Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע הבא בשעה טובה אני מתחפש"ש, מצאתי עבודה בחקלאות (מועדפת) השכר ברוטו הוא 6000 ש"ח, בתור חייל משוחרר מה מורידים לי מזה וכמה ישאר לי.

בזמן החפש"ש מותר לי לעבוד?

אני אשמח לקבל עוד עצות והכוונות כי ממש אין לי מושג איך זה להיות אזרח.

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

כל הכבוד לך על הנכונות לעבוד בחקלאות, גם השכר לא רע :)

אתה לא משלם מס הכנסה כלל (שלוש שנים ממועד השיחרור) רק ביטוח בריאות וקרן במידה ויש לך.

סה"כ צפה לנטו של כ5600-5400 ש"ח.

בהצלחה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אנצל"ש,

א. תוך כמה זמן ניתן למשוך את כספי הפקדון לטובת לימודים?

ב. האם יש הנחות בארנונה או משהו?

משכנתא זה קל

פורסם

מימוש הפיקדון האישי יכול להתבצע עד 5 שנים לאחר סיום השירות הצבא.

ואחרי ה5 שנים הוא הופך למזומן.ויש לו 2 שנים להוציא אותו,אם לא הלך הכסף.

פורסם

מה הקטע עם הביטוח לאומי? מה עושה בנאדם שלא עובד? צריך ללכת ולשלם כל חודש? זה יורד אוטומטית איכשהו מהחשבון בנק?

אני כבר שנה לא עובד, ולא שילמתי שקל לביטוח לאומי. אף אחד גם לא פנה אליי.

לא הייתי בכנס משתחררים, במקום זה תפסתי מחסום בחברון, אז אין לי מושג איך זה הולך.

Stay Dirty

פורסם

חייל משוחרר ששירת 24 חודשים ומעלה זכאי ל2 נקודות זיכוי במס הכנסה במשך שלוש השנים שלאחר השירות הצבאי.

בפועל זה אומר שעד שכר של כ7500 ש"ח ברוטו לא תשלם מס הכנסה.

מה הקטע עם הביטוח לאומי? מה עושה בנאדם שלא עובד? צריך ללכת ולשלם כל חודש? זה יורד אוטומטית איכשהו מהחשבון בנק?

אני כבר שנה לא עובד, ולא שילמתי שקל לביטוח לאומי. אף אחד גם לא פנה אליי.

אדם שאינו עובד או שעובד כעצמאי מקבל לביתו בתחילת כל שנה פנקס תשלומים אותו עליו לשלם בכל חודש או שלושה בדואר. אפשר לשלם גם בהוראת קבע, אם ממש תתעקש.

זה שלא קיבלת דרישה לתשלום לא אומר שאתה לא צריך לשלם. במוקדם או במאוחר תקבל מהם את הדרישה, וככל שהיא תגיע מאוחר יותר כך יגדל הסכום לממדים אסטרונומיים. ביטוח לאומי זה כמו פיל - זז לאט, אבל אף פעם לא שוכח :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני רוצה לחדד את דבריו של צהיקה וגם לתקן משהו קטן. פנקס מקבל סטודנט, כאשר האוניברסיטה מדווחת לביטוח לאומי על הסטטוס שהוא תלמיד, ואז משלמים כל 3 חודשים על החודשים שעברו (100 וקצת ש"ח). מי שלא סטודנט ומי שהפסיק לעבוד, צריך לדווח לב.לאומי על הסטטוס שלו - לא עובד, ולשלם כל חודש 151 ש"ח (זה עלה בתחילת 2010). ב.לאומי לא רודפים אחרי אף אחד, אתה צריך לרדוף אחריהם. אם החוב הוא גדול במיוחד (ואל תשכח גם שחוסר תשלום גורר קנסות), הדבר גורר עיקול חשבון כצעד ראשון. בקיצור, זה שהם לא פנו אליך, זה ממש לא אומר שהם שכחו שאתה חייב להם כסף :)

לך אליהם ותסדיר את החוב בהקדם, ובקש גם למחוק את הקנסות וההצמדה שבטח יש. חשוב גם לשמור את כל תלושי השכר שיש. אתה תתפלא כמה מעסיקים יש שלא מדווחים לביטוח לאומי על העובדים שלהם.

פורסם

מימוש הפיקדון האישי יכול להתבצע עד 5 שנים לאחר סיום השירות הצבא.

ואחרי ה5 שנים הוא הופך למזומן.ויש לו 2 שנים להוציא אותו,אם לא הלך הכסף.

התכוונתי כמה מהר אפשר להוציא את זה?

משכנתא זה קל

פורסם

http://www.hachvana.mod.gov.il/pages/hok/hok_pikadon_ishi.asp?UN=6&HD=6&SUB_UN=3

מימוש יתרת כספי הפיקדון בחלוף 5 שנים ועד 7 שנים מסיום השירות

יתרה בלתי מנוצלת של כספי הפיקדון תועמד לרשותך במזומן, ללא הגבלת מטרה, בתום חמש שנים מיום סיום שירותך הסדיר באמצעות פניה אישית לאחד מסניפי הבנקים. על פי החוק, תוכל למשוך את יתרת כספי פיקדונך בתוך שנתיים מתום חמש שנים לשחרורך.

בתום שבע שנים מיום סיום שירותך בחובה, תבוטל זכאותך ותמחק יתרת פיקדונך.

V5

פורסם

אין צורך במקור, תשאל אחד האחים הגדולים שהשתחרר או אחד מהאנשים שאתה מכיר, אני מכיר 2 שלא נגעו בזה וזה באמת הפך למזומן, פשוט צריך ללכת לבנק ומסדרים את זה. (לא יודע על התהליך בבנק, לא חקרתי)

פורסם
ביטוח לאומי זה כמו פיל - זז לאט, אבל אף פעם לא שוכח :wink:

אהבתי את ההשוואה :-P

המלצה שלי לכל החבר'ה שמשתחררים מהצבא ועדיין לא עובדים בצורה מסודרת (בעיקר בחודשים הראשונים אחרי השחרור או בזמן הלימודים)- לנהל רישום מסודר כל חודש והאם שולם בו ביטוח לאומי. חבל לקבל מכתב בעוד שנתיים עם קנסות וריביות שהצטברו, ולך תזכור מה עשית לפני שנתיים והאם שילמת.

הדרך הכי קלה לעשות זאת היא בעזרת טבלת אקסל, ובה רשום כל חודש ומה קרה בו. מי שלא עבד בחודש מסויים, מחוייב עצמאית לשלם ביטוח לאומי. מי שעבד אפילו יום אחד בחודש מסויים, או לחילופין היה בשירות מילואים, פטור מתשלום באותו חודש.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...