Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שדרוג מערכת שמע 3000 ש"ח Suzuki Alto 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest itzik.sharabi
פורסם

אהלן חבר'ה.

קניתי סוזוקי אלטו 2010. הרכב מגיע עם הד-יוניט אינטגרלי ושני רמקולים קטנים המותקנים על הדש בורד.

יש מקום ב-4 הדלתות למקולים בגודל של 5.25".

אני מחפש להתקין מערכת ברכב הכוללת : קומפוננט קדמי ( טוויטרים על הדש בורד ומידים בדלתות הקדמיות ) וזוג רמקולים אחוריים לדלתות כולם בגודל 5.25", ומגבר.

אני לא מחפש עוצמות מאוד גבוהות ולא חובב מוסיקה טראנס (אני לא מעוניין להתקין סאב. יש רמקולים אחוריים שיכולים לספק תדרים יחסית נמוכים כדי לפצות על זה? ).

אני מחפש איכות שמע גבוהה ונקיה, סאונד רך , לא עמום ולא "שפיצי". אני מקשיב למוסיקה ישראלית, רוק וכו'..

שאלה: האם ההדיוניט המקורי יעשה את העבודה כמו שצריך? (אין לי מושג אם יש בו יציאת AUX, אני מקווה שכן).

התקציב לי לשדרוג כולו כולל כבילה והתקנה עומד על 3000 ש"ח במקסימום ( מקווה לסגור את זה במעט פחות).

אשמח להמלצות לסוגי רמקולים ומגבר.

פורסם

רמקול 5.25 לא יכול לשחזר באס בצורה טובה.

ככלל, ככל שהממברנה גדולה יותר יש פוטנציאל טוב יותר להפקת באס מהדרייבר.

דבר נוסף: בד"כ יש אפשרות להתקין רמקול בגודל 6.5 מעל פתח של 5.25 בעזרת טבעת עץ, אשר מרחיקה את הרמקול מהפתח המקורי ובכך מאפשרת לו להכנס ללא בעיה וללא שינויים גדולים בדלת- אם יש מספיק מרווח בין פח הדלת לפאנל הכיסוי זהו שדרוג מצויין בעלות נמוכה מאד.

מעבר לכך:

שמעת בעבר מערכות שמצאו חן בעיניך?

רמקולים מחברה מסויימת שקלעו לטעמך?

האם יש יציאות למגבר מה HU המגיע עם הרכב?

מתחדשת*

Guest itzik.sharabi
פורסם

קודם כל תודה על התגובה.

אני אפרק את הדלת ואבדוק אם יש אפשרות להתקין 6.5.

לאח שלי היה קומפוננט של Heartz לא זוכר איזה דגם ולא ממש אהבתי אותו, הסאונד היה שפיצי מדי ולא מספיק רך לטעמי.

לגבי יציאת ה HU לצערי לא אוכל לדעת זאת עד שלא אגיע להתקנה בפועל שכן אני לא הולך לפרק אותו לבד..

לא יצא לי לשמוע קומפוננטים לכן אני מבקש את עזרתכם המומחים שיכולים לכוון אותי בכיוון כללי.

שמעתי שהמורל דוטק טובים, האם הם מתאימים לסגנון ולתקציב שלי?

Guest itzik.sharabi
פורסם

אני גם חושב בכיוון של הדוטק.

יש איזה קטע עם הטוויטרים או משהו כזה? יש כמה סוגים ? מה הסוג הטוב?

לגבי רמקולים לדלתות האחוריות: אני לא שם קומפוננט מאחור כי זה מיותר. האם לשים רמקולים בדלתות האחוריות או להשאיר ריק? כאמור אני לא שם סאב אז אולי רמקולים בדלתות מאחור יפצו על כך?

בנוגע ל HU אני שוקל בחום לשדרג אותו, אפשר להזמין מסגרת מחו"ל ובעזרתה לשים איזה HU שרוצים.

אני מחפש HU שיכלול: כניסת USB, יציאת ל IPHONE, חיבור bluetooth שישמש גם כדיבורית (מאוד חשוב).

אשמח להמלצות.

תודה !

פורסם

כרגע אל תתקין כלום מאחור.

תלמד את המערכת לאחר השדרוג הראשוני ותראה לאן אתה רוצה להמשיך להתקדם.

לגבי טויטרים- הסט מגיע עם ה MT12 עד כמה שידוע לי.

לגבי באס- אין רמקול שבאמת יכול לחפות על היעדר סאב.

אבל הכל שאלה של צורך מול היצע:

כדי למצות את יכולת הבאס של הדוטק (או של כל רמקול המותקן בדלת לצורך העניין) יש צורך ב:

התקנה טובה, עם חיווט מלא ישירות מהמגבר (ללא התעלקות על חיווט רמקול קיים).

בידוד אקוסטי מלא לדלת.

חיבור הרמקול על בסיס מתאים (למשל טבעת עץ).

מעבר לכך:

איזו מוזיקה אתה בד"כ שומע? יכול להיות שאתה אוהב מוזיקה עשירה בבאס, שהיא לאו דוקא אלקטרונית.

מתחדשת*

פורסם

שלום

ביום שישי התקנתי ברכב כזה סט 3WAY של DLS R36

קודם כול בדלתות מידת רמקול 6.5 אינ''ץ מאחורה גם

הHU מוצי סאונד גרועה ברמות קשות ניתן לחבר על מכשיר רק רמקול מקורי 4 אינ''ץ שיושב בדשבורד, וגם יש צורך לעביר חותים לדלת

גם ניתן להתקין שניי סאבים בדלתות אחוריות בגודל 6.5 אינ''ץ של DLS עם מגבר קתן .

http://www.ahuvishay.co.il/aecommerce/c2409/89650.php

הדלת של רחב קמו קופסת שימורים פח דק והרבה חלל צריך איתום כדיי לקבל קצת באס מרמקולים, גם פלסתיק קל ודק

קדיי לקבל שמע ברכב דרוש קצת סבלנות, קסף, וחשיבה

אלכס

Hu: Pioneer 9800 BT Comp:

DLS-UR36i

SubWoofers: Double Eartquake SubZero 2000RMS

Guest itzik.sharabi
פורסם

רעיון מעניין לשים שני סאבים קטנים בדלתות. הבעיה היא באמת האיטום, צריך להפוך את הדלת לתיבת סאב, נשמע קשה לביצוע.

וחוץ מזה אם מישהו ישב מאחורה זה יפרק אותו :)

אני חושב אולי לשים מורל דוטק 6.5 בדלתות הקדמיות, לנסות להשיג סאב אחד מתוך הזוג הזה של ה 6.5 ולבנות לו קופסה ולשים בבגאג'. ככה יהיה משהו קטן.

לגבי ה HU אני חושב שאשדרג אותו, גם על מנת לשים HU שכולל דיבורית כניסה USB וכניסה IPHONE (אשמח להמלצות ל HU).

תודה !

אני שומע מוסיקה ישראלית, רוק ישראלי ולועזי, היפ הופ ו R&B

Guest itzik.sharabi
פורסם

אין לי תקציב עבור כל פריט בנפרד.

אני כנראה אקח את המורל דוטק (אוביישן?) אשמח לשמוע להצעות למגבר, פאנל ואולי אפילו סאב קטן הכל סביב ה 3000.

ראיתי פאנל של קלאריון ב 1350 ש"ח נשמע מחיר הגיוני.

פורסם

איציק, אם אתה שולל סאב בבגאז' מפאת גודלו, יש הרבה דגמים שצריכים תיבה קטנה עד קטנה מאוד, ויש אפילו סאבים שטוחים בעלי עומק התקנה של +- 10ס"מ, מה שמאפשר לבנות תיבה מלבנית ושטוחה שתגזול מעט מאוד מנפח הבגאז'.

מתחדשת*

Guest itzik.sharabi
פורסם

אם אני שם סאב זה כדי למלא את תא הנוסעים בתדר נמוך בעדינות..לא משהו מחריש אוזניים ועדיף לא משהו שישמעו אותו מבחוץ כמו כל אלה שעומדים לידך ברמזור ומרעידים לך את הרכב.

חשוב לי שיהיה משהו שלא ימלא את מעט הבגאג' שיש באלטו. כמה שיותר קטן יותר טוב. מצידי 5". חשוב שיהיה איכותי ומדויק.

יש לך אולי דגם שיכול להתאים לי?

פורסם

אם אפשר להצטרף כאן לשאלות אז,

היכן משיגים סאבים קטנים כל כך והאם הם יקרים יותר?

האם לדעתכם הרדיו דיסק המקורי יכול לתת תוצאה טובה עם שישיית רמקולים טובים וחיווט טוב ללא מגבר וסאב?

אני מדבר על החלפת 2 הרמקולים הסטנדרטיים 4" ו2 זוגות של 6.5" בדלתות.

פורסם

איציק הכוונה היא לקטרים של 8"-10".

סאבים כאלו יש להרץ, ID, AA ושות.

דגמים ספציפיים יכולים להעלות כאלו שמתמצאים יותר בנושא, אני נוסע sub-free :-D

מתחדשת*

• תוכן חדש...