבוקר למחרת. לפי טבלאות מוצאים כמה הוא נפרק ולפי זה יודעים מהו מצבו של המצבר. ככל שגילו של המצבר מתקדם הפריקה העצמית שלו גדלה והקיבולת יורדת.

פורסם

טוב, אז בדקתי הבוקר (לאחר כמעט יומים שהאוטו עמד ללא נסיעה) ולהלן התוצאות:

מתח כשהאוטו מכובה: 12V

מתח בעת הנעה: 8.5V

מתח הטענה: 14.4V

נראה לי שהמצבר שלי נוטה למות.

נכון?

• תוכן חדש...