Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגיון בכבישים, איה?

harel91827364
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני נהג חדש, בן 19 ממודיעין, חצי שנה רישיון, עד עכשיו נוהג בביטחה ללא עברות ככל הנהגים בגילי.

כידוע לי, נהגים חדשים נענשים ביתר קפידה על עבירות תנועה מכל סוג ולכן נהגים חדשים מקפידים שבעתיים על עבירות תנועה.

בסמוך לעירי שוכן לו כביש, נאה עד מאוד, שמו בישראל "431", מי שמכיר את הכביש יודע, הכביש מהיר, מפרדה בנויה, 4 נציבים שרוב הזמן ריקים, באמת כביש ברמה בינלאומית בארץ הזו, משהו שלא נראה בישראל הרבה זמן, הכביש ברובו ישר והמהירות המותרת בו הינה 100 קמ"ש.

אני רוצה לשאול אתכם איפה ההיגיון שכאשר אני נוסע בכביש הזה 100 כמו שמותר, שכן אני מפחד על רישיוני, חולפות על פניי מכוניות שבשק מגיעות ל140, 160 אם לא יותר, הכביש יחסית בטיחותי ולנסוע שם על 100 כשם לנסוע על בימבה במסלול המראה, כאשר אתה מקבל אומץ לוחץ על הגז האוטו יכול לשייט ב130 באמת ללא כל בעיה, הכביש ישר, פנוי, רחב ולא נשקפת שום סכנה לעין.

הפחד הגדול שלי כנהג צעיר הוא להיתפס על שטות כזאת כאשר אני נוהג בנהיגה בטיחותית להפליא והחוק עדיין מגביל את המהירות למהירות שהיא בעיניי "לא ריאלית" בכביש מסוג זה, אם אתם שואלים, המהירות ההנדסית של כביש זה הינה לא פחות מ150 קמ"ש, מי שייסע שם, יבין.

באתי לשאול, האם שוטר יכול להפעיל היגיון ושיקול דעת בריא בנתינת דוחות,נקודות וכיו"ב?

אם השוטר רואה, והשוטר גם יודע שהכביש לא כביש מסוכן, כביש פנוי, האם השוטר יכול לרחם, הרי כל נהג, חדש/לא חדש עובר שם את המהירות המותרת בדרך זו או אחרת שכן, כאמור הכביש בטוח, חלק, חדש ונסיעה שם במהירות החוקית לא סבירה בעיניי.

מה דעתכם? מה אני אמור לעשות כנהג חדש? איפה הוועדה ל"העלאת המהירויות בדרכים" או לחילופין הוועדה ל"היגיון בריא" במדינה שלנו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסיעה שם במהירות החוקית לא סבירה בעיניי.

מה דעתכם? מה אני אמור לעשות כנהג חדש?

כשתהיה חבר כנסת תוכל להגיד את המשפט הזה. בנתיים, כמו כל אזרח, תוכל להביע את דעתך בקלפי.

מה דעתכם? מה אני אמור לעשות כנהג חדש?

לא רק כנהג חדש, אלא גם כנהג ותיק. סע כחוק. אין חוקים/תקנות שמותר לוותר עליהם. (הרי מעבר באור אדום=נסיעה במהירות של 150 קמ"ש, מבחינת התקנה. את שניהם אסור לעשות)

לא אחד ולא שניים מיושבי הפורום (ואני בתוכם...), חושב שהמהירויות בארץ לא הגיוניות. מלבד לקטר על זה, אנחנו לא עושים הרבה, ולכן ממשיכים לנהוג במהירויות הלא הגיוניות האלו.

נכון, יש הרבה מקום לשיפור התחום המוטורי בארץ (להחליף את שר התחבורה, לדאוג לתשתיות טובות יותר, לדאוג ללמד נהגים איך לנהוג ולא רק לעבור טסט ועוד...), אבל כל זמן שזה לא ככה, יש לשמור על החוק ועל עצמינו.

העניין הוא, שאתה נהג חדש וכבר חושב לנהוג מהר. קודם צריך ללמוד איך לשלוט ברכב טוב ורק אח"כ לנסות לשבור שיאים. (ואם אתה חושב שאתה כבר שולט טוב ברכב, אתה לא. אני לא מתיימר לשלוט ברכב בצורה הכי טובה ויש לי רישיון כבר 13 שנים.)

ועוד משהו. גם אני נוהג בכביש הזה. זה לא נחמד לנהוג מהר כשפתאום איזו סבתא מחליטה שרק הנתיב השמאלי עושה לה את זה ב- 80 קמ"ש...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה לי מישהו שבאמת נוסע על 100 שם.

ב3 חודשים הראשונים שלי כשנהגתי עם מלווה ונהגתי על 100 קמ"ש, עקפו אותי מכוניות מסחריות כמו KANGOO JUMPY BERLINGO למיניהם.

אכן הכביש מאוד נוח ונותן תחושת בטחון.

יותר מזה? כשנסעתי עם חבר בכביש הזה על 190 עקפה אותנו מכונית משטרה מהגדולות יותר (לא יודע איך הולך השם שלהן) ופשוט צפצפה לנו להאט והמשיכה לנסוע כרגיל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחד העקרונות שלי הוא בתור מישהו שמגיע למקום עבודה חדש או לכל מסגרת חדשה היא שאני יותר מתעניין ללמוד מאחרים,_לראות את אופן פעולתם של אחרים מנוסים ומלומדים ממני, כך גם בכביש נהגים חדשים אמור לנהוג. קודם כל תלמד מאחרים, אחר כך תבוא ותרצה על נושאים כאלה ואחרים. מכיר את המושג הצבאי ''פקודות אלה נכתבו בדם''? כנראה שאם החליטו ש-100 קמ''ש זה די והותר, ויתרה מכך בכביש 6 התפרעו ונתנו אפשרות ל-110, יש לזה סיבה וסיבה גדולה.

הסיכוי שלך להינצל מתאונה במהירות ב-160קמ''ש קטן פי כמה וכמה מהסיכוי להנצל מתאונה במהירות 100 קמ''ש, ואת זה אני אומר על פי היגיון בריא. עכשיו תחשוב כמה כל החושים שלך אמורים להיות עירניים במהירות כמו 160 קמ''ש ואף יותר, כמה הרכב שלך רגיש לכל מהמורה בדרך למהירות כזאת. לעומת זאת, ב-100 קמ''ש אתה יכול להגיב יותר מהר ויותר טוב למכשולים בדרך.

בוא ונגיד שנסעת על 160 קמ''ש וקפץ לך לכביש איזה עצם (אדם.כלב,חתול), גם אם תספיק להגיב, כנראה תאבד שליטה והסיפור לא ייגמר טוב. מה גם שהפרשי המהירות האלה אולי יתנו לך הפרש זמן של רבע שעה במקרה הטוב, והפרש של חיים שלמים במקרה הרע. אז בוא תעשה טובה לעצמך ולסובבים אותך שמור על המהירות המותרת,_ציית לחוקים ולתמרורים. אתה רוצה אוטוסטרדות של 200 קמ''ש,_קפוץ לגרמניה ותהנה כמה שאתה רוצה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המהירות המקסימלית המותרת בכבישים מהסוג שציינת אכן לא סבירה, ואכן אין שום בעיה בטיחותית לנהוג מהר יותר. אבל, כיוון שהרישיון יקר לך, וכיוון שהמשטרה אוהבת לחפש דווקא היכן שאפשר לתפוס (כלומר, היכן שאפשר לנהוג מהר), אולי רצוי לך להתאפק ולנהוג לאט.

כמי שקיבל את הרישיון שלו לפני 20 שנה, אני יודע שקשה בגילך להרגיע ולא להאיץ לעצמך את הדרך, אבל תאמין לי שאפשר גם לנהוג במהירות המותרת (וקצת יותר, בקטנה), בזמן שעוברים אותך כל הזמן משמאל (כי נהגים איטיים שומרים על הימין, כן?! לא על המרכז, על הימין.) ולהעביר את הזמן בנעימים. בשביל זה המציאו את פורום אודיו לרכב...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשתהיה חבר כנסת תוכל להגיד את המשפט הזה. בנתיים, כמו כל אזרח, תוכל להביע את דעתך בקלפי.

לא רק כנהג חדש, אלא גם כנהג ותיק. סע כחוק. אין חוקים/תקנות שמותר לוותר עליהם. (הרי מעבר באור אדום=נסיעה במהירות של 150 קמ"ש, מבחינת התקנה. את שניהם אסור לעשות)

לא אחד ולא שניים מיושבי הפורום (ואני בתוכם...), חושב שהמהירויות בארץ לא הגיוניות. מלבד לקטר על זה, אנחנו לא עושים הרבה, ולכן ממשיכים לנהוג במהירויות הלא הגיוניות האלו.

נכון, יש הרבה מקום לשיפור התחום המוטורי בארץ (להחליף את שר התחבורה, לדאוג לתשתיות טובות יותר, לדאוג ללמד נהגים איך לנהוג ולא רק לעבור טסט ועוד...), אבל כל זמן שזה לא ככה, יש לשמור על החוק ועל עצמינו.

העניין הוא, שאתה נהג חדש וכבר חושב לנהוג מהר. קודם צריך ללמוד איך לשלוט ברכב טוב ורק אח"כ לנסות לשבור שיאים. (ואם אתה חושב שאתה כבר שולט טוב ברכב, אתה לא. אני לא מתיימר לשלוט ברכב בצורה הכי טובה ויש לי רישיון כבר 13 שנים.)

ועוד משהו. גם אני נוהג בכביש הזה. זה לא נחמד לנהוג מהר כשפתאום איזו סבתא מחליטה שרק הנתיב השמאלי עושה לה את זה ב- 80 קמ"ש...

אבל הסבתא סללה את הדרך להקמת הכביש הזה במהלך חייה.

גם אתה בבוא היום תיהיה סבא.

אין מה לשפר בתחום המוטורי בארץ,אלא רק במוטוריקה של הנהגים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה לי מישהו שבאמת נוסע על 100 שם.

ב3 חודשים הראשונים שלי כשנהגתי עם מלווה ונהגתי על 100 קמ"ש, עקפו אותי מכוניות מסחריות כמו KANGOO JUMPY BERLINGO למיניהם.

אכן הכביש מאוד נוח ונותן תחושת בטחון.

יותר מזה? כשנסעתי עם חבר בכביש הזה על 190 עקפה אותנו מכונית משטרה מהגדולות יותר (לא יודע איך הולך השם שלהן) ופשוט צפצפה לנו להאט והמשיכה לנסוע כרגיל

גבריאל,יש לי שאלה

כשהטסטר בטסט לקח אותך לכביש רחב ופנוי בעיר,למה לא שאלת אותו בטסט מדוע לא מאפשרים לנהוג ביותר מ50 קמש בכביש הזה ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רוצה לשאול אתכם איפה ההיגיון שכאשר אני נוסע בכביש הזה 100 כמו שמותר, שכן אני מפחד על רישיוני, חולפות על פניי מכוניות שבשק מגיעות ל140, 160 אם לא יותר

אותו ההיגיון שכשאתה מתמרן בין הבורות ב-100 קמ"ש בכביש החוף, ועוקפות אותך מזדה3ליסינג וגץליסינג למיניהם ב-130-150 קמ"ש.

אין היגיון.

אגב, הכביש שאמרת, אומנם לא יצא לי לנסוע בו, אבל נשמע כמו מקום אהוב על שוטרים - דרך קלה להגיע ליעד של הדו"חות למשמרת. נשמע גם כמו מקום טוב להתקין בו מצלמות מהירות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל הסבתא סללה את הדרך להקמת הכביש הזה במהלך חייה.

וזו הבעייה. הכבישים בארץ מתוכננים לזמן שבהם הם מוקמים ולא בחשיבה ל- 10 שנים קדימה...

אין מה לשפר בתחום המוטורי בארץ,אלא רק במוטוריקה של הנהגים.

אין מה לשפר? ומה עם כל הסיבות שהעליתי שם?

שיפור הנהגים מבחינת נהיגה, זה להכניס בהם היגיון מוטורי. וכן, זה קשור לתחום המוטורי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה שאם החליטו ש-100 קמ''ש זה די והותר, ויתרה מכך בכביש 6 התפרעו ונתנו אפשרות ל-110, יש לזה סיבה וסיבה גדולה.

אם היית יודע מי מקבל את ההחלטה ולפי אילו סטנדרטים, אולי היית חושב אחרת.

דה-פקטו, המהירות בכבישי הארץ גבוהה מהמותרת.

דה-פקטו, גם המחוקק מרשה לעבור את המהירות, במידה מסויימת, עבור קנס כספי בלבד (עד 30 קמ"ש בדרך בינעירונית). כלומר, גם המחוקק אומר לעצמו: "נסע 120 קמ"ש בכביש של 90... לא נורא."

דה פקטו - גם המשטרה כמעט ולא מחלקת דוחות על עבירות מהירות שאין בצידן משפט ו/או שלילה. אחרת גם המשטרה יודעת שהיא ובתי המשפט לא היו עומדים בעומס (ראה סעיף "דה-פקטו" ראשון).

צריך מערכת דיווח אוטומטית (ע"ע מצלמות חדשות) כדי לאפשר איסוף כספי דוחות באופן אינטנסיבי.

אבל למה להכביר מילים, עוד מעט ייכנסו המצלמות החדשות של מלמ-תים לשימוש, ונראה מה קורה לסטטיסטיקה של התאונות. לא על סמך "ההיגיון הבריא" של מישהו, אלא על סמך העובדות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חביבי,

431 הוא יופי של כביש, באמת ברמה בינלאומית. תמצא פה רבים שיסכימו איתך שהמהירויות בחלק מהכבישים בארץ לא

הגיוניות (100 - 110 קמ"ש בכביש 6 הגיוני?) אבל לצערנו זאת המציאות.

אני נע כל הזמן בין 100 - 120 קמ"ש בכבישים האלו ומחפש ניידות או מצלמות. עד עכשיו לא נתפסתי ויש לי 18 שנה רשיון.

אבל קח בחשבון שגם אם אתפס, וגם אם אשפט, היחס אלי כנהג עם 18 שנה ללא עבירות כלל, שונה מנהג צעיר שנתפס על מהירות.

לפעמים נורא מגרה ונורא מפתה ללחוץ. לא חייבים ספורטיבית לוהטת בשביל זה. גם משפחתית 1.6 מודרנית משייטת ללא בעיה

ב130 - 140 קמ"ש. אבל סע כחוק ואל תסתבך עם משטרת התנועה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה,בדר''כ רוב הנהגים נוסעים שם על 120 קמ''ש.

אבל,אני שבוע שעבר ראיתי במו עיני שוטר,נוהג בסקודה על לא פחות מ150 קמ''ש,

כאשר אנחנו נסענו על 110.

בקיצור,באמת שהכביש מותאם ואמור להיות ליותר,אבל זה מה יש.

תסע 110-120.

אלי כתב: הנהלת האתר מגנה בכל תוקף תחרויות בכבישים צבוריים,או כל סוג אחר של התפרעות ועבירה על חוקי התנועה!

*אבל אם אתם לוחצים, בחיית צלמו שנראה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...