Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בן, כמו שאמרתי - אך ורק קנון, ולא כי יש לי משהו נגד ניקון... כרגע יש לי עדשות המתאימות לקנון ואני לא מתכוון למכור אותן ולעשות מעבר חד לניקון. מה גם שאני אישית מרגיש "בבית" כשיש בידי קנון. מרגישה יותר נוחה לתפעול מניקון, למשל. עניין של הרגל.

אביתר, אין ספק. ה-L הראשונה שאקנה היא 70-200 F2.8 מיוצבת :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מוכר בדיוק עדשה 75-300 של קנון, תמצא אותי ביד 2 או כאן בה"פ..

:)

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

החלטה מאוד מאוד קשה.

השוואה שעשיתי בDPREVIEW לא נותנת הובלה משמעותית לאף אחת מהמצלמות

נתונים טכניים שונים מהותיים

מהירות צמצם עד 1/8000 ב50 לעומת 1/4000 ב550

לאיזון לובן ב50 יש עוד אפוציה שנקראת קלווין

ל550 יש פיצוי חשיפה ש+-5 לעומת +-2 ב50

ל550 יש 63 איזורי מדידה לעומת 35 ב50.

כמובן ל550 יש אופצייה לצלם וידאו בHD דרך עדשות סטילס, שזה פיצ'ר שאישית אותי מאוד מעניין להתעסק איתו.

ל550 יש אופצייה לחיבור שלט בIR

ל50 יש שתי אפוציות לצילום RAW שנקראות Sraw1 וSraw2

הviewfinder ב50 מספק הגדלה של 0.95 לעומת 0.87 ב550. שניהם מספקים כיסוי של95%, אבל טוענים שההגדלה מרוגשת באופן משמעותי.

רזולוציה של 18.7 ב550 מול 15.5MP ב50, לדעתי כבר לא ממש רלוונטי ברזולוציות האלו, מרגיש כמו מירות חימוש יותר ממשהו פרקטי כבר.

עוד נקודה שחוזרת בכמה מקומות לטובת ה50 היא איכות הבנייה לעומת ה550 שטוענים שקצת "צעצועית" אפשר להגדיר.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
החלטה מאוד מאוד קשה.

השוואה שעשיתי בDPREVIEW לא נותנת הובלה משמעותית לאף אחת מהמצלמות

נתונים טכניים שונים מהותיים

מהירות צמצם עד 1/8000 ב50 לעומת 1/4000 ב550 לא יצא לי לצלם שהשתמשתי בתריס יותר מ1/1000. צמצם אחראי על הכמות אור שנכנסת ולא על זמן החשיפה. התבלבלת קצת.

לאיזון לובן ב50 יש עוד אפוציה שנקראת קלווין

ל550 יש פיצוי חשיפה ש+-5 לעומת +-2 ב50 פרט ממש שולי במיוחד אם מצלמים במצב ידני,אם התנאים מאפשרים זה עדיף בכל מקרה.

ל550 יש 63 איזורי מדידה לעומת 35 ב50.

כמובן ל550 יש אופצייה לצלם וידאו בHD דרך עדשות סטילס, שזה פיצ'ר שאישית אותי מאוד מעניין להתעסק איתו. לי אישית הפונקציה של צילום וידאו במצלמת סטילס זה כמו לצלם סטילס עם וידאו,זה לא באמת נועד לזה.

ל550 יש אופצייה לחיבור שלט בIR

ל50 יש שתי אפוציות לצילום RAW שנקראות Sraw1 sraw2 בשביל מה צריך שני אופציות לRAW? עד היום הספיקה אחת

הviewfinder ב50 מספק הגדלה של 0.95 לעומת 0.87 ב550. שניהם מספקים כיסוי של95%, אבל טוענים שההגדלה מרוגשת באופן משמעותי.

רזולוציה של 18.7 ב550 מול 15.5MP ב50, לדעתי כבר לא ממש רלוונטי ברזולוציות האלו, מרגיש כמו מירות חימוש יותר ממשהו פרקטי כבר.

עוד נקודה שחוזרת בכמה מקומות לטובת ה50 היא איכות הבנייה לעומת ה550 שטוענים שקצת "צעצועית" אפשר להגדיר.

הערות\הארות באדום.

עניין הפיקסלים,זה באמת לא הבדל משמעותי וכל עוד הבחור לא הולך לפתח פוסטר בגודל 3X5 מטר הוא לא ירגיש הבדל.

Got To love It

פורסם
בן, כמו שאמרתי - אך ורק קנון, ולא כי יש לי משהו נגד ניקון... כרגע יש לי עדשות המתאימות לקנון ואני לא מתכוון למכור אותן ולעשות מעבר חד לניקון. מה גם שאני אישית מרגיש "בבית" כשיש בידי קנון. מרגישה יותר נוחה לתפעול מניקון, למשל. עניין של הרגל.

אביתר, אין ספק. ה-L הראשונה שאקנה היא 70-200 F2.8 מיוצבת :wink:

דווקא ה2.8 המיוצבת תעשה לך שרירים ביד :)

אני הייתי הולך או על 2.8 הרגילה הוא 4 מיוצבת.

אבל שוב תלוי מה אתה מצלם. 2.8 מיוצבת אתה צריך בתנאים די קשים..

פורסם

בשביל הסדר בבלאגן ה7D היא לא מצלמת פול פריים אלא מצלמת קרופ רגילה של קנון שנותנת קרופ של 1.6 על חיישן בגודל של 22.3mm x 14.9mm.

בקשר לשאלתך המקורית, אני חושב שקניית 500D היא רעיון טוב יותר מכיוון שרוב ההבדל בין שתי המצלמות הוא דיי זניח לטעמי וההבדל הגדול הוא שה-50D מציעה גוף יותר רובסטי בעל איכות בניה טובה יותר מבחינות עמידות לפגעי טבע (אטימות וכו'),דבר אשר רוב הזמן לרוב החובבנים לא מהווה בעיה גדולה להיות בלי איטומים וכו'.

ה-550D היא מצלמה חדישה יותר אשר משלבת בתוכה טכנולוגיה קצת יותר מתקדמת ואיכות איזו גבוה הרבה יותר טובה מה-50D,הנה מבחן השוואה בין המצלמות:

http://dpreview.com/reviews/canoneos550d/

http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/267%7C0/(appareil2)/350%7C0/(onglet)/0/(brand)/Canon/(brand2)/Canon

ובנוסף מבחן השווה בין שתי המצלמות וה-7D:

http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/267%7C0/(appareil2)/350%7C0/(appareil3)/329%7C0/(onglet)/0/(brand)/Canon/(brand2)/Canon/(brand3)/Canon

בגדול אני (למרות שאני מצלם עם ניקון) הייתי הולך על ה-550D למרות שהיא נחשבת למצלמה מליין נמוך יותר היא עולה פחות וזה נותן לך אופציה לקנות עדשה זולה סטייל 50mm f/1.8 או לשדרג פלאש קיים בתוספת קטנה ולקבל בסופו של יום סט יותר מאוזן ויותר טוב לטווח הארוך.

מקווה שעזרתי.

פורסם

גוף זה החלק הכי פחות חשוב במצלמה. אני הייתי ממתין עם השדרוג של הגוף ומתנחם בינתיים בקנייה

של איזו עדשה ממש-ממש טובה, משהו עם F הכי נמוך שאפשר, לא זום כמובן.

יחי ה-BOKEH!

אבל זה רק אני.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא הייתי אומר הכי פחות חשוב, כמו כל דבר, מדובר על מכלול. גוף טוב עם עדשה גרועה יגביל את התוצאות מצד הגוף, עדשה טובה עם גוף לא משהו לא תמצה את היכולות של העדשה. לא יעזור זה תמיד מסתכם, ללא ספק, ביד שאוחזת את שני המרכיבים הראשונים, וזה נכון כמעט לכל תחום.

בקשר לשאלות בקשר לפוסט שלי

1) צודק התבלבלתי, אני נוטה להתבלבל בהגדרות, מצטער.

2) מסכים, יצא לי אולי פעמיים-שלוש להשתמש בפיצויי חשיפה.

3) אני לא מסכים, האופצייה לצלם ודאו באיכות ממש גבוהה עם עדשות סטילס מאוד קוסם לי. צילומי ספורט מיוצבים, בין עם טלפוטו או סתם זום, צילמוי טבע מסויימים ומקרו טבע אלו דברים שהייתי שמח להתנסות בהם עם ה550. הוורסטליות שעדשה מתחלפת מספקת היא משהו שלא יסולא בפז לטעמי.

4)על רגל אחת, Sraw1/2 הם לא קבצים אחרים של RAW, אלא סוג של "סימפול" מחדש של קובץ, קצת מסובך אבל הבנתי נכון בעיבוד של הקובץ, התמונה מצולמת רגיל, אבל אחרי זה מעובדת מחדש על ידי חיבור פיקסלים צמודים אחד לשני על מנת לייצר תמונה אחידה יותר עם יותר פרטים ופחות רעש. יש כאן דוגמא למה ההבדל.

אגב +1 ל70-200 2.8, מפלצת אמיתי ^_^

נ.ב.

אני אישית עדיין לא יכול להגיד איזה הייתי בוחר. אבל העניין של הוידאו, כמו שכבר אמרתי, מאוד מעניין אותי.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אני חושב שאתה צריך להפסיק להתלבט ולהקשיב לראש שלך שאומר לך לקחת את ה-550D.

לפי דעתי את מתלבט מאוד בינין מכיוון שה-50D נראת לך "מקצועית יותר" וזה גורם לך לחשוב שאולי ככה תצליח להוציא תמונות טובות יותר או איכותיות יתר.

לטעמי בשבילך לא צריך להיות כאן מקום להתלבטות בכלל מכיוון שאתה לא צריך את המבנה הרובסטי של הגוף של ה-50D או את מהירות הצילום הגבוהה שלה אלא אתה צריך גוף שיתן לך כמה שיותר יתרונות בכמה שפחות כסף וכאן ה-550D נכנסת לתמונה בתור מצלמה שיש לה חיישן חדיש יותר וטוב יותר,איכות איזו גבוה טוב יותר,מערכות פוקוס לא רעה בכלל וכו'...

אם אתה רוצה "מקצועי" תקנה גריפ למצלמה שלך ועוד סוללה, תאמין זה יעשה את כל ההבדל.

מקווה שתעשה בחירה נכונה ושתהיה מרוצה מהמצלמה שתבחר.

יום טוב ושבת שלום.

פורסם

המטרה היא להשתדרג מבחינת גוף - כרגע אין אפשרות לרכוש 7D ולכן כנראה שאלך על 50D.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קנה את ה-50D. בקשר לעדשות- זרוק את כל הזבל שיש לך, ותקנה אחת מה-L של קאנון (24-70 למשל). לאחר עבודה איתם אני פשוט לא יכול לחזור לצלם בעדשות "רגילות". זה שווה הכל.

עריכה: לגבי עדשות, אל תשלול קניה מיד 2. אם יודעים מה לבדוק בעדשה, אז אפשר לחסוך הרבה כסף.

172

פורסם
קנה את ה-50D. בקשר לעדשות- זרוק את כל הזבל שיש לך, ותקנה אחת מה-L של קאנון (24-70 למשל). לאחר עבודה איתם אני פשוט לא יכול לחזור לצלם בעדשות "רגילות". זה שווה הכל.

עריכה: לגבי עדשות, אל תשלול קניה מיד 2. אם יודעים מה לבדוק בעדשה, אז אפשר לחסוך הרבה כסף.

ידידי, תודה.

אל דאגה - ברגע שיהיה מעט יותר כסף פנוי לצילום, אני אשדרג את צי העדשות (ומשומשות בהחלט באות בחשבון).

הגוף הישן (400D) והציוד שעימו - מוצעים למכירה. למי שמעוניין - בה"פ.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...