Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לתבוע אופנוען?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכל מקרה אני מבקש להדגיש שאיפה שרשמתי אופנוענים היתכוונתי בעיקר לקטנועים ולא לאופנוענים בכביש מהיר.

אופנוענים (כלים ספורטיבים בעיקר) בדר"כ נוהגים למופת וגם כשהם נוסעים פי 2 ויותר מהתנועה בדר"כ לא מסכנים את הסובבים אותם.

על האמירה הזו אני חותם בשתי ידיים.

מעולם לא ניתקלתי באופנוען כזה שעושה שטויות (אצלי נסיעה מהירה איננה בקטגוריית שטויות).

הבעיה היא עם הדו"ג צנומי הנפח, השילוב של כלי עירוני זריז, יחד עם מחיר רכישה זול, בצירוף אוכלוסיית שליחים שגדלה והולכת יוצר מתכון נפיץ.

מתכון נפיץ כי הכלים האלה מופקדים בידיים של צעירים שעדיין לא קוראים נכון את הכביש, לא מודעים למגבלות כלי הרכב יחד עם רוח הרפתקנית (שלא להגיד התאבדותית). מעצם טבעם החברה האלה משתוללים על הכביש ומוצאים שם רע לקהילת הרוכבים.

גם אני נתקלתי לא פעם בתופעות אותן תיארת בהרחבה, היה מיקרה שעצרתי כולי רועד את הרכב, כשלצידי רוכב קטנוען שבכלל איננו מבין שהוא חב לי את חייו.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יפה לפחות שיש פה איזה בגרות להבדיל בין אופנועים לקטנועים ולא כל רוכבי הדו גלגלי הם שליחי השטן.

מה גם שרוב הכותבים פה שרוכבים על דו גלגלי עם רוכבי אופנועים מסוגים שונים.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
אני אחדד את השאלה:

האם המשטרה חייבת למסור את פרטי הצד האחר לצד המתלונן, אפילו אם התיק נסגר?

אם חברך יפנה למשטרה בעזרת עורך דין, יקבל את התיק על תוכנו.

פורסם

כרוכב דו"ג גם אנוכי חושש מרוכבים נלוזים שלא בוחלים בלחתוך גם דו"ג קולגה.

לגבי הנוהגים על 4 אלה לעיתים נוטים להתייחס אלייך כחלש ובהתאם כפועל יוצא עם יידחפו לך ללא רחם לנתיב.

למען הכנות - האוטובוסים והמשאיות נוהגות מנהג שווה כלפי המכוניות.

RoadRage.jpg

רעיון לנקמה :-)

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אני אישית רוכב על קטנוע ותמיד מנסה לרכב בצורה אחראית, למה להכליל על פי היכולת להצמיד רגליים?

פורסם
לא נשמע כל כך נייטרלי.

אופנוענים אדיוטים יש,

נהגי רכב אדיוטים גם יש.

אמרתי גם על גבי הפורום הזה, אותם נהגים, אותם רוכבים, אותם ישראלים, אותה תרבות נהיגה.

מפגרים על מכוניות פגשתי בלי קץ, כך גם לגבי רוכבי דו גלגלי.

תיתפלא, אבל אני מאוד נייטראלי.

שים לב שבהודעות שלי רשמתי שיש לא מעט נהגי מכוניות דפוקים, ושאם אני לפחות פעם ביום פוגש כזה אז נהגי קטנועים פוגשים אותם הרבה יותר.

אבל, וזה אבל גדול: רוב נהגי המכוניות שמסכנים קטנועים מסכנים אותם בתמימות כי הם לא יודעים לנהוג\נוסעים כמו רובוט במקום באמת לנהוג ברכב וכו'.

רוב נהגי הקטנועים שמוציאים שם רע לאוכלוסיה הזו (ולצערי יש המון כאלו) עושים את זה תוך זילזול בחייהם של עצמם ורכושם של אחרים בכוונה תחילה!

רוב נהגי המכוניות לא מרגישים "מקופחים" מקטנועים, הם פשוט לא מודעים לכך שבאופן נהיגתם הם מסכנים את הרוכבים וזה ההבדל הגדול בין אוכלוסית הקטנועים לעומת ציבור נהגי המכוניות.

בנוסף שב חצי שעה ברחוב עמוס בתל אביב וצפה על התנועה, כמות ה"כמעט" תאונות בין 2 קטנועים מפגרים לבין קטנוע אופנוע יהיה גבוה פי כמה בגלל נהיגה חסרת אחריות של הקטנועים במודע!

בעיקר במעבר בין נתיבים.

יש לציין שבחיים לא היה לי קטנוע, אך ורק אופנועי כביש או שטח ואני יכול לספור על יד אחת את מספר "התקפי הלב" שהיו לי עקב נהיגה נכונה שלי וקריאת מצב הכביש. בכל שנותי על הכביש (בערך 10 שנים על אופנועים)

אני לדוגמא תמיד מסתכל למראה של הנהג שאותו אני מתכנן לעקוף כדי לראות האם הוא שם לב אלי, האם הוא מרוכז או בכלל האם יש משהו אחר שמעסיק אותו ומונע ממנו ריכוז על הכביש, כמות הרוכבים שניתקלתי שעושים את זה בזמן שאני נוהג ברכב הוא אפסי.

אין מה לבוא בטענות לנהגי מכוניות טיפשים שלא יודעים לנהוג, זוהי תרבות נהיגה שהמדינה השרישה בארץ בעזרת לימוד הנהיגה המצויין שלה ואפס החינוך לכביש שהיא השרישה במשך כל חיי המדינה שלנו.

לעומת זאת, לכל הקטנועים שנוהגים בצורה חסרת אחריות למרות שהם מבינים טוב מאוד את המשמעות בפגיעה בנפש וברכוש יש לבוא בטענות.

רוכב אופנוע לא נוהג בשביל עצמו, הוא נוהג בשביל כל הכביש!

אם רוכב אופנוע עושה תאונה במבחן התוצאה האם הוא אשם או לא זה כבר לא משנה! התוצאה היא שהוא מרוח על הכביש ויש פגיעה בגוף ברמה כזו או אחרת, אחרי שהוא נגרר כמה עשרות מטרים על הכביש ושבר חצי מהעצמות בגוף+כוויות מהחיכוך הוא ממש לא חושב האם זה באשמתו או לא, יש לו באותו רגע דברים קצת יותר חשובים לדאוג להם :roll:

פורסם

אבל, וזה אבל גדול: רוב נהגי המכוניות שמסכנים קטנועים מסכנים אותם בתמימות כי הם לא יודעים לנהוג\נוסעים כמו רובוט במקום באמת לנהוג ברכב וכו'.

רוב נהגי הקטנועים שמוציאים שם רע לאוכלוסיה הזו (ולצערי יש המון כאלו) עושים את זה תוך זילזול בחייהם של עצמם ורכושם של אחרים בכוונה תחילה!

אתה והרבה מאוד אנשים נוטים לחשוב, שאם מסכנים מישהו בתמימות כי לא יודעים לנהוג \ נוסעים כמו רובוט אז זה בסדר.

תשים לב שאתה אשכרה מציג את זה כטענת קונטרה לאידיוטים עם קטנוע שמשתוללים.

אתה באמת חושב שהנהגים שמסכנים אחרים בתמימות "טובים" יותר מהקטנועים שמסכנים בכוונה ?

תחשוב על מה שאתה אומר כאן - זאת אומרת אם ילד קטן ישחק באקדח והוא יהרוג מישהו - הריי שזה נעשה בתמימות לגמרי מצידו (נעזוב כרגע את טיפשות של מי שנתן לו לשחק, כמו שנעזוב את הטיפשות של הטסטר שהעביר את אותו נהג טסט)

אז זה יחשב יותר טוב מאשר מישהו שלקח אקדח וירה ?

אני לגמרי לא מסכים, אני חושב שגם נהג רכב שמסכן רוכב אופנוע בתמימות, או כי נשפך לו הכוס תה, או כי בדיוק אישתו כעסה עליו והוא עצבני, או כי סתם איזה רוכב קטנוע עיצבן אותו זה ממש לא משהו תקין.

פורסם

שניר היקר, אתה לא חייב להסכים וזה בדיוק טבעו של עולם ומטרתו של הפורום.

נתת דוגמא שילד קטן משחק עם אקדח וירה במישהו.

לצערי זה בדיוק המקרה שקרה לשכן שלי ואין מה לכעוס על הילד.

כן, אני טוען שתמימות מפחיתה מחומרת הכוונה של המעשה (ולא ממבחן התוצאה!) ממעשה לעומת זדון ועובדה שכל המערכת המשפטית חושבת כמוני.

יש הדבל גדול בין רצח (בכוונה תחילה) לבין הריגה בשוגג (מוות בטעות) נכון?

אם מישהו יחתוך אותך על הכביש בטעות זה הרבה פחות מעצבן מאשר מישהו שחתך אותך בכוונה נכון?

שניר היקר, איפה בדיוק רשמתי שלסכן מישהו בתמימות זה תקין? בחיים לא רשמתי,רמזתי או חתרתי לכך!

אני בכלל חושב שצריך לשלול את הרישיון לחצי מהנהגים במדינת ישראל כי יש המון שהם כל כך טיפשים שאני לא מבין איך הם מצליחים להיתלבש לבד בבוקר מרוב שהם לא מצליחים לקרוא מצב מינימאלי על הכביש.

פורסם

חייבים להבין את ההבדל, שבמקרה אחד - יהיה מעיכה בכנף, שריטה בדלת, אולי אפילו טמבון שבור - במקרה השני, יהיה יד שבורה, רגל שבורה, אולי גב שבור.

זה ההבדל.

וחבל שאנשים לא מפנימים את זה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...