Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לפולו - Toyo Proxes-TPT או Yokohama Adrive

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מניח שהתכוונת ל TOYO PROXES TPT כי לא קיים דגם שלהם עם TPi בסוף.

בכל מקרה - לא לגעת ב PROXES TPT, זה צמיג זוועתי מבחינת נוחות, שומר נפשו ירחק.

איציק

חבל שהגעת למסקנות כל כך נמהרות על סמך ניסיון אישי שיכול להיות מוטעה... שים לב למקרה שלי.

אחרי שקניתי רביעיית צמיגים כאלה להונדה FRV, הרגשתי בבירור את כל המהמורות בכביש, ולא ידעתי מה קורה. הלכתי למקום שקניתי והמוכר טען שהצמיגים האלה הם הנוחים ביותר. חשבתי שהוא משקר כי אני מרגיש בעצמי שהם לא נוחים. עשיתי חיפוש באינטרנט והגעתי לתגובות שלך (פיזרת תגובות בכל חור...) שצריך להתרחק מהצמיגים האלה כי הם לא נוחים בצורה מזעזעת, והחלפת חצי אוטו עד שהגעת למסקנה הזאת.

התהלכתי כמה ימים בהרגשה שנדפקתי וזרקתי 1700 ש"ח לפח (וזה ממש לא בא ברגל...) עד שיצרתי קשר עם אופיר, שעובד אצל היבואן של הצמיגים האלה.

זה מה שהוא כתב לי:

"שלום רב ותודה על פנייתך,

אני חושב שהבעיה ניתנת לפתרון בקלות, להערכתי הצמיג המקורי של רכבך הוא בעל קוד משקל 91,

ואילו הצמיג מתוצרת TOYO TPT בעל קוד 94 מה שאומר שהצמיג קשיח יותר בשל יכולתו לשאת יותר משקל.

אם תוריד את לחץ האויר בצמיגים ב 8% תוכל לדעתי להנות מאותה רכות נסיעה שהייתה עם הצמיגים המקוריים.

כמו-כן צריך להביא בחשבון שצמיגים חדשים פחות גמישים מצמיגים ש"עבדו" על הרכב.

בכל מקרה, אשמח לדעת האם חל שינוי בהתנהגות לאחר הורדת לחץ האויר".

כתבתי לו שאני מפחד לנסוע על לחץ אויר נמוך ממה שנדרש, כי קראתי שזה מוריד את הבלימה והאחיזה ומגביר את צריכת הדלק ועוד הרבה צרות. הוא כתב לי:

"אל תשכח שהצמיג המקורי של רכבך הוא בעל קוד משקל 91 = 615 ק"ג

ואילו הצמיגים החדשים הם בעלי קוד משקל 94 = 670 ק"ג

כלומר, הצמיגים החדשים הם בעלי יכולת נשיאת משקל גבוה יותר בכ 8% ולכן מומלץ להוריד את לחץ

האוויר ב 8%.

אם תשאיר את לחץ האוויר המומלץ ע"י יצרן הרכב, אז אתה נוסע על לחצי אוויר גבוהים ב 8% מהמלצת היצרן".

אז לחץ האויר בכל הגלגלים בהונדה FRV אמור להיות 32, הורדתי ל-29 (בערך 8% פחות) והאוטו הפך להיות נוח מאוד, כמו שמצופה מהונדה FRV. לידיעתכם.

אז בסיכום, צמיגי טויו הם רכישה מצויינת במחיר סביר, רק צריך לדעת מה לחץ האויר המדוייק.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• תוכן חדש...