Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי כח להגיב על כל מה שנכתב פה, מי שרוצה להתווכח מוזמן לבוא למפגש/תחרות אני קיקר אייל ועוד רבים וטובים נוכל לתת שם הרבה תשובות למה שרץ פה.

בקשר לשימוש עם כבלי UTP, גם על זה יש ויכוח ענק בעולם, נסו להריץ חיפוש בגוגל על utp rca.

בגדול הויכוח שם מתבסס על זה שהכבל בשימושו הרגיל מעבר מאות מגה או גי'גה של DATA אך בכל זאת שימושו ברכב לא יעיל בכלל עקב הטענה שהסיגנל ברכב לא מאוזן בניגוד לשימוש ה-DATA ששם המכשירים שהכבל מחובר בניהם כן מאוזנים.. זה רק על קצה המזלג ישנם אתרים שלמים עם הוכחות ותאוריות, שלרוב המסכנה היא שאין שום יתרון בכבל UTP או STP אלה רק חסרון.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרבה תשובות?

שמתי לב איך אתם מציעים לאנשים לפתור פה בעייה של רעש אלטרנטור......

לגרד את הצבע, לבדוק ground, להפריד כבלים......

דברים מיותרים שלא קשורים לבעיה וגם לא פותרים אותה...

אבל כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה... 8)

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

אז אתה גם יכול להציע פתרונות לבעיות שעולות פה בפורום.... ומה הפתרון שלך לרעשי אלטרנטור?

Scooby WRX

פורסם

אם אתה רוצה ללמוד איך לפתור רעש אלטרנטור באופן מקצועי אתה צריך לבקר ב carsound בפורום של דוד נבון.

שם הוא פותר את הבעיה באופן מקצועי ולא ע"י ניסויים של גירוד צבע, הפרדת כבלים וכו'.

יש שלבי troubleshooting שאם אתה עובר עליהם שלב אחרי שלב אתה מגיע למקור הבעיה.

לי אישית היה רעש אלטרנטור רציני באוטו, עברתי על השלבים והגעתי למסקנה שהכבל RCA הוא הבעיה, החלפתי לכבלים של monster cable שאותם תיכננו ריצארד קלארק ודויד נבוון, ה microXLN שיש עליהם גם פטנט שרשום על השם של השניים, המערכת עכשיו שקטה לחלוטין.

בוא אני אסביר לך באופן כללי מהם השלבים, בוא ניקח לדוגמה מערכת פשוטה שמורכבת מרדיו וכבלי RCA שמחוברים למגבר.

את ה troubleshooting אתה מתחיל מסוף ה signal chain, שזה המגבר.

לוקחים שניים כאלה:

mute1.jpg

ומכניסים למגבר, מדליקים אורות מתניעים את האוטו לוחצים על הגז ומקשיבים לרעש.

מה שיש לך פה, זה פלאג RCA מקוצר, המגבר עכשיו מקבל סיגנל של 0 וולט, ב 0 אוהם.

אם המגבר ירעיש לנו עם סיגנל של 0 וולט, אז נתחיל להשים עין על חוטי הרמקולים, קרוסים פאסיביים או הרמקולים עצמם.

אם אין רעש, עוברים הלאה ומתקדמים לאורך ה signal chain, עכשיו ניקח את הרדיו ונחבר אותו עם כבלי RCA קצרים מאוד למגבר, אם אין רעש, זה ירמוז לנו משהו על הכבלים שעוברים לנו בצד האוטו... אם יש רעש, נכנסת לספר השיאים של גינס:)

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

לכל אלה שיקפצו ויגידו ground loop, תבינו ש גראונד לופ קשה לזהות ולטפל.

רוב ה headunit לרכב מקשרות את ה signal ground ישירות ל chasis ground.

וכן, רוב המגברים הממוצעים מבודדים את ה signal ground מה chasis ground שלהם, זה מבטל ground loop בהתקנה ומוביל להתקנה מוצלחת.

כשמוסיפים רכיבים קדם מגבריים יכולה להיות בעיה, וזה יהיה תלוי ביחס בין ה signal ground שלהם למערכת אספקת החשמל שלהם.

גם ground loops isolators לא הכי מומלצים לשימוש למי שחשב עליהם כפתרון.

פורסם

וLoudGuy איך אתה מסביר את זה שאין מגבר באוטו ויש רק HU ורמקולים ויש רעשי אלטרנטור.....וגם ששמים משתיק רעשים יש רעשי אלטרנטור??? :twisted::lol::wink::?:

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם

sub, התשובה יכולה להיות בד"כ:

1. רכב ישן עם צמת חשמל מיושנת בעלת בידוד פגום בשילוב עם מעבר כבלים לא נכון ברכב.

2. HU מעפן, זבל סיני ודומיו שפשוט זאת האיכות שלו.

3. אלטרנטור לא תקין.

פורסם
הרבה תשובות?

אבל כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה... 8)

ישנם אלף ואחד סיבות שבגללם יכול להיות רעשיו לוואי ברכב, היות ורוב האנשים בפורום רוצים לפתור את הבעייה בעצמם (וסביר להניח שהם גם התקנו את המערכות בעצמם) אנחנו נותנים את כל הפתרונות למצב הזה,אפילו את הדברים הזניחים ביותר,אל תשכח שגם אנחנו לא יכולים לזהות את הבעייה בפורום אלא רק לשער מה הולך שם.

ורק לידע כללי,בפורום זה גולשים גם אנשי מקצוע שעוסקים בענף ונתקלים בבעיות אלו ביום יום.

בבעיות מסוג זה שאין אפשרות לראות באיזה צורה התקינו את המערכות ובאיזה רמת עבודה חייבים לעבוד בשיטת האלימינציה (השלילה) ולעבור על כל הדברים בשיטתיות (כן,גם על ההארקות).

בודדים יזכרו שבתחרות האחרונה אחרי שעשיתי סיבוב וראיתי מול מי אני מתמודד הדבר הראשון שעשיתי הוא להוציא מטף מהרכב שלי :roll: ,ופה מדובר על אנשים יחסית רציניים שעשו טעויות שיכולות לעלות במחיר הרכב ואני לא מגזים בכלל!!!

ואני יחזור לסיפור עם החיווט:

אם אתה טוען שכאשר נשים לסאב חוט של 1MM יהיה שינוי\עיוות אז בזה נגמר הסיפור לא??? יש הבדל! I REST MY CASE.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם
וLoudGuy איך אתה מסביר את זה שאין מגבר באוטו ויש רק HU ורמקולים ויש רעשי אלטרנטור.....וגם ששמים משתיק רעשים יש רעשי אלטרנטור??? :twisted::lol::wink::?:

יש לך בעיה רצינית ברדיו, תחליף אותו.

kicker, אין אלף ואחת סיבות.

יש שלוש סיבות והן,1. גראונד לופ 2. רעש שחודר דרך מערכת אספקת החשמל של המכשיר 3. ורעש שחודר דרך כבל RCA.

1.עם ground loop אין הרבה מה לעשות, אבל לרכיבים ממוצעים עם isolation של ה signal ground מה chasis ground רוב הסיכויים שתיהיה לך התקנה מוצלחת.

2. isolated power supply תשמור שלא יגיע רעש לרכיבים מה +12v ומהמינוס.

3. כבלים UTP ימנעו ספיחת הרעש לכבל.

תשכח מגירוד הצבע ושאר הדברים, תגרד את הצבע של המינוס לא בשביל שלא "יכנס" רעש למערכת שלך, אלא על מנת שהמגבר שלך יקבל מתח יציב וכמו שצריך.

ואם אתה עדיין לא מאמין, שים למגבר שלך כבל גראונד ארוך מאוד ו-18 גייג סתם לדוגמה, יש לנו פה הארקה גרועה מאוד נכון? תגיד לי אם הרעש אלטרנטור יתחזק או ישתנה...

תאמין לי שלא:)

פורסם

יש לך עוד הרבה ללמוד(גם אני עדיין לומד).

תוסיף לרשימה ווסת טעינה דפוק,קבל בדיסטרביוטור נפרץ,הארקה לאנטנה נדפקה(רעשים ברדיו בלבד),סיכוך ההד יוניט,השראות במגבר,נתקלתי גם בהשראות מהטלפון הסלולארי לרדיו,לייזר בדיסק מכניס רעשים ויש עוד הרבה.....

אם לבן-אדם יש חום זה אומר שיש לו שפעת?????? :lol:

חייבים לבדוק את כל הדברים אם אתה רוצה באמת לבודד את הבעייה.

ואגב במקרים בודדים גם גירוד הצבע משפיע, אם המגע במינוס הוא גבולי\חלקי יווצרו SPIKES שיכניסו רעשים למערכת!!!

פורסם

אתה הוא זה שצריך ללמוד איך פועל בכלל אלטרנטור, ומה זה הרעש הזה שאתה שומע. (אני מדבר אך ורק על רעש אלטרנטור).

אתה כבר לא מדבר על מערכות לרכב:)...

ווסת טעינה:)? אתה מתכוון ל voltage regulator שקשור לאלטרנטור:)?

אתה לא יכול לטעון שיש בעיה באלטרנטור, כי אין כזה דבר אלטרנטור שהוא לא רועש, אלטרנטור מיצר זרם AC ואז הוא מיושר עם דיודות ל DC, הרעש שאתה שומע זה ה 3 phase ripple שזורם בשילדה... (פה תוכל לקרוא על ה 3 פייז http://www.bcae1.com/charging.htm).

קבל בדיסטרביוטור?:) אנחנו מתקיני מערכות, לא חשמלאי רכב, תיכף תגיד גם להחליף אלטרנטור?:) זה כמו שאיזה רץ מסוכות יבוא לרופא בגלל שיש לו בעייה ברגל והוא יציע לו לקטוע אותה.

אלטרנטור מרעיש בגלל שכל התהליך הזה של יצירת זרם AC הוא מרעיש, ואין מה לעשות בקשר לזה.

התפקיד שלנו זה לעבוד על ההתקנה, שהרעש לא יוכל להיכנס משום מקום.

לגעת ב voltage regulator ובקבל שנמצא בדיסטרביוטור.. זה מצחיק:)

על סיכוך הרדיו דיברתי (רעש שנכנס דרך ה + וה -) וגם על השראות במגבר.

בקיצור, אפשר להתווכח פה עד מחרותיים, אני עדיין מציע לך להשתמש ב muting plug נחמד בשביל לפתור את בעיות רעש האלטרנטור....

אנחנו מתקיני מערכות, לא מכונאי רכב:)

פורסם

אתה ממש לא מנסה אפילו להבין מה אני אומר.

אני מסביר לך שוב שכאשר החבר'ה רושמים ת'רד שיש להם בעיית רעשים במערכת,היא יכולה להגיע מאלף ואחד סיבות ורק בגלל זה אנחנו נותנים את כל האופציות ואת כל האפשרויות---->מה לעשות שדרך הפורום אי אפשר לראות את הרכב ולשמוע איזה רעש אתה שומע וממה הוא נובע?

אתה הצגת 3 דרכים לפתור את בעיית הרעש--->מאיפה אתה יודע שהרעש הוא דווקא זה???

פורסם

אני מדבר אך ורק על רעש אלטרנטור, לא דיברתי על רעשים אחרים.

קל מאוד לזהות אותו, שריקה שעולה עם הטורים, ומתחזקת עם הדלקת אורות ומכשירים חשמליים אחרים.

• תוכן חדש...