Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לפולו - Toyo Proxes-TPT או Yokohama Adrive

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשתי נהגת שודים ומבינה קצת באחיזות.

היא יודעת מתי הרכב זורק טוסיק או לא.

לא סתם יש לה גיר ידני

שילמתי 50 ש"ח על רבע שעה בפנצ'ריה.

פניות או לא... אני רגוע יותר עכשיו

Golf 2008 MK5

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני לא הרגשתי החלפה ממישלין אנרג'י ומברידג'סטון לטויו האלה , אז קשה לי להאמין שאשתך תרגיש. כנראה שזה פסיכולוגי.

אבל תכלס זה לא חשוב, לא הפסדת מהסיפור הזה ,רק הצלבת גלגלים בין המכוניות.

אגב, סתם אנקדוטה : הפולואים 2007-2008-2009 מגיעים מהחברה עם צמיגים מתוצרת חברת MATADOR

רכשתי כזה רכב משומש עבור אחותי ונכנסתי לויכוח עם בעל הרכב שיש צמיגים זבל על הרכב, בסופו של דבר העיסקה לא יצאה לפועל מסיבות אחרות (ביקש מחיר מוגזם מעל המחירון) וראיתי רכבים נוספים ואז נוכחתי לדעת שמדובר בצמיג ספרדי והפולו מיוצרת בספרד אז יש בזה מן ההגיון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל,

לפי דעתי באמת יש הבדל בין הצמיגים, הן באיכות והן בעמידות לאורך זמן

מה גם שעכשיו יש לי כמעט שמונה חודשים אחראיות לתקרים (טפו טפו טפו)

ועוד שלוש שנות אחראיות על הצמיגים

לצמיגים הקודמים לא היה לי אבא ואמא במקרה והיו לי תקלות.

סופ"ש נעים

Golf 2008 MK5

פורסם

בכל מקרה, כל הצמיגים מהסדרות הנמוכות של היצרנים המובילים הם אותו דבר פחות או יותר, לאיזה צמיג החלפת שהרגשת שיפור ?

צ'מע, אני לא סתם "מבלבל ת'מוח". כשאני אומר שומר נפשו ירחק אז שומר נפשו ירחק !

היו לי כמה וכמה מכוניות ב 15 שנה האחרונות.

האמת ?תמיד יצא לי להחליף בהן צמיגים ומעולם לא שמתי לב להבדלי נוחות.

הצמיג הזה (TPT) עשה לי את הבית ספר של החיים.

זו פעם ראשונה שהיו לי על הרכב צמיגי M+S. צ'מע אבאל'ה, זה אוטו צרפתי מהימים הטובים שהצרפתים היו עושים מכוניות נוחות ושלדות מהנות. באוטו הזה הנוחות היתה נר לרגליו של היצרן שתכנן אותה. נוח, עם הצמיגים האלו, הוא לא היה !

אני אומר לך חד משמעית שהפכתי חצי אוטו עד שבמקרה הגעתי לזה שהצמיגים הם מקור ה"בעיה" של נוחות הנסיעה. החלפתי 4 בולמי זעזועים חדשים לפני שנה ו-9 רק בגלל זה (ועכשיו כבר התחלתי לעשות קאמבק למקוריים וכבר הספקתי להחזיר את האחוריים המקוריים לאוטו. אין כמו בולמ"ז מקוריים).

הזוג שהחליף את ה TPT הוא זוג Dunlop DZ101. צמיג קיץ "קלאסי". הקולגה שלו בסרן ממול הוא Bridgestone MY01 - גם כן צמיג קיץ "קלאסי". יחד הם עושים יופי של עבודה בתחום הנוחות (וגם ביתר התחומים אין לי טענות אליהם, זה לא אוטו שעובר מסלולי HARDCORE כל בוקר בנס-הרים).

בשורה התחתונה, נגד ה TPT אין לי משהו אישי - הבעיה איתו זה שהוא M+S, רב עונתי. גם הקולגות שלו למדף ה"מתהדרים" ב"רב-עונתיות" יסבלו מאותה בעיית נוקשות (נוחות). בנוסף, ואני לא יודע אם זה קשור רק לצמיגים הללו (TPT), הם סבלו אצלי מ-תקרים כל שני וחמישי.

צא, בדוק ולמד בעצמך (וראה כי צדקתי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הצמיג הלא נוח הוא בעל Treadwear גבוה יותר מהצמיג הנוח, אבל לא שם עיקר הבעיה. אני לא שולל את האפשרות שיש קשר בין נוחות הצמיג לרמת השחיקה שלו - אבל היו לי בעבר צמיגים עם Treadwear נמוך וגם גבוה ומעולם לא הרגשתי שום בעיית נוחות או הבדלי נוחות מוחשיים, אם בכלל... עם ה TPT ביחס לצמיגי קיץ אחרים יש הבדלים של שמיים וארץ. ל TPT יש treadwear של 400 ול DZ101 יש 300.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מוזר. לכאורה זה אומר שה-TPT רך יותר. יכול להיות שיש להם בעיה בתכנון ועשו את רשת המתכת מאסיבית מידיי או שזורה בצורה לא טובה.

פורסם

אולי נפלת על זוג פגום או ישן ?

אני אומר לך שיש לי נסיון של 2 רביעיות על 2 רכבים שונים שנרכשו בפער של כמעט שנתיים אחת מהשניה (הצמיגים,לא הרכב), נראה לי שזה קצת יותר נסיון לא ?

מדובר גם על רכבים עם ק"מ נמוך ויחסית חדשים ככה שאין חשד שהבולמים גמורים.

כמו כן יצא לי לקחת את הרכבים להחלפת הצמיגים ולהרגיש הבדל לטובה מיד אחרי ההחלפה וכמובן בנסיעות מזדמנות לא מעטות.

לך בסה"כ היה זוג אחד על רכב אחד שכנראה דרש החלפת בולמים.

בכל מקרה, שני סוגי הצמיגים שיש לך כיום הם הרבה יותר טובים וגם הרבה יותר יקרים אז קצת בעייה להשוות....

הם כבר לא נמצאים בליגה של הצמיגים הזולים.

בקשר לשומר נפשו ירחק, לדעתי צמיג שהוא פחות נוח לא גורם לסכנת נפשות , אז הנוסח הזה לא מתאים.

בכל מקרה, אלו לא צמיגים למשתמשים מתקדמים אלא מהווים אלטרנטיבה מצויינת לזבל הסיני שאנשים שמים על הרכבים בערך באותו מחיר.

נ.ב. לפי נסיוני אין תמיד קשר בין TRED לבין נוחות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לך בסה"כ היה זוג אחד על רכב אחד שכנראה דרש החלפת בולמים.

אז זהו שלא. ראשית, ציינתי את הדוגמא של מתן עם הוולקן כי אתה יודע במי ומה מדובר.

בעניין הבולמים: אורך החיים של בולמים מקוריים ברכבים הצרפתיים של פעם הוא כמעט נצחי, זו לא יפאנית שגומרת בולמים כל 80K ק"מ ואז האוטו הופך לטרמפולינה ניידת.

הבולמים היו מצויינים ולא הורגש שום הבדל בין המקוריים לחדשים - אם תקרא את ההודעה שהעלתי לפורום לפני כ-שנה על סיכום 30K עם האוטו, תראה שציינתי שהחלפתי 4 בולמ"ז ולא הורגש כלל שינוי. שמרתי את המקוריים וכפי שכבר כתבתי, אני מחזיר אותם לרכב (הבולמים המקוריים, ובעיקר האחוריים, הם בעלי חזות שונה ומאפיינים שונים - מה שמאפשר לרכב ריסון מעולה בחלק האחורי בעיקר תחת עומס כאשר תא המטען מלא או יושבים נוסעים מאחור). עם הבולמים החדשים ששמתי (לא מקוריים, אלא של KYB) ככל הנראה אין התאמה מלאה בין הבולם למשקל הרכב ומאפייניו, לכן האחוריים של KYB מתפקדים פחות טוב תחת עומס (חלק אחורי מתנדנד יותר מידי). עם המקוריים זה לא קורה ולכן הם חזרו לשם לפני כשבוע. לדעתי זה פשוט חוסר התאמה בין הבולמים שקיבלתי (של KYB) לרכב, סביר להניח שצריך מק"ט אחר.

מאחר וביום-יום אני נתקל בהרבה סוגי רכבים וכתוצאה מכך הרבה סוגי צמיגים, אני נתקל בין היתר גם ברכבים עם צמיגי M+S. ההבדלים בינם לבין צמיגים רגילים הוא מורגש באופן חד משמעי גם על מידות אחרות, בעיקר ב"שברים" לרוחב הכביש, כבישים משובשים, פסי האטה וכו'. ההבדלים מתעצמים ככל שלחץ האויר בצמיג גבוה יותר - אבל גם עם לחץ נמוך של 32PSI יש הבדל מוחשי להחריד.

בכל מקרה, שני סוגי הצמיגים שיש לך כיום הם הרבה יותר טובים וגם הרבה יותר יקרים אז קצת בעייה להשוות....

הם כבר לא נמצאים בליגה של הצמיגים הזולים.

את הרכב קניתי מהבעלים הקודמים שבועיים לאחר שהוא התקין את הצמיגים, הבחור שילם דאז 400 שח ליחידה (מרץ 2008) ואני יודע בגלל שהוא העביר לי את כל הניירת של האוטו כולל הקבלה על הצמיגים. ה DZ101 עלה לי כ 450 שח ליחידה (מידה 195/55 R15), לא הבדל היסטרי - אפילו שמדובר בתקופות מעט שונות. אי אפשר לומר שה-TPT הוא צמיג "זול", יש הרבה יותר זולים ונחותים ממנו.

בכל מקרה, אלו לא צמיגים למשתמשים מתקדמים אלא מהווים אלטרנטיבה מצויינת לזבל הסיני שאנשים שמים על הרכבים בערך באותו מחיר.

יש כאן קונפילקט, מצד אחד הצמיג מהווה אלטרנטיבה איכותית לזבל סיני - אך מצד שני הוא אלטרנטיבה עם פגיעה קשה מאוד בנוחות הנסיעה של הרכב. אם תשאל אותי, בחתך של הצמיגים שיש לי היום על הרכב הצמיג הזה הוא לא אלטרנטיבה בכלל עבורי כל עוד הפגיעה בנוחות היא כ"כ מורגשת. עבור משתמש ממוצע עדיף יהיה לקחת צמיג אחר, גם אם לא ברמת האיכות של ה TPT, ולא לספוג באופן יום-יומי את האין-נוחות של ה TPT. ולמען הסר ספק אחזור שוב שנגד ה TPT עצמו אין לי שום דבר, הבעיה היא שהוא צמיג רב עונתי M+S ושם נעוצה הבעיה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הייתי משדרג את ההתלבטות בקצת

C-DRIVE (צמיג מעולה מניסיון)

TOYO PROXES4 (מורכב על ההונדה של אבא,צמיג טוב ואוחז יפה גם ברטוב)

אלו צמיגים שנותנים לך אחלה תמורה למחיר

אני אישית בעצימת עיניים הייתי הולך על היוקוהמה

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
הייתי משדרג את ההתלבטות בקצת

C-DRIVE (צמיג מעולה מניסיון)

TOYO PROXES4 (מורכב על ההונדה של אבא,צמיג טוב ואוחז יפה גם ברטוב)

אלו צמיגים שנותנים לך אחלה תמורה למחיר

אני אישית בעצימת עיניים הייתי הולך על היוקוהמה

מצטרף בחום על היוקוהומה, מורכבים אצלי מלפני שבוע בגולף ואצל אחי מלפני שנה באקורד, שקטים נוחים, אוחזים נהדר את הכביש גם בסיבובים חזקים.

עלו לי 395 לצמיג - ממש מעולים והרבה יותר טובים מפרוקסס 4 (גם יותר טובים מ T1R האח הגדול של פרוקסס 4 )

זה הצמיג:

http://www.yokohama-online.com/Produ...ash=15e14c7c52

ביקורות שקראתי:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Yokohama/C-Drive.htm

http://www.tyretest.com/pkw_sommerre...ive/index.html

אתה יכול להשוות כאן מול פרוקסס T1R

http://www.tyretest.com/pkw_sommerre...1_r/index.html

ותיראה שהוא יותר טוב (היוקוהומה)

קובי

:-)

פורסם

ידידי,

ראשית - לא ביקשו כאן המלצות על צמיגים.

שנית- C DRIVE הוא לא צמיג ספורטיבי אלא צמיג "משפחתי" ולא יכול להתחרות בT1R , אלא רק ה S DRIVE המקביל אליו יכול. הוא גם לא ממש ברמה של פרוקסס4 (היה לי אותו במשך שנתיים וחצי בגולף GTI הקודמת שלי והוא עבר חיים לא קלים בכלל אצלי ולמרות זאת לא אכזב אף פעם.)

שלישית - האתר הזה הוא חוות דעת של צרכנים ואי אפשר לדעת מי מדרג ומה האינטרס שלו. שלא לדבר על כך שאי אפשר ממש להשוות שם בין צמיגים כי לכל צמיג ייעוד שונה. מקווה שאתה לא מקבל החלטות על פי האתר הזה.

איציק, ב400 שקל ליחידה לא הייתי בוחר לא TPT ולא A DRIVE ,

אבל הTPT זהו צמיג שעולה בין 900 ל1200 לרביעייה (1200 אם עשקו אותך) במידות האלה ובמחיר הזה אני חושב שהוא קניה כדאית כי שאר הדברים שיש במחירים הללו זה בדרך כלל זבל סיני.

המחיר לא השתנה בין שנת 2007 (כשהרכבתי בפולו) לבין תחילת השנה (כשהרכבתי בקורולה)

אולי כמה עשרות שקלים הבדל בין רביעיית 14 בפולו לרביעיית 15 בקורולה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...